Baie albastră – marea în apartamentul dvs.

Baie albastră - marea în apartamentul dvs.

Este destul de rară să vedem o baie, în decorarea căreia culoarea albastră domină. Poate că proprietarii se tem că o astfel de baie va fi prea "rece". Deși ce culoare, dacă nu culoarea apei, poate fi mai bună pentru o baie?

Cu ajutorul accentelor acestei culori, puteți revitaliza interiorul oricărei băi. Într-o baie mică, albastrul este, de asemenea, indispensabil. Folosind diferite aplicații și nuanțe, puteți adăuga volumul camerei, mutați pereții și chiar ridicați tavanul. Firește, vizual.

Nu va fi foarte dificil să creați o atmosferă de mare în baie, folosind culoarea albastră. Și camera va fi plină de senzația de prospețime a brizei mării și de șoapta liniștită a valurilor. Doar trebuie să "cunoști" culoarea înainte de reparare, iar apoi o astfel de baie nu te va dezamăgi cu exactitate.

Efecte asupra oamenilor

Culoarea fiziologică albastră are un efect puternic asupra oamenilor. Medicina a demonstrat că, sub expunere prelungită, tensiunea arterială scade sub influența sa. Culoarea dă un rezultat pozitiv în tratamentul reumatismului, inflamației ochilor, arsurilor, durerilor de cap și chiar cheliilor. De asemenea, stimulează creșterea și ajută la lupta împotriva bacteriilor.

Baie albastră cu cadă albă

Pe psihicul uman, albastrul acționează ca un sedativ, ca și cum ar răsări tensiunea nervoasă. Nu este recomandat să-l utilizați pentru hipotensive și pentru persoanele cu psihotipuri liniștite. Dar pentru cei care suferă de hiperactivitate, se va potrivi perfect. Cromoterapia cu cromoterapie cromatică vă poate ajuta să vă temperați și învățați să vă controlați.

Prin saturație la temperatură, gemeni albastru și verde. Dar albastrul are un efect mai pronunțat asupra psihicului. Starea de lungă durată într-o cameră cu un finisaj albastru închis poate provoca apatie, depresie, anxietate. Dar această culoare are multe nuanțe și pot exercita o influență diferită.

Baie albastră

Baie albastră

Cameră elegantă albastră

Alegeți umbra potrivită

Culoarea albastră este înzestrată cu o paletă bogată, în care sunt mai mult de 30 de nuanțe (!). Ele sunt împărțite în nuanțe calde albastre și albastru rece. Cele mai populare: turcoaz, acvamarină, albastru, cian, albăstrău, azur, cobalt, indigo, safir, ultramarin.

Baie albastră cu turcoaz

Negru albastru cu privire la efectele asupra psihicului sunt similare cu verdele. Ele ajută la relaxare, la scăderea oboselii, la depășirea insomniei, care afectează favorabil starea fizică generală. Dar pentru a aplica nuanțe albastre toate aceleași costuri sau standuri de dozare, precum și orice altă culoare.

Tonurile gradării medii albastre contribuie la găsirea păcii și a disciplinei. Umple interiorul cu prospețimea și adâncimea cerului de dimineață.

Nuanțele de albastru închis necesită o mare atenție atunci când se utilizează. În caz contrar, există riscul de a obține o depresie profundă pe fundalul unei expuneri regulate și intense la tonuri întunecate. Dar folosind accente întunecate în interior, poate fi o bună alternativă la culoarea neagră.

Albastru-albastru baie

Baie albastru închis

Combinație cu alte culori

Baie albastră cu argintiu

În baie albastră va arăta bine gri și argint. De exemplu, pot fi mânere cromate, mixere, suporturi de prosop sau doar bare gri pe pereți.

Cu alb

Această combinație este clasică.

Dar, spre deosebire de compozițiile de culoare albă cu galben, roșu sau portocaliu, atunci când se adaugă în albastru, nu ar trebui să fie prea mult. În caz contrar, culoarea albastră va fi pur și simplu pierdută pe un fundal alb, iar designul albastru nu va funcționa pentru dvs. Dar asta nu înseamnă că va fi lipsit de față și neinteresant.

Acest joc de contraste aproape ca toată lumea va place.

Baie albă și albastră

Albastru și alb baie

Albastru și alb baie

Cu purpuriu

Albastru și purpuriu se amestecă bine. În paleta, aceste culori sunt legate. Culorile delicate violete pot ajuta într-o oarecare măsură să crească temperatura culorii revigorante.

Cu galben, portocaliu

Excelenți parteneri de culoare în albastru - galben și portocaliu.

Albastru și galben baie

Acest interior este echilibrat emoțional și la temperatură. Galben și portocaliu se vor încălzi, iar albastrul va neutraliza efectul stimulativ excesiv asupra psihicului. O combinație de nuanțe albastre și cremene poate fi numită universal.

Despre combinația de portocaliu și albastru, citiți în articolul nostru despre baia portocalie și galbenă.

Baie albastru-portocalie

Cu verde

Baia albastră-verde poate acționa asupra unei persoane ca tabletă cu un sedativ puternic. Pentru a stabiliza această combinație, puteți utiliza nuanțe calde de albastru cu tonuri reci de verde sau invers.

Albastru și verde baie

Arată grozav și o combinație cu turcoaz.

Albastru și baie turcoaz

Cu negru

Cu negru, albastrul trebuie combinat cu prudență. Nu folosiți în designul băii un ton albastru și negru. E mai bine dacă e albastru. Acest interior va fi subliniat elegant și stricte.

Cadă albastru-negru

Principala regulă - companionul de culoare pe care îl alegeți, ar trebui să echilibreze culoarea principală. De exemplu, dacă albastrul este saturat, atunci cea de-a doua culoare este mai bună pentru a alege o nuanță deschisă. Excepțiile sunt portocalii și galben.

Albastru albastru alb

Starea mării

Prima asociație, care va provoca baie în albastru, este marea.

Baie în stil marin

Mozaic în baia albastră

Delfinii într-o baie albastră

Pentru a crea o atmosferă marină, o faianță de mozaic de nuanțe de verde-albastru este perfectă. Poate fi o combinație de turcoaz, albastru și azur, cu o interspersonie punctată de tonuri de albastru închis. Un astfel de mozaic vă va ajuta să reproduceți jocul de valuri și să adăugați dinamism interiorului.

Îmbunătățirea experienței marine va ajuta accesoriile acestui subiect. Un efect și mai mare va crea un panou cu teme marine.

Baie albastru închis

Decorarea băii în culori albastru închis poate fi recomandată persoanelor cu psihic hiperactiv. Într-o astfel de cameră, colericul poate pur și simplu, se numește, să se odihnească de la sine. Această baie este puternic asociată cu noaptea, plină de atmosferă de mister și liniște.

Acest design face o impresie de neșters și poate fi bun pentru o baie de oaspeți. Nuanțele de aur vor adăuga la interiorul albastru închis al luxului.

Utilizarea unei podele din lemn sau a unui mobilier va aduce un sentiment de încredere și confort.

Baie albastră cu laminat

Albastru închis baie cu mozaic

Baie albastru închis

Stil potrivit

Culoarea albastră se potrivește organic în multe stiluri de design. Poate fi de înaltă tehnologie, minimalism, modernism, clasicism, stiluri etnice, țară, artă deco și, bineînțeles, stilul mediteranean. Cu ajutorul ei, puteți reproduce cu succes același atît interiorul clasic solemn, cît și cel modern concis.

Albastru și alb - baie

Când creați o baie albastră, este mai eficient să utilizați mai multe nuanțe. Acest lucru va fi deosebit de convenabil dacă trebuie să zonați spațiul.

Nu lăsați albastrul să domine baia, deoarece necesită o aplicare dozată.

Baie albastră cu alb

Instalatii sanitare si mobila

În mod ideal, se potrivesc în interiorul băii din această culoare albă instalații sanitare. Va fi avantajos să vă uitați la fundalul zidurilor de culoare albastru deschis și podeaua albastru închis.

Baie albastră cu instalații sanitare albe

Dacă doriți, puteți cumpăra și instalații sanitare albastre. Practic este fabricat din acril.

Baie albastră

Echipamentele sanitare, realizate din materiale mai nobile, pot fi comandate de la producător pe un proiect individual.

Coajă albastră

Alegerea mobilierului pentru o baie albastră este limitată doar de imaginația dvs. și de dimensiunea băii. Dar este mai bine să nu distrugeți spațiul, pentru a nu deranja armonia mării.

Baie albastră deschisă

Finisarea camerei (pereți, podea, tavan)

În finisajul băii albastre este utilizarea reală a plăcilor ceramice. Un efect artistic deosebit de bun poate fi obținut cu ajutorul unui mozaic. Combinația dintre o țiglă de dimensiuni mici de mai multe păstăi dă viață camerei.

Albastru și albastru, baie albă

O acoperire din lemn este potrivită și pentru podea. Nuanțele de lemn natural coexistă perfect cu albastrul.

Baie albastră

Podeaua, din plăci de diferite culori contrastante, va arăta, de asemenea, bună.

Dar pentru tavan culori deschise: alb, gri deschis, albastru. Pentru o baie albastră, tavanul, care imită cerul cu nori ușori, este perfect.

Decorare originală de perete într-o baie albastră

Originalul și elegantul va fi un plafon în oglindă, pe care l-am descris în detaliu într-un alt articol.

iluminat

Amintiți-vă de mare care se deschide când vă scufundați. Este o lume întreagă umplută cu lumină moale, dar sursa de lumină nu este vizibilă. Prin urmare, pentru o astfel de baie este potrivit pentru iluminat cald intensiv.

De iluminat este cel mai bine împrăștiate în întreaga baie, astfel încât acestea să răspundă la funcționalitatea camerei și nu atrage atenția.

Baie albastră cu albastru deschis

Mai ales de remarcat este iluminarea camerei, care va aduce originalitate interiorului.

Baie originală cu lumină

accesorii

Completitudinea interiorului este dată de accesorii: suporturi, standuri, oglinzi, prosoape.

Particular relevante pentru accesoriile pentru baie albastră sunt tematică maritimă și navă. Seashells, pietre sculptate în valuri, vase ceramice decorate cu modele mediteraneene vor arăta bine.

Accesorii pentru baie albastru

Jaluzele pentru baie pot fi, de asemenea, selectate cu teme marine.

Orb pentru baie

Vino cu lucruri originale și lăsați-vă să deveniți camera cea mai preferată din casă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 57