Dale de baie 3D – imersiune într-o altă dimensiune

Dale de baie 3D - imersiune într-o altă dimensiune

În fiecare zi, în proiectarea spațiilor, inclusiv a băilor, din ce în ce mai des se folosesc tehnologii noi. Una dintre aceste abordări inovatoare pentru proiectarea camerei este utilizarea de dale cu o imagine tridimensională. Ele sunt numite dale cu efect 3D. Cu ajutorul acestor plăci, puteți crea un design unic în stilul său, elegant și neobișnuit de frumos. Iar efectul 3D vă va ajuta să reînvieți imaginea pe care ați ales-o și să vă aflați într-o altă lume.

Placi ceramice 3D pentru baie

Ce este asta?

Placa 3D este, in primul rand, unul dintre tipurile de materiale de fatada, format din placi obisnuite, pe care sunt depuse mai multe straturi de film policarbonat si o anumita imagine. Aceste straturi creează un efect de imagine tridimensional.

Dale 3D pentru baie - ocean, pește, corali

Gresie în 3D poate fi perete, podea și tavan par. Pe tavan, poate simula un cer noros sau înnorat; pe podea - facturi din natură, de exemplu, iarbă cu picături de rouă, nisip sau recife; iar pe peretele camerei poate afișa un întreg oraș, o pădure sau un câmp, răspândindu-se până la orizont, etc.

În plus, folosind dale 3D - baia obișnuită poate fi proiectată ca o lume subacvatică cu locuitorii ei diferiți. Asemenea imagini pe dale 3D sunt atât de strălucitoare și clare încât interiorul creat cu ajutorul lor impresionează cu realismul său și dă cele mai plăcute senzații.

3D-țiglă cu palmieri pentru pereții de baie

Placă 3D pentru podeaua băii - efectul apei

Placi 3D pe pereții băii - plajă, barcă, mare, palmieri

goodies

Avantajele plăcilor 3D sunt multe:

 1. Aceștia au aceleași proprietăți pozitive ca plăcile ceramice, adică sunt rezistente la umiditate, rezistente la foc și igienice.
 2. Și modelele de podea, în plus, sunt foarte rezistente la abraziune. Pot rezista până la 200 kg de greutate pe 1 cm2.
 3. Dalele 3D pot influența percepția vizual-spațială din interiorul camerei.
 4. Varietatea opțiunilor de aspect cu ajutorul lor este atât de mare încât va fi ușor să vă creați propriul design exclusiv și neobișnuit de frumos pentru gustul dumneavoastră.
 5. Sunt durabile. Potrivit unor producători, plăcile 3D pot dura mai mult de zece ani.
 6. Aceste produse sunt igienice: ele nu formează mucegai și nu contribuie la dezvoltarea ciupercilor și a altor microorganisme.
 7. Plăcile 3D sunt destul de rezistente la detergenți diferiți, inclusiv la cei agresivi.
 8. Complet hipoalergenic.
 9. Suprafața lor este anti-alunecare.

Dale 3D pentru pereții de baie cu delfini

Dale 3D pentru baie - mare, pescăruși, plajă cu palmieri

contra

 1. Placile 3D pot fi așezate numai pe suprafețe bine aliniate. Datorită neuniformității și defectelor pe perete sau pe podea, efectul vizual al volumului poate fi pierdut sau distorsionat.
 2. Nu poate fi tăiat sau împachetat cu o îndoire mai mare de 2 grade.
 3. Placile nu pot fi utilizate pentru decorarea exterioară a caselor și decorarea caselor de ședere sezoniere care nu sunt încălzite în timpul iernii.

Placi 3D pe pereții băii - fructe în apă

Fotocopii 3D

De fapt, o celula foto 3D este aceeasi cu o placa 3D. Singura diferență dintre prima este că fotocelula poate fi comandată de tine. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți o fotografie cu o rezoluție foarte înaltă. Fotografia selectată este aplicată pe placă la temperatură înaltă. Ca urmare a efectului termic, vopseaua devine gazoasă și pătrunde în stratul de polimer și este fixată în țiglă. După aceea, produsul este acoperit cu un strat de glazură.

3D fotocompozit cu rechin pentru baie

Cum se produce?

Producția de plăci 3D utilizează tehnologie microlenă. Esența acestei tehnologii constă în faptul că pe suprafața plăcilor obișnuite sunt aplicate mai multe straturi speciale care sunt capabile să protejeze și să creeze efectul unui model dinamic. Mai întâi, se aplică un strat de bază din policarbonat. Apoi se aplică stratul de amortizare, după care suprafața este acoperită cu un film reflectorizant cu o imagine. Un strat super-transparent este aplicat peste figură, care realizează funcția lentilelor. Este acest strat care face ca desenul să fie voluminos. Pentru o rezistență mai mare, produsul este acoperit cu un strat de protecție împotriva șocurilor. Acest strat face produsul mai durabil și prelungește durata sa de viață.

3D-fotocompozit cu delfini pentru baie - productie

Sfaturi pentru alegere

 1. Nu este recomandat să luați dale 3D prea colorate pentru o baie mică, deoarece abundența de pete luminoase și o imagine dinamică luminată pot crea impresia unei camere strâmte.
 2. De asemenea, vă sfătuim să fiți atenți la alegerea accesoriilor, deoarece orice parte poate ascunde un spațiu mai mic.
 3. Pentru bai mari, puteți alege gresie într-o paletă de culori mai largă, cu o varietate de forme și mai multe elemente de interior.
 4. Principalul lucru nu este să uiți moderarea și simțul gustului. Este important ca toate elementele interiorului să fie în armonie una cu cealaltă.
3D-stick-uri pentru baie sau piscină

Dale 3D pentru baie - fundul mării cu locuitorii săi și suprafața mării

Dale 3D pentru băi - plajă, palmieri, mare, cer

Tehnica de stivuire

Procesul de orientare a camerei cu o placă 3D este puțin diferit de procesul de placare cu plăci ceramice standard. Puteți să așezați singură placa 3D, dar este posibilă și cu ajutorul specialiștilor.

Pentru auto-instalarea plăcilor, aveți nevoie de:

 1. Asigurați o suprafață perfect plat pe pereți și podea. Asigurați-vă că suprafața este complet uscată și lipsită de bufe.
 2. Pregătiți produsele cu care se confruntă.
 3. Pregătiți un amestec cu care să lipiți plăcile pe pereți sau pe podea. Ca regulă, în amestec trebuie să existe silicon, ciment sau gips. Placile pot fi de asemenea montate cu o bandă adezivă pe ambele fețe. Și pentru podelele cu sistem de încălzire se utilizează amestecuri rezistente la căldură.
 4. Dacă doriți să setați luminile din baie, efectuați lucrări electrice în avans.
 5. În acest caz, va trebui să instalați ghidaje, la care să puteți atașa țigla. Ghidajele trebuie tăiate din materiale precum policarbonatul, plexiglasul sau PET.
 6. După instalarea ghidurilor, puteți începe atașarea plăcilor 3D. La așezarea plăcilor trebuie lăsate între ele o mică grosime a spațiului liber de aproximativ 3-4 mm. Acest lucru este necesar pentru a vă asigura că imaginea nu se "deplasează" din cauza diferențelor în dimensiunea plăcilor.
 7. Dacă nu este nevoie de iluminarea din spate, plăcile 3D trebuie fixate direct pe suprafața principală. Nu uitați să lăsați un gol. Acesta va fi apoi umplut cu un agent de etanșare cu un strat de protecție pe bază de silicon incolor. Aplicați ușor rosturile la rosturi cu o spatulă, pentru a nu deteriora stratul de acoperire.
 8. Îndepărtați resturile amestecului ermetic cu o cârpă umedă.
 9. Atunci când așezați plăci cu o imagine tridimensională pe podea pentru a crea o suprafață perfect plană, puteți utiliza un amestec autonivelant care poate egaliza diferențe mici în înălțime.
Plăci 3D pentru un perete al băii - așezarea lui

îngrijire

Este ușor să aveți grijă de plăci 3D. Le puteți curăța cu un burete umed și apoi ștergeți cu o cârpă uscată. Singura dificultate poate fi cauzată de utilizarea apei dure. Se poate lăsa o placă pe țiglă. Și pentru a exclude acest lucru, trebuie să adăugați dedurizatoare speciale de apă când curățați.

Dale 3D cu delfinii pentru baie și piscină

Amintiți-vă că cu gresie trebuie să vă ocupați foarte atent, deoarece stratul său superior poate fi ușor deteriorat. Orice zgârieturi sau chipsuri pot denatura complet sau parțial întreaga imagine. În plus, ca urmare a deformării, placa poate pierde aspectul lucios.

Și totuși, toți producătorii 3D de țigle susțin că, cu o funcționare corectă, aceste plăci pot dura mai mult de 25 de ani, păstrând în același timp toate calitățile lor.

3D-grilă foto pentru podeaua băii - apă și stea de mare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 7