Proiectare baie 5 mp m. – practică și confort

Proiectare baie 5 mp m. - practică și confort

Suprafața de baie de 5 m² este destul de comună în casele moderne, dar cu amenajarea sa, mulți oameni au probleme. Deși o astfel de baie nu poate fi numită una mică, adesea nu este clar cât de elegantă și în același timp este competentă să o decoreze. Cu toate acestea, crearea unei camere confortabile, practice, funcționale și frumoase în același timp este o sarcină foarte reală.

spectru de culoare

Principala dificultate în dezvoltarea design-ului baie nu este o zonă foarte mare nu este într-o zonă limitată, dar în absența ideii principale. Dar un design impresionant și unic poate fi creat chiar și într-o cameră foarte mică. Sarcina principală este extinderea vizuală a limitelor camerei. Pentru ao rezolva, trebuie să alegeți materialele potrivite și să știți despre unele tehnici de proiectare. În primul rând, vom vorbi despre alegerea corectă a culorilor.

Proiectare baie 5 mp M

În cazul în care baia nu este foarte spațioasă, nu vă obligă să îl faceți alb sau ușor. Puteți aplica cu ușurință în finisajul nuanțelor întunecate și reci, de exemplu albastru, albastru, întuneric și altele. În această culoare, camera pare destul de confortabilă. Dar tonurile roșcate și roșii folosite în camera supradimensionată nu merită, pentru că vor reduce-o vizual.

Caracteristici de design

O soluție destul de populară pentru o anumită zonă de baie este reamenajarea. Combinația dintre o baie cu o parte a coridorului, o toaletă sau un dulap vă va oferi mai mult spațiu pentru creativitate. Dar nu uitați de necesitatea obținerii permisiunii.

O baie de colț suficient de mare (dar nu o piscină, având în vedere zona limitată) va fi cea mai reușită alegere. Într-o astfel de baie vă puteți relaxa cât mai mult posibil și dacă doriți să faceți o baie în compania cu cel iubit.

Structura baie este de 5 mp

Baie 5 mp - plan de podea cu baie de colț

Not not year τη τη τη not not not τη τη30 not τη30 τη30 τη not30

Încercați să aveți un obiect la un perete. Încercați să maximizați podeaua, astfel încât să aveți minimum de obiecte sanitare și mobilier. De asemenea, este important ca o încăpere mică să lumineze întregul spațiu.

Când vă planificați o baie, veți fi limitat numai de astfel de momente:

 • Locatii de canale de ventilatie si usi.
 • Locuri de conectare la țevi (apă și canalizare).
 • Siguranța cablajului electric.

Înainte de efectuarea reparațiilor, asigurați-vă că ați elaborat un plan pentru localizarea mobilierului și obiectelor sanitare, gândiți-vă prin toate detaliile.

Aranjamentul băii

Sfaturi practice

Pentru a găsi cea mai bună opțiune pentru plasarea echipamentului existent într-o încăpere de 5 mp m., puteți utiliza programe speciale utilizate pentru designul interior.

Înainte de a începe să vă ocupați de interiorul încăperii, ar trebui să aveți grijă să înlocuiți vechile conducte de apă și vechi. Numai după aceasta este necesar să începeți să terminați podeaua camerei, pereții și tavanul acesteia și apoi să treceți la întruchiparea stilului ales.

Dușul în baie

Dacă doriți să plasați instalația după o reparație într-un alt mod, acest lucru va ajuta la utilizarea țevilor flexibile.

Înainte de a termina suprafața pereților și podelelor trebuie să fie nivelat cu ajutorul unui amestec de beton, ca material de finisare baie în cele mai multe cazuri, se comportă ca o placi ceramice, deoarece este un material accesibil și de înaltă calitate, cu o gamă largă.

Cu toate acestea, baia poate fi, de asemenea, decorată cu panouri de perete, marmură, vopsea, tapet, piatră și alte materiale.

Baie 5 mp M - finisaje

Placi în baie de 5 m2 M

Decorare baie 5 mp M

Cu toate acestea, doar plăcile de lumină au capacitatea de a reflecta obiecte, ceea ce va fi un mare ajutor în creșterea vizuală a spațiului. Cu astfel de materiale, baia dvs. va arăta spațioasă.

Baie albă 5 mp M

Iată câteva sfaturi pentru proprietarii sălii de baie: 5 mp m:

 • Dacă planificați un dispozitiv pentru o podea caldă, puteți scoate prosopul de pe perete, făcând loc pentru dulapuri și rafturi.
 • Dacă ușa de la baie se deschide spre interior, luați în considerare înlocuirea acesteia cu un model de alunecare.

zonare

În zona de baie de 5 metri pătrați. m. Puteți selecta 2 zone și, dacă este instalată o toaletă în cameră, zonele ar trebui să fie 3.

Tratarea apei va fi efectuată într-o zonă, iar cea de-a doua va fi proiectată pentru activități de igienă și recreere.

Pentru zonare folosiți tehnici vizuale cum ar fi:

 • modelul sau culoarea diferitelor pereți,
 • ramură frontieră decorativă,
 • ornament diferit de gresie,
 • ecranul pliabil,
 • diverse partiții.
Zona de baie

Baie Zoning 5 sq. M

Zonarea baie - partiții

Îndepărtăm în mod inutil

După ce ați instalat în instalațiile de baie, mobilier și o mașină, zona de podea gratuită rămâne foarte mică. Acest lucru oferă un sentiment de spațiu limitat, cu care puteți face față dacă încercați să maximizați eliberarea podelei. Problema este rezolvată prin alegerea mobilierului de perete, a băii pe picioare, a instalațiilor sanitare suspendate. Acest lucru nu va degrada funcționalitatea camerei, dar din punct de vedere vizual, camera va arăta mai spațioasă.

Mobilier de baie suspendat

Rafturile suspendate sunt mai bine să aleagă sticla, iar pentru dulapuri să asigure uși oglindă. Aceste elemente nu vor părea greoaie în interiorul unei băi mici.

Opțiuni de finisare

O baie mică trebuie tăiată cu plăci de dimensiuni medii. Schimbând locația plăcilor, puteți crea efecte vizuale diferite, de exemplu folosind zidărie verticală, plafoanele pot fi vizualizate mai înalt și, cu ajutorul zidăriei orizontale, veți face spațiul spațial mai larg.

Placile pot fi folosite in diferite culori, precum si intr-o gama de culori.

În alegerea culorilor, luați în considerare - dacă culorile luminoase ajută la extinderea spațiului, atunci întunericul are capacitatea de a reduce vizibil pătratul. De asemenea, materialul poate fi diferit atât în ​​ceea ce privește originea, cât și în textură. Adesea, în locurile din apropierea oglinzii, un bol sau un loc de baie accente.

Accente lângă oglindă în baie 5 mp M

În finisarea zonei de baie de 5 m cu dale trebuie luate în considerare, de asemenea, astfel de nuanțe:

 • Decorarea va fi mai armonioasă și mai eficientă atunci când se decorează cu plăci lucioase. El va adăuga lumină și confort în cameră. Cu toate acestea, cu suprafețe strălucitoare, nu exagerați.
 • O soluție modernă excelentă poate servi drept mozaic. Baia, decorată cu elemente atât de mici, va fi mai spațioasă și confortabilă.
 • Prin așezarea plăcilor de-a lungul diagonalei, camera se va extinde și vizual. Utilizați această tehnică atunci când decorați podeaua.
 • Dacă faceți partea superioară a camerei mai întunecată decât partea de jos, dimpotrivă, îngustați spațiul.
 • În băile de 5 m², desenele sau panourile mari nu sunt adecvate.
Proiectare baie 5 mp M

Baie 5 mp M - finisare faianta, zonare

Baie 5 mp M - bej

Instalații sanitare

În căutarea de instalații sanitare pentru o baie supradimensionată, ia în considerare aceste sfaturi:

 1. În alegerea instalațiilor sanitare este de a privi atent modelele unghiulare.
 2. Dacă decideți un duș în loc de o baie, puteți lua locul salvat într-o mașină de spălat.
Baie 5 mp M - duș și mașină de spălat

Dacă baia dvs. are o mulțime de mobilier, ar trebui să vă gândiți la economisirea spațiului:

 1. Modelul articulat al unui bol de toaletă diferă de dimensiuni mai compacte. Un asemenea vas de toaletă poate include și o funcție de bideu. A doua opțiune pentru înlocuirea unui bidet separat este instalarea unui duș de igienă. Nu ocupă mult spațiu și poate fi montat pe o chiuvetă sau pe un perete.
 2. Baie într-o cameră mică este de a alege un loc sau un colț. Dacă în familia dvs. nu există iubitori de baie pe termen lung, soluția cea mai profitabilă și rezonabilă este o cabină de duș. Modelele moderne cu un palet mare pot combina funcțiile și dușurile și băile. O astfel de cabină de duș va economisi spațiu și va decora o baie mică.
 3. Chiuveta pentru o cameră mică poate fi unghiulară sau îngustă. Poziționați chiuveta astfel încât să nu se oprească ușa. Acum există modele de cochilii, permițându-vă să instalați sub el un dulap sau o mașină de spălat.
Baie mică 5 mp M

Baie 5 mp M - organizarea spațiului

Baie frumoasa 5 mp

decorare

Completând baia cu diferite elemente elegante și accesorii, nu uitați de oglinzi. Ele, ca și părțile transparente din sticlă, contribuie la apariția mai aerisită și la extinderea spațiului. Pentru o funcționalitate mai mare, oglinda trebuie să fie echipată cu o raft oglindă, precum și o iluminare internă.

De asemenea, prosoape de baie, covoare, coșuri de răchită, plante de apartament și alte elemente pot servi ca un decor de baie. Într-o baie mică, atârnă o cortină translucidă pentru baie și nu o mată.

Frumoasă chiuvetă în baie

Accesorii pentru baie

Accesorii pentru baie

iluminat

Acesta poate fi furnizat de trei componente:

 • iluminare generală (de exemplu, spoturi în tavan);
 • iluminarea zonei de baie (folosind LED-uri)
 • două lămpi de perete în zona de recreere (acestea vor fi necesare pentru procedurile de igienă și toaletă).

Datorită diferitelor niveluri de iluminare, puteți, de asemenea, să împărțiți zonele din cameră și să vizualizați vizual zidurile mai largi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1