Stencils pentru baie

Stencils pentru baie

În timpul perioadei sovietice, zidurile băii au fost vopsite cu vopsea de ulei, folosind maximum două culori. Apoi a devenit la modă lipirea zidurilor cu plăci. Acum, designerii oferă o mulțime de opțiuni de a face o cameră regulată luminoasă și unică. Una dintre modalitățile disponibile și creative - imprimarea pe ecran - este minunată pentru decorarea celei mai umede încăperi din casă.

Ștampilarea aurului pe pereții de baie maronii

Caracteristici de aplicare în baie

Principala caracteristică a băii și problema ei este apa, mai precis o mulțime de apă într-un spațiu mic.

Prin urmare, nuanțele de lucru:

  • Utilizarea pentru pictura este vopsea rezistenta la umiditate. Deoarece spațiile sunt închise, este mai bine ca vopseaua să se usuce repede. Aceeași cerință pentru acoperirea principală a pereților.
  • Un spațiu mic necesită o abordare atentă pentru selectarea modelului și a poziției acestuia. Folosind modelul de mărime corectă, puteți mări dimensiunea camerei.

Desenele mari sunt bune acolo unde există un sentiment de gol care nu poate fi umplut cu obiecte voluminoase.

Pictură pereți în baie cu vopsele rezistente la umiditate

Stencil desenat în baie

Stencil pictura pe peretii din baie

Lucrări pregătitoare

Șabloanele pot fi aplicate pe pereții exteriori, plăcile existente, suprafețele oglinzilor sau ușile cabinetului. Condiția principală: curățați suprafața. Dacă este aplicat pe pereții goi, apoi aliniat și pregătit pentru vopsire, dacă pe alte suprafețe este necesar să treci printr-o soluție de săpun pentru curățare și degresare. În caz contrar, vopseaua nu va cădea sau nu începe să pată, iar după uscare va coborî repede. O suprafață curată va asigura aderența și durabilitatea modelului.

În ceea ce privește șablonul, aici preparatul este împărțit în alegerea unui tipar sau crearea unui desen și, de asemenea, transferându-l într-un șablon - un fel de martor. Despre asta - puțin mai târziu.

Stencil de culori pe un perete alb de baie

Tipuri de tehnici de aplicare

Pictura cu vopsele este fascinantă, mai ales pentru oamenii creativi. Cu toate acestea, chiar și oamenii pragmatici își pot găsi bucuria în această ocupație și pot face un hobby al acesteia.

Cum pot desena modele:

Cea mai ușoară cale este un desen cu un singur tip de planetă. Conform desenului pregătit, trebuie să mergeți doar cu o singură culoare. Perfect pentru prima experiență. Astfel puteți crea ornamente simple și imagini complexe. Diferența este numai în șabloanele utilizate.

Desen pe pereți în baie cu vopsea monocromă

Un model uniform pe peretele din baie pe șablon

Stencil desenat în baie

Opțiunea pentru pacient - un model cu mai multe culori, care utilizează două culori sau mai multe. Această opțiune vă permite să obțineți o imagine mai expresivă sau mai veselă. Se presupune că procesul de pregătire și selectare a desenului va dura mai mult timp, precum și aplicarea acestuia. La etapa preliminară, se face alegerea paletei de culori și planificarea acesteia, așa cum este utilizată în figura însăși. Este posibil să aveți nevoie de mai multe spații libere pentru fiecare culoare.

Serigrafie de pereți în baie atunci când utilizați mai multe culori vopsea

Stencilile volumetrice reprezintă o artă pentru profesioniști. Șablonul servește drept referință pentru aspectul părților imaginii, oferind o formă uniformă. Obțineți o imagine de relief va ajuta mase plastice sau chit special. De asemenea, lucrul cu culoarea nu este exclusă. Astfel, este posibil să se facă frumoase imagini tridimensionale (nave, nori, o sirenă), creând un anumit stil și atmosferă. Desigur, timpul va fi cheltuită pentru acest tip de muncă mult, dar fă-ți un basorelief este posibil, în cazul în care pre-antrenament. Prima dată când lucrarea ar putea să nu funcționeze.

Formatele volumetrice de stencil pe peretele din baie

Pictura volumetrică a vopselei de aur pe un șablon pe peretele din baie

Șablonul invers (negativ) este o tehnică dificilă, când trebuie să umpleți zona din jurul șablonului, lăsând desenul selectat cu culoarea originală. Ajută la lucrul cu culori și texturi contrastante, creează un interesant desen adânc și multi-nivel. De asemenea, o opțiune pentru sofisticat, este adesea folosit într-un format cu mai multe culori.

Stencil invers (negativ) de culoare roșie pe peretele din baie

Alegerea vopselei

Pentru pictura într-o cameră umedă, vopselele pe bază de silicat sau acrilicii cu uscare rapidă sunt bune.

Dacă compoziția selectată nu este stabilă, atunci durabilitatea modelului poate fi realizată prin fixarea rezultatului rezistent la apă rezistent la apă. Aceeași viclenie va ajuta atunci când lucrați cu basoreliefuri, prelungindu-le viața

Cum se aplică coloranții? Alegeți, pe baza preferințelor personale: perii, role, bureți, cutii. În această problemă nu există canoane rigide.

Vopsea albă pentru pictura pe pereții toaletei

Vopsea închisă pentru pictarea pe perete a pereților de baie

Selectați o locație

Cel mai bine este să se uite șabloane mari la spații mari, libere de mobilier și părți (pe peretele de deasupra băii, de exemplu). Modelele mici vă ajută să oferiți un aspect elegant camerei, unde nu există accente de culoare strălucitoare. Astfel, nu numai că pot decora obiecte inevitabile sau voluminoase perforante (ventilație de evacuare, rafturi, dulapuri și oglinzi), dar, de asemenea, bate-le, combinate cu restul interiorului folosind o temă (pește, fluturi, model floral). Desenele vor ajuta la ascunderea unor defecte de perete.

Șabloane mari de sticlă colorate pe pereții toaletei

Un model de șablon ca o bordură pe pereții toaletei

Pictură monofonică tipărită pe ecran în apropierea chiuvetei din baie

Cum sa faci un stencil?

În plus față de opțiunile de cumpărare de la magazinul de clădiri, puteți utiliza șabloane create automat pentru desenarea unei imagini. Cifra însăși poate fi găsită pe Internet, punând tema de interes în motorul de căutare sau creați-o singur. Ultima opțiune este mai bine de utilizat dacă reprezentați în mod clar ideea sau aveți o experiență de proiectare. Desenați o schiță pe hârtie, dacă este complexă, atunci simplificați ideea, astfel încât a fost mai convenabil să se pună în aplicare în viață. Dacă silueta se dovedește a fi neconfocnată sau nerecunoscută, o face stilizată. Transferul desenului finalizat la vinil sau alt material rezistent (plastic, carton). Tăiați imaginea de pe birou cu un cuțit de construcție sau un bisturiu, respectând măsurile de precauție pentru a nu vă răni.

Stencil de casă pentru pictarea pereților în baie

Ecranul ecranului

Înainte de a aplica vopseaua pe perete, merită să vă asigurați că rezultatul este aproape de idee. Luați mostre pe tapet vechi sau pe o bucată mare de hârtie. Acest lucru va ajuta și va elimina puțin entuziasm înaintea primului experiment, pentru a se adapta la instrument. Verificați dacă locul de desen este uscat și curat.

Verificați modelul, face creion contur de lumină, dacă este necesar, fixați banda de mascare șablon sau adeziv special instabil (astfel încât să nu lase urme pe suprafață și ușor să o părăsească). "Ascundeți" cu bandă adezivă și hârtie acele părți ale interiorului, pe care nu trebuie să cadă vopseaua. Dacă este necesar, acoperiți podeaua cu un ziar sau polietilenă.

Vopsea pe ecran în baie cu o rolă

Vopsea pe ecran în baie cu o perie

Aplicați primul strat de vopsea. După uscare completă, puteți reîmprospăta culoarea cu un al doilea strat (dacă este necesar și pe baza ideii). Burete și pensula în prealabil trebuie să vă udați, îndepărtați excesul astfel încât să nu se murdărească peste margine. Vopseaua din cutie trebuie pulverizată la o distanță de aproximativ 25-30 cm (ceea ce va da un strat mai uniform și va face debitul optim).

Stencil pentru baie

Lucrul suplimentar depinde de imaginația ta: schimba culoarea, transferă șablonul în locul următor.

Modelul șablonului pe pereții toaletei

Când lucrarea este gata, puteți aplica un strat de fixare a unui lac transparent. Când se usucă, scoateți resturile de scotch și hârtie, admirați creația!

Stencil desenat în baie

Stencil desenat în baie

Stencil desenat în baie

Sfaturi

În ciuda numelui (șablon, model), această tehnică face camera unică la fel. Pentru a nu strica munca, și apoi starea de spirit, pentru a vă bucura de munca dvs., merită să fiți atenți la recomandările:

  • Mai puțină experiență, mai puține trucuri pe care ar trebui să le folosiți. Utilizați stocul achiziționat, acestea simplifică sarcina. Liniile mari clare sunt transferate mai bine la suprafață, caracteristici mici, un număr mare de colțuri sunt greu de transportat și adesea "tăiate".
  • Mărimea modelului trebuie să corespundă capacităților de spațiu: o zonă mare de compoziții majore relevante în proiectarea de piese si site-uri mici - șabloane mici.
  • Arătați frumos picturi realizate într-o singură tehnică sau susținând o temă, numărul de culori poate fi arbitrar. Tema ajută la unificarea elementelor camerei, la crearea stilului tău.
  • Etichetele inversate ajută la crearea unui efect de adâncime, spațiu de volum. Este mai bine să le executați cu vopsea de aerosol. Antiblocurile sunt bune la crearea peisajelor - căderea frunzelor, ramurile de copaci, focurile de artificii, valurile, liniile de orizont. Ca șablon puteți folosi materiale naturale: ramuri expresive, frunze mari (de exemplu, ferigă, arțar, ramuri de mesteacăn). Această tehnică este mai bine să se lucreze în prealabil pentru a prinde un unghi bun: din diferite puncte, pulverizarea va da noi "umbre".
  • Temele preferate pentru șabloane în baie: flori stilizate, modele florale, grecești, romane și egiptene modele, tema marine (pești, scoici, ancore, etc), peisaje, motive africane, personaje de desene animate. Atunci când alegeți culori, opriți pe nuanțe luminoase, suculente, plăcute și combinate. Nuantele întunecate, negre și murdare sunt prerogativa unor stăpâni experimentați, începătorii o pot exagera.
  • Desene pot decora o cameră, zonirovat, decora defecte, unifica detalii disparate.
Serigraf de mătase pentru baie

Nu este întotdeauna posibilă realizarea exactă a ideii. Acesta nu este un motiv pentru a fi supărat, deoarece baia și-a găsit fața și va deveni recunoscută pentru oaspeții dvs. Greseli minore - acestea sunt aspecte importante, pe care le-au crezut. Lasă restul să gândească așa.

Stencil desenat pe suprafețele de sticlă din baie

Stencil desenat pe pereții toaletei

Stencilul care se întinde pe o baie

alternative

Puteți decora pereții și mobilierul de baie fără un șablon. De exemplu, pictură simplă, fără șablon. Totuși, este mai bine să dai seama pe hârtie schițele și să alegi culori, astfel încât rezultatul final să nu fie supărat. Profesioniștii creează adevărate capodopere, care sunt un păcat să piardă din cauza unor reparații noi. Adevărat, poate exista o mulțime de timp pentru o astfel de opțiune.

Pictura în perete în baie fără șablon

Decorarea zidurilor băii cu un tablou fără șablon

Decorarea zidurilor de baie cu mâinile tale fără un șablon - într-un stil marin

Există o metodă simplă și interesantă, în care nu este nevoie să pictați perfect, se numește decupaj. Acesta este un abilități de design utile, care merge bine cu stilul de țară și de Provence, ceea ce face frumos interior și aproape de inima, lipsindu-i de luciul rece și un plus de confort. Acesta este adesea folosit pentru a decora obiecte individuale din interior și este combinat cu alte tehnici pentru a obține expresivitate specială și efectul "lucru dulce vechi".

Decorarea pereților în baie prin metoda decoupage

În centrul decupajului se utilizează un desen finalizat aplicat unei hârtii subțiri sau unui șervețel. În magazinele de artizanat puteți găsi seturi gata pentru decupaj. Decideți unde și ce imagini doriți să puneți, pregătiți suprafața. Dacă șervețelele sunt prea dense, ele pot fi ușor înmuiate, astfel încât stratul de cerneală superior să părăsească mai repede. Apăsați ușor în zona dorită a peretelui, deasupra desenului, mergeți cu o perie cu adeziv PVA. Nu vă fie teamă de margini zdrențuite și inegale - acest lucru creează un farmec, un fel de „longevitate“ cu istoria lucrurilor. Adezivul va ajuta să adere la suprafață și, atunci când modelul devine uscat, îl puteți proteja de umiditate cu lac acrilic. Hârtia foarte subțire cu o imagine poate fi lipită uscată.

Decorarea pereților în baie utilizând tehnica decoupage

Decupaj tehnic pentru pictarea zidurilor în baie

Decorarea pentru baie este, desigur, neplăcută și nu pentru fiecare proprietar. În același timp, aceasta reflectă adevărata ta atitudine față de tine și casa ta, arată cât de mult îți place casa, atingând frumusețea chiar și în lucrurile mici. Și este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a revigora interiorul podnadoevshy fără costuri semnificative. Dacă implicați alți membri ai familiei în acest caz, puteți crea o tradiție excelentă de familie sau un hobby!

Șablonul desenat în vada de flori mari pe peretele din baie

Stencil pentru baie

Stencil desenat în baie de pe perete

Stencil pentru baie

Stencil pentru baie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − = 28