Tippukastelu kasvihuoneessa ja puutarhassa omilla käsillään

Veden tarjoaminen kasveille ja istutuksille on yksi asumiseen liittyvistä asioista. Jotkut kastele sängyt vihannesten, kukkien ja nurmikoiden kanssa, ja joku tarvitsee antaa puutarhan vedellä. Joka tapauksessa menettely vie paljon aikaa. Mutta tämä ei ole kaikki: tavalliseen tapaan kuori muodostaa pinnalle, mikä estää kasvit kehittymästä, koska maaperä on löystynyt. Kaikki nämä ongelmat ratkaistaan, jos tippua kastelee. Voit ostaa valmiita asetuksia, tilauksen kehittämistä ja asennusta "avaimet käteen" ja voit tehdä sen itse. Näin voit tehdä tippua kastelu itse ja siitä keskustellaan tässä artikkelissa.

Toiminnan periaate ja lajikkeet

Tämä tekniikka testattiin useita vuosikymmeniä sitten. Sen tulokset olivat niin vaikuttavia, että järjestelmää käytettiin laajalti. Perusajatuksena on, että vettä syötetään kasvien juurille. On kaksi tapaa:

 • kaadetaan pinnalle varren lähellä;
 • syötetään maan alle juurenmuodostusvyöhykkeelle.

Ensimmäinen tapa on helpompi asentaa, toinen on kalliimpaa: tarvitset erikoisletkun tai tippa-alustan maanalaiseen työntämiseen, kunnollisen määrän maatyötä. Lämpämpään ilmastoon ei ole erityistä eroa - molemmat tapat toimivat hyvin. Mutta alueilla, joilla on erittäin kuuma kesä, maanalainen tiiviste näytti itsensä paremmaksi: vähemmän vettä haihtuu ja lisää se kasveihin.

Tippukastelua käytetään kasvihuoneissa kasvihuoneissa. Se on tehokkainta kasvatettaessa vihanneksia ja hedelmiä

Tippukastelua käytetään kasvihuoneissa kasvihuoneissa. Se on tehokkainta kasvatettaessa vihanneksia ja hedelmiä

On olemassa painovoimajärjestelmiä - ne tarvitsevat vesisäiliön asennettuna korkeudeltaan vähintään 1,5 metriä, on olemassa järjestelmät, joilla on vakaa paine. Heillä on pumppu ja ohjausryhmä - painemittarit ja venttiilit, jotka luovat vaaditun voiman. On täysin automatisoitu tippausjärjestelmät. Yksinkertaisimmassa versiossa tämä on venttiili, jossa on ajastin, joka avaa veden toimituksen tietyn ajan. Monimutkaisemmilla järjestelmillä voidaan ohjata virtausnopeutta erikseen jokaiselle vesijohtoverkolle, testata maaperän kosteutta ja säätää säätä. Nämä järjestelmät toimivat prosessoreiden ohjauksessa, toimintatilat voidaan asettaa ohjauspaneelilta tai tietokoneelta.

Hyödyt ja haitat

Tiivistyskastelulla on monia etuja, ja ne ovat kaikki merkittäviä:

 • Vähentää huomattavasti työvoiman intensiteettiä. Järjestelmä voidaan täysin automatisoida, mutta yksinkertaisimmassa versiossa kastelu vaatii vain muutaman minuutin huomionne.
 • Vähentää veden kulutusta. Tämä johtuu siitä, että kosteutta syötetään vain juurien alla, muut alueet jätetään pois.
 • Jatkuvan löystymisen tarve katoaa. Veden annostelemalla pieneen alueeseen maaperän kuori ei muodostu vastaavasti, sitä ei tarvitse rikkoa.
 • Kasvit kehittyvät paremmin, saanto kasvaa. Koska vettä syötetään yhteen vyöhykkeeseen, juurijärjestelmä kehittyy tässä paikassa. Siinä on enemmän hienoja juurta, muuttuu rankemmaksi, imee kosteutta nopeammin. Kaikki tämä edistää nopeaa kasvua ja runsaampaa hedelmää.
 • On mahdollista järjestää radikaali päällystekalu. Ja lannoitteiden kulutus pistesyötön vuoksi on myös vähäistä.

Tiskiytysjärjestelmien taloudellinen tehokkuus on todistettu toistuvasti jopa teollisessa mittakaavassa. Yksityisissä kasvihuoneissa ja keittiön puutarhoissa vaikutus ei ole yhtä merkittävä: järjestelmän luomisen kustannukset voidaan pienentää pieneen määrään, ja kaikki pluses pysyvät.

Tietoinen kastelu, jonka omat kädet keräävät, maksaa pienen summan

Tietoinen kastelu, jonka omat kädet keräävät, maksaa pienen summan

Haittoja on myös, mutta hyvin harvoja:

 • Normaali toiminta vaatii veden suodatusta, ja tämä on lisäkustannus. Järjestelmä voi myös toimia ilman suodattimia, mutta on tarpeen harkita puhdistus / huuhtelujärjestelmä estämään tukkeutumisen.
 • Dropperit ajan myötä tukkeutuvat ja vaativat puhdistusta tai vaihtoa.
 • Jos käytät ohutseinäisiä nauhoja, linnut, hyönteiset tai jyrsijät voivat vahingoittaa niitä. On paikkoja, joissa ei ole suunniteltua veden kulutusta.
 • Laite vaatii aikaa ja rahaa.
 • Määräaikaishuoltoa tarvitaan - puhaltaa putket tai puhdistaa letkut, tarkista letkun kiinnitys ja vaihda suodattimet.

Kuten näette, luettelo puutteista ei ole suuri, mutta ne eivät ole kovinkaan vakavia. Tämä on todella hyödyllinen asia puutarhassa, puutarhassa, nurmikolla, kukkapenkillä tai kasvihuoneessa.

Komponentit ja layoutvaihtoehdot

Kastelujärjestelmät voidaan järjestää siten, että niillä on mikä tahansa veden lähde. Hyvin, kuoppa, joki, järvi, keskitetty vesihuolto, jopa sadevesi säiliöissä. Pääasiassa on oltava riittävästi vettä.

Pääputki on kytketty lähteeseen, mikä tuo vettä kastelupisteeseen. Sitten hän menee kastellun alueen toiselle puolelle, lopulta hukkuu.

Sängyn edessä putket työnnetään putkeen, putkistoihin (putket) tai nauhoihin, jotka on kiinnitetty sivupäätteeseen. Niissä on erityisiä letkuja, joiden kautta vettä syötetään kasveihin.

Piipun tippausmenetelmä on helposti toteutettavissa omilla käsillä

Piipun tippausmenetelmä on helposti toteutettavissa omilla käsillä

Lähdön lähteen ja ensimmäisen haaran välillä sänkyyn on toivottavaa asentaa suodatin tai suodatinjärjestelmä. Niitä ei tarvita, jos järjestelmää käytetään kotimaan vesiputkella. Jos pumppaat vettä järvestä, joki, säiliö sadevedellä, suodattimet ovat pakollisia: saastuminen voi olla paljon ja järjestelmä liian usein hammered. Suodattimien tyypit ja niiden määrä määräytyvät veden tilasta riippuen.

Kuinka puhdistaa vettä kaivosta ja kaivoa kuvataan täällä. 

Tiivisteliletkut

Letkut kasteluletkuille myydään käämeissä 50-1000 metriä. Ne ovat jo rakentaneet veden kulutuspisteitä: labyrinttejä, joiden kautta vesi virtaa ennen kuin se tulee pistorasiaan. Nämä imusletkut tarjoavat saman määrän vettä koko linjalle riippumatta maastosta. Tämän labyrintin ansiosta virtaus missä tahansa kastelupisteessä on käytännöllisesti katsoen sama.

Ne eroavat seuraavista ominaisuuksista:

  • Putken jäykkyys. Tippalakit ovat kovia, ne ovat pehmeitä. Pehmeitä kutsutaan nauhoiksi, kovia kutsutaan letkuiksi. Kovaa voi käyttää jopa 10 seasons, pehmeä - jopa 3-4. Nauhat ovat:
   • Ohutseinämäinen - seinämän paksuus 0,1-0,3 mm. Ne asetetaan vain pinnalle, niiden käyttöikä on 1 kausi.
   • Paksuseinämäisten nauhojen seinämä on 0,31-0,81 mm, käyttöikä on jopa 3-4 vuodenaikaa, on sekä maa- että maanalaista.
Kastelu voidaan järjestää käyttämällä tippaa tai tippa-letkua

Kastelu voidaan järjestää nauhoilla tai letkuilla

 • Halkaisija. Vaikuttaa rivin suorituskykyä ja enimmäispituutta. Letkujen sisähalkaisija voi olla 14 - 25 mm, nauhat 12 - 22 mm. Teoksista yleisimpiä ovat 16 mm.
 • Veden virtausnopeus. Se valitaan vaaditun kasteluintensiteetin mukaan. Letkut voivat jakaa 0,6-8,0 l / h, ohutseinäiset nauhat - 0,25-2,9 l / h, paksuiset seinät 2,0-8,0 l / tunti. Tämä virtausominaisuus on jokaisen tiputuslaitteen kautta.
 • Kuopien välinen etäisyys. Se voi olla 10 - 100 cm. Se valitaan riippuen vaadittavasta veden määrästä ja siitä, kuinka usein kasvit istutetaan.
 • Droppers voi olla yhdellä tai kahdella. Veden virtaus pysyy vakaana. Vain syvyys ja alue, jolla vesivirta vaihtelee. Yhdessä pistorasiassa alue on pienempi, syvyys on suurempi, kahdella pistorasialla kastelualue kasvaa, syvyys vähenee.

  Kasteluletkussa oleva kuutusaine voi olla yksi tai kaksi pistorasiaa. Riippuu kasvin juurisysteemistä

  Yksi tai kaksi poistuu. Riippuu kasvin juurisysteemistä

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 2 = 2