Независима декорация на огледалото

Един от начините да дадеш на къщата индивидуалност е да я украсиш със собствени неща. Широкото поле на действие се отваря при декорирането. Най-често срещаното нещо може да се обърне, поне в оригиналния. Например, декорацията на огледалото превръща обикновеното парче стъкло в стилно и оригинално нещо. 

Основните принципи на декориране на огледалата

Самите декоративни огледала правят използването на различни материали, включително тези, които обикновено се изпращат в контейнера за боклук, а ако са купени, има много малко. Например тръби от стари вестници или списания. В някои случаи те се използват без оцветяване, в други те са боядисани. По-удобен боя под формата на спрей - се прилага равномерен слой, оцветяването се случва многократно по-бързо, отколкото с четката. Все още можете да използвате очукан порцелан, стъкло, стъклопис, черупки, камъни, кристали, капки стъкло, копчета, въжета, пластмасови бутилки, клони, дървени дъски и пръчки, пластмасови лъжици и други странни неща.

Можете да украсите огледалото със собствените си ръце за всеки стил

Можете да украсите огледалото със собствените си ръце за всеки стил

Всичко това богатство обикновено се залепва върху прозрачен силикон. Той се продава в строителни магазини, има малки тръби или по-големи касети за строителни пистолети. По-удобно е да се работи с пистолет - по-лесно е да се контролира силата и да се получи правилното количество лепило, което е проблематично с обикновена тръба.

Моля, имайте предвид, че силиконът е кисел и неутрален. Киселината, докато изсъхне много миризма на оцет и да се работи с нея може да бъде само в добре проветрявана стая. Неутрален силиконов уплътнител не мирише на нищо, но струва повече. Все още кисела, докато замръзне, може да разруши боята, която се нанася върху декора. Когато купувате, обърнете внимание на времето за настройка. Това е времето, през което все още можете да коригирате нещо, да го преместите. След като лепилото започне да полимеризира, нищо не може да се направи - той е покрит с твърд филм. Средното време за образуване на повърхностен филм е 10-20 минути, но има и още "дълги" композиции.

Използвайте най-необичайните материали

Използвайте най-необичайните материали

Има две украса техники:

  • Декорът е извън огледалото. В този случай основата, която е по-голяма от огледалото, е отрязана от тънък дървесен материал или дебел картон. Във форма може да бъде всяка кръгла, квадратна, произволна форма. Декорът се придържа към основата, след като лепилото изсъхне, в завършената рамка се вмъква огледало.
  • Декориране на огледалото на ръба. В този случай лепилото и всички фрагменти се поставят директно върху огледалната повърхност.

Изглежда, че има някои разлики, но дизайнът изглежда по различен начин в различни техники по различни начини. Вторият ви позволява да получите отворен декор на огледалото, което е осветено, сякаш чрез отражение.

Примери за декор на кръгло и овално огледало

Първо, нека да поговорим за интериора, който е "построен" около огледалото. Кръгът е красиво декориран. От него можете да направите слънце, цвете, звезда и т.н. Много опции. Най-често декорът е подреден и под формата на кръг, но може да има квадрат, мултибена звезда или някаква произволна форма.

Примери за кръгла огледална украса

Примери за кръгла огледална украса

От пръчки или тръби от хартия

Можете да украсите кръгло огледало с клечки за китайска храна или с тръби, изкривени от листове вестници или списания. Ако тръбите излязат от вестника, те ще трябва да бъдат боядисани. Изработени от тънка гланцирана хартия, на която се отпечатват списания, могат да се използват без боядисване. Пръчките също могат да бъдат боядисани, можете да ги оставите така, както е.

Боядисване акрилна боя получите желания цвят в кутията, лежеше на тръбата върху лист хартия за еднократна употреба от разстояние 20-25 см цвят от едната страна. След изсушаване завъртете всички тръби / пръчки и нанесете боята от другата страна.

Декорирайки огледалото със собствените си ръце под формата на слънце

Декорирайки огледалото със собствените си ръце под формата на слънце

След това се нуждаете от силикон. На гърба на огледалото поставете лепило. Можете да - къса лента (така че да не замръзне, докато разпространявате лъчите), можете да пуснете. Ако задната част на огледалото не е защитена от нищо, силиконът трябва да е неутрален. Киселината ще разтваря амалгама, а огледалото ще се развали. На лепилото разпръскваме лъчите, чакаме да се залепи лепилото. След 24 часа можете безопасно да виси уникално огледало на място.

Огледалото може да бъде с или без джанта - по ваш избор. Вместо пръчки / тръби, можете да използвате ленти от стъкло, дърво, пластмаса и др.

От пластмасови лъжици

В тази версия кръг с по-голям диаметър се отрязва от тънък дървесен плот или дебел картон. колко повече - избери себе си. Центрирайте огледалото, окръжте го с молив или маркер. За тази линия декорът не трябва да действа.

Взимаме пластмасови лъжици, отрязваме копчетата от тях и прикрепяме скреперите по периметъра на огледалото. Три или повече слоя правят такива слоеве. Те изглеждат като венчелистчета. Опитвайки се да ги поставите много плътно един към друг, така че субстратът да не се появи. Те могат да бъдат поставени директно или леко на едната страна.

За по-добър ефект те могат да бъдат оцветени. Боята може да бъде метална, можете да нарисувате целия декор в един цвят или в различни цветове.

Украсете сами огледалата: използваме пластмасови лъжици

Украсете сами огледалата: използваме пластмасови лъжици

След като рамката е готова, лепираме огледалото и се възхищаваме на центъра на същия силикон. След изсушаване можете да виси на стената.

Използвайки същата техника, можете да украсите огледалото с копчета, черупки, нарязани на филийки с клони с различни диаметри. Използвайте дори куки и модели машини. Те са боядисани в необичаен цвят и са подредени в кръг.

Нещо подобно може да се направи с правоъгълно огледало. Във всеки случай, с изрязани клони и бутони на чашите ще изглеждат добре. Другите варианти едва ли са подходящи.

Вариации по темата

Вариации по темата

От пластмасови или картонени пръстени

Можете също така да украсите огледалото с помощта на пръстени. Те могат да бъдат изрязани от пластмасови тръби или залепени от картон. Размерите на пръстените могат да бъдат със същия диаметър или различни, тяхната широчина - около един сантиметър или малко по-малко.

Друг начин да украсите огледалото

Друг начин да украсите огледалото

Ако пръстените са направени от картон, имате нужда от основа, върху която ще ги оправим. За тези цели е подходящо пластмасово покритие с малко по-малък диаметър от огледалото. Отстрани на капака ще залепим първия ред пръстени. Втората и всички следващи са прикрепени към тях. Един от пръстените на първия ред е допълнително закрепен с винт с пръстен. Тогава ще ви обесим огледалото.

След като цялата конструкция е залепена, вземете пайети и ги залепете до краищата на пръстените. Работата е трудна, отнема време и търпение. По-лесно е да пазите и премествате пайлетите с пинсети и по-добре - с тънки върхове. Такъв огледален декор е универсален - през зимата той се свързва със снежинка, през лятото - със слънцето.

Варианти с пръстени

Варианти с пръстени

Съгласно същата технология, пръстени от пластмасова тръба са залепени. Но те не се нуждаят от основа, защото са достатъчно здрави. От тях събираме пръстен с необходимия диаметър, лепим заедно. Когато избирате лепило, вижте, че е предназначен за пластмаса. Всъщност има специално лепило и лепило в пръчките за него. Много по-удобно е да работят, но може да се адаптира към конвенционалния силикон.

Краищата на пръстените не е необходимо да бъдат залепени. Самите те изглеждат добре. Но в този случай, първо трябва да бъдат обработени от неравности и бръчки, които остават от триона. Ако са били изрязани със специална ножица, няма да има почти никаква грапавост, но ръбът все още ще е прав, а заоблените изглеждат по-добре. Краищата се обработват с шкурка с фино зърно. След това изтрийте от праха, обезмаслете (измийте водата в препарата, избършете сухата или сухата). Само след това можете да започнете работа с лепило.

От въжето

Вземаме въже дебело. Тя може да бъде синтетична или конопена. За по-големи размери можете дори да използвате въже. От картон или фибростъкло също изрязваме основата, която е по-голяма от размера на огледалото. На тази основа, нанесете тънък слой лепило, поставете намотката зад завоя на въжето.

Декорирайте огледалата от въжето

Декорирайте огледалата от въжето

В този случай може да е по-добре първо да лепите огледало в центъра и около него да "вятър" въжетата. Така се оказва, че се удави в рамка.

Декор върху огледало

Не винаги искате да направите бордюра около огледалната повърхност, а декорът, който е боядисан върху огледалото, поради отражението е по-обемно. Тъй като основно има друго правило - между елементите на интериора трябва да има свободно пространство. Тези техники ще ви позволят да направите декор на квадратно или кръгло огледало - почти без разлика. Основното нещо е да изберете правилната фигура или начина на декориране.

Декор без огледало

Декор без огледало

Прозрачни камъни

Най-простата техника е да въведете декора, който харесвате, да го поставите по ръба на огледалото. Първо, можете да се разложите без залепване - да можете да коригирате нещо, да го преместите. Когато резултатът ви задоволи, приложете капка прозрачен силикон на всеки фрагмент и го върнете на мястото.

Свързване на прозрачни и полупрозрачни камъни

Свързване на прозрачни и полупрозрачни камъни

Най-добре е с такъв огледален дизайн да изглежда с помощта на прозрачни и полупрозрачни камъни. Те могат да бъдат оцветени, прозрачни, монофонични.

Декорация на живопис

За тази работа ще са необходими специални материали. Ще ви трябва:

  • Контур върху стъклото. Това е прозрачно или оцветено съединение в тръба с остър щуцер. Прилага се върху стъклото и огледалото под формата на тънка ивица. Обикновено очертава очертанията на картината, затова се нарича. Контурът на стъклото може да бъде уволнен и без. Естествено, у дома е по-лесно да ги използвате без печене.
  • Витражи от витражи. Обичайните се различават по това, че стават прозрачни след изсъхване. Нанася с четка или притиснат от тръба в линия и след това разпределени по същите четки, гъби, памучни тампони.
  • Блести. Това са лъскави малки фрагменти под формата на хексахедрони, ивици, кръгчета и т.н. се използват в декорация. Може да се добави към бои, лакове (включително ноктите).

Също така ще са необходими обикновени материали: алкохол за обезмасляване, памучна вата, памучни пъпки, четки (за предпочитане с изкуствени влакна), клечки за зъби. Ще ви е необходима и рисунка, която ще прехвърлите на огледало, копирна машина, лепенка.

Нанесете контура

Нанесете контура

На огледалото слагаме въглеродната хартия, поставяме снимката на върха, фиксираме я с помощта на лепяща лента, изчертаваме картината по контура. Внимателно отстранете хартията и хартията с въглерод. Вземаме тръба с контур и очертаваме приложените линии. В близост има разтворител, памучни пъпки и клечки за зъби. Те премахват недостатъците, които се появяват при работа.

Огледално оформление с боядисани стъклени бои

Огледално оформление с боядисани стъклени бои

Тогава контурът трябва да изсъхне. Това отнема няколко дни и процесът може да бъде ускорен, като се използва обикновена сешоар за коса (а не вентилатор за изграждане). След като веригата са пресъхнали, вземете стъклопис боя, налейте малко от веригата, отекват четки изправя клечки за зъби - да се направи, но не и места на тяхната верига. След изсъхването на прозорците от витражи, те стават прозрачни. Ако има желание, можете да добавите блясък с помощта на блясък - искри.

Първо, се прилага модел, след това камъните се залепват по контура

Първо, се прилага модел, след това камъните се залепват по контура

Много добре изглежда като смес от двете описани технологии - стенопис и камъни. Един пример на снимката по-горе. Работата е трудна, но се оказва много добре.

Огърлица от огледала

При тази техника не можете да използвате готови чертежи - има много случайности и не винаги е възможно да се предскаже резултата. Но е важно да имате в главата си снимка на това, което ще видите (или снимка на прототипа). Тази работа ще изисква прозрачно лепило (същия силикон), многоцветни мъниста, камъни и друг декор, който планирате да използвате. Все още се нуждаете от лента за боядисване и четки, клечки за зъби.

На огледалото лепираме лентата на известно разстояние от ръба. Той отделя покритието от останалата част от повърхността. Границата не трябва да е точно, тя може да бъде произволна. Широчината на декоративната граница обикновено не е много голяма, тъй като широк изглежда груб.

Как да поставите мъниста върху огледалото

Как да поставите мъниста върху огледалото

На отделената част от огледалната повърхност прилагаме силикон със змия. По едно време разпръскваме малко парче - около 5 см право. Разстиламе лепило бързо по цялата повърхност. Можете да направите това с парче пластмасова бутилка. На лист хартия изсипваме мънистата и от нея разпръскваме лепилото. Изправете се с четка, клечки за зъби. Пръстите не си струват - трудно е да се измие. Полагаме още лепило, продължаваме декорирането. Веднага след като излязохте по целия контур, извадете шотландката и я оставете да изсъхне.

Пример декор с мъниста

Пример декор с мъниста

Времето за пълно изсушаване зависи от силикона, но обикновено е 72 часа или повече. Тогава не можете да разваляте работата си, но можете да я окачите точно в един ден.

Няколко примера

Няколко примера

Няколко практически съвета. Ако искате да получите диагонално офсетни ивици с различни цветове (както на снимката), нанесете едни и същи части от лепилото. Така ще получите по-ясно разделение на цветовете и работата ще се движи по-бързо. Ако границите трябва да бъдат замъглени - с плавен преход на цвят - различни цветове на мъниста се натрупват върху различни парчета хартия, излива се леко разклащане от страна на страна. Е, веднага след прилагането, можете да поправите всичко с четка или клечка за зъби.

Красива рамка за огледало

Този метод за декориране на огледалото вече е описан - вземаме декора и го залепваме. Но не на самата огледална повърхност, а на рамката. Рамката може да бъде направена от едно и също дърво, или можете да си купите огледало в пластмасова рамка (напр.).

Украсяваме рамката за огледалото

Украсяваме рамката за огледалото

От мозайка

За да създадете мозайка ще ви трябва парчета мозайка, можете да използвате фрагменти от керамика или оцветено стъкло, огледала. Също така трябва лепило (силикон) и фуги за шевове на керамични плочки (може да бъде бял, цвят).

МДФ (картон няма да работи, тъй като декорът е получил тежки), нарязани на рамка за огледало, което я поставя в центъра, обкръжаване на веригата. По-нататък поставяме рамка от лепило, върху която се оформят мозаечни плочки или парчета стъкло.

Огледална рамка за огледалото

Огледална рамка за огледалото

След всичко, което се полага и лепилото изсъхне (около три дни), да вземе варов разтвор, той се разрежда с дебел сметана (пропорции, написани върху опаковката) Настоящият състав запълни празнините между плочките. Когато всички пропуски се запълнят, излишъкът се отстранява с влажен парцал. За да изглежда мозайката тъпа, трябва да извадите цялата фугираща смес, така че плочките да са чисти. И това трябва да бъде направено преди сухата каша да изсъхне.

Домашни рамки за мозаечни огледала

Домашни рамки за мозаечни огледала

Този огледален декор е идеален за баня. Декорът може да се мие, той се вписва добре в дизайна на банята. Особено декоративно това огледало ще изглежда, ако мозайката е съчетана с тона на плочката.

Банята изглежда органична

Банята изглежда органична

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 36 = 43