Ние сами ремонтираме пералнята

Нашият комфорт до голяма степен се осигурява от домакински уреди. Без нея много малко хора представят живота си. Яркият пример е пералните машини. Напоследък това беше луксозен артикул, днес - почти незаменимо изискване за нормален живот. Но техниката е нещо и техниката да се счупи от време на време. Естествено, колкото по-рядко има грешки, толкова по-добре, но какво ще стане, ако пералнята се е разпаднала? Обадете се на съветника? Ако важи гаранционният срок, трябва да направите това. Ако гаранцията отдавна приключи, можете сами да ремонтирате пералнята. Вероятно не всички грешки могат да бъдат елиминирани сами, но повечето от тях са точни. 

Не винаги трябва да се обадите на майка

Не винаги трябва да се обадите на майка

Как е пералнята

Ремонтът на пералнята със собствените си ръце е възможно само когато знаете какво се състои от нея, каква част от нея играе всяка част. Когато разберете принципа на действие и целта на всяка част, можете да определите чрез неизправност каква е причината. Така че, нека анализираме какво се състои от пералнята.

Най-често срещаните модели на този домакински уред с предно зареждане - в нашите условия са stilalki най-вече в кухнята, покрита с маси или в банята. В този случай предният товарен люк е по-удобен.

Устройството на пералната машина

Устройството на пералната машина

управление

Управлението се състои от панел и дъска. На панела са копчетата или бутоните, с които настройваме режимите на измиване. Бордът е отговорен за разпознаването на предварително зададените режими. По време на процеса на пране, той контролира всички части в съответствие с настроената програма - включва / изключва захранването с вода, насочва отоплението, работата на барабана, помпата за изпомпване и др.

Всички параметри на работата на машината се наблюдават от различни сензори, информацията от която се обработва в микропроцесора, монтиран на дъската. Системата за управление всъщност е доста сложна, но тя е основната част от пералнята. Има следните сензори:

 • Сензор за нивото на водата. Проследява колко вода е в резервоара. Според показанията му захранването се включва / изключва.
 • Температурни сензори. Намира се в дъното на резервоара. Според техните указания, загряването на водата се включва / изключва.
 • Tachosensor. Той следи скоростта на въртене на барабана.
 • Реле за време. Следи за интервалите от време, необходими за различните етапи.

Всички тези части са свързани към контролната платка, в някои схеми има релета.

Устройството за управление на пералната машина се състои от панел и дъска

Устройството за управление на пералната машина се състои от панел и дъска

Ако картата е повредена, машината започва да обърка програмата и това е - основната характеристика, която е повредена в контрола пералня съвет. Всички останали недостатъчност може да бъде причинено от неправилно функциониране на сензора, но неуспехи в програми - заболяване на процесора. Ремонт на борда много рядко, то обикновено просто се променя. Лошата новина е, че цената на борда е висока, въпреки че самата промяна не е проблем - стандартен конектор, просто отстранен от проводниците на накладките и не успяват демонтирани, на негово място монтиран работен, всички от проводниците са свързани с мястото си.

Основната причина за неизправността на контролния панел е токов удар, защото има смисъл да се захранва пералната машина чрез стабилизатора (или да се постави върху целия апартамент или къща).

извършване на устройство

Контролният панел също е свързан към всички изпълняващи устройства - барабан, електродвигател, помпа, клапан, блокиращ водата и т.н. Това е тяхната работа, която контролира сензорите.

 • Заключете вратата на люка. Той заключва вратата, когато се кликне, чуе се щракване. Ако вратата не е плътно натискана, релето за заключване няма да работи, машината няма да започне да се мие. В този случай ремонтът на пералната машина е прост: натиснете вратата, затворете контактите, измиването ще започне.

  Как да подмените заключването на вратата на пералня

  Как да подмените заключването на вратата на пералня

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 7 = 1