Bilik mandi 2 meter persegi M. – rahsia kecil reka bentuk yang berjaya

Bilik mandi 2 meter persegi M. - rahsia kecil reka bentuk yang berjaya

Selalunya bilik yang dimaksudkan untuk bilik mandi adalah saiznya kecil. Dalam kes ini, anda perlu memikirkan kawasan pedalaman dengan lebih berhati-hati untuk meningkatkan kawasan secara visual. Malah anda perlu memikirkan reka bentuk bilik mandi 2 meter persegi M. meter, anda semua boleh dengan cekap meletakkan dan membawa ke dalam bilik kesenangan, keharmonian, dan yang paling penting - kefungsian.

Dalam kes ini, adalah perlu untuk mengira segala butiran, supaya hasilnya akan menyenangkan anda, kerana bilik ini adalah salah satu yang paling penting di mana-mana apartmen.

Ciri susun atur

Apabila mengatur bilik mandi untuk 2 meter persegi. meter harus mengambil kira semua ciri susun aturnya: dari lokasi pintu masuk dan paip pembetung hingga panjang dinding.

Susunan bilik mandi yang kecil

Berfikir tentang pedalaman, anda perlu membuat pengukuran yang berhati-hati, adalah penting untuk mempertimbangkan segalanya hingga satu sentimeter.

Rahsia pengembangan visual

Oleh itu, supaya bilik mandi anda adalah 2 m persegi. meter kelihatan lebih besar, beberapa helah harus digunakan. Sebagai contoh, Jubin lantai dibentangkan secara menyerong, dan jubin dinding diletakkan mendatar.

Reka bentuk bilik mandi kecil

Di perimeter bahagian bawah dan bahagian atas jubin kontras bilik adalah lebih baik, ini akan memberi kesan dinding lebih tinggi.

Kami menasihati anda untuk membaca artikel kami mengenai reka bentuk bilik mandi di Khrushchev.

Secara visual menghulurkan dinding mandi kecil

Kaedah peningkatan visual di bilik mandi

Jubin kontras untuk meningkatkan bilik mandi secara visual

Adalah disyorkan untuk memohon menghias dinding dengan cermin, perkara utama tidak memasang mereka bertentangan antara satu sama lain, sebaliknya kesannya akan diterbalikkan. Sering menggunakan sisipan kaca yang berbeza.

Dinding cermin untuk mandi kecil

Pelanjutan visual bilik mandi dengan cermin

Cermin di dalam bilik mandi kecil

Cermin untuk menambah bilik mandi yang kecil

Cermin di dalam bilik mandi kecil

Cermin dan mozek cermin untuk bilik mandi mini

Untuk memanjangkan bilik mandi anda secara visual, anda perlu menyebarkan pelapik dari atas ke bawah. Anda boleh meletakkan sudut dengan jubin yang berbeza.

Siling regangan berkilat juga akan dimainkan ke dalam tangan anda. Friezes menegak atau jalur yang berbeza dari jubin secara visual menarik bilik. Hiasan perlu diletakkan di paras mata atau sedikit lebih tinggi.

Siling cermin di dalam bilik mandi kecil

Apabila menghias dinding, tidak perlu menggunakan kombinasi sempadan atas putih dan hitam di bahagian bawah, secara visual ini memerah ruang.

Satu alternatif adalah kombinasi yang berbeza di mana satu dinding adalah cahaya dan yang lain adalah gelap.

Sebaliknya dinding bilik mandi kecil

Jubin untuk bilik mandi kecil

Dinding bilik mandi kecil dipenuhi dengan kemasan kontras

Tenggelam ke atas mesin basuh

Di bilik mandi kecil lokasi yang ideal sink adalah penempatan di atas mesin basuh.

Bagaimana untuk meletakkan mesin basuh dalam mandi kecil

Dalam kes ini, jenis shell lebih kerap digunakan dalam bentuk lili air. Ia agak rata, selalunya persegi. Perkara utama dalam susunan shell itu adalah istimewa Sistem saliran, yang diambil untuk peralatan, yang menjadikannya lebih selamat.

Mesin basuh di dalam bilik mandi kecil

Bilik mandi kecil dan mesin basuh

Mesin basuh di dalam bilik mandi mini

Untuk mesin basuh sempit moden, tenggelam dengan sistem saliran menegak yang terletak di dinding belakang digunakan. Seperti longkang jarang tersumbat. Cengkerang hendaklah menutup mesin sedikit supaya air tidak mendapat pada peranti.

Rak di atas pintu

Untuk menyimpan kawasan rak, di mana semua perkara yang perlu diletakkan, disyorkan untuk meletakkannya di atas pintu.

Kaedah meletakkan perabot akan mengurangkan ruang yang diduduki, dan juga sangat harmoni dan berfungsi dengan baik ke dalam bilik mandi apa pun. Mereka boleh dibuat dengan tangan atau dibeli untuk pesanan, pada saiz yang betul. Ini akan membolehkan anda menyembunyikan item dalaman yang tidak perlu dari mata, mengelakkan cerucuk.

Menyimpan ruang di bilik mandi yang kecil

Rak di dalam tab mandi kecil

Rak di atas pintu tab mandi kecil

Kabinet dan rak sedemikian rupa harus mudah dalam bentuk, agar tidak menarik perhatian khusus.

Kejuruteraan kebersihan

Untuk menyembunyikan kumbahan dan bekalan air adalah wajar untuk meletakkannya di belakang dinding eternit atau pintu kabinet.

Tandas boleh dipasang digantung. Ini akan membebaskan lantai dari objek dan meningkatkan ruang bebas secara visual.

Peletakan rasional peralatan bilik mandi

Lebih praktikal untuk menggunakan bilik mandi mandi, tetapi Sekiranya anda masih mahu mandi di bilik mandi kecil anda, lebih baik menggunakan variasi sudut atau sessile mandi tanpa kaki, supaya tidak mengambil terlalu banyak ruang.

Mandian penjuru untuk kawasan kecil

Pancuran mandian kecil

Untuk menjimatkan ruang, kabin pancuran dengan saliran di lantai sering digunakan. Dalam kes ini, lantai di bawah gerai itu dinaikkan 10 cm, untuk memasang tangga saliran. Ini mengurangkan risiko banjir jiran dari bahagian bawah.

Bilik mandi kecil dengan pancuran mandian

Kabin pancuran mandian untuk tab mandi kecil

Mandi di dalam tab mandi kecil

Perabot

Dengan pendekatan yang betul, walaupun di dalam bilik kecil adalah mungkin untuk menguruskan barang dalaman maksimum yang diperlukan - bilik mandi boleh diletakkan di sudut, bertentangan dengan pintu untuk menguruskan sebuah basuh dengan mesin basuh terbina dalam, di sebelahnya sebuah tandas yang padat.

Semua yang anda perlukan untuk tab mandi kecil

Jika tempat itu sangat terhad, perabot harus digunakan sudut, dan mandi harus diganti dengan kabin mandi.

Dari perabot, hanya perlu menggunakan barang-barang yang paling penting, satu loker dan rak akan cukup, tetapi mereka boleh ditempatkan dengan minda, menggabungkan beberapa objek dan membuat satu di sisi yang lain.

Bilik mandi kecil dengan perabot

Set perabot untuk mandi kecil

Perabot di bilik mandi kecil

Perabot adalah lebih baik menggunakan warna cahaya, ini secara visual akan meningkatkan ruang bebas.

Warna dan cahaya

Pencahayaan adalah lebih baik dihiasi, tetapi sconces miniatur juga boleh digunakan.

Dalam penyelesaian warna bilik mandi, berhati-hatilah dengan warna-warna yang terlalu gelap dan terang. Bilik dengan palet warna cerah akan kelihatan tidak selesa dan lebih kecil lagi.

Pilihan harus dihentikan pada cahaya, warna pastel, cermin dan permukaan berkilat. Ideal sesuai berwarna putih, kebiruan, cahaya merah jambu, warna hijau muda dan kuning air.

Penyelesaian cahaya dan warna untuk mandi kecil

Aksesori

Antara aksesori elemen integral ialah cermin di atas sink.

Sangat fungsional:

  • kabinet dengan pintu cermin
  • pakaian pengering
  • cangkuk untuk pakaian

Adalah disyorkan untuk menggunakan hidangan sabun dan berus gigi untuk berus gigi pada penyedut, meletakkannya pada tahap sedikit di atas sink. Sebagai rak untuk syampu boleh berfungsi sebagai sisi bilik mandi, diletakkan dengan jubin.

Bilik mandi kecil berfungsi

Rak untuk aksesori di dalam bilik mandi yang kecil

Menggunakan ruang berguna mandi kecil

Bilik mandi yang padat

Bilik mandi yang selesa

Bilik mandi dan aksesori yang diperlukan

Khrushchevka

Di Khrushchev bilik mandi sentiasa dekat dan jenis yang sama. Mereka berbeza dalam kesulitan awal perancangan ruang.

Kaedah terbaik di pangsapuri tersebut adalah pembangunan semula yang menggabungkan tandas dengan bilik mandi dalam satu bilik, sementara ia menjadi lebih luas dan akan membolehkan meletakkan barang-barang dalaman dengan fungsi yang paling besar.

Masalah besar dengan Khrushchev adalah lokasi komunikasi yang salah, dan karenanya perlu membuat routing pipa tambahan, berusaha untuk menghemat ruang. Sebaliknya, komunikasi boleh dicuba untuk bersembunyi di dinding, pada masa yang sama meratakan mereka, kerana di Khrushchev mereka tidak bersinar dengan kesamaan khusus. Dalam kes sedemikian, pilihan yang paling boleh diterima ialah pendirian dinding baru daripada penjajaran yang lama.

Gabungan mandi kecil dengan mandi

Bilik mandi dan tandas di dalam satu bilik

Reka bentuk yang indah mandi bersama dengan tandas

Pendekatan reka bentuk yang kompeten akan membantu untuk mengubah walaupun sebuah bilik kecil ke bilik mandi eksklusif dengan semua kemudahan yang bergantung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =