Bilik mandi Bordovy – keharmonian dan penghalusan

Bilik mandi Bordovy - keharmonian dan penghalusan

Kadang-kadang apabila memilih warna untuk selesai mandi, anda tidak mahu gabungan biasa dan sudah bosan. Jika anda mencari warna yang berjaya, menarik dan asli untuk bilik mandi dalaman, fikirkan tentang menghias bilik dalam warna burgundy. Adakah ia patut menggunakan warna burgundy dalam reka bentuk bilik mandi? Bagaimanakah mandi klaret menjejaskan suasana hati? Apa jenis sahabat bunga yang patut ditambah dengan burgundy? Mari kita faham.

Ciri-ciri

Dalam warna klaret, nada-nada campuran coklat dan merah, yang menjejaskan sifatnya:

  • Nada merah dianggap berapi-api, mereka dirujuk kepada simbol-simbol kehidupan, cinta, keberanian, kuasa. Skala merah dicirikan dengan kesan yang menarik.
  • Dalam coklat, sebaliknya, perhatikan kesan menenangkan. Warna ini melambangkan tradisi dan keyakinan.

Gabungan warna-warna ini dalam burgundy membolehkan anda menambah ke pedalaman semua manfaat merah, tetapi pada masa yang sama mengelakkan kesan menarik. Bahagian dalaman sedemikian akan menjadi penuh dan penuh perayaan. Ia seperti merah, kelihatan hebat dan mewah, tetapi terima kasih kepada warna coklat itu lebih tenang dan matang.

Beige dan ubin beige di bilik mandi

Warna Bordeaux tidak akan mendorong kepada tindakan impulsif, tetapi juga tidak perlu berehat. Dalam pedalaman seperti itu, anda boleh menumpukan pemikiran anda dan meningkatkan nada anda.

Perhatikan juga bahawa burgundy dalam reka bentuk dalaman adalah disebabkan oleh warna elit. Untuk masa yang lama di rumah dan pakaian mereka bayangan ini digunakan hanya oleh orang yang berkuasa, dan dilarang untuk memohon warna itu kepada manusia semata-mata.

Bilik mandi wain dengan beige

Bilik mandi bord

Bilik mandi Bordello dengan bunga-bunga lain

Pengaruh psikologi

Bilik mandi dalam merah wain tidak mendapat untuk berehat sepenuhnya, tetapi anda boleh mengumpul fikiran anda, kerana kesan psikologi warna ini adalah susunan idea-idea, pembentukan sikap falsafah, kebebasan daripada tergesa-gesa dan cemas dalam keputusan dan pertimbangan.

Bilik mandi Bordo - jubin yang hebat

Tips Reka Bentuk

Sila ambil perhatian bahawa burgundy boleh dipanggil warna yang agak pelbagai, jadi gunakan berhati-hati apabila menggunakannya.

Jubin Claret di bilik mandi

Gabungan dengan warna yang berbeza membawa kepada pelbagai warna nada burgundy:

  • Sejak burgundy dirujuk ke skala yang hangat, maka gabungannya dengan warna hangat lain akan menjadi pilihan terbaik untuk menyelesaikan sebarang ruangan.
  • Jangan lupa bahawa burgundy berlebihan boleh menekan dan akhirnya merengsakan. Oleh itu, perancangan ruang dalaman bilik mandi burgundy, jangan lupa tentang kesederhanaan.
  • Menyediakan tab mandi dalam nada merah wain penampilan estetik oleh aksesori cermin dengan bingkai yang indah, bakul rotan, permaidani gebu dan tuala.
  • Untuk melembutkan nada burgundy dinding akan membantu perabot diperbuat daripada kayu ringan.

Kombinasi spektakular

Dengan putih

Putih dan bordeaux digabungkan dengan sempurna di mana-mana bilik, dan terutama di bilik mandi dengan paip putih. Terima kasih kepada kejiranan dengan merah wain putih akan kelihatan lebih ceria. dinding putih berkilat dan pancuran putih tirai menyediakan merah wain penamat rupa megah dan bertenaga, mengeluarkan "graviti" dan "kesombongan."

Salah satu gabungan kejayaan warna-warna ini adalah penambahan putih marmar burgundy. Anda boleh menghiasi bilik dengan bahagian visual ke dalam dua bahagian - warna merah terang yang terang dari bawah dan bahagian atas marmar cahaya dinding. Terima kasih kepada kaedah ini, siling akan secara visual menjadi lebih tinggi.

Bilik mandi marmar putih

Bordovy dan beige - bilik mandi

Putih dan burgundy di bilik mandi

Dengan coklat

Menambah coklat burgundy adalah salah satu gabungan yang paling popular. Walaupun pedalaman ini kelihatan agak tidak mewah, tetapi sederhana. Kemasan burgundy sesuai untuk bilik mandi yang besar, dan untuk bilik yang cukup luas. Dengan cara ini, pedalaman dalam warna burgundy-brown sering digunakan untuk hiasan dalam gaya negara.

Bilik mandi coklat wain

Claret dan bilik mandi coklat

Bilik mandi coklat wain

Dengan beige

Kesatuan burgundy dan beige akan memberikan ruang dalaman yang lebih lembut dari bilik mandi. Harmony juga akan kelihatan seperti kombinasi bordeaux dan terracotta. Tidak kurang mengesankan adalah bilik mandi di dalam, dengan warna teman di mana susu kelihatan.

Bilik air mawar dan maroon

Bilik mandi air tawar dan mandi mandian

Burgundy dan beige

Dengan warna lain

Gabungan "burgundy + black" akan menambah sentuhan keterukan dan menunjukkan rasa baik anda. Gabungan ini sangat berani, jadi ia hanya menyelesaikan pencinta eksperimen, tetapi jarang tetap kecewa. Di samping itu, dengan menggunakan warna-warna ini, anda boleh melakukan zon dengan mudah. Sekiranya untuk bilik tidur atau ruang tamu gabungan itu tidak boleh dipanggil berjaya, maka di bilik mandi, kemasan burgundy-black kelihatan sangat baik.

Tenggelam Bordeaux dengan perabot putih

Kelabu kelabu di bilik mandi

Burgundy beige di bilik mandi

Bilik mandi bord

Bilik air mawar dan maroon

Bilik mandi bord

Jika kita bercakap tentang warna gelap yang lain, maka dengan burgundy hijau digabungkan dengan sempurna. Oleh kerana gabungan nada gelap ini dirujuk sebagai cepat menjengkelkan, tidak disyorkan untuk bilik di mana seseorang tetap lama. Jadi untuk bilik mandi, kombinasi ini agak sesuai.

Melengkapi merah jambu burgundy, anda akan mendapat suasana hangat dan lembut, kerana nada merah jambu akan melembutkan bordeaux tepu. Satu lagi tambahan yang baik kepada burgundy akan menjadi teduh peach yang lebih ringan. Jika anda ingin menambah penjimatan ke pedalaman, klaret juga boleh ditambah dengan warna kelabu yang terang. Tetapi menggabungkan burgundy dan emas atau perak, anda akan membuat bahagian dalam bilik mandi lebih mewah.

Kami mengesyorkan anda membaca artikel kami: bilik mandi merah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4