Bilik mandi merah jambu – suasana kelembutan dan percintaan

Bilik mandi merah jambu - suasana kelembutan dan percintaan

Menamatkan bilik mandi dengan warna merah jambu adalah idea yang luar biasa, yang lebih seperti kanak-kanak perempuan. Walaupun sekarang bilik mandi merah jambu tidak hanya terdapat di pangsapuri-pangeran wanita muda: jika anda dengan mahir memilih gabungan warna, maka penamat ini akan disokong oleh lelaki.

Bilik mandi yang perlahan-lahan merah jambu

Pink menarik dengan menjadi salah satu warna palet cahaya, jadi ia akan meningkatkan ruang secara visual. Warna cahaya dianggap tidak mengganggu dan membantu bersantai. Pakar psikologi, yang mengetahui tentang keunikan terapi warna, menegaskan bahawa reka bentuk bilik mandi itu akan memberi kesan yang baik terhadap selera makan dan kerja jantung, dan akan menghapuskan insomnia. Di samping itu, merah jambu di bilik mandi kelihatan menarik dan tidak bosan untuk masa yang lama.

Bilik mandi merah jambu yang halus

Fesyen di pedalaman merah jambu mandi: kisah asalnya

Mandi merah jambu yang pertama muncul pada 30-an di Amerika Syarikat, tetapi isteri Presiden Eisenhower, yang menghiasi Rumah Putih dengan banyak warna-warna, menjadikannya popular. Bilik mandi merah jambunya menjadi insentif untuk wanita Amerika yang lain yang mahukan kawasan yang sama. Pengilang pada masa itu menanggapi permintaan dengan pelbagai jenis paip mawar, jubin berwarna merah jambu dan barangan lain. Pada pertengahan abad ke-20, bilik mandi merah jambu berada di puncak populariti mereka. Dari masa ke masa, bilik mandi hijau dan biru menggantikan versi merah jambu, menjadi lebih banyak permintaan. Sekarang bilik mandi dalam warna merah jambu kembali hidup, dan jumlah peminat bilik mandi merah jambu bertambah.

Bilik Mandi Pink

Bilik mandi dengan gaya bergaya chic

Pedalaman seperti itu akan menjadikan bilik wanita feminin dan bilik yang sangat elegan. Shebbi-chic menyediakan banyak merah jambu dalam hiasan, yang sering diimbangi oleh putih. Dinding boleh dicat dengan warna merah jambu (sejuk atau hangat).

Jubin merah jambu di bilik mandi

Jika bahagian bawah dinding bilik mandi menyediakan penamat panel, mereka lebih baik meninggalkan putih, dan cat merah jambu hanya bahagian atas dinding. Apabila menjilat dinding dengan jubin, kombinasi ini juga sesuai - bahagian bawah jubin harus putih, dan bahagian atasnya akan dibentangkan dengan warna merah jambu. Papan papan dan pintu membuat papan putih.

Tirai mandi dipilih dari kain padat. Pilihan hiasan tirai yang sangat baik - corak bunga merah jambu putih atau jalur dengan warna putih dan merah jambu. Gantung langsir pada beguet putih, yang boleh diperbuat daripada logam atau kayu. Untuk menggantung kain, anda boleh menggunakan pita merah jambu, mengikat mereka secara bebas untuk menggeser tirai yang mudah. Pita perlu mengikat dalam busur, dan memotong di sudut.

Mandi dengan ubin merah jambu

Di bilik mandi dengan hiasan cheby-chic akan menjadi meja kayu yang sesuai, dicat dengan warna merah jambu. Rawat jadual sedemikian dengan cara yang menggalakkan retak cat itu, dan kemudian catnya berwarna putih - maka asas merah jambu akan muncul melalui retakan, yang akan menjadikan meja kelihatan tua dan kuno. Mengendalikan perabot lebih sesuai untuk dipilih daripada porselin (putih sesuai dengan baik) atau dari kaca (lebih telus).

Warna merah jambu di kawasan bilik mandi

Putaran salju putih menanggalkan "apron" dengan pemasangan kain yang sama seperti yang digunakan untuk tirai. Anda boleh memilih satu lagi warna merah jambu atau cetakan yang sesuai.

Cermin di pedalaman seperti itu haruslah dengan hiasan yang kaya. Pilihan yang baik ialah bingkai kayu yang diukir, dicat putih atau disemat, atau bingkai yang diperbuat daripada logam dengan reka bentuk yang canggih dan canggih. Untuk menambah kecerahan, anda boleh memilih cermin di dalam bingkai yang menyerupai tumbuhan mendaki.

Cermin dalam bilik mandi merah jambu

Di siling, gantungkan candeli kristal dengan pendants berwarna merah jambu. Sekiranya bilik mandi mempunyai tingkap, anda dapat menyediakan tirai atau tirai kayu, serta koleksi tirai. Idea yang menarik ialah menutup tingkap dengan kain lutsinar atau telur. Tambah ke keadaan dengan tuala, gulungan rolled up, kaca atau aksesori merah jambu porselin.

Gabungan

Dengan warna merah jambu, kepekaan, kehangatan, cinta, keselesaan, kewanitaan dikaitkan. Menenangkan merah jambu dan menghilangkan negatif. Sekarang dia sangat popular dengan penonton wanita. Walau bagaimanapun, untuk penambahan kejayaan merah jambu ke kawasan pedalaman, penting untuk mempertimbangkan gabungannya dengan warna lain.

Kelembutan merah jambu di bilik mandi

A merah jambu tepu akan kelihatan cerah dan asli di dalam bilik mandi. Terdapat permainan yang berbeza.

kaya merah jambu dan putih di bilik mandi

Hiasan dalaman dalam keperluan merah jambu pencairan warna ini oleh orang lain. Selalunya ia digabungkan dengan krim atau warna putih untuk mendapatkan gabungan lembut. Sebagai contoh, dinding dicat dengan warna merah jambu, dan pintu, perabot dan lantai dibuat dalam warna krim. Gabungan warna merah jambu putih dan pucat membuat bahagian dalamnya lebih lembut.

Pucat merah jambu dan putih dalam reka bentuk bilik mandi

Juga berjaya ialah penambahan perak merah jambu atau kelabu. Warna abu-abu biasanya berwarna pelengkap universal, tetapi pasangannya dengan warna merah jambu memberikan rupa yang sangat mulia dan elegan. Untuk kesan khas, tambahkan ke pedalaman cermin, aksesori logam, serta baldu dan sutera berkilat. Dengan membuat kelabu dinding, anda akan mendapat latar belakang yang hebat, dengan memberikan item dalaman menjadi keperibadian yang lebih besar.

Pink digabungkan dengan kelabu

Merah jambu menggabungkan dengan warna ungu, menambah bahagian dalam misteri.

Gabungan merah jambu dengan ungu di bilik mandi

Jika warna merah jambu yang dipilih cerah dan tepu, ia mesti digabungkan dengan hitam. Gabungan ini kelihatan cukup brutal dan dramatik, jadi ia sesuai walaupun untuk lelaki.

Kaya merah jambu dengan hitam di dalam bilik mandi

Juga, warna merah jambu yang terang mengagumkan menggabungkan dengan warna coklat gelap. Keguguran di kawasan pedalaman boleh menambah kombinasi merah jambu dan burgundy.

Gabungan dinding merah jambu dengan bilik mandi coklat

Gabungan merah jambu dengan biru

Merah jambu dengan hitam

Merah jambu dan hitam - kombinasi kontras, yang akan kelihatan luar biasa. Perkara utama dalam bilik mandi semacam itu adalah untuk tidak melampaui dengan bunga. Lebih baik mencairkannya dengan ootenkami neutral.

Untuk menambah kesegaran, anda boleh menggabungkan warna pucat merah jambu dan hijau.

Gabungan yang tidak berjaya adalah merah jambu + biru dan merah jambu + oren. Dengan penambahan kuning juga, anda harus berhati-hati. Sunshine dan suasana hati yang baik akan menambah gabungan warna diredam kuning dan merah jambu. Gabungan merah jambu dan biru jarang digunakan dan akan menjadi lebih lapang jika anda mencairkan pedalaman seperti itu dengan putih.

Memilih warna dengan bijak

Membangun bahagian dalam bilik mandi dengan warna merah jambu, ingat langkah itu, supaya tidak menjadikan bilik menjadi "cloying" yang berlebihan. Terhadap naungan pic lembut, seolah-olah pudar, tidak akan ada seorang pun. Warna kasar merah jambu dirasakan sebagai lembut dan penyayang.

A merah jambu tepu (fuchsia, ungu, lembayung), sebaliknya, mengaktifkan dan memberi tenaga. Reka bentuk ini berguna untuk aktiviti rendah dan tekanan rendah.

Warna yang ringan dan lembut, yang paling sesuai untuk bilik mandi, adalah pic merah jambu. Ia akan menyumbang kepada rehat yang baik. Juga, kelopak berwarna terang dan lembut adalah dianggap paling sesuai untuk warna dalaman bilik mandi. Kedekatan warna ke biru akan menjadikan bilik lebih sejuk, dan peralihan menuju pigmen oren akan membolehkan anda menambah keselesaan dan kehangatan ke bilik mandi.

Bilik mandi lilin lembut

Bilik mandi peach-pink yang halus

Ubin raspberry di dalam bilik mandi

Bagi gaya bilik, skala merah jambu sesuai untuk hampir mana-mana pilihan. Ia kelihatan baik di pedalaman antik, jika nada itu dicairkan. Reka bentuk klasik menyediakan penamat dua nada dengan bahagian bawah yang lebih gelap dan lebih ringan. Negara membenarkan penggunaan warna merah jambu yang rosak di perabot atau hiasan dinding. A rose tea adalah baik untuk minimalism, dan pemerah pipi lembut akan sesuai dengan bilik mandi berteknologi tinggi. Bagi mereka yang mahukan gaya glamor, merah jambu hanya boleh ditukar ganti.

Bilik mandi dengan warna teh meningkat

Pilih aksesori

Di dalam bilik mandi warna merah jambu sempurna sesuai tirai putih atau langsir, yang mempunyai penampilan yang sejuk. Untuk memulihkan bilik, tambahkan bunga segar di dalam pasu putih luar atau pasu. Cermin di dalam bilik mandi ini boleh mempunyai bingkai lembut berwarna merah jambu. Tambahan segala sesuatu dengan permaidani kecil dihiasi corak rumit.

Aksesori bilik mandi

Dengan warna merah jambu di dalam bilik, tuala putih yang berbulu indah dengan harmoni. Juga, tuala boleh digulung dan dihiasi dengan rak dengan aksesori merah jambu yang lain. Aksen di mandi mawar juga boleh dialihkan ke candelier bergaya chic. Pilih ia harus mengambil kira perkadaran bilik, serta rasa harmoni dengan unsur-unsur lain.

Elemen harmonis di bilik mandi

Perabot

Sekiranya anda menjaga bilik mandi dengan perabot merah jambu, premis lebih baik untuk menghiasi dengan putih, kuning atau kelabu. Pilihan yang baik adalah pedalaman hitam dan putih dan perabot warna merah jambu yang terang. Jika bilik itu sendiri dipotong dengan warna merah jambu yang halus, dan anda ingin mempelbagaikan kawasan merah jambu dengan penggredan warna, maka lebih baik memilih perabot dalam warna yang lebih lezat.

Mandi mandian

Di dalam mandi merah jambu, perabot dengan sisipan kaca kelihatan cantik, serta produk kayu dengan kesan penuaan. Sebagai contoh, ia boleh menjadi jadual pelbagai peringkat di mana vas kaca (lebih baik dari kaca legap) boleh diletakkan untuk menyimpan sabun dan aksesori lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 7