Bilik mandi merah – pilihan sifat bersemangat

Bilik mandi merah - pilihan sifat bersemangat

Pagi tidak bermula dengan kopi, pagi bermula dengan lawatan ke bilik mandi. Dan pada warna apa yang dibingkai, mood sepanjang hari bergantung kepada tahap yang besar.

Secara tradisinya, skema warna bilik mandi direka untuk menekankan kemurniannya. Oleh itu, kelazatan warna putih dan biru muda. Tetapi warna-warna ini tidak mengenakan tenaga, melainkan menenangkan. Jika ini tidak sesuai dengan anda, ia patut dicuba untuk menghiasi bilik mandi dengan nada merah.

Kesan psikologi

Merah - warna api, percutian, keseronokan. Warna tenaga lelaki Yan dan kepimpinan. Warna keberanian dan keazaman. Selalunya ia dipilih oleh orang-orang yang emosi, percaya diri, mampu membuat keputusan yang cepat dan tindakan spontan.

Bilik mandi merah dan putih

Jika anda ingin perubahan dalam kehidupan peribadi dan kemajuan anda melalui tangga kerjaya, bilik mandi merah adalah apa yang anda perlukan.

Ciri-ciri

Warna merah pelbagai rupa. Menariknya sistem saraf, dia dapat mencetuskan pelbagai emosi dan kualiti peribadi: kegembiraan dan kebimbangan, keseronokan dan kemarahan, kuasa dan pemberontakan, ketegaran dan kepimpinan, tenaga dan agresif. Ia merangsang nafsu makan dan merangsang daya tarik seksual. Di pedalaman warna merah mewujudkan rasa mewah, kemakmuran, kehangatan.

Bilik Mandi Merah

Bilik mandi putih dan merah

Bilik mandi dengan air mawar merah

Contraindications

Warna merah digunakan secara meluas dalam chromotherapy (rawatan warna). Tetapi, seperti mana-mana ubat, menggunakan naungan ini di kawasan pedalaman harus berhati-hati. Ia tidak digalakkan untuk pesakit yang mudah dikenang, yang mempunyai berat badan berlebihan, pesakit hipertensi.

"Overdosis" merah mengancam kerentanan, agresif dan, akibatnya, keletihan psychoemotional yang cepat.

Bilik Mandi Merah

Bilik mandi putih dan merah

Bilik air berwarna merah muda

Masalah yang mungkin anda hadapi

Mungkin, satu-satunya kesukaran yang boleh timbul apabila menghias bilik mandi merah, boleh mencari peralatan kebersihan warna yang betul. Sekiranya anda hanya mengambil mandi atau mandi, dapatkan mangkuk tandas merah dan sinki boleh menjadi masalah.

Bilik Mandi Merah

Kawasan bilik mandi yang disyorkan

Penggunaan merah dalam reka bentuk bilik mandi adalah terhad oleh imaginasi anda dan kawasan bilik.

Jika kawasan tidak melebihi 4 m2, maka idea untuk membuat bilik mandi merah perlu ditinggalkan. Warna ini akan mengisi seluruh ruang dan hanya menghancurkan anda, dan tinggal di bilik mandi semacam itu tidak akan menjadi kegembiraan, tetapi beban. Maksimum yang boleh dibenarkan adalah sisipan merah pada jubin berwarna ringan dan beberapa aksen merah: berus gigi, tuala, karpet.

Semakin besar kawasan bilik, semakin banyak pula yang boleh anda gunakan di pedalaman. Walau bagaimanapun, anda harus mengelakkan eksploitasi jumlah warna ini. Overdosis yang keras mengganggu ruang.

Bilik mandi kecil merah

Gabungan popular

Pertimbangkan gabungan yang paling popular, yang kelihatan sangat menarik.

Dengan putih

Klasik untuk bilik mandi merah adalah tandem putih dan merah. Gabungan itu membawa nota kemodenan dan gaya, menjadikan bilik mandi menarik dan cerah. Dalam gamma merah putih ini boleh dikalahkan dalam beberapa cara.

Banyak merah (dinding merah dan siling) dan paip putih

Apabila memilih kombinasi ini, jangan gunakan warna terlalu terang berwarna merah. Pipa putih, mencairkan warna merah, pada masa yang sama menjadikannya lebih berair. Di samping paip akan sesuai dengan lekapan putih, tuala, pemegang. Teknik warna ini sudah pasti pilihan remaja, ketika setiap hari adalah kemenangan baru. Mengunjungi bilik mandi ini membantu untuk bangun, mengenakan tenaga dan keseronokan.

Bilik mandi dengan dinding merah

Bilik mandi merah dengan paip putih

Bilik mandi merah dan hitam dengan paip putih

Bilik Mandi Merah

Bilik mandi merah dengan merah jambu

Bilik Mandi Merah dan Kerang Putih

Satu sedikit merah (latar belakang putih, perabot merah dan aksesori)

Gabungan ini adalah yang paling berjaya. Warna merah mencairkan dan menghangatkan kemandulan yang sejuk dari putih, tanpa melegakan sistem saraf dengan overexcitation. Penyelesaian warna sedemikian menjadikan dalaman halus, mengisi dengan rasa cahaya, mewujudkan suasana romantis. Perkara utama ialah bilik ini tidak menyebabkan "ketagihan" dan rasa kehidupan seharian.

Menambah warna merah bukan sahaja kerana perabot dan aksesori. Sebahagian dinding atau beberapa jalur cerah, berjubin dengan teduh kanan, akan membantu mewujudkan skema warna ruang dalaman dan zonat.

Perabot merah di bilik mandi

Perabot merah - bilik mandi

Perabot merah di bilik mandi

Aksen merah (latar belakang putih dan paip merah)

Pipa merah pada latar belakang putih - kombinasi win-win. Memilihnya, jangan berhemat pada kecerahan - semakin banyak juicier merah, lebih berkesan pedalaman akan berubah. Tetapi pelaksanaan projek sedemikian tidak boleh mahal. Jika bilik mandi akrilik dapat dibandingkan dengan harga besi tuang, maka untuk mencari dan membeli tenggelam merah dan tandas adalah jauh dari semua yang mampu dan mampu.

Baca lebih lanjut tentang mandi merah di dalam artikel kami yang lain. Ketahui banyak perkara menarik!

Mandi merah di bilik mandi

Dengan putih dan hitam

Warna hitam sesuai dengan kombinasi merah dan putih di dalam bilik mandi. Ia membolehkan anda menambah glamor, kemewahan, keseriusan dan kedalaman.

Bilik mandi: warna merah dan putih hitam

Bilik mandi hitam dan merah

Bilik mandi berwarna merah dengan kombinasi warna putih dan hitam

Tiada pedalaman mewah boleh dilakukan tanpa hitam. Ini adalah pilihan yang hebat untuk bilik mandi tetamu.

Tetapi warna hitam, seperti merah, mestilah dimeterai dengan cekap. Ia tidak disyorkan untuk menghiasi bilik mandi hanya dengan warna hitam dan merah. Kedua-dua warna ini bersungguh-sungguh tepu dan akan menindas jiwa dari pemilik bilik mandi sedemikian. Harmonious adalah trio warna hitam, merah dan putih.

Jubin merah

Penggunaan yang kuat dari jubin merah di pedalaman bilik mandi - selalu pilihan yang menang. Dengan bantuannya, anda boleh zonate bilik, "mengenakan" dengan tenaga dan haba dan pada masa yang sama menekankan keperibadian. Cemerlang akan kelihatan jubin merah dengan corak bunga hitam. Tambah mewah ke pedalaman perhiasan emas. Jubin merah dengan tekstur kayu atau kulit akan membuat reka bentuk eksklusif. Pengilang menawarkan koleksi, di mana merah dilengkapi dengan pelbagai warna: dari skala putih dan merah yang biasa untuk gabungan yang luar biasa dengan warna hijau dan biru. Anda boleh memilih jubin seramik dari mana-mana bayangan dari palet: dari dalam, dekat dengan nada coklat (gangsa, terracotta), fuchsia sejuk, cowberry atau raspberi untuk warna oren-merah cerah.

Ia kelihatan gabungan besar jubin putih dengan sisipan merah yang berbeza.

Lebih banyak jubin merah telah dipertimbangkan dalam satu lagi artikel kami. Baca dan temui penyelesaian reka bentuk asal anda!

Ubin Bilik Mandi Merah

Jubin putih dengan sisipan merah

Mosaic Merah

Wain warna

Bordeaux merah, Beaujolais, Burgundy - warna wain ini akan mewujudkan rasa mewah di bilik mandi. Tetapi mereka kelihatan baik di bilik-bilik yang luas, tetapi pada kecil mereka tertekan.

Jangan biarkan wain menguasai. Pengecualian boleh menjadi bilik mandi dalam gaya bahasa Arab, Art Deco atau gaya bohemian.

Warna-warna sedemikian sempurna digabungkan dengan warna putih dan kuning air. Baik cairkan aksen dalaman perak.

Perabot bord di bilik mandi

Bilik Mandi Wain

Bilik Mandi Bordeaux

Bilik mandi bord

Bilik air mawar dan maroon

Bilik mandi bord

Dengan nada wain hitam mesti digabungkan dengan berhati-hati. Terdapat risiko "menghancurkan" premis dengan tenaga yang kuat dari warna ini.

Gaya reka bentuk

Penyelesaian reka bentuk yang mantap - seperti penggunaan warna merah - tentu saja, membolehkan anda membuat dalaman yang unik, tetapi jangan lupa tentang gaya reka bentuk. Klasik, minimalism, eklektik, Jepun - lebih daripada 20 gaya. Setiap daripada mereka mempunyai teknik seni dan barang-barang dalamannya sendiri.

Gaya Jepun

Salah satu syarat utama untuk reka bentuk bilik mandi dalam gaya Jepun ialah bilik mandi yang berasingan. Untuk tujuan ini, kedalaman kira-kira 81 cm, diperbuat daripada larch, cedar atau oak.

Menurut falsafah negara ini, bilik mandi adalah tempat bukan sahaja untuk pemurnian fizikal tetapi juga untuk kerohanian.

Di dalam reka bentuk dalaman, ia adalah wajar menggunakan batu dan buluh. Warna utama adalah warna hangat warna kuning.

Ofuro di bilik mandi gaya Jepun

Gaya Jepun moden

Ini adalah gaya penghiburan. Ia dicirikan oleh penggunaan bahan dan corak semula jadi: perhiasan berhias, tikar jerami, lantai buluh, batu.

Juga simbol-simbol Jepun dan perhiasan kebangsaan boleh digunakan.

Dinding boleh dihiasi dengan lukisan dengan gambar ceri atau hieroglif. Tetapi jangan surut pedalaman dengan banyak butiran. Gaya Jepun pada tahap tertentu boleh dikaitkan dengan minimalisme.

Mandian merah dengan corak naga Jepun

Bilik mandi adalah merah

Gaya klasik

Hanya satu bilik yang cukup besar akan membolehkan anda menghiasi bilik mandi dengan gaya klasik. Kerana klasik adalah kemewahan, dan kemewahan tidak dapat menjejakkan kaki pada 5 meter persegi. Tiada plastik di penamat, hanya bahan semulajadi: countertop marmar, fasad kayu pepejal, lampu palsu. Garis halus kebersihan sanitasi digabungkan dengan lurus bentuk perabot. Dalam warna aksen kecil gangsa, perak dan emas dialu-alukan. Untuk semua kemewahan, gaya klasik agak laconic, jadi jangan buang ruang bilik mandi dengan butiran dalaman kecil.

Bilik mandi berwarna merah dalam gaya klasik

Gaya seni nouveau

Perabot merah di bilik mandi dalam gaya Art Nouveau

Dia gaya moden. Ciri tersendiri ialah zon warna di premis, gabungan bahan "tidak serasi" dan warna yang berbeza. Teknik ini moden, sangat berfungsi dan mudah. Tidak ada canon ketat hiasan, jadi anda boleh melaksanakan moden di mana-mana bilik dan dengan apa-apa anggaran.

Mandian merah dalam gaya Art Nouveau

Gaya negara (pedesaan)

Gaya negara dalam hiasan menarik kesederhanaan bentuk. Warna semulajadi, lembut, fleksad perabot perabot buatan, banyak hiasan kayu dan, tentu saja, tekstil dengan warna-warna cerah - ini negara. Dalam bilik mandi sedemikian, anda boleh melupakan bandar sibuk dan, seperti yang mereka katakan, berehat jiwa anda.

Bilik Mandi Merah

Bilik mandi merah dan putih dalam gaya negara

Bilik Mandi Merah

Kesimpulannya

Reka bentuk bilik mandi di nada merah adalah langkah reka bentuk berani. Warna ini akan menambah tenaga dan semangat untuk hidup anda. Klasik dalam mewujudkan pedalaman boleh dipanggil palet merah dan putih. Mahu membuat reka bentuk glamor, tambah hitam pada warna-warna ini. Dan untuk membawa nota kemewahan dalam reka bentuk putih dan merah boleh dengan bantuan hitam dan emas. Perkara utama adalah untuk melihat "dos" warna merah.

Kami menasihati anda untuk membaca: bilik mandi putih dan merah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1