Cum de a alege un adeziv pentru gresie în baie

Cum de a alege un adeziv pentru gresie în baie

Placi ceramice astăzi - cele mai renumite și căutate materiale pentru renovarea în baie. Varietatea de forme, culori și texturi va permite gospodinelor moderne să-și realizeze toate fanteziile. Frumusețea și caracterul incontestabil al plăcii sunt evidente. Când alegeți o placă care vă place, acordați atenție unui aspect foarte important - adezivului la care va fi atașat.

Nuante importante ale selecției cleiului

Ce ar trebui să caut atunci când aleg un adeziv? Să înțelegem. Baia este camera cea mai umedă din casă, ceea ce adaugă anumite dificultăți atunci când alegeți un amestec de clei. Înainte de a merge la magazin pentru lipici, trebuie să luați în considerare:

 • pe baza căreia vom stabili plăci - ipsos, gresie veche, gips-carton etc.
 • Un fel de țiglă și proprietățile sale de absorbție a umezelii - depinde de cantitatea de adeziv pe care o absoarbe
 • zona unei plăci, Cu cat este mai mare, cu atat stratul de adeziv va fi aplicat
 • dimensiunea suprafeței, pe care vor fi lipite plăci, o medie de cinci kilograme pe metru pătrat.

Adeziv pentru plăci ceramice

După evaluarea tuturor acestor parametri, mergeți cu îndrăzneală la magazin în căutarea adezivului de care avem nevoie. Deci, care lipici este în prioritate: uscat sau gata? Totul depinde de cerințele dvs. și de caracteristicile camerei în care va avea loc confruntările. De exemplu, în baie experții recomanda alegerea uscat, baza sa este ciment.

Adeziv gata pentru plăci

Glicul gata are un punct important, poate fi aplicat numai pe o suprafață perfect netedă și costă mai mult un ordin de mărime. Până în prezent, lipici uscat este mai popular datorită disponibilității și combinației optime de caracteristici.

Adeziv uscat pentru plăci

Proprietățile și compoziția lipiciului

Acum, să examinăm mai atent proprietățile și compozițiile adezivilor. Prin compoziție se împarte în trei tipuri: epoxid, ciment, dispersie.

 • Ciment. Adezivul, care include cimentul este destul de universal. Aceasta este versiunea cea mai bugetară a lipiciului, în același timp, are o capacitate mare de lipire. Se bazează pe circa 90% din ciment. Proporție pentru reproducerea unui astfel de adeziv: pe trei părți de adeziv o parte din apă. Puteți lucra pe suprafețe inegale.
 • dispersive. Un amestec de rășini acrilice, artificiale și aditivi astringenți. Acest adeziv este cel mai potrivit pentru lucrul cu suprafețe cu plăci de ghips. Pentru a lucra cu beton, se potrivește cel mai rău, de exemplu, nu se recomandă să lipici țiglă pe podea. Adezivul este gata de lucru, ambalat în găleți, ceea ce economisește timp pentru diluarea adezivului.
 • Epoxidice. Acest adeziv bicomponent are trei subspecii: fluid, pastă cu umplutură minerală și pastă cu umplutură ultrafină. Lichidul într-un lipici de consistență care se încadrează în fisuri mici și îmbunătățește aderența materialului la suprafață. Lemn, ciment, beton, metal, placaj, plastic și aceasta nu este o listă completă a suprafețelor pe care este posibil să lucrați cu acest tip de adeziv.

Adeziv pe bază de ciment

Dispersie lipici

Adeziv epoxidic

Selectarea adezivului pentru o tiglă de dimensiune și material adecvate

Atunci când alegeți adeziv pentru plăci ceramice trebuie să înțelegeți exact ce dimensiune a plăcilor va adera. Cu cât suprafața plăcii este mai mare, cu atât sunt mai bune proprietățile de lipire ale adezivului, pe care va fi atașat. Ei bine, în cazul în care compoziția de adeziv va include nisip de cuarț și componente latex.

Să ne uităm la trei soiuri de plăci și cleiuri care se potrivesc în mod optim unul cu celălalt:

 • Mozaic. Pentru instalarea sa este posibil să se utilizeze adeziv pe bază de ciment și adeziv cu bază polimerică. Unii producători produc adeziv special "super-alb", pentru montarea mozaicului.
 • Porțelan. Acest material de finisare are o absorbție minimă a umidității, de aceea lipiciul obișnuit de aici nu se potrivește. Bună legătură cu suprafața, elasticitatea și a crescut grosime, sunt cei trei factori principali care ar trebui să ghideze alegerea adeziv pentru gresie de porțelan.
 • Placi mari de podea. placi mari care stau pe podea, se recomandă să se întărească adezivul cu elasticitate ridicată, acest lucru poate fi adeziv ca adeziv pe bază de ciment și cu polimeri adăugat.

Adeziv pentru mozaic

Adeziv pentru granit ceramic

Adeziv pentru plăci de dimensiuni mari

Avantajele adezivilor uscați

Să aruncăm o privire mai atentă la cea mai comună formă de adeziv, cum ar fi amestecurile uscate pe bază de ciment. Avantajele acestui tip de lipici sunt evidente. Adeziv uscat pentru țiglă pot fi așezate pe pereți plăci, aproape orice curbură, fără pre-pregătirea suprafeței de lucru. Prețul unui astfel de adeziv este de câteva ori mai mic, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ. Clay va păstra în siguranță frigiderul dvs. timp de 50 de ani, iar în acest timp vă veți plictisi de orice, chiar și cea mai originală țiglă. În amestecuri uscate au un alt avantaj, în ciuda puterea și fiabilitatea lipici, dacă vă decideți să schimbați pardoseala, demontarea nu va costa un efort mare. Tigla este fermă, dar în același timp este ușor de demonstrat dacă este necesar.

Montarea plăcilor pe clei de ciment

Cuie lichide

Mai ales aș dori să subliniez un astfel de material adeziv ca "unghiile lichide". Cât de potrivită este utilizarea lor în cazul în care se confruntă cu plăci ceramice? Dacă alegeți din soiurile de unghii lichide, atunci când instalați plăci este recomandată utilizarea - acrilic. Este necesar să se ia în considerare o caracteristică, spre deosebire de amestecurile lipicioase, utilizarea de unghii lichide nu este hidroizolată. Utilizarea unghiilor lichide, atunci când se instalează plăci, este posibilă în locuri unde apa nu intră.

Cuie lichide

cui lichid la îndemână în cazul în care merge la un model de mici detalii în locul de perete, în cazul în care intră apă. În toate celelalte cazuri, recomandăm utilizarea amestecurilor adezive, acestea sunt mai practice, versatile și substanțial mai ieftine decât unghiile lichide.

Adeziv universal

Principalul avantaj al acestui adeziv este posibilitatea utilizării sale atât în ​​interior, cât și în exterior. Dar, pentru a utiliza adeziv universal, este recomandat cu prudență.

Acest adeziv nu rezistă încărcăturii grele și nu este potrivit pentru fixarea gresiei din porțelan.

"Universalitatea" sa este un termen foarte relativ. Dale de dimensiuni mari de la 30x30 cm nu pot fi de asemenea atașate cu acest lipici. Experții recomandă să analizați cu atenție alegerea lipiciului și să o alegeți în funcție de condițiile dvs. specifice și să nu vă bazați pe nume.

Folosirea unui adeziv cu proprietăți întărite într-o cameră, cum ar fi o baie, unde toate materialele de finisare sunt supuse unor sarcini constante, vor fi cele mai eficiente.

Cum se calculează consumul de clei și plăci?

În orice reparație trebuie să acordați o atenție deosebită calculului numărului de materiale de construcție. Să ne dăm seama cum să calculam numărul de plăci pentru o baie. Să începem cu podeaua. Există trei moduri principale de a așeza țigle pe podea:

 • plăcile sunt montate de-a lungul pereților
 • Placa este montată la un unghi de 45 de grade față de perete
 • Diagonale-șah, este folosit pentru montarea plăcilor cu un model sau constând din mai multe culori.
Montarea plăcilor de pardoseală cu covor

Iată regulile de bază pentru calcularea:

 • determină lungimea și înălțimea suprafeței, care va fi acoperită în centimetri
 • scade din dimensiunea ușii și a ferestrei de perete, dacă este
 • măsurați lungimea și lățimea podelei în centimetri
 • Alegeți dimensiunea plăcilor care vor fi așezate pe podea și nu pe pereți
 • rezultatul este calculat mai întâi în metri pătrați, apoi, pe baza dimensiunii plăcii, se calculează după numărul de plăci în bucăți.

Experții recomandă să cumpere plăci cu 10-15% mai mult. În timpul instalării, va trebui să tăiați plăcile pentru a se potrivi dimensiunilor, plăcile ceramice sunt fragile și nu le puteți exclude. Numărați numărul manual, fără a utiliza programe online, nu iau în considerare numeroasele nuanțe.

Decuparea plăcilor

Acum trebuie să calculăm cât de mult lipici avem nevoie pentru a așeza țigla. Pentru aceasta trebuie luati in considerare mai multi factori:

 • să studieze baza materialului pe care se face și numărul de nereguli pe el. Cu o suprafață relativ plată, dacă canelurile sunt de până la 3 mm, consumul adezivului este minim. Dacă neregularitățile sunt mai profunde, adezivul este, de asemenea, folosit ca un egalizator. Există compuși speciali de adeziv pentru nivelarea pereților. Aceeași metodă se aplică într-un caz în care partea din spate a țiglei are un relief distinct, cu creșteri de consum adeziv semnificativ.
 • Cu cât este mai zona țiglă, stratul mai gros de adeziv aplicat pe ea, de 2 mm, la o dimensiune de 100x100 mm la 4,5 mm la o viteză de 300h500 mm.
 • există cazuri în care mai multe plăci utilizate într-un desen au grosimi diferite, această diferență va trebui, de asemenea, să fie egalizată cu adeziv
 • cantitatea corectă de adeziv calculat după cum urmează: numărul total de metri pătrați de suprafață de lucru este multiplicată cu cantitatea de clei care este necesar pentru aplicarea plăcilor pe metru pătrat.
Placi montate

Stabilind-te

Stack dale, o afacere care necesită anumite abilități. Prețul pentru o astfel de muncă pe piață este destul de ridicat. Costul de a pune un metru pătrat de către un maestru cu experiență este de obicei egal cu costul unui metru pătrat de țiglă. În consecință, cu cât materialul este mai scump, cu atât mai mulți bani vor costa munca creionului.

Există mai multe reguli, aderând la care puteți stăpâni în mod independent acest proces:

 • Mai întâi diluăm adezivul, așa cum este scris în instrucțiunile de pe ambalaj.
 • Montarea plăcilor duce de la podea la tavan.
 • Măsurăm nivelul suprafeței și aplicăm șina astfel încât totul să fie neted.
 • Primul rând de plăci așezate pe el.
 • În partea din spate a plăcii, aplicați o mistrie dulce cu adeziv.
 • Aplicați-l și apăsați-l pe perete, acordând atenție lipiciului distribuit uniform pe toată suprafața.
 • Pentru o distanță egală între plăci, folosim cruci de plastic, care sunt îndepărtate înainte ca cusăturile să fie goale.
Plasarea primului rând de plăci de perete

Vizionați videoclipul cu privire la așezarea plăcilor cu propriile mâini.

În procesul de așezare, țiglele trebuie tăiate, în acest scop există un dispozitiv special de tăiat tigla. Este suficient de ușor să utilizați, este important să faceți toate măsurătorile corect înainte de a tăia partea dorită a plăcii. Zidul cu ușa se potrivește ultimului. Colțurile proeminente sunt închise cu colțuri speciale din plastic. Pe parcursul întregului proces de lucru, monitorizăm periodic calitatea așezării pe nivel.

Se recomandă frecarea articulațiilor într-o zi, după finalizarea lucrărilor principale pe căptușeală. Pentru a face acest lucru, vă recomandăm să utilizați o spatulă din cauciuc pentru a sigila calitatea tuturor îmbinărilor și pentru a preveni pătrunderea umezelii în timpul funcționării băii. Pentru izolarea maximă eficientă a umezelii, puteți utiliza materiale de etanșare speciale. Atunci când le alegeți, asigurați-vă că culoarea materialului de etanșare este considerată cu succes culoarea plăcii. Tehnologia de așezare a plăcilor pe podea are o tehnologie similară. Începeți să vă deplasați de la colțul îndepărtat, deplasându-vă spre ușă.

Amestecarea rosturilor de țiglă

Prețurile și cei mai buni producători

Determinați ce tip de amestec adeziv este considerat cel mai bun. Adesea, aceasta este o chestiune obișnuită, și câți stăpâni, atât de multe opinii. Diferite elasticități, poate, diferența de bază dintre adezivi unul de celălalt. Să enumerăm mai multe mărci care au caracteristici bune în rândul profesioniștilor: Eunice, Cerezit, Starateli, Mask etc. Între o gamă largă de cleiuri pentru plăci, fiecare poate alege cel mai potrivit brand pentru nevoile lor. Vă recomandăm să nu plătiți prea mult și să acordați atenție seriei "economie", care îndeplinește toate standardele care sunt acum prezentate la bazele de lipici.

Vă dorim reparații ușoare, rapide și frumoase!

Rezultatul final al stivuire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 22 =