Grout pentru placi de ciment Ceresit

Grout pentru placi de ciment Ceresit

Produsele Ceresit sunt foarte solicitate în țara noastră și, prin urmare, sunt disponibile în toate magazinele de construcții și hardware. Ceresit este un producător cu o istorie de peste o sută de ani, de la sfârșitul secolului trecut, parte a corporației Henkel. Compania a devenit faimoasă datorită calității superioare a produselor sale și a unei game largi de piețe. Printre altele, Ceresit produce amestecuri de construcție pentru îmbinarea cusăturilor intermediare.

Până în prezent, s-au dezvoltat șase tipuri de chituri destinate diferitelor materiale de învelire și condiții de utilizare. Înțelegeți diversitatea de alegere, aflați despre metodele de lucru cu mistrii Ceresit, precum și obțineți o opinie obiectivă despre produsele firmei vă va ajuta acest articol.

Grout Ceresit

avantaje

 • Capacitatea de a alege tipul corect de mortar de la mai multe, propuse de producător. De vânzare sunt chituri pentru placi ceramice, mozaic, piatra artificiala si alte materiale de fatada.
 • Varietatea injecțiilor poate fi aleasă nu numai pe baza materialului de placare, ci și ținând seama de condițiile de funcționare. De exemplu, Ceresit produce mistrii pentru camere cu un grad ridicat de umiditate, pereți exteriori, piscine, spații industriale etc.
 • Un alt parametru important care poate fi folosit atunci când se alege un mortar de la Ceresit este lățimea cusăturii. Producătorul produce mistrii pentru îmbinări cu o lățime de peste 5 până la 30 mm.
 • De asemenea, în gama producătorului există chituri proiectate direct pentru utilizare la temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute.
 • Un alt merit incontestabil al cernelurilor Ceresit este paleta bogată de culori. Alegeți culoarea potrivită pentru orice tip de țiglă: monocrom, multicolor sau decorat cu un model.
 • Maeștrii-finiseri nota rezistența bună la uzură a mortarului de ciment Ceresit.

deficiențe

 • Mulți dintre cei care au folosit mistrii Ceresit au remarcat o caracteristică: după uscare, culoarea materialului se schimbă și uneori diferă semnificativ de cea indicată pe ambalaj. Prin urmare, este mai bine să cumpărați chituri în magazin, unde puteți testa un eșantion de testare.
 • Producătorul împachetează câteva tipuri de mortar de tip Ceresit în saci de hârtie. Dacă toate condițiile de depozitare și transport sunt îndeplinite, ambalajul nu contează, dar vânzătorii nu respectă întotdeauna aceste condiții. De aceea, clienții se plâng adesea că pachetul Ceresit prezintă umiditate care scade, ceea ce afectează în mod negativ calitatea produsului.

Placi de ciment

tipuri

 • Ceresit CE 33 Super. Este conceput pentru etanșarea îmbinărilor cu o lățime mai mică de 0,5 cm. Poate fi folosit pentru pereții exteriori cu care se confruntă. Este cel mai potrivit pentru finisarea toaletei, iar zona bucătăriei este rezistentă la temperaturi scăzute. Are proprietăți antibacteriene și antifungice.
 • Ceresit CE 35 Super. Destinat pentru etanșarea rosturilor, de la 0,4 mm la 1,5 cm. Are o rezistenta la apa, tolerează lumina soarelui și precipitații. Potrivit pentru utilizarea în piscine. Acest tip de mortar Ceresit trebuie selectat dacă lucrați cu o căptușeală din piatră decorativă, marmură și alte materiale similare.
 • Ceresit CE 43 Super Strong. Chitul de înaltă rezistență proiectat pentru etanșarea cusături grosimi țiglă de la 0,4 la 2 cm. Este potrivit pentru a fi utilizat în orice mediu, deoarece are o și hidrofobe și rezistente la schimbările de lumina soarelui, precipitații și temperatură rezistentă la apă. Acest mortar poate fi utilizat pentru majoritatea materialelor cu care se confruntă, cu excepția plăcilor din marmură și glazurate.
 • Ceresit CE 40 Aquastatic. Destinat pentru etanșarea rosturilor la 1 cm grosime. Se tolerează expunerea la temperaturi ridicate și scăzute, iar diferența de temperatură, cu toate acestea se recomandă utilizarea în spații cu pardoseli sau în aer liber cu posibilitate de încălzire. Are proprietăți de murdărie și apă respingătoare.
 • Ceresit CS 25. Chitul de silicon țiglă pe bază destinate pentru etanșarea rosturilor de la 0,5 până la 3 cm. Ideal pentru utilizare în baie, inclusiv dus pentru finisare. Are proprietăți antifungice bune. Această chituire nu trebuie utilizată pentru a acoperi zona de bucătărie.
 • Ceresit CE 79 UltraPox. Grunduire epoxidică, destinată etanșării îmbinărilor de orice lățime. La fel ca toți compușii de spumare bicomponenți, se caracterizează printr-o rezistență ridicată la abraziune. Poate fi folosit pentru pereții exteriori și interni. Ei bine tolereaza efectele substantelor chimice continute in produsele de curatare.

Ceresit CE 40

Luați un eșantion de țiglă împreună cu dvs. pentru a face umbra chitului mai ușoară.

Culorile cimentului Ceresit

Timpul pentru uscarea completă a injecției, de regulă, este de aproximativ 24 de ore.

consum

Consumul de grout, indiferent de producător, se calculează printr-o formulă simplă:

Formula pentru calcularea cantității de mortar

unde, A, B, C - lungimea, lățimea și grosimea plăcii, respectiv D - lățimea cusăturii.

Consumul de ciment din Ceresit depinde, de asemenea, de varietatea amestecului de spumare. Astfel, pentru plăcile ceramice de dimensiuni standard, consumul de diferite tipuri de injecție Ceresit pe un metru pătrat va fi după cum urmează:

Dimensiunea țiglelor, cm

5x5

10x10

20x20

50x50

Tipul de îmbinare

CE 33 (kg)

0.5

0.4

-

-

CE 35 (kg)

-

-

0.4

1.2

CE 40 (kg)

0.5

0.4

0.5

0.2

CE 43 (kg)

-

-

-

-

CE 79 (kg)

1.3

1.0

1.3

-

CS25 (ml)

25

100

-

-

Instrucțiuni de utilizare

În plus față de cimentul de ciment pentru țigle, Ceresit produce, de asemenea, ștuțuri pe bază de rășini epoxidice și silicon. În cazul în care regulile de manipulare a mortarului obișnuit sunt cunoscute chiar și pentru maeștrii novici, atunci cu utilizarea unor noi tipuri de îmbinare familiar nu este totul.

Grosimea Ceresită

epoxi

Furtunurile epoxidice sunt foarte importante pentru a se amesteca corect. În pachetul cu spătar epoxidic din Ceresit se află două componente active, care trebuie combinate, respectând cu atenție proporțiile. Se amestecă chitul cu un malaxor, la viteză mare.

Este important să ne amintim că după 1,5 ore după amestecare, amestecul începe să se întărească, astfel încât mortarul epoxidic trebuie preparat în porții mici.

Cusăturile trebuie umplete cu o spatulă de cauciuc obișnuită. Ordinea de funcționare aici este aceeași ca și în cazul cimentului de ciment, dar este necesar să se îndepărteze în timp excesul de mistrie de pe țiglă. Chitul epoxidic poate fi curățat numai cu buretele special înmuiate în apă (în cazul în care este necesar să se asigure că apa nu se scurge la nivelul articulațiilor necompletate au fost de lucru cu pastă de ciment epoxidic este permis numai pe o suprafață uscată). După finalizarea lucrărilor, trebuie să curățați acoperirea "plastică" rămasă din plăci de țiglă. În acest scop se produc produse speciale de curățare. Asigurați-vă că achiziționați unul dintre ele, pentru că nu există altă modalitate de a scăpa de urme de mortar epoxidic.

Ciment epoxidic

Ciment epoxidic

siliciu

Cimentul de silicon din ciment se vând în cartușe, astfel încât poate fi aplicat cu ajutorul unui pistol de montare, care simplifică foarte mult sarcina.

 • Înainte de a începe lucrul, acoperiți marginile plăcii cu banda de vopsea pentru a proteja acoperirea.
 • În cazul în care cusăturile intertitice sunt foarte adânci, se recomandă preîncărcarea unui pachet de polimeri în ele.
 • Acum trebuie să pregătiți cartușul: tăiați vârful acestuia pe fir și fixați vârful acestuia. Apoi tăiați vârful astfel încât diametrul să se potrivească cu lățimea cusăturii.
 • Umpleți cilindrul cu chitul în pistolul de montare.
 • Umpleți cusăturile, fără a uita să le neteziți din când în când (acest lucru se poate face cu un deget înmuiat în apă cu săpun). Este important să aveți timp pentru a corecta cusătura nu mai târziu de 15 minute după aplicarea chituitei.
 • Îndepărtați reziduurile de mortar proaspăt cu alcool sau cu un solvent. Un mortar înghețat poate fi doar răzuit ușor, încercând să nu deterioreze țigla.

Silicon de etanșare pe bază de ciment Ceresit

opinii

Din moment ce produsele companiei Ceresit sunt utilizate în mod activ nu numai de master-clasați, dar, de asemenea, doar oameni obișnuiți, pentru a face reparații în apartamentele lor, în forumuri specializate dedicate construcția și repararea de depozit în mod constant discuții produse ale producătorului.

Cele mai frecvente probleme care apar în procesul de utilizare a mortarului de la Ceresit:

 • Chitul nu se amestecă cu apă, ci este colectat în bucăți. Cel mai adesea acest lucru se datorează faptului că maestrul a ales să amestece chituirea manual. Chiar și cu agitare prelungită, nu veți reuși să obțineți același rezultat ca atunci când utilizați un mixer. Grosul Ceresit trebuie amestecat numai mecanic.
 • Vopselele colorate sunt spălate cu apă chiar și după câteva zile după aplicare. În instrucțiunea de aplicare a culorilor de culoare de la Ceresit, se spune că primul contact al articulației intercalate cu apă este posibil nu mai devreme de 7 zile după aplicarea chituitei. Prin urmare, reziduurile de mortar din plăci trebuie îndepărtate foarte atent, având grijă să nu se înmuia cusătura.
 • Culoarea chitului din diferitele ambalaje poate diferi de mai multe tonuri. Nuanța amestecului de spumare depinde de mulți factori. Producătorul este conștient de această caracteristică a produselor sale, prin urmare, dacă este planificată o cantitate mare de lucrări, se recomandă să cumpărați întregul amestec dintr-un singur lot (numărul lotului este indicat pe ambalaj).

Mozaic - Culori de culori Zherezit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 76 =