Materiale sanitare pentru baie

Materiale sanitare pentru baie

Baia diferă în multe privințe de toate celelalte clădiri din casă. Un microclimat special este menținut aici, principalele caracteristici ale cărora sunt umiditatea ridicată și schimbările de temperatură. Prin urmare, pentru a repara baia, se folosesc materiale de finisaj speciale și materiale de construcție, destinate utilizării în încăperi cu un nivel ridicat de umiditate și un regim de temperatură în schimbare.

Acest lucru se aplică compușilor de etanșare, care nu pot fi evitați în procesul de reparare a băii și a băii. Pentru baie, ar trebui să alegeți un sigilant special pe bază de silicon. Despre ce este acest instrument și cum trebuie folosit, vă vom spune în detaliu în acest articol.

Materiale sanitare pentru baie

Caracteristici de silicon sigilant sanitar

Principala componentă activă a agentului de etanșare sanitară este siliconul. În plus față de partea sa din mijloacele de etanșare sunt prezente, de obicei, un promotor de adeziune, un agent de vulcanizare, plastifiant și diverși aditivi, inclusiv coloranți și fungicide.

Siliconul de etanșare sanitară are caracteristici de performanță excelente, și anume:

 • rezistența la radiații ultraviolete, ceea ce face posibilă utilizarea acestuia pentru a lucra pe suprafețe expuse la lumina soarelui;
 • grad înalt de rezistență și în același timp elasticitate bună - aceste proprietăți fac sigilantul sanitar un silicon care aparține compușilor siliconici;
 • rezistența la influența substanțelor chimice agresive, care sunt adesea prezente în compoziția agenților de curățare pentru obiectele sanitare;
 • rezistenta la aparitia ciupercilor, a mucegaiului si a insectelor - pentru aceasta proprietate de etansare siliconica se disting aditivii fungicizi speciali.

Caracteristici de etanșant sanitar silicon pentru baie

Caracteristici de silicon sigilant sanitar

silicon

Izolația sanitară calitativă ar trebui să fie formată din cel puțin jumătate din cauciuc siliconic. În viața de zi cu zi, unul dintre cele două tipuri de etanșanți siliconici este utilizat, neutru sau acid. Experții în domeniul reparării vă sfătuiesc să alegeți un material de etanșare neutru pentru tratarea suprafețelor în baie. Este mai scumpă, dar inofensivă pentru oameni și aproape inodoră. În plus, etanșantul neutru interacționează perfect cu toate tipurile de materiale, chiar și cu cele delicate precum marmura. Se folosește nu numai pentru etanșare, ci și pentru lipirea diferitelor elemente.

Sticlă sanitară igienică pentru baie

transparent

Agentul de etanșare siliconic transparent este de obicei utilizat pentru a lucra cu un grup separat de materiale - sticlă transparentă și translucidă și gresie. Deoarece articolele sanitare din sticlă (chiuvete, cabine de duș etc.) sunt astăzi foarte populare, compușii de etanșare transparenți sunt foarte solicitați. În baie, se poate utiliza și un material de etanșare transparent pentru etanșarea cusăturilor între fragmente de mozaic de sticlă.

În plus, acest tip de material de etanșare este utilizat pentru echiparea acvariilor, atunci când se instalează sticlă izolantă și pereți despărțitori transparenți.

Transparent etanșant sanitar pentru baie

Sfaturi pentru alegere

 • Atunci când cumpără un etanșant silicon sanitar să examineze cu atenție compoziția sa: aproximativ 90% ar trebui să constituie un cauciuc siliconic și un material de umplutură (și deci ambele ar trebui să fie aproximativ egale). Restul de 10% sunt aditivi fungicizi, plastifianți, catalizatori etc.
 • Pentru a produce material de etanșare siliconic de înaltă calitate, se folosesc materiale mai scumpe și, în consecință, se atribuie un preț mai mare. Prin urmare, cumpara sigilant sanitar nu este mai ieftin decât 150 de ruble pentru ambalaje standard.
 • Dacă marcajul cu "A" pe ambalaj cu sigilant sanitar, înseamnă că se referă la compuși de etanșare acide. Aceste materiale de etanșare au un miros ascuțit de oțet. Când lucrați cu ele, protejați pielea și tractul respirator. În plus, materialele de etanșare acide nu pot fi utilizate pentru toate tipurile de materiale.

Sfaturi pentru alegerea unui sigilant sanitar pentru baie

Instrucțiuni de utilizare

Materialul de etanșare baie de silicon este cel mai des folosit pentru a sigila îmbinarea dintre perete și fontul, îmbinările dintre piesele de prelucrare duș, perdele pentru baie și alte lucrări similare de etanșare. Aplicați sigilantul sanitar este suficient de simplu, trebuie doar să urmați o anumită secvență de acțiuni.

 • În primul rând, facem pregătirea: curățăm, etanșăm și usucăm suprafața de lucru.
 • Apoi ne întărim cu o bandă de vopsea și lipim acele locuri care trebuie protejate de a obține un material de etanșare. Că cusătura sa dovedit egală și precisă, banda de pictura trebuie lipită cât mai aproape posibil de îmbinare.
 • Ambalajul standard pentru etanșantul siliconic este un tub care este reumplut într-un pistol special. După aceasta, tubul trebuie tăiat la un anumit unghi - diametrul găurii coincide cu lățimea cusăturii.
 • Introducem vârful tubului cât mai adânc posibil în spațiul gol și distribuim uniform materialul de etanșare pe toată cusătura.
 • În cazul în care cusătura nu a fost foarte buna, nu este până când materialul de etanșare se întărește, poate fi corectat cu o spatulă de cauciuc sau un deget uns cu săpun.
 • Apoi rupeți benzi de bandă de vopsea și așteptați până când compoziția se usucă.

Instrucțiuni pentru utilizarea de etanșare sanitară în baie

Aplicarea sigiliului sanitar în baie

Utilizarea de etanșare sanitară în baie

Instrucțiuni pentru utilizarea de etanșare sanitară în baie

Cât de mult se usucă?

Producătorii diferiți specifică un timp de uscare diferit pentru materialele de etanșare siliconice sanitare.

Stratul superior îngheață câteva ore după aplicare, dar pentru o uscare completă a compoziției trebuie să treacă cel puțin o zi. În tot acest timp, cusătura proaspătă trebuie protejată împotriva pătrunderii apei.

Potrivit experților, viteza de uscare a compusului de etanșare depinde în mod direct de grosimea cusăturii. În medie, este de 2 mm pe zi.

Timp de uscare a materialelor sanitare pentru baie

îndepărtare

Îndepărtați etanșantul siliconic sanitar de pe diferite suprafețe în două moduri: mecanic sau cu ajutorul unor agenți speciali de curățare.

Prima metodă poate fi utilizată în cazul în care trebuie să îndepărtați un agent de etanșare siliconic proaspătă, încă necongelată. Poate fi pur și simplu preluată cu o lamă de cuțit, apoi colectată cu mâna. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, puteți, de asemenea, să îndepărtați un strat gros de agenți de etanșare sanitar vechi, cu captare lungă.

Dacă stratul de etanșant siliconic este suficient de subțire și nu se supune influenței mecanice, solvenții și spălările pentru silicon vor ajunge la ajutor. Potrivit, ca de obicei, acetonă sau alcool alb, și produse specializate care pot înmuia siliconul fără a deteriora suprafața. Acestea includ, de exemplu, Remover Silicon, Sili-Kill și Permaloid.

Eliminarea sigiliului sanitar de pe diferite suprafețe

Eliminarea sigiliului sanitar de pe diferite suprafețe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 95