Tencuială decorativă rezistentă la umiditate – finisaj eficient

Tencuială decorativă rezistentă la umiditate - finisaj eficient

În ciuda unei mari varietăți de moduri moderne de decorare interioară a pereților, inclusiv în baie, cea mai bună opțiune este totuși utilizarea tencuielilor decorative cu rezistență la umiditate.

În prezent, tencuiala rezistentă la umiditate rămâne cel mai ecologic și durabil material și, mai important, o opțiune destul de bugetară și simplă pentru tratarea pereților decorativi. O gamă largă de tencuieli decorative și accesibilitatea acestora îi atrage din ce în ce mai mult pe clienți.

Tencuiala decorativă în proiectarea pereților toaletei

Tencuiala venețiană

Plaster cu mâinile proprii

goodies

Tencuiala decorativa este perete rezistent la apa este un amestec uscat compus din diverse umpluturi elemente simulând diverse materiale de decorare - granit sau marmura, mătase sau din metal și polimeri speciali, care creează un strat protector rezistent la umiditate.

Tratarea cu un astfel de amestec formează baza pentru tigla sau vopsirea pereților în camerele umede. Tencuiala cu adaos de pigment colorat poate servi imediat ca finisaj de finisaj. În unele formulări se adaugă o crumbă de materiale naturale - marmură și granit, ceea ce creează o imitație mai bună a suprafeței.

Tencuiala decorativă cu efect de strălucire aurie

Care sunt principalele calități ale acestui material, care atrag atât de mulți clienți?

 • În primul rând, rezistența la umezeală și permeabilitatea la vapori a materialului, care împiedică apariția fungilor și a mucegaiului.
 • O tehnologie destul de simplă de aplicare a tencuielii decorative. Producătorul aplică întotdeauna produsului său o instrucțiune detaliată pentru obținerea unei soluții de calitate și a metodelor de aplicare a acesteia.
 • Tencuiala decorativă ascunde perfect toate neregularitățile și fisurile de pe pereți, creând un efect natural al acoperirii texturate.
 • Mulți producători realizează amestecuri de ipsos cu proprietăți de izolare care fac față perfect acestei funcții, fără a necesita izolarea suplimentară a încăperii.
 • Un rol important în selecție este durabilitatea acestei versiuni a decorului interior, cu care pot fi comparate câteva materiale moderne.
 • Mulți cumpărători sunt atrași de prietenia ecologică a materialului. Până la urmă, compoziția de tencuială nu conține umpluturi chimice, nu absoarbe mirosurile neplăcute, este netoxică, refractară și rezistentă la umiditate ridicată și schimbări de temperatură.
 • Un alt avantaj atunci când alegeți această opțiune este finețea și estetica.

Chiar și cu tencuială clase populare, puteți fi sigur că un astfel de desen nu veți găsi oriunde în altă parte, pentru că în circumstanțe diferite, aceeași tencuiala dă rezultate diferite, dar în orice caz, pare impresionant și costisitoare.

Tencuiala decorativa

Tencuieli și pietre decorative

Decor din ipsos

tipuri

Tencuiala decorativă este un material special, deoarece compoziția sa conține diferite materiale de umplutură sintetice și naturale, datorită cărora este creată relieful necesar.

Tencuiala decorativa

Compoziția tencuielui decorativ este împărțită în tipuri:

 • Tencuială structurală - Amestec uscat gata fabricat de tehnologia fabricii. Cel mai adesea acest tip de ipsos folosite în locuri publice, care nu necesită originalitate excesivă, de exemplu, rezidențiale fațadele clădirilor, pereții din casa scărilor, coridoarele și așa mai departe. Aplicarea tencuiala structurală este destul de simplă, deoarece proprietatea sa principală - plasticitate ridicată, care vă permite să puneți pe suprafața brazdelor figurate. În mod obișnuit, amestecurile sunt disponibile în alb, dar este posibilă o tentație în culori diferite. Suprafața finită este bine curățată cu apă și detergenți, păstrează lung aspectul original.
 • Tencuială netedă ajută la obținerea efectului unei suprafețe netede sau a unei țesături de mătase. Pictura artistica a peretilor si tavanelor, finisarea clasica a peretilor cu tencuiala se refera si la acest tip de decor.
 • Tencuiala venețiană imită suprafețe texturate, cum ar fi piatra sau marmura, și arată în interiorul clasic destul de original și scump, datorită unei suprafețe lucioase și luminoase. Pentru a spori suprafața pâlpâitoare a comandantului adesea adăugați ceară de albine la finisare, ceea ce conferă camerei un aspect rafinat.
 • Tencuială minerală este un amestec de material de bază cu adăugarea de miez de granit, piatră sau marmură. Experții recomandă utilizarea finisajului de tencuială minerală în încăperile nerezidențiale, cum ar fi o sală, o baie, un hol. În camerele de zi, acest material este bun pentru decorarea părților individuale ale interiorului, ceea ce va conferi o culoare unică camerei.
 • Înveliș de înveliș doar începe să câștige popularitate în rândul populației și este aplicarea de flocoane colorate (chipsuri) pe pereți, cu tratamentul ulterior cu lac. Particulele de turbă sunt similare cu fulgii de culoare neregulată. Flot ipsos ușor ascunde defectele pereților, este rezistent la schimbări de temperatură și umiditate, aplicarea sa nu va aduce dificultăți.

Tencuială structurală

Tencuială netedă

Tencuiala neteda cu un model

Tencuiala venețiană

Tencuială minerală

Înveliș de înveliș

Toate aceste amestecuri decorative pot fi folosite în siguranță pentru finisarea băii, cel mai important - ele trebuie să fie rezistente la umiditate!

cauzare

A pune tencuiala decorativă cu mâini proprii este destul de accesibilă fiecărei persoane creative. Dar trebuie reținut faptul că există mai multe reguli obligatorii și recomandări individuale pentru fiecare tip de tencuială decorativă. Este necesar să se respecte cu strictețe coerența și tehnologia de lucru cu amestecul de ipsos conform instrucțiunilor, că noul strat de acoperire ar trebui să aibă un aspect excelent și să funcționeze corect pentru o perioadă lungă de timp.

Opțiuni pentru aplicarea tencuielii texturate cu propriile mâini

Caracteristici de aplicare pe diferite suprafețe

Procesul de finisare a ipsosului decorativ al diferitelor suprafețe de lucru are propriile nuanțe:

 • Pe diferite suprafețe tencuielile decorative se usucă de ori diferite. De exemplu, se usucă cel mai repede pe suprafețe din beton, mai lungi - pe lemn sau metal.
 • Pereții din beton sunt prefabricați cu un amestec de ghips. Dacă pe pereți există pete, este de dorit ca acestea să fie tratate cu vopsea pe bază de apă albă.
 • Pereții din gips carton trebuie să fie tencuite pe toată suprafața, acordând o atenție deosebită articulațiilor și colțurilor, creând o suprafață absolut uniformă.
 • Pereții din lemn sunt tratați cu vopsea de ulei pentru a preveni deformarea suprafețelor.
Aplicarea la un perete pregătit

Aplicarea tencuielii decorative pe gips-carton

Aplicarea tencuielii texturate pe peretele vopsit

tices de aplicare

Pregătirea pereților

Înainte de a aplica singur tencuiala decorativă, amintiți-vă că înainte de a lucra cu amestecurile de stuc, trebuie să curățați temeinic suprafața. Rezultatul final va depinde de calitatea pregătirii pereților. Ordinea de pregătire a pereților:

 • Curățați zidurile vechi: tapet, vopsea, vopsea sau tencuială, ștergeți suprafața cu o spatulă sau șmirghel. Toate suprafețele metalice, pentru a evita apariția ruginei, trebuie izolate.
 • Fisuri, cioplit, neuniformitate în colțuri atent închise cu un amestec de ipsos, suprafața nivelat.
 • Tratați pereții cu grund acrilic de penetrare profundă de două sau trei ori, în caz contrar, tencuielile își pot pierde calitățile de textură.
 • Dacă pereții sunt tratați în baie, trebuie să aplicați mai întâi un strat de amestec de impermeabilizare, de exemplu, tencuiala de igienizare, apoi aplicați un grund.
 • Este necesar să așteptați o uscare completă a suprafeței inițiate și numai după aceea puteți trece direct la aplicarea tencuielii decorative.
Pregătirea pereților pentru aplicarea tencuielii

Lucrări de finisare

Fiecare tip de tencuială decorativă are propria sa tehnologie de aplicare, care este obligatoriu prescrisă de producător pe ambalaj, dar puteți identifica unele cerințe generale care trebuie respectate indiferent de tipul soluției:

 • Amestecul de tencuială trebuie aplicat numai pe o suprafață curată și uscată.
 • Amestecurile de ghips trebuie preparate în volume mici.
 • Înainte de aplicarea amestecului este necesar să-l testați într-o zonă mică: soluția nu trebuie să fie prea lichidă sau groasă.
 • Se acționează în mod optim cu un partener: o persoana devine mistria ipsos uniform 2-3 mm și netezește mistria, un al doilea formează imediat o structură de suprafață decorativă, ca și amestecul se usucă foarte repede.

Îngrijirea acoperirii

Pereții cu tencuieli rezistente la umiditate sunt ușor de spălat cu apă și cu orice detergent lichid.

În caz de deteriorare, peretele poate fi tuns și chiar complet repainted. Elasticitatea materialului va împiedica apariția fisurilor și a așchiilor. Din cauza tencuielii impermeabil adaugă agenți antibacterieni, exclude posibilitatea de mucegai, astfel încât doar suficient pentru a șterge pereții cu o cârpă umedă praf.

Idei de design baie

Pereți în baie decorate cu ipsos

Panou decorativ pe tencuiala din baie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =