De beste septica kiezen voor het huis en geven

Om normale woonomstandigheden te creëren in een privéhuis of op een datsja, is individuele riolering noodzakelijk (als er geen mogelijkheid is om verbinding te maken met een gecentraliseerde). Een van de manieren om rioolwater te zuiveren, is door een septic tank te plaatsen. Dit is een kunststof fiberglas of betonnen tank, waarin het afvalwater wordt verwerkt. 

Om ervoor te zorgen dat het afvalwater schoon en geurloos is, moet de septic correct worden geselecteerd

Om ervoor te zorgen dat het afvalwater schoon en geurloos is, moet de septic correct worden geselecteerd

Vervolgens zullen we het hebben over de septic tanks van de industriële productie. Ondanks het feit dat de methode voor de verwerking van hun riolering hetzelfde is - met behulp van anaerobe bacteriën - zijn er verschillende ontwerp- en technische oplossingen die de efficiëntie van de installatie en het onderhoudsgemak beïnvloeden.

Laten we meteen de soorten septictanks begrijpen. Ze zijn accumulatief en met anaerobe zuivering. Cumulatief - het is gewoon een luchtdichte container, waaruit afval wordt verwijderd door een rioolwatermachine. We zullen er niet over praten - een vat en een vat. Septic tanks met anaerobe verwerking van effluent zijn al behandelingsfaciliteiten, hoewel ze aanvullende zuivering op de grond of op het gebied van filtratie vereisen, maar het rioolwater wordt nog steeds schoongemaakt.

Hoe kan ik een riool maken in een privéhuis dat hier wordt beschreven. 

Basisprincipes van werk

Om te begrijpen hoe het rioolwater in de septic tank wordt leeggemaakt, laten we een aantal daarvan in een sectie bekijken. Het ontwerp kan enigszins variëren, maar het bedieningsprincipe blijft hetzelfde. In de onderstaande foto is een septic tank met twee kamers, we zullen analyseren hoe het effluent erin wordt gezuiverd.

Septische sectie

Septische sectie

Riolering vanuit het huis via de inlaatpijp (1) komt de eerste kamer binnen. Dan beginnen ze te gisten, waardoor zwaardere fractie neerslag op de bodem (3) en de longen, vetten, stijgen naar boven en vormt een dichte film zijn, waardoorheen lucht passeert. Onder omstandigheden van zuurstofgebrek vermenigvuldigen zich anaerobe bacteriën, die organische resten afbreken.

Zo blijkt dat het zuiverste water in het midden zit. Het is hier dat de overloop wordt gemaakt - een pijp of een gat in het tussenschot, waardoorheen de drains de tweede kamer binnenkomen. Hier gaat het proces verder. Als de riolering uit het huis komt, stijgt het schone water naar de uitlaat (4) en vertrekt het naar verdere nabehandeling.

Om het beste resultaat te krijgen, zijn er drie camera's gemaakt en is er een mechanisch filter geïnstalleerd vóór het uitlaatmondstuk. Dit alles - voor het verkrijgen van transparante gootstenen zonder een geur. Deze "indicatoren" zijn vaak de criteria voor het beoordelen van de kwaliteit van werk. In werkelijkheid reinigen septic tanks de riolering met 50-60%, zeldzame modellen laten betere resultaten zien, maar in dit geval heeft Dade extra reiniging nodig.

Waar water te plaatsen na een septic tank

Het water dat uit de septic tank "schoon" giet, kan alleen voorwaardelijk worden genoemd. Het kan nergens worden gebruikt - er zitten te veel verschillende onzuiverheden in. Het is onmogelijk om het terug te brengen zonder verdere zuivering en naar de natuur. Het vervuilt de omgeving (water en bodem) en je leeft erin. Daarom worden de putten na de septic tank naar de nabehandelingsapparatuur gevoerd:

Afvalwater in de filter goed

Afvalwater in de filter goed

 • goed filteren;
 • zand- en grindfilters en filtersloten;
 • infiltranten en andere drainageblokken.

Er zijn geen andere mogelijkheden om afvoeren naar normaal schoon te maken.

Bepaal de parameters van bodems

Nu over hoe u kunt bepalen welke van de reinigingsopties geschikt is voor uw zaak. Allereerst is het noodzakelijk om de bodem en het niveau van het grondwater (GWP) te begrijpen.

Het niveau van het grondwater moet bekend zijn in de periode van hoog water (lente en herfst) en in het "droge" seizoen. Het kan worden bepaald door het waterniveau in de put bij u of bij de buren. Normaal wordt overwogen als het water onder de 1,5 - 1,8 meter is. Meer dan 3 meter is al over het algemeen geluk.

Het is zeer wenselijk om de drainerende capaciteit van de bodem te bepalen (hoe goed ze water absorberen). Hiervoor een kuil graven. Het is wenselijk op de diepte waarop u de installatie voor filtratie wilt maken - u moet het vermogen van deze bodems hebben om water af te voeren. Houd er rekening mee dat als u van plan bent om een ​​drainage goed te maken, u ten minste een meter naar de UGW moet gaan.

Met een laag absorptievermogen wordt water afgevoerd naar zand-grindfilters

Met een laag absorptievermogen wordt water afgevoerd naar zand-grindfilters

Een grote hoeveelheid water wordt in de uitgegraven put gegoten. Zeg, 100 liter en zie hoe lang / snel het wordt opgenomen. In de regel laat water zeer snel zand, zandige leem en veengronden achter. Het gemiddelde absorptiecapaciteit is in leem en laag in klei. Maar voor al deze rassen is het nog steeds anders, dus hoewel het subjectief is, moet u beoordelen of geloosd water snel kan ontsnappen.

Keuze van reinigingsmethode

In feite is het niet nodig om speciaal te kiezen: ze selecteren een methode op basis van de aanbevelingen van de SNiP. Dit hangt van alles af van de grondwaterstand en het absorptievermogen van de bodem.

 • De filterput kan worden gemaakt op zanderige en zandige leemgronden met een goed absorptievermogen en het aantal afvoeren van niet meer dan 1 kubieke meter per dag (SNiP 2.04.03-85 item 6.195.) Tegelijkertijd moet de bodem van de put (de onderkant) zich op niet minder dan 1 meter boven het grondwaterniveau bevinden.
 • Pechasno grind filters (filtratie velden) en onder dezelfde sleuf SNIP (nr. 6.192). Tevreden slabofiltruyuschih in waterdichte en bodem (kleileem). De bodem van de afvoergoot moet tenminste 1 meter van het water liggen in het hoge punt.

  Drainage-eenheden, infiltranten kunnen in elke grond werken

  Drainage-eenheden, infiltranten kunnen in elke grond werken

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  34 − = 25