Repararea unui robinet în baie cu mâinile tale: lecții pentru “manechine”

Repararea unui robinet în baie cu mâinile tale: lecții pentru

Fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu, trebuie să ne ocupăm de rezolvarea problemelor interne.

Una dintre cele mai frecvente defecțiuni din casă este căderea macaralei în baie. Acest lucru se datorează în mare parte utilizării sale frecvente. Imaginați-vă ce cantități de apă trec prin ea zilnic. Dar motivele pentru defalcare pot fi foarte diferite.

Principalele cauze ale defecțiunilor

În timpul funcționării robinetului de apă, pot apărea diferite defecțiuni:

 • Închiderea necorespunzătoare a supapelor (picături sau curgere de apă);
 • Presiune slabă a apei, chiar și cu supape complet deschise;
 • Tufișul unui robinet deschis;
 • Defecțiunea comutatorului "robinet-duș" (apa curge simultan de la robinet și de la duș).

Există două motive principale pentru apariția unor astfel de defecțiuni:

 • Defectele constructive ale mixerului (material de calitate slabă sau calitate slabă a manoperei);
 • Apă insuficientă în sistem (apă cu rugină, resturi, particule solide, apă "tare").

robinet în baie

În majoritatea cazurilor, este posibil să reparați mixerul manual.

În acest caz, trebuie să țineți cont de măsurile elementare de securitate:

 1. Înainte de reparații trebuie să blocați întotdeauna apa caldă și rece cu supape la intrarea țevilor în apartament.
 2. După închiderea supapelor de la intrare, deschideți robineții mixerului și verificați dacă apa curge - vane de intrare pot fi de asemenea defecte.
 3. Aveți grijă atunci când lucrați cu apă caldă - puteți arde;
 4. Nu aplicați forță excesivă atunci când răsuciți - firul poate fi rupt.

repararea macaralelor

Nu uita despre aceste măsuri de precauție, chiar dacă este necesar, pentru a strânge piulița de pe macara Loose - din cauza forței excesive, se poate rupe si va inunda apartamentul și vecinii lor din partea de jos.

măsuri de precauție pentru repararea macaralei

Repararea macaralelor vechi

În mixerele vechi, costurile apei calde și reci sunt reglementate de două macarale separate. De cele mai multe ori, scurgeri apar din cauza uzurii sigiliilor de cauciuc sau din cauza funcționării defectuoase a cutiilor de macara semi-turnate.

Pentru a înlocui piesele uzate într-o robinet dintr-o mostră veche, este necesar:

 • Închideți supapele de apă caldă și apă la intrarea conductelor în apartament, deschideți mixerul și eliberați apa rămasă, îndepărtând presiunea reziduală.
 • Scoateți capacele decorative de pe mânerul macaralei, deșurubați șuruburile care țineți mânerele și scoateți mânerele.
 • Folosind o cheie, deșurubați axul macaralei rotind-o în sens invers acelor de ceasornic.

Repararea macaralelor vechi

Pentru a repara robinetul scurgeri, este necesar să înlocuiți etanșarea din cauciuc a cutiei de osii. Cel mai adesea, sigiliul este atașat la șurubul macaralei cu un șurub, pentru ao înlocui, trebuie să-l deșurubați cu o șurubelniță.

În cazul în care o voce a fost auzită de la supapa deschisă sau supapa a fost deschisă cu forță, macaraua este defectă și trebuie înlocuită complet.

Strângeți mixerul în ordine inversă.

Nu folosiți forță excesivă atunci când răsuciți, pentru a nu rupe firul.

Reparare de macarale de tip nou

Astăzi, robinetele cu un singur levier sunt populare. Se amestecă apa într-un cartuș special. Modificarea temperaturii și a presiunii apei are loc datorită deplasării discurilor ceramice cu găuri de o formă specială în interiorul cartușului.

Cea mai mare parte a ruperii mixerelor cu un singur pârghie de tip nou este asociată cu uzura părților mobile în interiorul cartușului. În reparație cartușul este înlocuit complet (chiar și pentru cartușele pliabile pentru a găsi accesorii separate este practic imposibil).

Uneori scurgerea mixerului este asociată cu pătrunderea granulelor fine de nisip sau particule de rugină între discurile cartușului. În acest caz, este necesar să dezasamblați cartușul, dacă este prevăzut de designul acestuia, și clătiți piesele cu un jet de apă.

înlocuirea cartușelor ceramice

Pentru a înlocui cartușul într-un nou mixer de probă:

 • Închideți supapele de apă caldă și apă la intrarea conductelor în apartament, deschideți mixerul și eliberați apa rămasă, îndepărtând presiunea reziduală.
 • În partea din față a mânerului mixerului, utilizați o șurubelniță și scoateți fișa decorativă.
 • Deșurubați șurubul de fixare de sub dopul scos, scoateți mânerul mixerului de la tija cartușului. Dacă există un capac de protecție - îl eliminăm.
 • Cartușul este apăsat pe corpul mixerului cu o piuliță largă. Trebuie să fie deșurubat cu clești.
 • După deșurubarea piuliței de prindere, trageți ușor tija și scoateți cartușul.

Asamblați mixerul în ordine inversă. Când instalați un cartuș nou, trebuie să aliniați corect găurile cartușului cu ghidajele mixerului.

schimbați cartușul

Scurgerea "robinetului-duș"

În mixere, se folosesc două tipuri de întrerupătoare cu "duș-cocoș": tija (împingă) și bila (rotativă).

Pentru a schimba comutatorul "robinetul de duș" este necesar, dacă apa curge simultan din robinet și duș.

Procesul de schimbare a comutatorului este similar cu înlocuirea cutiei de macara:

 • Închideți supapele de apă caldă și apă la intrarea conductelor în apartament, deschideți mixerul și eliberați apa rămasă, îndepărtând presiunea reziduală.
 • Scoateți capacul decorativ, deșurubați șurubul de fixare și scoateți mânerul comutatorului.
 • Deșurubați comutatorul cu cheia reglabilă rotind-o în sens invers acelor de ceasornic.
 • Înlocuiți comutatorul sau garnitura de pe el și asamblați mixerul în ordine inversă.

repararea comutatorului

Prevenirea scurgerilor - instalarea filtrelor principale

După cum am menționat deja, unul dintre principalele motive pentru apariția defecțiunilor în mixere este apa de la robinet de calitate slabă. Din cauza deteriorării comunicațiilor în particulele de apă de rugină, granule de nisip, există turbiditate. Toate acestea accelerează uzura pieselor în mișcare ale mixerului sau chiar le blochează complet.

Pentru purificarea apei, extinderea duratei de viata a mixerele și aparatele de uz casnic (mașini de spălat și mașini de spălat vase) aplică alimentare filtre de purificare a apei.

filtrul principal instalat

Filtrele sunt instalate imediat după ventile și contoare la intrarea țevilor și filtrează toată apa care intră în apartament. În plus față de curățarea particulelor suspendate, filtrul principal poate înmuia apa și poate elimina excesul de fier din acesta.

filtre principale de apă

Pentru apa caldă și rece, designul filtrului diferă. Acordați atenție marcajului atunci când le cumpărați și le instalați. De asemenea, atunci când alegeți un filtru, aveți grijă să îl instalați pe o secțiune orizontală sau verticală - nu toate modelele pot funcționa în ambele poziții.

filtru de apă fierbinte

Repararea altor probleme minore

În plus față de scurgeri de apă, mixerele sunt susceptibile la alte defecțiuni. De exemplu, poate reduce presiunea de apă din ele. Cel mai adesea, o astfel de defalcare este asociată cu contaminarea aeratorului.

curățarea aerului

Pentru a curăța aeratorul, trebuie:

 • Scoateți aeratorul din robinet rotind în sensul acelor de ceasornic cu mâna. Dacă mâna este glisantă, împachetați aeratorul cu o cârpă și încercați din nou. Dacă utilizați o unealtă - puneți plăcuțele de cauciuc pentru a preveni deteriorarea suprafeței cromate.
 • Scoateți placa de aerare. Pentru a face acest lucru, le apăsați ușor din exterior.
 • Spălați rețeaua aeratorului sub apă curgătoare. Particulele particulare mari pot fi îndepărtate cu un bolț sau un șurub subțire.
 • Strângeți aeratorul și instalați-l pe robinet, fără să-l strângeți prea mult.

O altă problemă comună - Scurgerea apei la joncțiunea ghețarului cu corpul mixerului. Pentru ao scoate, folosiți o cheie reglabilă pentru a strânge piulița slăbită a dispozitivului de fixare. În cazul în care rămâne scurgerea - trebuie să scoateți ghearele și să înlocuiți etanșantul de cauciuc la joncțiune. Atunci când răsuciți piulița atașamentului ghearei, este necesar să folosiți plăcuțe de cauciuc sub cheia reglabilă, pentru a nu zgâria suprafața piuliței.

La analizarea mixerului se poate constata că unele dintre componente sunt "atașate" între ele și nu se rotesc. Încercați să le lubrifiați cu un lichid special WD-40. Se va dizolva rugina, va disparea umezeala, va fi posibilă dezasamblarea mixerului fără a se deteriora.

Lichid pentru mixerul WD-40

Dacă nu ați găsit o soluție la problema ruperii macaralei în baie, citiți articolul despre repararea mixerului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − = 62