Pylväsperustusten tyypit ja vaiheet

Yksi pienten talojen ja tilarakennusten suosituista perustuksista on pylväs. Se on houkutteleva pienille kustannuksille, toteutuksen yksinkertaisuudelle ja sille, että se voi rakentaa omilla kädillä jopa henkilöä, jolla ei ole erityisen paljon rakennusalan asioita. Pylväsperusta on hyvä, koska se voidaan suunnitella useimmille rakennuksille ja olosuhteille. 

Laite ja tyypit

Pilarin perustus koostuu useista tukipylväistä, jotka siirtävät kuorman rakennuksesta maahan. Postit voivat olla suorakulmainen tai pyöreä, voidaan suorittaa seuraavista osoitteista:

  • monoliittinen teräsbetoni;
  • tiilet (täysikokoinen keraaminen, hyvin poltettu);
  • betoni (raskaasta betonista, joka ei ole pienempi kuin 15) ja betoniteräkset;
  • buta ja butobetoni.

Luotettavimmat ovat monoliittiset raudoitetut betonit. Niitä voidaan käyttää pohjaveden kaltevilla mailla. Kaikki loput koostuvat elementeistä, jotka on kiinnitetty betonilaastilla ja ovat alhaisemmat voimaa monoliittia varten. Niitä suositellaan käytettäväksi normaaleilla maaperäalueilla.

Kaksi erilaista pylväsperustaista eri materiaalia, eri painoisiin rakennuksiin

Kaksi erilaista pylväsperustaista eri materiaalia, eri painoisiin rakennuksiin

Viestit pakollisiksi, jotka on asetettu rakennuksen kulmiin, vierekkäisten seinien ja laitureiden paikkoihin. Jos tukien välinen etäisyys on yli 3 m, laita lisävaruste. Asennusvaihe on keskimäärin 1,5-2,5 m. Mitä vaikeampi rakennus on, sitä pienempi on askel, mutta useammin kuin 1 m: n jälkeen, ei ole järkevää asettaa säätiötä liian kalliiksi.

Tyypit grillata

Rakennuksen lataaminen siirrettiin pylväisiin tasaisesti, ne liitettiin ristipalkkiin - grilli tai matala bändi. Tämä tasoitti yhden pylväsperustan tärkeimmistä haitoista - tukien mahdollisesta epätasaisesta kutistumisesta.

Esimerkki pylväspohjasta, jossa on grillata

Esimerkki pylväspohjasta, jossa on grillata

Rakennettaessa puutaloja tai ruhoja käytetään usein suurta poikkileikkausta puutavaraa, joskus käytetään metallia - suurta poikkileikkausta tai T-palkkia tai I-palkkeja. Palkkien ja vanteiden liittäminen niiden pilarien rakentamisen aikana asettavat neuloja, erikoiskiinnityselementtejä tai irrota vahvistus. Asuntolainojen muoto valitaan suunnitellun grillityypin perusteella.

Pilarien kiinnitys metallilla

Pilarien kiinnitys metallilla

Puutaloiden alle ovat usein pinottu

Puutaloiden alle ovat usein pinottu

Raskaille taloille tehdään betonipalkki. Se voi olla yhdiste - valmiista raudoitetuista betonipalkkeista, ja se voi olla monoliittinen. Vaikka komponentit toteutetaan helpommin (buy, put, bind), mutta monoliitti on halvempi ja luotettavampi. Siksi monoliittista grillausta käytetään useammin. Tiilen talon ja muiden raskaiden materiaalien alla sopii.

Esimerkki pylväspohjasta, jossa on monoliittinen grillaus

Esimerkki pylväspohjasta, jossa on monoliittinen grillaus

Pylväspohjan valmistuksessa, jossa on monoliittinen grillaus, pylväiden vahvistaminen tehdään vähintään 70 cm: n vapautuksella. Nämä pistorasiat liitetään sitten ruuvien rungon vahvikkeeseen.

Laajennukset ja niiden perusta

Jos talossa on kevyempiä laajennuksia - kuisti, veranta, reitti - perustukset ovat erillisiä ja irrallisia. Tämä tarkoittaa, että he tekevät omat ääriviivat talolle, omat kuistille. Ja heidän ei pitäisi olla mitään yhteistä keskenään. Koska grilli (kannattimien yläosassa kulkevat palkit) sijaitsevat vierekkäin, niiden välissä on vaimennuskerros. Esimerkiksi kahdessa kerroksessa oleva ruberoidi, mineraalivillalevy ja muut vastaavat materiaalit.

Esimerkki viereisen kuistin järjestämisestä

Esimerkki viereisen kuistin järjestämisestä

Tämä on välttämätöntä, koska näiden elementtien paino on hyvin erilainen, kuorman suuruus säätiössä. Jos teet sen johdonmukaiseksi, suuri ero aiheuttaa vinouden ja mahdollisesti rakennuksen tuhoutumisen.

Kuinka sulkea aukot napojen välillä

Asennettaessa pylväspohjaa rakennusta on nostettu maanpinnan yläpuolelle, ja vedos kulkee lattiapohjan alla. Se on hyvä säilyttää normaali kosteus puussa, mutta huonosti lämmitys: lattia on liian kylmä. Yksi asia: jokainen elävä olento rakastaa elää talon alla. Sekä kotimaiset että ei kovin ... Näistä syistä pylväiden välinen tila yrittää sulkea. Voit tehdä tämän kahdella tavalla:

  • piipun kiven tai tiilien välinen rakenne pilarien välillä;
  • kiinnittämällä arkkimateriaalia tai viimeistelyaineita.

Tietomateriaalin liittäminen on luonnollisesti helpompaa. Sitten hänet katkaistaan, jotta hän ei lepää maahan. Jäljelle jäävä rako on hyödyllinen sekä ilmanvaihdossa että lävistyskorjauksen kannalta.

Zabirku tehdä, jos he aikovat tehdä lämmitetty alue talon ympärillä. Samanaikaisesti se asennetaan siten, että se ei tue grillausta tai alempaa vanteita - ne on valmistettu samassa tasossa pylväiden ulkoreunan kanssa (niiden tulee olla vähintään 10 cm leveämpiä kuin seinä).

Esimerkki butaanipyyhelaitteesta

Esimerkki butaanipyyhelaitteesta

On suositeltavaa valmistaa pohja kaivolle: kaivaa kaivanto vähintään 20-30 cm: n syvyyteen, kaada ja hiekkaa kerros hiekkaa, raunioitunut se, joka on myös kaatunut. Sitten tämän tiivistetyn pohjan päälle asetetaan koristeellinen seinä.

Tuki-pylväsperusta

Normaalilla maaperällä voidaan tehdä vaalealla pohjalla pieniä kevyitä rakennuksia, joiden pinta-ala on enintään 30 neliömetriä - kuten varikko, huvimaja ja muita vastaavia rakennuksia. Sitä kutsutaan pylväs-pilariksi. Yleensä se on yksi tai useampia betonilohkoja, jotka on asetettu hiekka-sora-tyynyyn.

Tuki-pylväsperusta

Tuki-pylväsperusta

Suunnittelupilarit ovat samat: kulmissa, vierekkäisissä seinissä ja tarvittaessa välissä. Tämän tyyppisen tyynyn avulla on tärkeää, että tyyny on hyvin meloa, mikä lisää maaperän kantavuutta. Ja vielä yksi asia: sellaisilla irrallisilla tai saviä veteen kyllästetyillä mailla, tämän tyyppistä substraattia ei saa käyttää. Jopa suihkun tai verhon alla. Se on täysin epäluotettava.

Mikä on ero paalun ja pylväsperinnön välillä

Jos katsot pylväspohjaa pyöreillä pylväillä ja pinoilla, ensi silmäyksellä ei ole eroa. Mutta se on. Nämä ovat ne maat, joihin ne asetetaan, ja syvyys, johon ne haudataan. Pallosäätiöt asetetaan maaperä, jolla on heikko kantavuus, ja niiden tehtävänä on siirtää epävakaat maaperät ja siirtää kuorma talolta tiheämmille kerroksille. Sarakkeet sijoitetaan maaperään, jolla on normaali kantavuus ja niiden syvyys määräytyy maaperän, ilmastovyöhykkeen ja pohjavesityypin mukaan. Rakenteellisesti ne ovat samankaltaisia, mutta tehtävissä on erilaisia ​​ja erilaisia ​​sovellusaloja.

 Mikä on maaperän lävistys ja miten se vaikuttaa säätiön valintaan

Rakentamisen vaikeimpia ovat savimaat. Ne vedä vettä huonosti ja se kertyy pieniin onteloihin. Jäätymisen aikana se lisää huomattavasti maaperän tilavuutta. Tilavuuden kasvaessa maaperä painaa kaiken sen sisälle, myös perustan. Tätä ilmiötä kutsutaan hengästyneeksi (maaperän turvotus) ja maaperä, jota ne ovat selkeästi ilmaisseet.

Leikkausvoimat kohdistuvat alhaalta, yrittäen työntää napaa ja sivut yrittäen siirtää tukea sivulle. Tästä syystä on parempaa tehdä pylväitä monoliittisiksi, vahvistamalla savi - loamy - maaperä.

Miten lävistysvoimat toimivat pylväsperustaisesti

Miten lävistysvoimat toimivat pylväsperustaisesti

Myös siten, että pylväitä ei työnnetä ylöspäin, alaosa suurennetaan. Tätä aluetta kutsutaan kantapäänä, ja sen koko on tavallisesti kaksinkertainen sarakkeen kokoon nähden ja sen korkeus on 1/3 kolonnin osasta. Esimerkiksi pilarin 40 cm alta tehdä kantapää 80 * 80 cm, korkeus 13 cm tai niin.

Eristettyjen pylväiden lohkojen / tiilien / kivien väliset saumat eivät aina pysty vastustamaan lateraalisia kuormituksia, joten leikkausvoimien vaikutusta esivalmistettuihin pylväsperiaatteisiin vähentää ne tehdään viistetyillä seinillä. Tämä lisää niiden luotettavuutta pohjaveden maaperässä. Normaalilla maaperällä pylväät pinotaan tasaisilla seinillä.

Esivalmistettu pylväspohja on tehty viistetyillä seinillä

Esivalmistettu pylväspohja on tehty viistetyillä seinillä

Soveltamisala

Kuten edellä mainittiin, pylväsperustaksi kutsutaan myös pylväksi tai pylväiksi) normaalisti käyttäytyy normaalilla kantavuudella olevilla mailla. Vapaalla hiekalla, turvemailla ja muilla epästabiileilla syillä niitä ei käytetä. Sen pääpiirteet - on mahdotonta järjestää kellari ja puhallettu aukko maanpinnan ja karkean lattian välillä. Ne on myös pidettävä mielessä valittaessa.

Ne sopivat seuraaviin tapauksiin: