Arkkia omilla käsillä: askel askeleelta käsin (kipsilevy), 3 tapaa

Yksi tapa lisätä asuintilaa on poistaa ovet. Mutta ei aina ole tilaisuutta tai halua tuhota seiniä. Sitten entinen oviaukko piirretään kaaren muotoiseksi. Toinen kaareva aukkojen käyttö on jakaa pitkä käytävä vyöhykkeisiin, rikkoen liian yksinkertaisen geometrian. Kun korjaat itse, ne useimmiten tekevät kaaria kipsilevystä: ne ovat helpoin tehdä omilla käsillään. 

Kaaret

Sisustus- tai käytäväkaaret voivat olla eri muotoja. Ne eroavat pääasiassa yläosan muodon ja toisinaan niiden ollessa kytkettyinä pystysuoriin osiin. Heidän päätyyytensä on esitetty kuvassa.

Hyttien ja käytävien kaaria

Hyttien ja käytävien kaaria

Tässä ryhmässä on viime aikoina yksi suosituimmista - puoliarkki. Heillä on pyöreä kulma vain toisella puolella, toisaalta se pysyy suorana. Siksi nimi - puoliarkki. Se näyttää hyvältä nykyaikaisilta intranoieteiltä: minimalismilta, huipputekniikasta, ehkä art deco.

Yksi sisätilojen puolisäilijöiden muunnelmista

Yksi sisätilojen puolisäilijöiden muunnelmista

Klassikot eroavat oikeassa muodossa alkuun. Tämä on tiukasti puoliympyrä, jonka säde on puolet oviaukon leveydestä. Tämä näkymä näyttää hyvältä 2,5 metrin korkeudelta. Se sopii hyvin mihin tahansa sisustukseen, mutta se näyttää parhaiten pitkällä käytävällä tai keittiön eteisen oven sijaan.

Klassisen kaaren pituus on vähintään 2,5 m

Klassisen kaaren pituus on vähintään 2,5 m

Moderniin kaareva aukko on ominaista pienellä kaarevuussäteellä ja terävällä siirtymällä aukon pystysuuntaisten osien liitoskohdassa. Se näyttää hyvältä, jos seinät ja katto ovat enemmän tai vähemmän yksinkertaisia. Se näyttää hyvältä entisen parvekkeen ovien paikasta, hyvä toimiston sisäänkäynnin kohdalla.

Arkkitehtuuri Art Nouveau tyyliin entisen parvekkeen ovelle

Arkkitehtuuri Art Nouveau tyyliin entisen parvekkeen ovelle

Arkkityylinen "Romance" on yksinkertaisemmin pyöristettyjä kulmia (enimmäkseen mestari, joten sitä kutsutaan). Se näyttää hyvältä suurella leveydellä eikä suurella korkeudella.

Arkkimuodot

"Romance" -muoto on hyvä suuri leveys ja matala korkeus

"Ellipsin" muoto on hyvin lähellä "romantiikkaa". Se eroaa vain keskimmäisessä kaarevuudessa. Soveltuu myös matala- ja laaja-aukkoihin. Se näyttää vain hieman pehmeältä.

Soveltuu suurelle leveydelle ja ei kovalle korkeudelle

Soveltuu suurelle leveydelle ja ei kovalle korkeudelle

Trapezoidi - ei-standardi muotoilu, joka koostuu katkoviivoista. Vaikea voittaa sisätiloissa, koska sitä käytetään harvoin: joillekin ei-standardimalleille.

Yksi suunnitteluvaihtoehdoista on trapetsi

Yksi suunnitteluvaihtoehdoista on trapetsi

Se on hyvin samanlainen kuin tavallinen aukko, kyllä ​​se on itse asiassa vain ilman ovilehteä. Suuremman omaperäisyyden vuoksi siihen liittyy usein puisia veistettyjä elementtejä sivuilla olevien sarakkeiden muodossa. Tässä muodossa on hyvää klassiselle sisustukselle sekä ethno-tyyliin - kreikkalaista tai roomalaista, riippuen sarakkeiden tyypistä.

Portaali puusta

Portaali puusta

Nykyaikaisissa tyyleissä koristelemaan toinen pää - tärkeimmän kaaren vieressä, on pienempiä portaaleja. Tämän tekniikan avulla voit "yksinkertaistaa" yksinkertaisen muodon.

Toinen versio kaaresta

Toinen versio arch "portaalista"

Ennen kuin aloitat kaaren tekemisen, sinun on määritettävä sen parametrit. valitse tyyppi ja sitten parametrit: missä se alkaa ja mikä kaarevuussäde on. Tämä voi olla todella jyrkkä mutka, ja ehkä vain joitain kulmia.

Pyöreät kulmat tavallisissa oviaukoissa näyttävät paremmilta kuin jyrkät kaarevat mutkat

Pyöreät kulmat tavallisissa oviaukoissa näyttävät paremmilta kuin jyrkät kaarevat mutkat

Jotta ymmärrät, miten valittu muoto näyttää, voit leikata mallin pahvista ja kiinnittää sen oviaukkoon. Arvioi vaikutus. Jos kaikki sopii sinulle, voit tehdä tämän mallin työt. Mutta vain yksi - aukon toiselle puolelle. Toinen on tehtävä paikalleen, muuten se on vino.

Vaiheittainen ohje valokuvauksella: nopein tapa

Kipsilevykaulukset omilla käsillä tekevät monin tavoin. Tämä vie vähimmäismäärän. Kun olemme määrittäneet lomakkeen, jatkamme asennusta. Valmistetulla aukolla - poistettu kipsi ja suhteellisen tasainen, tulevan kaaren koko kiinnittää kehyksen. Se on valmistettu profiilista kipsilevylle tai sopivan kokoiselle kuivalle puupaneelille. Jos seinämä on kapea, se voi joskus poimia vain puuta.

Valitut mitat rungon profiilista ruuvatetaan

Valitut mitat rungon profiilista ruuvatetaan

Aloita leikattu kokoinen suorakulmio drywall kaaria tulevaisuudessa löytää hänen Keskellä merkille ja sitten väliaikaisesti kiinnitä paikalleen. Pudotamme 12,5 mm: n reunalta - kipsilevyn paksuuden. Jos viereiset seinät kipsissä jo, lisätä pari millimetrin kipsi - voi kohdistaa pintaan.

Ruuvaa kipsilevy paikoillaan

Ruuvaa kipsilevy paikoillaan

Ota nyt profiilia tai kovaa kulmaa, jonka reunasta puolet aukon leveydestä. Tässä paikassa nurkassa tehdään reikä, panemme neilikan sen sisään. Pidämme tätä kynää keskelle oviaukkoa yläpuolella olevalle levylle. Se osoittautuu eräänlaiseksi kompasseiksi, joiden avulla on helppo tehdä ihanteellinen viiva.

Laite kaaren vetämiseksi

Arcing työkalu

Kiinnityksen korkeuden muuttaminen voi saada enemmän tai vähemmän korkean kaaren. Jos tarvitset kaltevampaa käyrää, lisää "kompassin" pituutta.

Nurkan avulla piirrämme kaaren

Nurkan avulla piirrämme kaaren

Levyn poistamisen jälkeen leikkaamme kaaren ääriviivasta. Tämä voidaan tehdä erityisellä asiakirjalla kipsilevyllä, metallisella sahalla - pienellä hampaalla tasaisempaa reunaa varten, sähköpyssillä (paljon pölyä). Jos leikkaus ei ole kovin sileä, se kohdistetaan hiutalevyllä, joka on kiinnitetty raastimeen. Tällä mukautuksella saavutetaan ihanteellinen sileä käyrä, jota me tarvitsemme. Kaaren leikattu fragmentti - sivuseinä - kiinnitetään jälleen paikkaan.

Leikattu fragmentti on kiinteä

Leikattu fragmentti on kiinteä

Jos kaikki on sileä, ei ole säröjä tai epäsäännöllisyyttä, aukon toisella puolella kiinnitämme saman kipsilevyarkin, kuten monessa vaiheessa - suorakulmio tai neliö - muodon mukaan. Se on kiinnitettävä tiukasti pystysuoraan. Nyt siirrämme kaaren muotoon. Otamme neliön suorassa kulmassa ja yhdeltä puolelta painamme itsemme kipsilevyyn, johon siirrämme kaaren, toisella puolella kaaria. Neliön asettaminen kohtisuoraan, merkitse lyijykynä pisteellä. Teemme tällaisia ​​kohtia koko kaaren. Mitä useammin ne tehdään, sitä helpompi on piirtää viiva ja sattuma on tarkempi - vähemmän jauhaa.

Siirrämme kaaren muotoon toiseen kipsilevyyn

Siirrämme kaaren muotoon toiseen kipsilevyyn

Miksi se on niin vaikeaa, eikä vain kopio ensimmäisestä levystä? Koska harva aukko on symmetrinen. Sen vuoksi asenna toinen arkki niin, että kaaren ristikot ovat samat, ovat hyvin ongelmallisia.

Kun olet merkinnyt kaikki kohdat, poista levy, piirrä viiva, leikkaa se pois. Asemoimme samaan paikkaan. Ota taas kerran hiekkapaperilla oleva hiutale ja nyt tasoitamme molemmat reunat täydelliseen sattumukseen asti. Yksi asia - raudoituksen pitäisi olla aukon leveämpi niin, että kaaren molemmat seinät ovat kiinni yhdellä passilla.

Neliömme molemmat seinät samanaikaisesti

Neliömme molemmat seinät samanaikaisesti

Mitataan kaaren pituus, leikataan saman pituisen profiilin osa, tehdään seinämät 3-4 cm: n välein. Tämä nauha on kiinnitettävä kaaren kaaren päälle toiselta puolelta.

Miten leikata profiilia kaaria varten?

Miten leikata profiilia kaaria varten?

Kiinnitämme sen ruuveihin, paina kevyesti profiilia ja pidä se palkissa, ei sormilla: päästä sormiin yksinkertaisella leikkurilla. Muuten sinun täytyy työskennellä käsineiden kanssa käsineissä. Jos et - voit leikata kätesi varmasti.

Kiinnitämme lovettu profiili, pitkin sitä antaen sille kaaren muodon

Kiinnitämme lovettu profiili, pitkin sitä antaen sille kaaren muodon

Muuten profiilin takaosa voidaan asettaa reunalle - sitä on helpompi käsitellä ja sitten liitoksen pitää olla suljettuna. Samoin kiinnitä nauha toiselle puolelle.

Tämä on pohjakuva - kummallakin puolella on profiileja

Tämä on pohjakuva - kummallakin puolella on profiileja

Profiilin kiinnittämiseen on toinen tapa - laittaa se nopeasti kiinnitettävään universaaliin liima-aineeseen, kuten nesteki- siin. Tämä menetelmä on hyväksyttävä, jos aukon leveys on pieni. Kaaren suuri paksuus, liima ei kestä kipsilevyn painoa, joka kiinnitetään alhaalta.

Seuraava askel on kiinnittää hyppyjä. Ensinnäkin kaaren syvyys menetetään, se vähennetään siitä 1-1,5 cm. Tämä on hyppääjien pituus. Leikkaa tämän pituisen profiilin palaset.

Puskurit leikataan samasta profiilista, sivut katkaistaan ​​reunoilta

Puserot leikataan samasta profiilista

Jumpperin kiinnityspisteissä leikataan "terälehdet", valmistettu fragmentti on kiinteä ja kiinteä. Sen ei pitäisi olla seinien seinää vasten, se on noin 5 mm takaosasta. Puserot ovat tarpeellisia, jotta malli on jäykempi, muuten se "kävelee" painettaessa.

Ristikappaleiden kiinnitys

Ristikappaleiden kiinnitys

Seuraavaksi kipsilevystä on tarpeen leikata suorakulmio, joka peittää rakenteen pohjasta. Sen leveys määritetään yksinkertaisesti - yhden GCR-levyn ulkoreunasta toisen levyn ulkoreunaan. Pituus mitataan joustavalla nauhalla (voidaan räätälöidä) tai nauhamittauksella avustajan kanssa. Tämä arkki on kiinnitetty ruuveilla kaaren runkoon. Levy on taivutettava, ja miten se lukee hieman alemman - lähempänä artikkelin loppua.

Kiinnitä hypokartonikaista kaaria

Kiinnitä hypokartonikaista kaaria

Sitten viimeistelytyöt: erityinen kulma kiinnitetään nurkkaan, kaikki shpaklyuetsya tavalliseen teknologiaan: ensin alkusiteet ja kulmat, lopuksi.

Arched kipsikartonki aukko: toinen tapa (valokuva raportti)

Tämä menetelmä on hyvä, jos väliseinän paksuus on pieni: yritä kiinnittää profiilit, jos niiden välinen rako on useita senttimetrejä ja kiinnitä sitten hyppyjä. Kaikki alkaa myös: kaaren ensimmäinen seinä leikataan, kiinnitetään ja siirretään toiseen arkkiin.

Ensin myös leikkaa sivuseinät

Ensin myös leikkaa sivuseinät

Kahden levyn välisen raon leveyden jälkeen leikataan puupalkit, jotka on kiinnitetty kaaren reunan yli ruuveihin.

Aseta leikkaus aukon puupalkkien leveydelle

Aseta leikkaus aukon puupalkkien leveydelle

Kipsilevyn leikkausnauha on kiinnitetty aluksi yhdeltä puolelta. Jotta kätesi olisi kätevämpää, kiinnität kiinnittimet, sillä laiturin paksuus on pieni. Kun kiinnität nauhan, voit ohjata ruuveja, joihin palkit on kiinnitetty. Tulet ehdottomasti ristikkopalkkiin.

Kiinnittimien avulla nauha voidaan kiinnittää

Kiinnittimien avulla nauha voidaan kiinnittää

Sitten jää vain nurkkaan kiinnittämään erityinen rei'itetty kulma ja taso epätasaisuus.

Kaaren kaaren on kiinnitetty kulma, kaikki shpakkuytschetsya

Kaaren kaaren on kiinnitetty kulma, kaikki shpaklyuetsya

Putty avulla voit piilottaa kaikki puutteet

Putty avulla voit piilottaa kaikki puutteet

On myös kätevämpää käyttää kokonainen hiekkapaperin taso, joka on kiinnitetty raastimeen, jotta kuivunut shpaklevku voidaan liittää kaaren kaaren päälle. On epämiellyttävää, että pöly kerääntyy silmiisi, joten on lähes mahdotonta työskennellä ilman lasia.

Kipsilevyn kaari omilla kädillä on valmis

Kipsilevyn kaari omilla kädillä on valmis

Miten tehdä kaari oven sijasta: tapa kolmas - komposiittitekniikka

Toinen keino tehdä kipsilevyistä kaaria omilla käsillä on kirjoittaa. Vaata rikkoo segmenttejä ja kootaan kappaleiksi, jotka luovat tarvittavan kaarevuuden.

Kaari on kerätty kipsilevystä leikattujen levyjen avulla

Kaari on kerätty kipsilevystä leikattujen levyjen avulla

Kiinnitä ne kittiin, laimennettuna PVA: n ja veden seoksella. Tällaisen vaivaamisen kuivuminen nopeasti, joten leikkaa ensin levyt ja yritä. On mahdollista asettaa pöydälle, vain kaari kääntää ylösalaisin, mutta kuinka hyvin levyt voivat arvioida sen sallivat.

Näkymä holvikäytävästä sivussa

Näkymä holvikäytävästä sivussa

Sitten levyt alkavat kiinnittyä aukkoon, luotettavuutta vahvistavat säännöllisesti ruuvit. Pään alla laita aluslaatat - ei paina pahvia. Poista ylimääräinen täyteaine välittömästi. Jos se tarttuu, on epärealistista repeytyä. Valmis pinta on pohjustettu parantamaan adheesiota (adheesiota) ja sitten shpaklyuyut, tasoittamalla kaaren. Voit helpottaa näyttämistä käyttämällä molemmilla puolilla olevaa mallia.

Kaareva kaari näyttää tältä

Kaareva kaari näyttää tältä

Ei ole helppoa tehdä jyrkkiä mutkia tässä tekniikassa ja pyöreitä kulmia ja puoliarkkia - erinomainen tapa tehdä profiileja.

Miten taivuttaa kipsilevyä

Yksi tärkeä yksityiskohti: standardi seinäpohjapaneeli taipuu huonosti. Kaareviin pintoihin, erityisesti 6 - 6 mm: n paksuinen - oli erityisesti keksitty. Tämä taivutettu osa on helpompi tehdä siitä. Pienellä kaarevuudella tällainen ohut levy voi taipua helposti ja ilman vääntymistä. Jos ohut GVL ostaa, ei ole toivomusta, standardia voidaan taivuttaa kahdella tavalla.

Ensimmäinen - Ota neulan rulla ja rullaa leikkauspituus toisella puolella. Se vaatii paljon vaivaa valokuvan hajottamiseksi. Sitten arkki kostutetaan vedellä ja jätetään kaksi tai kolme tuntia. Tällaisten menettelyjen jälkeen hänen tulee taipua hyvin. Kiinnitä se toiselle puolelle ja vähitellen paina kaaren runkoa vasten, taivuta ja kierrä vähitellen ruuvien reunoja. Menetelmä ei ole huono, vain jos kokemuksen puute ja kipsilevyn riittämätön käsittely saattavat räjähtää. Meidän on joko peitettävä kuilu tai aloitettava uudelleen.

Rulla neulalla valssatulla nauhalla

Rulla neulalla valssatulla nauhalla

Toinen keino taivuttaa kipsilevy: toisaalta tehdä veitsen lovia noin 4-5 cm: n välein. Viillot leikkaavat paperin. Tämä nauha lujitetaan myös vähitellen, rikkomatta tarvittaessa kipsiä. Se murtuu leikkauksen viivoilla lievästä paineesta.

Toisaalta toisaalta on helppo katkaista kipsi

Toisaalta toisaalta on helppo katkaista kipsi

Aiheeseen liittyvät videot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =