Mitä maali maalaa seinät asunnossa: koostumuksen valinta, maalauksen suunnittelu

Jos odottavat korjausta, mutta tapetoida et halua, herää luonnollisesti kysymys: mitä kattamiseksi seinät asunnossa sijaan tapetti. Jälkeen kaksi: koriste kipsi ja maalaus. Työskentely kipsillä on toivottavaa saada kokemusta, mutta maalaaminen seinät asunnossa voidaan suorittaa melko korkealla tasolla ja ilman kokemusta. Tarvitset halu, aika ja varovainen toimintojen suorittaminen. Muuten on maali, joka tekee hyvän laastarin jäljitelmän mutta maksaa vähemmän. 

Seinien maalaaminen huoneistossa on yhä tärkeämpi tapa koristella

Seinien maalaaminen huoneistossa on yhä tärkeämpi tapa koristella

Maaleja olohuoneisiin

Tärkein asia tämän huoneen ryhmän väreissä on niiden vaarattomuus. Myös pinnoitteiden koriste-ominaisuuksiin ja auringonvaloon vastustuskykyyn kohdistuu suuria vaatimuksia. Tämä ominaisuus, kuten pesukyky, ei ole kaikkein vaadittu, paitsi että se saattaa olla tarpeen lastenhuoneessa. On erittäin hyvä, jos maali ei haise tai melkein haisee hajoamisen aikana, ja on jopa toivottavaa, että ne kuivuvat nopeasti.

Maalit vesipohjaisesti

Suurin osa näistä vaatimuksista vastataan vesipohjaisilla formulaatioilla. Sideainekomponenttina olisi heissä on erilainen, minkä vuoksi muutos ja joitakin laatu, mutta yksi asia yhdistää heitä: he ovat ihmiselle vaarattomia, eivät vahingoita ympäröivää tilaa, kuivuvat nopeasti ja lähes hajuton.

Vesiemulsio

Tämän ryhmän suosituimmat ovat vesipohjaiset maalit. Nämä ovat koostumuksia, jotka perustuvat polyvinyyliasetaattiin (joka on meille tuntemus PVA: ksi). Tämä maali on helppo levittää, sillä on hyvä piilotuskyky - yleensä kaksi kerrosta riittää saamaan tasaisen värin. Kuivauksen jälkeen pinnalle muodostuu tiheä kalvo, joka kulkee vesihöyryn läpi, sanotaan myös, että tällainen seinä "hengittää". Erittäin hyvin sävytetty - väreillä voi olla kymmeniä sävyjä.

Kuuluisan brändin vesipohjainen maali

Kuuluisan brändin "Tikkurila" vesipohjainen maali ja vain yksi väri sävytyskartta

Yksi sen tärkeimmistä eduista on alhainen hinta. Ja tämä on kenties ratkaiseva tekijä, joka tekee veden emulsiot myynnin johtajista huolimatta melko vakavista puutteistaan.

Ensimmäinen vakava haitta on, että se ei ole kovin kestävä mekaanisille tai hankaaville vaikutuksille (se voidaan helposti naarmuttaa). Toinen - se ei piilota pinnan puutteita, vaatii huolellista valmistelua. Seinälle katsottuna sen pitäisi olla täysin sileä. Kolmas haittapuoli on veden pelko. Peitteinen vesiemulsioseinä voidaan puhdistaa useita kertoja kostealla liinalla, mutta ei kaikissa sävyissä. Jotkut bändit näkyvät selvästi. Mutta seinät voidaan sävyttää - jätä vähän "varassa", jotta poistettaisiin tahroja ja naarmuja, jotka jonkin ajan kuluttua näkyvät eniten "kuormitetuilla" alueilla.

Veteen dispergoitu silikoni

Nämä maalit ovat lähes täydellisiä. Niitä on helppo levittää ja kunnossa kiristää jopa melko kunnollisia halkeamia - jopa 2 mm. Jäljelle jäänyt kalvo kuivumisen jälkeen ei haalistu, ei pelkää kosteutta, se vahingoittaa vakavasti (voit pestä niin paljon kuin haluat). Seinien maalaaminen huoneistossa silikonimaalilla antaa sinulle erittäin sileän pinnan jopa ilman täydellistä valmistelua ja huolellista kohdistamista.

Kalvo kuivauksen jälkeen on niin sileä, että vaikka mikrorakeet eivät kestä sitä, pöly ei kerääntyisi. Mikä on tärkeää - maali on höyryä läpäisevä, mikä mahdollistaa sen käytön kosteissa tiloissa. Erittäin kestävää ultraviolettia voidaan käyttää myös ulkopintaan (sen pääkäyttö).

Silikonimaali vesipohjaisella - erinomainen laatu pinnoite

Silikonimaali vesipohjaisella - erinomainen laatu pinnoite

Haittapuoli on itse asiassa yksi: korkea hinta. Tämä on tänään kallein maali (paitsi kuvioitu). Tämä selittää sen, että ne eivät ole kovin suosittuja. Mutta jos haluat olla kestävä, kaunis pinnoite seinille asunnossa tai talossa, valitse silikonimaali. Joka tapauksessa sitä voidaan käyttää käytävässä ja keittiössä.

Akryyli-vettä dispergoiva

Tässä on maalityypistä ehkä ihanteellinen: erinomainen sävytys, ei haalistu, on sovellettu hyvin, jopa säröillä maalit, vaikka pienempiä - jopa 0,7-1 mm. Se on keskimääräinen höyryläpäisevyys, päällyste on vaikea vahingoittaa, se on mahdollista pestä jopa pesuaineiden avulla. Hänellä ei ole erityisiä puutteita. Joidenkin parametrien (vesihöyryn läpäisevyys) on hieman huonompi vodoemulsionku, mukaan jotkut (peitto) on hieman huonompi silikonimaali, mutta yleensä antaa erittäin hyvän tuloksen.

Akryylimaali ei polta, ei pelkää kosteutta

Akryylimaali ei polta, ei pelkää kosteutta

Seinien maalaaminen huoneistossa tämän maalin kanssa ei ole liian kallista: hinta on keskimäärin. Joten jos käytät yhdistelmää hinta / laatu - tämä on paras maali sekä seinille että katolle.

Koristeelliset kuvioidut maalit

Tämä on suhteellisen uusi suunta. Seinien maalaaminen huoneistossa teksturoiduilla maaleilla auttaa sinua saamaan tasaisen tasaisen pinnan, mutta jolla on tietty tai kaoottinen maasto. Väriaineiden perustana on akryylinen vesidispersio pigmentillä ja erilaisilla lisäaineilla - eri fraktioista, mineraalikuiduista ja muista vastaavista aineista koostuva hiekka, jotka muodostavat helpotuksen.

Nämä maalit eroavat tiheydeltään, vastaavasti, voidaan levittää lastalla, harjalla tai rullalla. Jotkin tyypit mahdollistavat ruiskupistoolin käytön. Rakenne voi vaihdella riippuen sovelluksen tyypistä ja merkittävästi. Esimerkiksi alla olevassa kuviossa näet tuloksen, jossa yksi maali levitetään eri työkaluilla - harjalla, erilaisilla rullaluistimilla ja lastalla. Saksan JOBI: n seinien ja kattojen valokuvamaalilla. Sitä kutsutaan PUTZEFFEKTFARBE (PutzEffectPharbe).

Yksi teksturoidun maalin muunnelmista

Yksi teksturoidun maalin muunnelmista

Tämä koostumus on väriltään väriltään paletista, joten on paljon vaihtoehtoja. Voidaan levittää kipsilevyyn, betoniin, lastulevyyn, kuitulevyyn, rappauspinnoille. Parempaa vaikutusta varten alustava aluke on toivottava.

On koriste-maaleja, joissa on jäljitelmiä kankaista, mokkanahkaa, helmiäisen avioeroa, vanhentunutta pintaa ja monia muita. Sovellus on joskus monikerroksinen - kolmessa kerroksessa ja enemmän - käyttäen erilaisia ​​työkaluja. Tyypillisesti näihin formulaatioihin on liitetty yksityiskohtaiset ohjeet sovelluksesta ja työn järjestyksestä sekä suositukset välineen valitsemiseksi.

Videossa näkyy useita tapoja upottaa koriste-maali.

Ehkä sinun on kiinnostunut lukemaan makuuhuoneen taustapaperin valinnasta.

Maaleja kylpyhuoneisiin, keittiöihin ja käytäviin

Keittiöt ja käytävät soveltuvat edellä kuvattuihin koristeisiin akryylimaaleihin ja silikonimaalipohjaisiin maaleihin. Niillä on riittävä hankauksenkestävyys ja ne voivat usein pestä. Maalien käyttö keittiössä, joilla on huomattava helpotus, ei ole täysin perusteltua - seinien puhtaus on vaikeata. Mutta helmiäiset tahrat voivat tehdä pientä tilaa visuaalisesti tilavammaksi, varsinkin jos perusväri on kevyt.

Mutta kosteus- ja lämpötilamaaleissa on useita kestäviä, joita voidaan käyttää märissä tiloissa - keittiö ja kylpyhuone, mutta ei-toivottuja olohuoneissa.

Alkydiyhdisteet

Alkydimaaleissa niiden sakeus ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin öljymaalit, mutta niillä on merkittävä ero sekä alustassa (alkydihartseissa) että suorituskykyominaisuuksissa. Niiden pinta maalataan hyvin kosteudelta, korkeilta lämpötiloilta ja ultraviolettivalolta. Se on keskimääräinen höyryläpäisevyys, ja siksi sitä voidaan käyttää märissä tiloissa. Se soveltuu hyvin puu- ja metallipinnoille. Mitä muuta houkuttelee näissä väreissä, se, että seinät eivät vaadi merkittäviä investointeja - ne ovat halpoja. Normaalille ulkonäölle tarvitaan kuitenkin hyvin valmistettu pinta. Luodun pinnan mukaan alkydimaali voi olla kiiltävä, mattapintainen, puolin mattapintainen.

Esimerkkejä alkydimaaleista

Esimerkkejä alkydimaaleista

Vakavan puute - ne laimennetaan orgaanisilla liuottimilla - valkoista alkoholia, bensiiniä, tärpättiä. Siksi huoneen maalaus ja kuivaus ovat pysyviä ominaisia ​​hajuja. Myös miinus - he menettävät värit kirkkaasti, kellertävä pinnoite ilmestyy. Vaihtoehto on halpa, mutta ei paras kestävyys. Ne ovat erittäin hyviä maalaamaan lämpöpattereita ja lämmitysputkia - ne voivat olla lämmönkestäviä - mutta seinille kannattaa käyttää erilainen yhdiste.

Silikaattipohjaiset maalit (nestemäinen lasi)

Jos puhumme silikaattikerroksen ominaisuuksista, niin kylpyhuone on hyvä valinta: kemiallinen koostumus on sellainen, että maalatuilla seinillä ei koskaan ole sientä eikä hometta. Jos on olemassa tällainen ongelma - tämä on yksi sen ratkaisuvaihtoehdoista. Pinnoite on erittäin vahva ja kestävä, ja höyryläpäisevyys on korkein kaikkien nykyisten maalien ja lakkakoostumusten joukossa. Siksi keittiössä ja kylpyhuoneessa voit käyttää näitä värejä.

Silikaattimaali - estää sienten ja homeen kehittymisen

Silikaattimaali - estää sienten ja homeen kehittymisen

On kuitenkin huomattavia haittoja. Ensin, kunnes se kuivuu, koostumus on hyvin haitallista terveydelle. Työskentele hänen kanssaan suojavaatetuksin ja hengityksensuojaimella (hyvä hengityssuojain). Kuivumisen jälkeen elokuva on ehdottomasti vaaratonta, mutta on mahdotonta kiteytyä huoneeseen. Toiseksi silikaatit eivät ole yhteensopivia muun tyyppisten pinnoitteiden kanssa. Ne eivät mahdu pinnalle, joka aiemmin oli maalattu millä tahansa muulla maalilla. Samoin silikamaalilla maalatulla pinnalla mikään muu ei "laskeudu". Kummassakin tapauksessa edellisen kerroksen täydellinen poistaminen vaaditaan. Kolmanneksi koostumukset pigmentoituvat vain mineraalipigmentteillä, mikä vähentää merkittävästi värejä ja sävyjä.

Ehkä olet kiinnostunut aiheesta "Miten valita keittiön esiliina työalueelle"

Seinien maalaus

Maalausseinien vaihtoehdot - paljon, koska siellä ei ole rajoituksia. On tärkeää löytää oikea värien yhdistelmä maalattaessa seiniä. Helpoin tapa tehdä tämä on, jos valitset sävyt taulukoista, joita suunnittelijat käyttävät. Niissä ryhmät keräsivät sävyjä, joita voidaan käyttää samassa huoneessa, kun taas sisätilat ovat sopusointuisia.

Nyt seinien yhdistetyn maalauksen menetelmiä. Niitä on paljon, ne näyttävät erilaisilta sisätiloilta eri tavoin. Valitse haluamasi.

Vaaka jako kahteen tai kolmeen vyöhykkeeseen

Tämä menetelmä on perinteinen. Yleensä huone on jaettu kahteen alueeseen. Alla, ne maalataan tummilla sävyillä, yläosassa - vaaleammilla sävyillä. Klassinen vaihtoehto - jakautuminen kolmeen osaan korkeudelta - tumma sävy värittyy alemmalla kolmannella, kahdella paremmalla - enemmän valoa. Mutta tämä on vain klassikko, itse asiassa tumma maali voi päätyä keskelle tai melkein katon alle. Vain tällä menetelmällä sinun on oltava varovainen: hän visuaalisesti tekee katot alhaisemmaksi. Poikkeus on kevyt kaistale melkein katon alla.

Huoneen maalaaminen kahdessa värissä: horisontaalinen erottaminen

Huoneen maalaaminen kahdessa värissä: horisontaalinen erottaminen

Kahden värin raja, jos seinien maalaus huoneistossa tehdään itse, on harvoin ihanteellinen. Voit korjata puutteet, voit liimata muovaus, jotkut tasainen nauhat. Toinen vaihtoehto - ennen kuin käytät toista sävyä rajalle tarkalleen, viivalla liitä maalinauha. Kun maalaus on poistettu, ihanteellinen linja kääntyy pois (jos ne ovat täsmälleen liimakiviä).

Muovaus voidaan jättää valkoiseksi - se yhdistetään kaikkiin väreihin ja voidaan maalata jollakin sopivasta väreistä

Muovaus voidaan jättää valkoiseksi - se yhdistetään kaikkiin väreihin ja voidaan maalata jollakin sopivasta väreistä

Tätä tekniikkaa voidaan käyttää missä tahansa paikassa, ja tyyli voi olla mikä tahansa. Vain koristekuvioilla - se on enemmän kuin klassikko, se on hyväksyttävää maan tyyliin, yksi etno-tyylistä. Vain selkeä raja tai koristeltu loistavalla erotuskaistalla - tämä on minimalismia tai huipputekniikkaa.

Seinän korostuminen

Muodikas trendi koristeluhuoneissa on jonkin seinän värjäys. Vaihtoehtoja on kaksi:

  • tummempi sävy samanvärisenä;
  • toinen väri yhteensopivasta paletista.

Hyvin valittujen yksityiskohtien sisustuksessa molemmat menetelmät näyttävät houkuttelevalta. Tämä on helpoin tapa tehdä sisustuksesta ikimuistoisempi ja kirkas.

Kirkkaat värit samasta paletista - helpoin tapa tehdä sisustuksesta kirkkaampi

Kirkkaat värit samasta paletista - helpoin tapa tehdä sisustuksesta kirkkaampi

Muista vain, että esimerkiksi makuuhuoneissa on parempi käyttää ei ole niin teräviä yhdistelmiä - tällaisten huoneiden ilmapiirin pitäisi olla pehmeämpi. Terävät kontrastit ovat hyviä olohuoneissa, lasten. Lapset yleensä pitävät kirkkaista yhdistelmistä.

Gamma huoneissa on rennompaa

Gamma huoneissa on rennompaa

Vaakasuora nauha

Tämä on melko laaja bändi, joka kulkee suunnilleen silmätasolla. Useimmiten tämäntyyppinen huoneen väritys on turvauduttu, jos on esimerkiksi kiinnitettävä huomiota joitain sisustuselementtejä - kuvia.

Laaja vaakasuora nauha on toinen tapa maalata huone kahdessa värissä

Laaja vaakasuora nauha on toinen tapa maalata huone kahdessa värissä

Se näyttää hyvältä käytävillä - vähentää katon korkeutta, se tekee sen laajemmaksi. Toinen suosittu sovellus - lastenhuoneet: hyvin näyttävät hyviä lasten piirustuksia taustalla.

Bändin ei tarvitse olla monofoninen - helppo gradientti ei myöskään ole huono

Bändin ei tarvitse olla monofoninen - helppo gradientti ei myöskään ole huono

Raidalliset seinät

Mielenkiintoinen vastaanotto, mutta se ei kannata käyttää sitä koko huoneeseen. Joten voit piirtää yhden seinän - yhden korvan seinän lajikkeista - tai vain osasta sitä.

Vaakasuuntaiset raidat voivat olla monivärisiä. Pääasia, että heitä toistetaan kiinnostuneena

Vaakasuuntaiset raidat voivat olla monivärisiä. Pääasia, että ne toistuvat sisätiloissa

Mielenkiintoinen vaikutus aikaansaadaan samaa väriä sisältävien, mutta eri tekstuurien - matta ja kiiltävä - yhdistelmästä. Tarkkaan ottaen nämä eivät ole kahta väriä, mutta ne näyttävät täsmälleen samalta.

Mattapintaisten ja kiiltävien maalivyöhykkeiden yhdistelmä

Mattapintaisten ja kiiltävien maalivyöhykkeiden yhdistelmä

Jotkin sisustuksen yksityiskohdat

Usein toinen väri - eloisa tai hiljaisempi korostaa joitain yksityiskohtia. Esimerkiksi ristikot, kehykset, mielenkiintoisen hyllyn sijainti jne.

Osa elementtien valinta on toinen tapa yhdistää huoneen maalaus

Osa elementtien valinta on toinen tapa yhdistää huoneen maalaus

Yksi vaihtoehdoista on ympyrä seinän tummempia värejä pitkin ääriviivaa, mikä takaa kaikki kulmat. Tämä menetelmä auttaa tekemään pienestä huoneesta tilavampaa: se näyttää korkeammalta ja laajemmalta.

Tapa laajentaa huoneeseen visuaalisesti

Tapa laajentaa huoneeseen visuaalisesti

Kuinka suunnitella keittiö-olohuone, lue täältä.

Kuinka maalaa seinät omassa kädessäsi asunnossa: video

Valitse maalityyppi - se on hyvä, mutta sinun on vielä tiedettävä, miten työskennellä sen kanssa. Jokaisella maalilla on omat ominaisuutensa pinnan levittämiseen ja valmisteluun. Yleensä kuitenkin lähes aina on seuraavat vaiheet:

  1. Vanhan kannen irrottaminen, jos sellainen on. Tämän vaiheen perusteellisuus riippuu vanhan viimeistelyn ja uuden kerroksen yhteensopivuudesta. Jos ne ovat yhteensopivia, sinun on poistettava vain kuorimattomat tai huonosti pidätetyt fragmentit. Jos pinnoitteet eivät ole yhteensopivia, sinun on puhdistettava kaikki kokonaan.
  2. Seinämaalaus. Tekniikka on vakio: ota sopiva koostumus ja levitä lastalla, joka kattaa halkeamat ja epäsäännöllisyydet.
  3. Pinnan hionta. Käytä joko hiekkapaperia tai erikoisverkkoa, joka on kiinnitetty pidikkeeseen tai puupalkkiin. Pyöreät liikkeet poistavat kaikki tarpeettomat, tasoittavat seinät.
  4. Kiillotetun pinnan poisto. On parempi imuroida, mutta voit pyyhkiä sen kuivalla kankaalla useita kertoja, mutta joka kerta kun se on puhdas.
  5. Primer. Maaperä jokaiselle pinnalle ja maalille tulisi valita erikseen. On suositeltavaa ostaa se maali mukaan. Pohjustus suorittaa kaksi tehtävää: parantaa maalin tarttumista pintaan (se ei kuorenna) ja vähentää maalien kulutusta.
  6. Maalaus. Maalaus on yleensä useassa kerroksessa, jolloin koostumus sovitetaan eri suuntiin. jos puhumme seinistä, sitten ylhäältä alas ja sitten - oikealta vasemmalle. Jokainen kerros levitetään sen jälkeen, kun ensimmäinen kuivuu. Ohjeet yleensä osoittavat tämän ajan ja on toivottavaa kestää sitä.

Se on kaikki. Seinien maalaus huoneistossa on valmis. Mutta sanallinen kuvaus ei voi välittää joitain piirteitä maalilla tai kiteellä. Katso videon oppitunti, jotkut hienot yksityiskohdat tulevat selvemmiksi. Katselun jälkeen maalaus seinät vesipohjaisella maalilla omilla käsilläsi ei ole ongelma.

Kuinka yksinkertaisia ​​keinoja luoda koriste maali seinät näyttävät videon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 47