Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Mikä tämä on?

Korjaus kylpyhuoneessa ... Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, on laatta. Neuvostoliitossa sana "laatta" kuului, tänään on usein mahdollista kuulla lause "keraamiset laatat". Itse asiassa laatta on eräänlainen keraamiset laatat ja se on palanut levy suorakulmaisesta tai neliömäisestä muodosta, joka on valmistettu savi-, hiekka- ja mineraalien seoksesta, joka on päällystetty lasilla.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Valikoima kylpyhuoneen pinnoitteiden laatoille johtuu useista eduista:

 • Kosteudenkestävyys. Laatat tekevät ei vain esteettisiä tehtäviä, vaan myös suojaavat kantavia rakenteita asteittaisesta mutta tasaisesta tuhoutumisesta, estäen lisäksi muotin ulkonäön, joten tämä parametri on erityisen tärkeä, kun otetaan huomioon huoneen korkea kosteus. Kun valitset kylpyhuoneesi viimeistelymateriaalin, sinun kannattaa aloittaa ostamalla tämän huoneen, eli ensimmäisen, toisen tai kolmannen huokoisuuden ryhmän, kaakeli - sitä pienempi huokoisuus, sitä korkeampi kosteuden kestävyys.
 • Hygienia. On helppo huolehtia laattakuvoista, mikä on varmasti yksi tärkeimmistä eduista. Kylpyhuone pestään melkein useammin kuin muualla tilassa, lisäksi käytetään varsin aggressiivisia kemiallisia puhdistusaineita. Laatikot, jotka on suunniteltu kylpyhuoneeseen ja jotka ovat riittävän kestäviä kemiallisille hyökkäyksille, on merkitty latinaksi kirjaimilla "AA".
 • Kulumisen kestävyys. Kylpyhuoneen päällystysmateriaalin tulee olla riittävän vahva ja pysyvää mekaanista rasitusta kestävä eikä häviä näkyvää ulkonäköä. Lattialle ja seinille käytetään erilaisia ​​kulutusta kestäviä laatat, osoitetaan jalat silhouette ja kämmen siluetti, ja myös jaetaan luokkiin. Kodin kylpyhuoneessa toinen luokka (PEI II) on varsin riittävä.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

 • Pieni sähkönjohtavuus. Tällaisella pinnoitteella staattinen sähkö ei kerääntyy, joten se ei houkuttele pölyä.
 • Ekologinen yhteensopivuus. Laatoilla on täysin luonnollinen alkuperä, joka on erityisen tärkeä vuosisadalla synteettisistä materiaaleista.
 • Suunnittelu ja monipuolisuus. On vaikea sanoa, jonka maku tänään ei ole laatta. Erilaiset kotimaiset ja ulkomaiset tuottajat, mahdollisuus valita lähes kaikki tyylit, lukuisat kokoelmat, erilaiset laatat ja muodot - kaikki tämä puhuu tästä valinnasta kylpyhuoneesi viimeistelyaineistoksi.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Viimeistelymateriaaleja ei ole virheitä, mutta niissä on hyvin pieni määrä laatat:

 • Asennuksen monimutkaisuus. Jos sinulla ei ole kokemusta itsestään, niin kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Tässä tapauksessa kustannukset ovat korkeammat kuin jos teet itse, mutta he maksavat työn laadusta, kestävyydestä ja erinomaisesta ulkonäöstä. Voit yrittää laittaa laatta itse ja saada korvaamaton ja mahdollisesti onnistunut kokemus.
 • Viimeisimmistä kokoelmista kuuluisan valmistajan korkealaatuisten laatat ovat erittäin korkeat, mutta paljon pienemmät kuin lasi- ja kivenkoristemateriaalit.
 • Liitosten läsnäolo ja, mitä pienempi laatta koko, enemmän niveliä. Yleensä niitä käsitellään kosteutta kestävällä laastilla, joka voi valitettavasti muuttaa värinsä tai altistua muotille ajan myötä, mutta tämä ongelma voidaan helposti ratkaista ajankohtaisella ja säännöllisellä käsittelyllä tätä tarkoitusta varten tarkoitettuihin antiseptisiin aineisiin.

Kylpyhuoneen laatat

Suositut koot

Jos kaakelin muoto on lähes aina neliömäinen tai suorakaiteen muotoinen, yksittäisten elementtien koot ovat edullisia kylpyhuoneellesi: pienestä laudasta, toisen puolen pituus on 5 cm suurikokoiselle levylle, jonka mitat ovat 40x60 cm.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Muotoilutyypit

On olemassa useita erilaisia ​​laattoja:

Sauma ompeleessa

Yksinkertaisin asennus, joka on myös niille, jotka haluavat tehdä korjauksia kylpyhuoneessa itse. Jos asunto on matala katto, on suositeltavaa käyttää suorakulmaisia ​​laattoja, sijoittamalla ne pystysuoraan, mikä visuaalisesti auttaa vetämään seinät korkeuteen. Jos haluat laajentaa tilaa visuaalisesti, voit käyttää myös suorakaiteen muotoisia levyjä, mutta järjestä ne vaakasuoraan.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Pinoamisen diagonaalinen näkymä

Reunat laatat on aseteltu kulmassa 45 astetta, yksi mielenkiintoisimmista lajeista, rajauksella seinä väärinkäytöksiä, mutta tällainen sijoitus on parasta jättää ammattilaisille.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Haaroitetut ompeleet

Se ehdottaa kaakelisointia kahdella vastakkaisella värillä, on suositeltavaa käyttää nelikulmaista laattaa neliöhuoneessa.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Diagonaalinen shakki

Laattojen reunat asetetaan 45 asteen kulmassa, ja eri värejä edustavat laatat vuorottelevat.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

mosaiikki

Tehokkain moderni versio verhousta, tyylikäs ja alkuperäinen, sopii seiniin, lattiaan ja kattoon. Valitettavasti yksi kalleimmista, työvoimavaltaisimmista ja ainutlaatuisen vaativista ammattihenkilöistä.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

koristelu

Sisustus - laatta, jonka koko on sama kuin viilun tausta, mutta geometristen ja muiden kuvien, piirustusten, kukka- ja jopa valokuvien elementtien kuva. Usein koristelu ei rajoitu yhteen laattaan vaan päinvastoin koostuu useista laatoista, jotka sijaitsevat vaaka- tai pystyasennossa. Yleensä sisustus on jaettu erilaisiin laatoihin.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Suosittuja värejä

 • Klassikko kaiken aikaa on valkoista, mutta epämiellyttävien yhdistysten välttämiseksi on parempi lisätä kirkkaita aksentteja: kaakelit, sisustus, kontrasti tai älykkäät lisäosat.
 • Musta väri visuaalisesti piilottaa huoneen mittojen, mutta jos sinulla ei ole ongelmia kylpyhuoneen kokoa, tämä laatta, joka on erityisen kuvioitu, auttaa sinua luomaan synkkä, mutta tyylikäs muotoilu.
 • Punainen on vahvuuden väri, mutta kokonaan punaisessa kylpyhuoneessa voi tulla epämukavaksi varsinkin jos sinulla on korkea verenpaine. Tee punainen, ainakin yksi seinä, ja saat alkuperäisen mallin, joka sopii sinulle ja joka ei väsy pitkään aikaan.
 • Vihreä on väri, joka on omavarainen. Kun valitset tämän sävyn kylpyhuoneesi sisustukseen, se näyttää hyvältä tämän iloisen värin eri sävyjen yhdistelminä.
Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Värien yhdistelmä

Ne, jotka eivät pidä mallin monochrome-versiota tai taideteoksia, voivat mieluummin yhdistää kaksi tai useampia värejä:

 • dominoefekti tai mustavalkoinen ruutupuut - tämä yksinkertainen yhdistelmä on aina muodissa;
 • yhdistelmä mehukas keltainen ja syvän sininen - toimia ihmisille;
 • Puna-musta yhdistelmä menettää aggressiivisuuden, jos lisäät siihen valkoisen värin;
 • tylsää elämää rakastava on erittäin sopiva yhdistelmä "Kaleidoskooppi", joka on läsnä joissakin keramiikan laattojen kokoelmissa - elämä on mutkikasta mutta ei kuohkea.
Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

tyylit

Jos haluat, voit sisustaa kylpyhuoneesi ei vain laatoittamalla yhtä tai eri väriä, sisustuselementtejä tai ilman niitä, mutta myös tiettyä tyyliä, jota pidät:

 • Englantilaista tyyliä. Pieni kukka, vaakuna, valkoiset laatat kapealla punaisella, vihreällä tai sinisellä nauhalla.
 • Provence-tyyliin tai ranskalaiseen maahan. Ylivoima valkoinen, harmaa, kerma värit ja vaimennettu pastellivärit laventeli, turkoosi, sininen ja vihreä.
 • Itämainen tyyli. Värikkäitä värejä, erilaisia ​​sävyjä ja monimutkaisia ​​koristeita.
 • Skandinaaviseen tyyliin. Yksinkertaisuus ja kova iloisuus.
Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Mallit ja esimerkit luettelosta

Nykyaikaiset valmistajat eivät halua antaa toisilleen laatua ja erilaisia ​​keraamisten laattojen tyylejä.

Joskus heidän tuotteensa saavat sinut unohtamaan, että se on tarkoitettu vain kylpyhuoneeseen:

 • Itävallan "Lasselberger" -yhtymän "Atelier" -malliston "Patchwork" -vaikutus;
Kylpyhuoneen laatat

 • luksusmallisto "akaatti" venäläisestä "Cersanite";
Kylpyhuoneen laatat

 • Valkovenäjä "Dejavu" Ceramirista;
Kylpyhuoneen laatat

 • "Golden Falls" hienostuneisuus Venäjän-Italian Keram Marazzin ranskalaisesta kokoelmasta;
Kylpyhuoneen laatat

 • Scarlett O'Harran muisto - kokoelma "Scarlett", espanjalainen "Aparici";
Kylpyhuoneen laatat

 • kuuluisa ranskalainen maku ranskalaisesta "Leroy Merliniin".
Kylpyhuoneen laatat

Miten valita?

Valitessaan laatta kylpyhuoneessa, on syytä harkita paitsi oman maun, ideoita ja taloudelliset mahdollisuudet, mutta myös koko huoneen, johon sovelletaan maaliin. Koristelemalla suuri kylpyhuone, et ole rajoitettu koko, muoto ja muotoilu laatat. Jos, päinvastoin, ei voi ylpeillä suuri kylpyhuone, ei ole tarpeen hankkia ja suurikokoisia laattoja. Todennäköisesti se on leikata joka voi vääristää kuvaa, mutta vaikka kustannukset leikkaamatta, kuvio laatat tämän kokoluokan, usein myös on suuri - et yksinkertaisesti pysty kattamaan silmiä lähietäisyydeltä, ja kaikki ponnistelut menevät hukkaan . Sama voidaan sanoa viimeistely kylpyhuone, jossa on paljon kaarevia, pyöristetyt pinnat. Pieni kylpyhuone on täydellinen keskisuurten tai pieni laatta mosaiikki, edullisesti kiiltävä vaihtoehto, koska se laajentaa koko tiloissa.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen suunnitteluvaihtoehdon valinnassa on muistettava, että vaaleat värit lisäävät tilaa visuaaliseen laajentamiseen. Lisäksi kevyt laatta on paljon vähemmän havaittavia raitoja, vesipisaroita ja plakin, joka on erityisen havaittavissa tummien sävyjen laatan pinnalla. On tärkeää ottaa huomioon se, että valitsemalla kylpyhuoneen suunnittelu, teet tämän valinnan jo pitkään, joten yritä arvioida, ettet kyllästy valituista värimassasta tai runsaasta ja värikkäisestä tulosta liian nopeasti. Ehkä paras vaihtoehto olisi yleinen hiljainen sävy ja yksi kirkkaan painollinen seinä. Erinomainen ulkonäkö ja upea reunus peilistä, kaakeloitu muoto kylpy tai kuori, ja tietenkin epätavallinen vaikutus tuottaa mosaiikki on yksi taulu-paneeli seinät.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Laattojen suunnittelun ja mitoituksen määrittämisen jälkeen on tarpeen tarkistaa sen laatu seuraavien parametrien mukaisesti:

 • Laattojen ulkonäkö. Tarkasta huolellisesti laatat sirujen ja naarmujen puutteesta sekä värien tasaisuudesta. jos kuvio levitetään laattaan, tarkista, että sen linjat ovat samassa laattaan toisiaan olevat rivit.
 • Sileyden taso (jos olet valinnut sileän, eikä kuvioitu laatta). Tee näin kaksi laattaa vierekkäin. Jos ne ovat tasaisia, niiden välillä ei ole kuilua.
 • Koon noudattaminen. Laattojen mitojen on vastattava merkintää ja kulmien on oltava suorat. Jos ensimmäistä voit yksinkertaisesti mitata viivaimella, tarkistaa kulmat oikein, laita yksi laatat vaakasuoralle pinnalle ja kahdelta puolelta laita kaksi muuta laattaa päihin. Tällä tavoin muodostetuissa kulmissa ei saa olla aukkoja.
Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Oikeudenmukaisuus, minun täytyy sanoa, että myyjät yrityksen hyvä maine laatat aina tarjota ilmainen vaihto viallisten laattojen (mikä voi olla korkealaatuisia tuotteita, on pätevä vika korko).

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kuinka lasketaan tarvittava määrä laatat?

Jos päätät tehdä korjauksia kylpyhuoneessa ja valinnut minkä tahansa muotoilun, muodon ja koon kaakelit, niin kysymys tulee välttämättä esiin: kuinka paljon sitä tarvitaan?

Kylpyhuoneen laatat

On olemassa kolme mahdollisuutta laskea tarvittava määrä laatat:

 1. Luottaa ammattimaiseen päällikköön, joka tekee sen puolestasi.
 2. Laske online-laskimessa. Siinä on määritettävä vastakkaisen pinnan mittasuhteet metreinä (numero voi olla kokonaisluku tai murto-osa) ja yhden laatta koko senttimetreinä. Lisäksi, jos määrität valitun laattaosan neliömetrin hinnan, saat lopullisen summan, joka on maksettava koko materiaalimäärästä. Online laskimet eivät laske neliö ja koko laatat, niin virhe on minimaalinen, mutta niissä ei oteta huomioon prosenttiosuus leikata, avioliitto ja hemmoteltu laatta, eli sinun täytyy ostaa laatta, jossa pieni marginaali.
 3. Tee laskutoimitus käsin.

Manuaalisen laskennan avulla on otettava huomioon useita tekijöitä, joista laskelman oikeellisuus riippuu:

 • tyyppisten maalaustyyppien tyyppi;
 • väri-asteikko;
 • kuviointi;
 • koriste-elementtien läsnäolo: reunus, kynä, insertti, sisustus.
Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Laattojen laskemista koskevat yleiset säännöt:

1. Mitattavan pinnan pituus ja leveys mitataan. Jos se sisältää oven ja / tai kylpyamme, oven ja / tai kylpyamme on vähennettävä kokonaispinta-alasta.

2. Neliömetrin pinta-ala lasketaan.

3. Määritä, kuinka monta laatat / kpl neliömetriä kohden.

4. Laskettuun määrään lisätään 10% seulojen reunoihin, avioliittoon, laattavaurioon ja mahdollisiin kosmeettisiin korjauksiin tulevaisuudessa.

Optimaalinen laatoituksen manuaaliseen laskemiseen tekee asettelun jokaiselle pinnalle, varsinkin kun käytetään laatat, joissa on kuvio tai koristeelementit. Tämä melko työläs työ tulevaisuudessa auttaa sinua välttämään taloudellisia, fyysisiä ja emotionaalisia kustannuksia.

Kylpyhuoneen laatat

Kuinka paljon laatta on?

Laattojen hinta riippuu eri tekijöistä:

 • Alkuperämaa;
 • tuotemerkin edistäminen;
 • laatta-aine;
 • laatta koko;
 • koriste-elementtien käyttö.
Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kuinka pestä ja miten huolehtia?

Keraamiset laatat ovat myös hyviä siinä, että järjestelmällisen tilan alaisena hoito on yksinkertaista. Pesuaineita on kaksi versiota: kotitalouskemikaaleja, joita myydään kaikkiin supermarketeihin, ja kotitekoisia työkaluja, jotka voivat myös selviytyä. Kun aloitat puhdistuksen kylpyhuoneessa, sinun on aloitettava ... asettamalla käsineet.

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Ennen levyn suoraa pesua on suositeltavaa avata kuumaa vettä ja sulkemalla ovi kylpyhuoneeseen odottamaan 5-10 minuuttia. Tänä aikana seinien ja lattian pinnalle muodostuu höyryä, joka on helpompi pestä.

Kylpyhuoneen laatat

Silloin kaikki riippuu keinoja, joilla haluat käyttää: Jos hankinta, sitten seuraa ohjeita, jos kotitalous, toimintaohjeita olisi oltava seuraavat:

 • seinien peseminen lämpimällä saippualiuoksella alapuolelta ylöspäin;
 • pyyhkimällä seinät ylhäältä alaspäin;
 • jos saippualiuoksella epäpuhtauksien poistamiseksi riittävästi käytetyn ammoniakin, tai, jos ei saatavilla, etikka liuosta (suhteessa 200 ml etikkaa 1 litraan vettä); jos muotin ompeleet ovat jo ilmestyneet, alkoholiliuos auttaa täydellisesti: puolet lasillista alkoholia laimennetaan 4 litrassa vettä; Kuitenkin ennen tämäntyyppisten aggressiivisten aineiden, tulisi tutkia huolellisesti saumat ja laatat mekaanisia vaurioita - jos sellainen etikka, alkoholin tai erityisesti kodin kemikaalit voivat aiheuttaa jopa enemmän tuhoa;
 • tarvittaessa laattojen ja nivelten käsittely antifungaalisella aineella;
 • lattiapäällysteen puhdistaminen pölynimurilla;
 • Pese lattia pehmeällä rievulla tai mopilla.
Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Erittäin helppo puhdistaa kylpyhuone moderni höyrypyyhe. On myös muistettava, että jos haluat nauttia kylpyhuoneesi kauniista ulkonäöstä, puhdistaessasi sitä älä käytä hankaavia jauheita, kovia ja etenkin lankahiukkoja. Sopivimpia materiaaleja ovat mikrokuitu- ja pehmeät sienet.

Kylpyhuoneen laatat

Voinko maalata laatat?

Maalaus jo asennetun laatan - ilmiö harvoin ja yleensä valmistaa joko käskystä sielun joko taloudellisista syistä, kun vanha väsynyt suunnittelu- tai paikallisesti epämuodostuneita, ja uusi ei ole rahaa. Näissä tapauksissa maalaus on mahdollista, sinun tarvitsee vain päättää suunnittelusta ja valita oikea maali.

Kylpyhuoneen laatat

Kaakelimaalauksen suunnittelu voi olla erilainen:

 • koko pinnan muutos;
 • yksittäisten fragmenttien valinta;
 • kuvion, kuvan tai kuvan piirustus.
Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuoneen laatat

Maalia valittaessa, kun työ tehdään korkeassa kosteudessa, etusija annetaan akryyli- tai epoksimaaleille, riittävän kirkkaaksi ja nopeasti kuivuvaan.

Esimerkkejä kaunis kylpyhuone design

 • vierailevat Amerikassa ja Marilyn Monroe - hello 50-luvulta;
Kylpyhuoneen laatat

 • tyylin ystäville minimalismi - minimaalinen minnekään;
Kylpyhuoneen laatat

 • rauha ja hiljaisuus - laventelin viileys;
Kylpyhuoneen laatat

 • joskus vain yksi aksentti riittää - kukat seinälle;
Kylpyhuoneen laatat

 • jos emme mene merelle - meri tulee meille;
Kylpyhuoneen laatat

 • hauska vihreä - kala;
Kylpyhuoneen laatat

 • pieni Välimeren kylpyhuone.
Kylpyhuoneen laatat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

99 − = 94