Liiman levitys laatoille / m2 | asiaoss.info

Liiman levitys laatoille / m2

Liiman levitys laatoille / m2

Tyyppien laattaliimat

Myyntiin on olemassa vain kolmenlaisia ​​liima-aineita: dispergointi, sementti ja epoksi. Jokaisella niistä on omat erityispiirteensä.

Hajonta. Sitä käytetään pienen paksuuden omaavien levyjen asentamiseen. Pohjimmiltaan se on otettu ihmisiltä, ​​jotka ovat kaukana korjaustöistä, koska se on jo myyty käyttövalmiiksi.

Tämän tuotteen perusta on hartsi. Liimakoostumuksella on ominaisuuksia kuten sitkeys, viskositeetti, lujuus. Lisäksi sovelluksessa on varsin edullinen: liiman kulutus 1 m²: llä on vähäistä.

Liimalla on myös negatiivinen puoli: huono vedenpitävyys.

Liiman levitys laatoille / m2

Liiman levitys laatoille / m2

Sementtiä. Tällainen liima on erityisen suosittu sen helppokäyttöisyyden, talouden ja edullisen hinnan takia. Lisäksi sitä voidaan käyttää liimaustiloihin jopa paikoissa, joissa se näyttää ongelmalliselta, ja purkaminen on erittäin helppoa ja minimaaliset häviöt. Tämän tyypin yleisimpiä edustajia ovat Unis, Ceresit, Hercules ja EK.

Liiman levitys laatoille / m2

Tämän liiman perustana on sementti. Saadaksesi oikean määrän liimaa, sekoita sementtiä ja vettä. Latex-lisäaineiden käyttö on sallittua. Tämän liimaluokan kulutus on enintään 1,9 kg / m², kerroksen paksuuden ollessa 1 mm.

Liiman levitys laatoille / m2

Liiman levitys laatoille / m2

Liiman levitys laatoille / m2

Epoksi. Tämän liiman koostumuksen valmistelu ei ole yksinkertaista, siksi sitä käytetään pääasiassa kokeneilla rakentajilla. Liiman koostumus on hartsi ja katalysaattori. Nestemäinen hartsiliuos sekoitetaan katalysaattorin kanssa, mikä antaa halutun vaikutuksen. Tunnetuimpia tämän tyyppisiä brändejä ovat Ceresit, Litokol ja Lugato.

Positiivisen liiman ominaisuudet voidaan mainita vedenkestävyyden, vahvuus, joustavuus, ei pelkää lämpötilan vaihtelut eivät kuulu halkeamia, hyvin pidetty pinnalla ja ei kutistu. Liimalla on muun muassa edullinen hinta.

Liiman levitys laatoille / m2

Liiman levitys laatoille / m2

Laskentamenetelmät

On monia tapoja laskea tarvittavan liiman määrä. Katsotaanpa jokainen niistä.

1. Käyttämällä kaavoja

Tässä laskelmassa ei ole mitään vaikeaa: alustavien tietojen käyttäminen ei ole vaikeaa laskea tarvittavaa liimamäärää.

Sinun täytyy tietää: laatoitesi koko ja laatat. Nyt on välttämätöntä jakaa nämä kaksi arvoa, toisin sanoen päällystys laatta-alueen päälle.

Harkitse laskemista posliinista 10x10. Sen pinta-ala on 100 cm2. Sitten 1 m² tarvitset 100 kappaletta tätä laattaa (10000: 100). 2 mm - kerroksen paksuus ja koko liimapakkaus - 1,3 kg. Sitten moninkertaista nämä kaksi arvoa ja saat lopullisen tuloksen: 2,6 kg - 1 m2 pintaa. Jos huoneen päin on 20 m², niin koko huoneelle tarvitaan 52 kg liimaa.

Liiman levitys laatoille / m2

2. Kulutuksen mukaan

Kaikki liimanvalmistajat antavat tietoa kunkin tuotemerkin kulutuksesta 1 m² pintaan kerroksen paksuuden ollessa 1 mm. Näiden tietojen avulla voit myös laskea tarvittavan liiman määrän.

Alla ovat normit kulutus suosituimmista merkkejä liima:

 • "Hercules" - kulutus 1,5 kg / m²;
 • Knauf - kulutus 1,1 kg / m²;
 • Litokol - kulutus 1,5 kg / m²;
 • EK - kulutus 1,1 kg / m².

Nyt laattojen paksuuden avulla lasketaan liiman tarve. Tätä varten kerrotaan puolet tästä arvosta valmistajan kustannuksella - tämä on haluttu tulos.

Liiman levitys laatoille / m2

3. "Laskin"

Erikoistuneet sivustot tarjoavat kyvyn laskea automaattisesti tarvittava materiaali "laskimella".

Tätä varten sinun on täytettävä vaaditut sarakkeet tyhjät kentät:

 • yhden laatan mitat;
 • verhousluokka: laatat tai posliinilaatat;
 • Edut: ulkoiset tai sisäiset teokset;
 • pinta: lattia tai seinä;
 • pintamateriaali: sementti, betoni, kipsi, metalli, irtolattiat jne.;
 • Operaatioprosessista aiheutuvat kuormat ja niiden erityisyys;
 • koostumusominaisuudet;
 • pintapinnan pinta-ala.

Muutamassa sekunnissa järjestelmä antaa sinulle tuloksen. Luotettavan tuloksen suosittelemiseksi on useita resursseja.

Liiman levitys laatoille / m2

4. Likimääräinen laskelma

Tämä menetelmä on hyvin likimääräinen, joten on suositeltavaa käyttää sitä yhdessä muiden laskentamenetelmien kanssa. Jotta määritettäisiin tarvittava määrä liimaa, sinun on moninkertaistettava levymateriaalin kokonaispinta-ala liimojen kulutuksen keskimääräisillä arvoilla.

Liiman levitys laatoille / m2

5. Kipsilevyjen ja seinien osalta

Lattiapinnoille rakentajat suosittelevat lastan "8" käyttöä. Päällystemateriaalin mitat ovat periaatteessa 30x30, joten 1 m2: n pinta-alaa tarvitaan 5 m2.

Älä kuitenkaan unohda, että lattialla voi olla epätasaisuuksia, joten liima ei välttämättä riitä.

Kipsilevyn pinnalle liimakoostumus menee paljon vähemmän levyaineiden samoilla parametreilla.

Kipsilevyn pinnan keskimääräinen kulutus on vähintään 1,8 kg / m².

Liiman levitys laatoille / m2

Liiman kulutukseen vaikuttavat tekijät

Liimaa luokka

Jokainen liima-aineen kulutus on 1 m². Samanaikaisesti eri valmistajien yksi ja sama tuotemerkki, koska koostumuksessa on erilaisia ​​lisäaineita, eroaa erilaisista menoista.

Vaikka ottaisimme esimerkiksi kaksi 25 kg: n pussia laattojen seokselle kussakin, ei ole välttämätöntä, että niillä on sama määrä tarvittavia liimoja.

Liiman levitys laatoille / m2

Levymateriaalin mitat

Mitä suurempi levy-materiaalin mitat ovat, sitä tarvitaan enemmän liima-aineita.

Esimerkiksi, jos vuorausmateriaalissa on 10 x 10 cm koon, liimakerroksen paksuus on vähintään 2 mm. Tileille 20x30 cm - tämä on kerros 3 mm, mitat 30x30 cm ja enemmän - 4-5 mm. Levyille, joiden mitat ovat 60 cm, tarvitaan lisäliimakerros 1 mm: n päällä laattaosan takapuolelle.

Liiman levitys laatoille / m2

Liiman levitys laatoille / m2

Tyypit edessä laatat

Tällä hetkellä ostajalle annetaan materiaalin valinta minkä tahansa pinnan vuoraukseen. Valtava valikoima materiaalia, ostaja voi ostaa laatan sileä pinta, jossa huokoinen taso ja muut.

Yhdessä kaikkien lajikkeiden kanssa verhousmateriaali Keraaminen graniitti vaatii vähiten liima-ainetta muotoilulle, lasitettu materiaali on hieman suurempi. Suurin määrä liimaa tarvitaan huokoisille rakenteille, koska se imeytyy tällaisiin pintoihin parhaiten.

Liiman levitys laatoille / m2

Liiman levitys laatoille / m2

Lisäksi sinun on kiinnitettävä huomiota laattojen takaosaan. Se voi olla epätasainen, esimerkiksi klinkkerinä tai käsintehdyinä. siksi Ammattilaisia ​​kehotetaan soveltamaan ylimääräistä ohutta kerrosta tällaiselle laudalle, mikä epäilemättä johtaa liimateollisuuden kulutuksen kasvuun.

Liiman levitys laatoille / m2

Liiman levitys laatoille / m2

Liiman levitys laatoille / m2

Meidän on kiinnitettävä huomiota, että luultavasti yhden pinnan edessä on tehtävä yhdistetyn levymateriaalin pinoaminen eri paksuudella. Tällöin sinun on kompensoitava liima-aineesta johtuva ero, mikä myös lisää sen kulutusta.

Valitse liima niin, että se sopii vastakkaiseen materiaaliin. Joten, käytät paljon vähemmän liimaa.

Liiman levitys laatoille / m2

Pinnan luonne

Ennen kuin aloitat työskentelyn pinnalla, se on valmisteltava. Pinta on kuiva, sileä ja puhdas.

Jos alueella on joitain epäsäännöllisyyksiä tai syvennyksiä, se on tasoitettava. Pienet pisarat - jopa 15 mm - voidaan poistaa erityisillä liimoilla. Tällaiset erot voivat kuitenkin olla yli 15 mm. Sementti-hiekkalaasti soveltuu parhaiten tällaisiin tarkoituksiin.

Tämän tekijän lisäksi on syytä kiinnittää huomiota pinnan huokoisuuteen, mikä myös lisää liiman kulutusta. Jos tämä tosiasia tapahtuu (esimerkiksi, pinta on valmistettu sementtikomponenteista), paras vaihtoehto on päällystää pinta. Samaan aikaan liiman tarttuminen pintaan lisääntyy.

Liiman levitys laatoille / m2

Huomaa vielä yksi tärkeä tekijä: pystysuorista laatoista tehtäessä ammattilaiset suosittelevat liiman levittämistä sekä pinnan että laattojen päälle. Tämä tehdään siten, että laatta ei ole aukkoja ja että liima kiinnittyy paremmin pintaa vasten.

Liiman levitys laatoille / m2

Ympäristön lämpötila

Laatoituksen optimaalinen lämpötila on huone: 18-25 astetta. Kylmä ilma voi pilata liiman ominaisuuksia, ja liian kuuma sää tai voimakkaat tuulet vaikuttavat nesteen haihtumiseen seoksesta, mikä lisää liiman kulutusta.

On myös mahdotonta laatia laatat kuumassa huoneessa, jossa on pakotettu tuuletus, - vaikutus on sama: liima heikkenee.

Siksi on välttämätöntä noudattaa lämpötilajärjestelyä niin, että liimakoostumus ei muuta ominaisuuksiaan.

Liiman levitys laatoille / m2

Käyttötarkoitusta

Jotta liima ei häiriinny, on tarpeen tarkkailla sen käyttötilan aikaväliä. Se vaihtelee yleensä 3 - 3,5 tuntia. Jos tätä aikaväliä ei havaita, liima voi joko kovettaa tai menettää ominaisuutensa.

Silmukkatuotteiden ammattilaiset suosittelevat puhdistamaan välittömästi: laatoituksen aikana - tämä lähestymistapa vähentää puhdistuksen monimutkaisuutta.

Liiman levitys laatoille / m2

Muuraustekniikka

Tämä tekijä on inhimillinen. Täällä kaikki riippuu käsittelijästä. Jotkut ammattilaiset työskentelevät liimalla seuraavasti: levitä liimaa kulmassa. Jos kulma on 65 astetta, liima tarvitsee hieman yli 45 asteen. Käyttöero on jopa 25%.

Toisin sanoen merkitys on seuraava: mitä lähempänä spatolin kallistuskulmaa suora osa, sitä vähemmän liiman kulutusta.

Liiman levitys laatoille / m2

Jos työ suoritetaan ensimmäistä kertaa, on valmistauduttava siihen, että liima ei yksinkertaisesti riitä takertumistekniikan noudattamatta jättämisen vuoksi.

Älä unohda laattojen tiivistä puristusta vastakkaiselle pinnalle. Liimajäämää voidaan käyttää muihin elementteihin.

Liiman levitys laatoille / m2

välineet

V-muotoinen spatula on edullisin työkalu liimakerroksen levittämiseen, kun taas U-muotoisen työkalun kanssa tarvitset paljon liimaa.

Liiman levitys laatoille / m2

Liiman levitys laatoille / m2

Ostaessasi myös liimaa, kiinnitä huomiota pakkauksessa oleviin teknisiin tietoihin. Tosiasia on, että se on Spatolin koko ilmoitetaan halutun virtausnopeuden sijaan. Esimerkiksi 30x30 cm: n laatoille ilmoitetaan "8", joka tarkoittaa lastan "8" käyttöä.

Tämä johtuu siitä, että liiman levittämisessä on mahdotonta mitata kerroksen paksuutta. Tässä yhteydessä on tarpeen sovelletaan ensimmäisen tasainen kerros liimaa työkalun päähän, ja sitten tehdä kampa-over vaihde lastalla - niin liima on jakautunut tasaisesti pinnan yli.

Liiman levitys laatoille / m2

Yleisimmät hammaskoot ovat 6, 8, 10 ja 12 mm.

Liiman levitys laatoille / m2

Huone

Mitä suurempi vuorausalue on, sitä enemmän liimaa tarvitaan.

Liiman levitys laatoille / m2

Ominaisuudet suosittujen valmistajien seosten käyttämisestä

Harkitse yleisimpiä liimamerkkejä.

"Eunice Granite" ja "Eunice Plus" - kulutus 3,5 kg / m². Tämän indikaattorin ehto on koon "6" työkalu. Kerroksen paksuus on 3-10 mm.

Liiman levitys laatoille / m2

Liiman levitys laatoille / m2

Yunis 2000 - kulutus 3,5 kg / m², edellyttäen, että mittaa "6" käytetään lastalla. Kerros on 3-15 mm.

Liiman levitys laatoille / m2

Ceresit - kulutus 1,6-4,2 kg / m² - riippuu työkalun hampaiden mittoista ja vuorausmateriaalin muuttujista.

Liiman levitys laatoille / m2

Loading...