Langit di lantai plastik

Peringkat terakhir pemisahan ruangan adalah pemasangan papan skirting. Ini adalah sentuhan akhir yang memberikan bahagian dalamnya selesai. Semakin banyak, bukannya selat kayu yang biasa, papan skirting lantai plastik digunakan. Ia adalah kos rendah, mudah dipasang dan diselenggara. 

Kelebihan dan kekurangan

Papan lantai lantai plastik adalah penyelesaian praktikal yang membolehkan menyelesaikan dua tugas secara serentak - untuk memberikan pandangan yang telah siap kepada premis itu dan untuk menyembunyikan, jika perlu, wayar, yang di dalam kediaman kami lebih daripada cukup.

Plinth lantai plastik - penyelesaian praktikal

Plinth lantai plastik - penyelesaian praktikal

Papan skirting PVC untuk lantai mempunyai kelebihan berikut:

  • Berat ringan.
  • Pemasangan mudah, tiada penyediaan awal atau berikutnya diperlukan.
  • Hayat perkhidmatan yang panjang, penentangan terhadap sinaran ultraviolet, bahan kimia isi rumah.
  • Penyelenggaraan mudah, tidak perlu pengubahsuaian biasa salutan hiasan.
  • Harmfulness.

Pasang papan lantai lantai plastik - penyelesaian praktikal. Secara beransur-ansur, mereka menggantikan bar kayu tradisional, kerana mereka lebih unggul dalam banyak aspek. Kelemahannya sedikit. Yang pertama ialah plastik - ia adalah bahan bukan semulajadi. Yang kedua adalah pembakaran plastik dan kemungkinan melepaskan bahan berbahaya.

Menggunakan tiang lantai PVC dengan saluran kabel adalah mungkin untuk menyembunyikan wayar / kabel

Menggunakan tiang lantai PVC dengan saluran kabel adalah mungkin untuk menyembunyikan wayar / kabel

Dengan tidak wajar apa-apa untuk berdebat tidak akan berfungsi, tetapi ada "tidak wajar" sedemikian rupa sehingga dia tidak akan memainkan peranan secara terperinci. Di samping itu, plastik yang baik bersifat neutral kimia, dalam keadaan biasa tidak memancarkan sebarang bahan berbahaya.

Pembakaran plastik berbeza - ada plastik yang tidak membakar dan tidak menyebarkan pembakaran, ada - dengan pelepasan asap yang berkurangan, di mana bahan berbahaya masih dikurangkan. Jadi jika anda mahu, anda boleh mencari papan lantai lantai yang tidak mudah terbakar.

Jenis papan skirting plastik

Lantai lantai plastik boleh menjadi jenis berikut:

  • konvensional;
  • fleksibel;
  • dengan saluran kabel;
  • dengan kelebihan (getah) yang fleksibel;
  • di bawah lukisan.

Mari lihat lebih dekat pada setiap spesies.

PVC plinth fleksibel

Jika anda perlu menyusun lajur, dinding melengkung, fillet, ada masalah - bar tegar yang biasa digunakan bermasalah - anda perlu memotong segmen kecil, bergabung dengan bantuan menyambungkan elemen. Ia memerlukan banyak masa, wang ternyata mahal, sementara pandangannya jauh dari ideal, kerana ia masih menghasilkan garis patah, dan bukan lengkungan yang lancar.

Jadi menghiasi dinding bulat dengan tiang dan plastik standard

Jadi menghiasi dinding bulat dengan tiang dan plastik standard

Di sini dalam kes-kes seperti itu adalah lebih baik untuk menggunakan plinth yang fleksibel. Istilah "fleksibel" adalah relatif. Dalam keadaan biasa, ia sukar, tetapi ia hanya membongkok apabila suhu meningkat. Sebelum pemasangan pada permukaan curvilinear, ia dipanaskan dengan pengering rambut pembinaan hingga 60-70 ° C, bengkok ke dalam bentuk yang diperlukan dan ditetapkan.

Selepas penyejukan, ia akan memperoleh ketegaran awal. Mereka boleh melukis lajur dengan mudah, sebagai contoh, belum lagi keluk yang lancar.

Dengan kelebihan lembut

Lantai lantai plastik adalah yang paling anjal produk yang sama. Sekiranya perlu, ia boleh ditarik sehingga ia akan berbaring bahkan ke dinding tidak rata. Tetapi untuk mencapai kepatuhan penuh ke dinding yang tidak rata tanpa retak yang sedikit, hanya mungkin jika kelebihan atas dibuat getah - getah.

Kelebihan getah membolehkan anda mengelakkan cincin terkecil

Kelebihan getah membolehkan anda mengelakkan cincin terkecil

Kelebihan elastik mempunyai warna yang sama, walaupun terbuat dari bahan plastik. Oleh sebab keanjalan yang tinggi, ia menyusun walaupun penyelewengan sedikit, meninggalkan tiada jurang dan jurang.

Dengan saluran kabel

Di kediaman moden, peralatan dan wayar semakin banyak. Salah satu cara yang paling mudah dan murah untuk menutup kabel secara terang-terangan untuk sebuah apartmen atau rumah ialah memasang papan lantai plastik dengan saluran kabel.

Saluran kabel adalah rongga berbentuk / rongga berbentuk di sepanjang panjang tiang. Di reses ini terdapat beberapa wayar - televisyen, telefon, kabel komputer. Terdapat dua jenis: