Вибрациона потопна пумпа “Кид” – преглед

Повуците повртну башту, пумпајте воду у резервоар из бунара, ријека, језера или чак из бунара - све ово може бити потопна пумпа Баби. Оно што је лепо, то је сасвим мало, то је тачно и карактеристике су скромне, али за заливање баште или водовода са пар кранова довољно је.

Има скромну величину и тежину

Има скромну величину и тежину

Обим примене

Потопљива пумпа Беба има ниску цену, погодну за пумпање чисте воде. Снажно загађена вода, боље је да се не замахне - брзо се спаљује. Примените га у следећим случајевима:

 • за заливање врта;
 • за запошљавање воде у резервоарима за складиштење;
 • за снабдевање водом код куће, али са одређеним ограничењима (више о томе касније).

Пумпа се може пумпати из бунара, природног извора - језера, ријеке, језера. Погодан је за издвајање воде из контејнера. Може се користити и за бунаре, али са резервацијом. Пошто врста пумпе вибрира, ствара осцилације у колони воде, подижући најмање честице (муљу, глину, песак) одоздо и сисају их. Ако у случају бунара ово није ништа друго до непропустна вода није угрожена, онда када се пумпа Кид користи у бунар, може се брзо заоштрити. У сваком случају, ово је заједничко мишљење.

Да би се осигурало да се у бунару или бунару потопљене пумпе Кид не бори против зидова, гумених амортизера

Да би се осигурало да се у бунару или бунару потопљене пумпе Кид не бори против зидова, гумених амортизера

Произвођачи у препорукама за употребу указују на минимални пречник бушотине или бушотине - 90-100 цм, неки модели (Кид 3) могу радити у изворима пречника 70-75 цм, али се користе у врло уским бунарима. Најважније је да је отишао тамо. Али, док се бори против зидова бунара, ствара додатне вибрације и прети да подијели кућиште или оштети своје тело. За смањивање удараца на телу носите гумене прстене (на слици изнад). Они решавају проблем.

Произвођачи

Име "Кид" и "Ручак" већ дуго постају име домаћинства. Тако данас зовемо мале подводне вибрационе пумпе. У почетку су произведени искључиво у Русији или у иностранству, али данас на тржишту има доста кинеских "малих". Генерално у Русији постоји неколико произвођача сличних пумпи:

 • У граду Ливни у регији Орел и у Бавленах Владимиру издали су га Баби. Већина долази са горњом оградом водом, Баби М - са дном.
 • Бебе се производе у Климовску, у Москви.
 • У Курску и Кирову (постројење Лепсе) производе се исте врсте пумпи, али под различитим именима - Водолија.
 • У Брјанску (предузеће Топол) производе Роднићки. Са истим именом, потопљене пумпе се производе у Чељабинску, а такође и Зубр.
 • Аггрегатес Броок се производи у Могилеву (Белорусија).

  Различита имена и фирме, неке разлике у карактеристикама, али све су подводне вибрационе пумпе као што је Кид

  Различита имена и фирме, неке разлике у карактеристикама, али све су подводне вибрационе пумпе као што је Кид

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  67 − = 58