Barn för kycklingar för vintern: Vi bygger och isolerar kycklinghuset på egen hand

På vintern kan könor bäras inte sämre än under den varma säsongen. Om de är tillräckligt varmt (perfekt läge från -2 ° C till + 20 ° C), kommer att vara tillräckligt lätt och bra (inte överdrivet, och balanserad i sammansättning) effekt, antalet ägg kan vara samma eller något mindre. Dessutom vet du att din fågel är varm, du kan inte oroa dig. Eftersom när vintern bygga ett hönshus med händerna med tillräckligt isolering, eller vidta åtgärder för att minska värmeförlusterna, om ombyggda en färdig rum. 

En varm skur för kycklingar och belysning - det är vad som är viktigt för deras normala välbefinnande

En varm skur för kycklingar och belysning - det är vad som är viktigt för deras normala välbefinnande

Omedelbart om storleken på vintern kyckling coops. Normer för att placera fåglar i rummet rekommenderas: från 2 till 5 höns per kvadrat. Om storleken på området är tätt kan du också täta "huset" tätt. Du behöver bara göra mer bo och roosts. De kan ordnas i rader, en ovanför varandra. I de flertalet små rumna låg lagren sig perfekt. Med broilers är det naturligtvis värre - de är svåra att klättra upp, men de hålls sällan till vinter.

Vinter paddock behövs också: upp till -15 ° C, kan höns gå utanför. Endast i vindlösa väder. Även med höjd är allt mer eller mindre klart. Kycklingarna är tillräckligt och meter och en halv höjd, men du måste göra så att det skulle vara bekvämt för dig att betjäna rummet.

Av vad man ska bygga

Det är billigt att bygga en kycklingkaka från ett slaggblock, skumbetong. Om det finns en närliggande plats där det finns lera, kan du sparka ut väggarna med hjälp av adobe-teknik (mazanka eller torra tegelstenar).

Om du behöver en budget varm kyckling coop - kan du göra det som en dugout. Väggarna kan föras ut en halv meter över nivån, i söder kan man göra välisolerade fönster med dubbel-trippelrutor. Det är bra att isolera det stycke som sticker ut över marken och taket. För värme kan alla väggar, utom den södra, täckas med jord. Om toppen är täckt med snö blir det ganska varmt.

De som seriöst kommer att uppfostra en fågel, är det värt att överväga att bygga ett kycklinghopp från skumbetong: det är lätt, varmt

De som seriöst kommer att uppfostra en fågel, är det värt att överväga att bygga ett kycklinghopp från skumbetong: det är lätt, varmt

Ett annat, kanske, populärt och ekonomiskt alternativ - en ramhönahopp med egna händer. Eftersom rummen är vanligtvis små, behöver slaktkroppen en liten sektion och det behöver lite. Du kan trimma ramen med ett bräde, plywood, OSB och annat liknande material. Mellan pelarna lägger en värmare och syr på andra sidan. För att förhindra att musen avgick i värmaren bestämde folket att slå isoleringen på båda sidor med ett metallnät med en grundcell. Detta ökar kostnaden för att bygga lite, men det är dyrare att slåss med möss. Det visar sig vara en varm kycklingkaka och värmeens tjocklek beror på regionen. Du kan styras av rekommendationer för byggandet av ramhus.

Utan uppvärmning i mittremsan kan en kycklinghack från en stock eller en tjock bar utan. Endast sömmarna av caulk ska sys med lameller. Inte så mycket från utkast från kycklingar: för att inte dra drag eller moss.

Grunden för en kyckling coop

Det finns alternativ. Bygg oftare på inlägg - skapa en kolumnär grund. Ibland - gör en grundhög eller bälte. Men det här är fallet om ett material är valt för tunga väggar, eller som kräver en fast bas: tegel (keramik, silikat, adobe), skum- och slaggblock, skalrock etc. För lätta konstruktioner av trä - karkasnikov, timmer, loggar - fastställa nog att sätta pollare eller färdiga fundamentblock (de kan göra och sin egen).

Dessa är pelarna under skelettskuren för kycklingar

Dessa är pelarna under skelettskuren för kycklingar

När det gäller kolonn- och stapelfundamentet placeras stöden i hörnen och 2-3 meter i klyftan mellan dem. Lasten på basen kommer att vara liten, därför är det mycket svårt att ivrigt.

warming

Värme och uppvärmning - dessa två problem är mycket tätt anslutna: i en varm kyckling coop, även i starkt kallt väder, kan du göra utan uppvärmning. Det finns många exempel. Oavsett hur ekonomiskt det inte är uppvärmning, flyter det som ett resultat till ett bra öre. Eftersom det är mycket mer kostnadseffektivt att bygga en välisolerad skjul omedelbart än att betala årligen för uppvärmning.

Som värmare kan du använda alla moderna material. De kan fyllas inifrån eller ute. Det viktigaste kriteriet att välja är kostnaden. Den mest optimala är polystyrenskum. Det är billigt, har en utmärkt värmeisoleringsförmåga: en platta med en tjocklek på 5 cm ersätter en 60 cm tegelvägg. Monteras på lim eller långa naglar med plastskivor, du kan lägga bitar av lite plast.

Uppvärmning av coop med mineralull

Uppvärmning av coop med mineralull

Du kan också använda mineralull och styrofoam. Men minvat kräver närvaro av två sidor av membran. Utanför, sätt en vindskyddande med ensidig ångpermeabilitet (paren ska tas bort från värmaren). Från insidan (inuti rummet) av ånganintegenomsläppligt.

Styrofoam är definitivt bra. Egenskaper är ännu bättre än hos styrofoam, även möss tycker inte om det. Men det är dyrt. Men det kan inte ens vara mjukt: plattorna är släta, släta, det finns också färgade.

Det är fortfarande möjligt att använda naturliga värmare: att hammar mellan två plan en sågspån, att täcka med lera blandat med sågspån etc. Genom att spara värme är sådan isolering sämre än moderna material, men nästan ingenting står. Så sådana metoder använder också. För södra regioner med milda vintrar är "folkets" uppvärmning mer än tillräckligt, men även i den centrala delen, och ännu mer i norr, kan de förmodligen inte göra det.

Det handlade om väggarna. Taket i hönshuset måste isoleras: varm luft ackumuleras under taket. Om det inte är varmt kommer det alltid att vara kallt. Om du slår ut den nedre kartongen (det är väl håller värmen) eller i någon skivmaterial (plywood, OSB, MDF, gipsfiberplattor, etc.), och den övre delen av vinden distribuera sågspån eller hö pack, kommer det att bli mycket varmare. Och om du isolerar under alla regler - det är bra.

Golvets isolering görs enligt samma ordning som för huset: det grova golvet, loggarna på det, isoleringen mellan dem, toppen av golvet. Gör det så varmt som möjligt: ​​ångra inte det.

Inte alla gör golvet trä. Fortfarande finns en adobe lera rör med ett halm och tillåta att torka ut, eller betong. Den kallaste är betong, men om du fyller i tillräckligt med sågspån, blir det bra. Och om, plötsligt, fortfarande göra ett betonggolv med isolering (även om -flaskor till väggen in), blir generellt utmärkt.

Alternativet att värma golvet i hönshuset

Alternativet att värma golvet i hönshuset

När du fortfarande planerar vinterhönshuset med egna händer, se till att det finns en tambur. Denna lilla bilaga möjliggör mycket för att minska värmeförlusten och därmed - för att minska kostnaden för uppvärmning.

Det interna arrangemanget av coop beskrivs här. 

uppvärmning

Det är svårt att överskatta värdet av ordentligt arrangerad uppvärmning för en vinterhönsekop. Detta är känt för alla ägarna av fjäderfähus: vid en positiv temperatur känner sig hönsna bra och på vintern är de välskötta.

el

Om el levereras till hönshuset, kan värmare eller infraröda lampor värmas upp. Fläktvärmare billigare att köpa programmerbar. Inte i den meningen att de är billigare, men i det faktum att el för vintern blir mindre. Det finns två typer av automatisering: temperatur och tid. Det är naturligtvis bättre att ta den som reagerar på temperaturen för uppvärmning av coop. När det blir kallare, säg till 0 ° C, slås det på, när det stiger till + 3 ° C slås det av. I allmänhet de inställningar du väljer själv. Metoden är effektiv och ganska populär.

Ofta värmer kycklingar IR-emittrar. Men de värmer inte luften, men de föremål som faller in i strålningsfunktionen. De är hängde över perches och några bitar ovanför golvet. Om fågeln är kall samlas de under dem. I ett hönshus kan det vara och kallt, det viktigaste som dess invånare var varma. Det här är fallet med infraröd uppvärmning. En nyans: IR-lampor brinner ut från frekventa på / av, så det är önskvärt att skära dem väldigt sällan. I människor brinner de i flera månader, fördelen med att "dra" el lite.

En annan viktig sak att veta om funktionerna i driften av IR-värme lampor (det finns för belysning, förvirra inte). Lampans yta är uppvärmd, själva lampans utformning är inte anpassad till sådana belastningar. Plastpatroner håller inte lampan ordentligt, och att hitta keramiska är ett problem. För att säkerställa brandsäkerhet är det bättre att göra en trådbur för lampan. Så kycklingarna brinner inte och om lampan faller ut kommer den inte att bryta och kullen kommer inte att bryta ut.

Olje radiatorer Ineffektiv: förbrukningen är stor, värmen är låg. Hjälpteppar med öppen spiral är effektiva, men mycket brandfarliga, och du måste hålla dem tända. Detta är en alltför stor risk.

IR-lampvärmare i ett näthölje

IR-lampvärmare i ett näthölje

Vattenkokare och spis

Det finns ett annat alternativ för uppvärmning - en panna och batterier. Men det här är en dröm för majoriteten. De dricker fortfarande med en spis, en vedeldad panna eller en liten tegelstenskamin. Och försök att pipa på hönshuset - så att det ger maximal värme. Om ugnen är järn kan den vara tegelsten, som ett järnrör. Vid uppvärmning håller tegelstenen värme under lång tid. Vid normal uppvärmning räcker en protopka i några dagar.

Uppvärmning av coop genom sönderdelning av sågspån

Det finns ett sätt att bibehålla en plus-temperatur utan uppvärmning - på grund av värmen som släpps under sönderfallet av sågspån. Men det fungerar endast under normalt (i alla fall) uppvärmning. Fyll golvet med sågspån. Det första lagret somnar i höst, före första förkylningen. Skiktet är i storleksordningen 10-15 cm. Det ligger en och en halv månad.

Denna padding är mycket bättre än hö: kycklingar blir inte sjuka, eftersom sågspån reglerar fuktbrunn. De gillar också att rycka i kullen, och de är ständigt upptagna med det här, så att hönsna inte blir tjocka även med riklig foder och begränsat utbud.

Kycklingar med sågspån känns bra även i kallt väder

Kycklingar med sågspån känns bra även i kallt väder

Efter 30-50 dagar lägger du till en ny del av sågspån (du förstår med lukt och utseende). Och den här gången är det också ca 10 cm. Då - mer. I slutet av vintern ackumuleras skiktet ca 50 cm. Även i anständigt kallt inuti kycklinghushållet faller temperaturen inte under 0 ° C, vilket är nog för hönsna. Om du gräver i en sådan kull, kommer det att vara ca +20 ° C. Att hönsen i kylan och gör: gräva hål och de sätter sig ner. Dessa sågspån preiyut: det är en sönderdelning reaktion med utsläpp av en stor mängd värme.

På våren tas hela blandningen till kompostbunken, efter en tid kommer det att bli ett utmärkt gödningsmedel. Men ändå ögonblicket: på hösten före en dörr är det nödvändigt att fylla en högstad: att läggningen inte fick tillräckligt med sömn. Gå obehagligt, men ett utkast från under dörren elimineras.

Ventilation på vintern kyckling coop

För att behålla ett normalt mikroklimat i hönshuset krävs ventilation. Detta är vanligtvis ett plaströr, som ligger under taket, passerar genom taket och sticker ut över det i en höjd av cirka en meter. Vid en sådan droppe kan det vara tillräckligt med naturlig dragkraft. Inflöde uppträder vanligtvis genom sprickorna, men om du har allt fixat på samvetet kan du montera en bit plaströr i väggen strax över golvnivån. På sidan av rummet är röret täckt med metallnät och de gör spjäll som reglerar luftrörelsens intensitet.

Ett annat alternativ utan skorsten på taket: direkt i väggen, klippa en liten avgasfläkt. Men ett sådant system arbetar med våld och med el. Röret är icke-flyktigt))

Fläkt i fumigatorn

Fläkt i hönshuset

Den optimala fuktigheten i hönshuset är ca 60-70%. Avvikelser i båda riktningarna är oönskade. Öka luftfuktigheten är inte så svårt - att lägga mer vatten, men med en minskning kan det finnas problem. Mycket väl torkande kondensat IR-lampan: under några timmar torkar droppar på väggarna och taket. Så, åtminstone, för att reglera luftfuktigheten behövs en.

belysning

I alla hönshus borde det finnas fönster. Och även genom dem går värmen bort, de kan inte uteslutas: solljus behövs för att behålla fågelns normala tillstånd. Och för att göra det varmt, ramarna är gjorda med två eller tre glasögon. Och de är nödvändigtvis sydda med ett nät från insidan, men utanför det skadar inte, men inte för fågelns säkerhet, utan för dess säkerhet.

För att kycklingar ska fortsätta sopa på vintern måste de förlänga ljusdagen: åtminstone ska det vara 11-12 timmar. Därför ställde de dem för att slå på lamporna. Det är bättre att omedelbart sätta kontrollenheten, som automatiskt sätter på och stänger av ljuset. Tillbringa mer pengar, men du har mindre att gå till hönshuset.

Först kommer vissa kycklingar att stanna över natten på golvet (de som inte klättrade på stugorna och in i boet), men om golvet är varmt med sågspån är det okej. Gradvis kommer de att vänja sig vid tiden för att stänga av och sitta på marken.

Det finns ett alternativ - att göra dem en tidig uppgång, och lämna kvällen naturlig. Då kommer ljuset att brinna på morgonen, och på kvällen med skymningen börjar de lägga sig för att sova i solen.

Hur man bygger en sommarhönahopp med en promenad läs här. 

Hur man bygger ett hönshus: video

I denna video byggs coopet av de medborgare som flydde till byn. I videoserien samlas bilder av processen, så att alla stadier är synliga.

En annan video med en tydlig följd av att bygga en kycklingkaka från en bar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 36