Hvordan man laver et fuglehus: fra brædder og logs til forskellige fugle

Tiltræk fugle til stedet, og det er nyttigt og behageligt. Nyttigt, fordi de ødelægger skadedyr, er det rart at lytte til deres sang og observere fuglens opførsel. Derfor kommer mange mennesker med ideen til at bygge et fuglehus af egne hænder. Mennesker over 40 år, mens de husker skoleår: i undervisningen af ​​arbejde lavede drenge huse til fugle. Men ikke kun ejerne af lokaliteterne gør fuglehuse. Ofte hænger beboere i lejeboliger på træer nær huset, på balkoner og loggier. 

Sangfugle, du vil blive plantet og stolt

Sangfugle, du vil blive plantet og stolt

Hvad skal man gøre

Svaret er entydigt - fra træ og hårdttræ: nåletræ med harpiks. Harpiksen kan misfarve fjerkræ, hvilket vil føre til fuglens død. Brug ikke krydsfiner, spånplader eller OSB. I sådanne fuglehuse er sjældent nogen bosatte sig: lim og bindemidler afskrækker fugle. Af samme grund indsamler og fastgør vi kun emnerne på negle eller skruer, vi bruger ikke lim.

Fuglehuse er oftest lavet af brædder. Tykkelse af plader - ikke mindre end 20 mm. Denne tykkelse er tilstrækkelig til at opretholde en stabil temperatur indeni, hvilket er vigtigt, når avl kyllinger. Og bestyrelserne skal være uplanlagte, i hvert fald skal det være en indvendig overflade. Den forreste del under hanen er også specielt ridset: på disse snit kommer kyllingerne og fuglene op til hanen.

Væggen under hanen er desuden ridset

Væggen under hanen er desuden ridset

For at sikre, at pladerne ikke knækkes under samlingen, bores hullerne først. Diameteren er lidt mindre end skruens diameter.

Dimensioner af stjernekasser til forskellige fuglearter

For at tiltrække forskellige fuglearter må husets størrelse variere. Proportionerne af selve kropet og af kamrene ændres grundlæggende. Opgaven er at skabe mere sædvanlige nestningsbetingelser for denne art.

Type fugle Nederste dimensioner Fuglehusets højde Tapens dimensioner bemærkning
stære 10 * 10 cm 30-40 cm ca. 5 cm Et blad foretrækkes over en cirkulær form
Sinichnik - bryster, flycatchers, redstart, spurver, passerine ugler 10-12 cm 25-30 cm 30-35 mm cirkulær runde
Lille cedertræ eller mukholovnik (flycatchers, redstart) 10 * 8 cm 25-30 cm 30 mm
Poluduplyanka 10 * 8 cm 20 centimeter højde 33-50 mm i fuld bredde af væggen Letok - langsgående slids i hele bredden af ​​forvæggen

Som du kan se fra bordet, ændrer kun højden. Bredden forbliver mere eller mindre stabil. Det er ikke nødvendigt at gøre flere fuglehuse. De vil stimulere udsættelsen af ​​flere æg, og fuldt opdrage et stort antal kyllinger vil ikke være i stand til som følge heraf afkomene vil være svage og sandsynligvis dø.

Hvilke fugle sætter sig i hvilke hegnekasser

Hvilke fugle sætter sig i hvilke hegnekasser

Hvis du ønsker at tegne en vagttårn, skal fuglehuset ligge på sin side: dens højde vil være 10-12 cm og dens bredde - 35-40 cm, med samme lille flare placeret omtrent i midten. Vagterne har svage ben, og de kan ikke klatre højvæggen til taphullet. Derfor er dette valg af nesting. i vagten er det også tilrådeligt at lave en trapeze foran indgangen omkring 10 cm bred - så de kan gå "til fods".

Birdhouse for vagter

Birdhouse for vagter

Nogle forklaringer kræver halvanden. Nogle fugle er vant til at huse ikke i huler, men i fordybninger mellem grene. I en fuldstændig lukket kunstig reden er de sjældent bosatte sig. Hvis du f.eks. Vil tegne en grå flycatcher, skal du gøre den til en lille kasse, hvor bakken kører hele bredden af ​​forvæggen.

Half-Dupple for Grey Flycatcher

Half-Dupple for Grey Flycatcher

Bare husk at i disse huse kan lide at bosætte sig og nogle typer proteiner.

Der er et andet nestested, som ofte foretrækkes for fugle - en dub. Dette fuglehus, udhulet fra et stykke logfiler. Ofte skæres et savet træ til en passende størrelse og gør den til en lejlighed for fugle. Højden og diameteren er valgt ud fra de dimensioner, der blev angivet til det konventionelle fuglehus. Bunden og taget er lavet af et stykke plank.

Duplyanka - et fuglehus fra en log

Duplyanka - et fuglehus fra en log

Hvis fuglehuset er lille, er låget aftageligt. Dette er nødvendigt for at insekterne skal behandles mod parasitter. Nogle gange sker det: Lev fugle i træk i flere år, og stop derefter med at bosætte sig. Lige inde i parasitterne multipliceret. Efter at have fjernet låget og smider det gamle nestested, bliver fuglehuset skoldet med kogende vand. Dette er nok. Kan også behandles inde i en svag opløsning af kaliumpermanganat (svagt lyserød).

sikkerhed

Det er en skam og en skam, når redenen af ​​fugle er ødelagt. Dette sker hovedsageligt af katte og endda af spætte. Derfor, når du gør fuglehuset med dine egne hænder, skal du forhøje tagets overhæng. Næsten i alle tegninger tegnes den i en længde på 5 cm. For at beskytte fuglehuset fra katten skal det gøres, så det ikke kan nå hanen. For at gøre dette skal taget stikke op på ikke mindre end 7 cm, og det er bedre at tilføje et par mere - til store prøver. Dette fremspring vil også beskytte mod skrå regn: chancerne for at kyllingerne bliver gennemblødt, er endnu mindre.

En anden mulighed er at fylde neglene med et låg. Katten er usandsynligt at blive såret, men det vil ikke være let at blive afgjort - de vil ikke give negle.

Lav en kant af taget mere, så katten ikke kan nå kyllingerne med poten

Lav en kant af taget mere, så katten ikke kan nå kyllingerne med poten

For at beskytte kyllinger fra spætte er der flere måder:

  • at slå bakken med en tin:
  • hamre et par negle rundt om hanen;
  • At spike på en duves mark et overlæg fra træ, hvilke fibre går vandret.

Alt dette forhindrer spidsen i at udvide bakken og komme til æggene eller kyllingerne. Det sidste trick - foringen - vil også komplicere kattenes opgave: at nå ud gennem den lange flyvning til kyllingen er vanskeligere.

Foranstaltninger mod fjender: 1 - fra spejder, 2,3 - fra katte

Foranstaltninger mod fjender: 1 - fra spejder, 2,3 - fra katte

Fra katte og mulige beboere gemmes der stadig ved hjælp af beskyttelsesbælter. De gør dem enten fra tin bands eller fra "brooms". Du vil forstå alt ved at se på billedet. Bemærk at afstanden skal holdes inden for 3-4 cm. Dyrene vil ikke kunne hoppe over beskyttelsesbælterne. Der bør ikke være mellem dem, og stjernestuen er der knuder, fodring og andre mulige understøtninger.

Hvor at hænge

Hvor at hænge et fuglehus er også en videnskab. Hvis du sætter dig op på et træ, så i en højde på ikke mindre end 2,5-3 meter. Nær det valgte træ bør der ikke være en sti eller en livlig meta-brønd, en bænk osv.

Vælg et sted også, skal være korrekt

Vælg et sted også, skal være korrekt

Når du vælger et sted på træet, skal du tage højde for, at der ikke skal være store grene før flyvningen: tilgangen skal være fri. I dette tilfælde skal du installere det, så det ser ud til "vindue" mod syd. Alt dette øger chancerne for, at lejere vil bosætte sig i din birdhouse.

Et andet punkt: Slips eller søm bør være sådan, at "huset" blev vippet lidt fremad. Og det bliver lettere for kyllinger at komme ud, og mindre regn vil score.

Sådan laver du en fuglehytte selv: foto rapport

Vi vil gøre den nemmeste løsning - med et fladt tag. Som nævnt tager vi ikke-planede træplader med en tykkelse på 20 mm. For at undgå splinter skal du arbejde bedre med handsker. Ifølge tegningen skal du klippe arbejdsemnerne. Prøv at sikre, at bjælkerne er lige og lige vinkler: Der må ikke være revner. Umiddelbart efter udklækning af kyllinger uden fjerdedel, og det mindste træk kan ødelægge dem. Derfor skal alle ansigter være glatte.

Tegning af et fuglehus med dimensioner

Tegning af et fuglehus med dimensioner

Vi tager lange tynde søm - en diameter på 1,5-2 mm, en længde på 4-5 cm og en hammer. Vi begynder forsamlingen. Til forsiden vinkelret vi slår sideveje. For hver - tre eller fire negle.

Begynd at bygge et fuglehus

Begynd at bygge et fuglehus

Vend arbejdsstykket med et tryk ned, tag bunden, indsæt det, juster. Naglet til sidevæggene. Vi dækker toppen med en bagvæg, vi spiker også. Glem ikke om bagvæggenes forbindelse med sidevægge.

Vi sætter bunden ind og nagler bagvæggen

Vi sætter bunden ind og nagler bagvæggen

Drej opkaldet op, spik nederst og fra denne side. Det er stadig at samle taget. Vi tager det resterende firkant - den dobbelte af bunden, vi spiker det, så det fremspringende frontvisor ikke er mindre end 5 cm (helst 7-10 cm, som det blev sagt tidligere). Hvis neglene sticker ud, bøj ​​dem.

Vi samler og installerer taget

Vi samler og installerer taget

Taget skal være ordentligt indsat. Hvis noget forhindrer, arbejder vi af mejsel. Det er alt, fuglehuset er klar med egne hænder.

Fugle vil tilpasse sig uden aborre

Fugle vil tilpasse sig uden aborre

Ofte under låsen er en aborre installeret. Er det nødvendigt eller ej? Hvis der er nok grene rundt, er det bedst at ikke gøre det. Hvis der ikke er grene, skal du enten lave en aborre eller en lille hylde, selv om du kan undvære dem. Ши Cши Cшиши C Cшиши Cшиши C C C C C C C C Fordi katte også stole på dem og nå ud til kyllingerne med støtte, er de lettere.
Sådan laver du en synechrom-look i videoen

At lave et hus - et fuglehus fra logs

Hvis de fjerede mennesker har et valg - at bosætte sig i en husbåd eller et fuglehus fra plankerne - vælger de et hus. Det er mere som et sædvanligt "hjem" - en hul, den har ingen sprækker på siderne og er derfor varmere. De er mindre mærkbare på træet, hvilket betyder flere muligheder for at høste afkom. Disse er fordele i form af fugle. Nu om proffene ud fra producenternes synspunkt: Arbejdet er et faldet træ, og det er gratis. Hvis du finder en passende en - det vil være nok for et stort antal fuglehuse. Om minuserne - gør duplyanki længere og sværere: Man skal manuelt udvælge kernen og lade væggene være intakte.

Fra duplex til flyvning

Fra duplex til flyvning

Nu om hvordan man finder et passende træ. Er bedst egnet aspen: Den roterer normalt indefra, og på yderkanten forbliver solide. Derfor går vi efter asp, og blandt de faldne træer ser vi efter den rigtige: vi så flere trunker. Det er vigtigt at finde med en hel kant og et rotet mellemværk vil gå hurtigere.

Det er ønskeligt at finde en sådan asp - med en rotten kerne, men stærke kanter

Det er ønskeligt at finde en sådan asp - med en rotten kerne, men stærke kanter

Ofte har sådanne træer en rotet bark, hvorfra de ser utrolige ud. Vi skræl barken, vi trækker loggen ind i dacha eller ind i huset. Der savet træ af passende størrelse. Dimensionerne bestemmes af diameteren. For fuglehuset skal duplexens indvendige diameter være 22-30 cm, den ydre diameter - 27-36 cm. For blåbær er segmenterne tættere på toppen - den indre diameter er 15-22 cm, den ydre diameter er 19-26 cm.

Højden af ​​træklods afhænger også af, hvilken type kabine - sinichnik højde på 20-40 cm (men mere tilbøjelige til at slå sig ned i det laveste), stær -. 30 til 45 cm savning forsøge at gøre tilspidsning, der ville være mindre, det samme, og frem - på en lille hældning - til Udfældningen fra taget drænet af. Til fremstilling af tag og bundbund skal du bruge stiklinger af plader, du kan bruge ubehandlet og plader.

Vi tager skærebogen og begynder at mejre mejselet. Opgaven er at perforere gennemgående hul. Derefter er det selv lettere at hugge hårdt træ. For at gøre processen hurtigere kan du bore huller med en boremaskine og derefter bryde jumperne med en mejsel.

Opgaven er at perforere gennemgående hul

Opgaven er at perforere gennemgående hul

Normalt slutter med en rådden kerne hurtigt, så er vi nødt til at skære væk stykker træ med en mejsel og en hammer eller kølle. Men med et hul i midten er det meget lettere - de langsgående stykker går i stykker, arbejdet går i normal hastighed.

Vi arbejder som en mejsel og hammer

Vi arbejder som en mejsel og hammer

Væggene skal forblive i størrelsesordenen 1,5-3 cm. Vi forsøger at arbejde midt mere eller mindre glat uden store chips. Når væggene er valgt, laver vi en rynke. Hvis der er en tæve - du kan hule det ud. Eller tag en skorpe og bor, bor på et passende sted. Hvis kronen er ikke, vi tager en almindelig boremaskine bit, bore huller i en cirkel, så ved samme mejsel til at skære gennem de resterende broer.

Et fuglehus er næsten klar med en log

Et fuglehus er næsten klar med en log

Nederst er der et stykke af pladetykkelse på 2-2,5 cm. Dens sømmes eller skrues på skruerne. De udragende dele skæres så tæt som muligt på væggene.

Vi fastgør bunden

Vi fastgør bunden

Det er fortsat at spike taget. Passende er det samme bord eller croaker. Før skruen skrues, bor huller, ellers kan brættet knække.

Fastgør taget

Fastgør taget

Faktisk har fuglehuset med dine egne hænder allerede gjort, det er fortsat for at beskytte det mod angreb af spejle. Hvis der er knuder på væggene, bør de fortrinsvis smøres med ler (sædvanligt, barnets). De kan også reparere de revner, der var tilbage mellem bunden og taget og væggene: det er sjældent muligt at passe alt klart. Hvis du ikke vil dække med ler, kan du pinde det med et hamptov. Det er anvendt til hullet, og er drevet ind i det, skruetrækker (for alle kalfatring har særlige blade, men de er store - denne gang, for "engangsbrug" dem til at købe ...). Hvis "går" dårligt, kan du trykke på håndtaget med en hammer.

konopatka

Caulk af "sømme" hamp reb

Sådan dekorere du et fuglehus

Mens fuglehallen er ny, ser den relativt godt ud, men efter et par måneder bliver det mørkere. For fugle er det godt - det bliver mindre mærkbart, og herfra vil de kun være til gavn. Men ikke alle husejere kan lide at se på en sådan icky "dekoration". For at forbedre udseendet kan fuglehuset males, men kun farver skal vælges "naturlige" - brune, grå, nuancer af grønt. Vil du have dine fugle til at overleve? Derfor burde deres rede maskeres og ikke farves i alle regnbuens farver og tiltrække alle mulige rovdyr.

Så ser træet ud om et par måneder

Så ser træet ud om et par måneder

Interessant dekoreret hus

Interessant dekoreret hus

Også kreativt kan det være sikkert for fugle))

Også kreativt kan det være sikkert for fugle))

Varianter af kreative duplunkok

Varianter af kreative duplunkok

Hvis et sådant hus er hængt på en birk, bliver det usynligt

Hvis et sådant hus er hængt på en birk, bliver det usynligt

Usædvanlig form

Usædvanlig form

Og dette - lige ideelt - ingen revner i gulvet))

Og dette - lige ideelt - ingen revner i gulvet))

Sinichnik

Sinichnik er beboet

Smuk udsmykning og masirovka

Smuk udsmykning og forklædning

Vi håber, nu kan du ikke blot lave et fuglehus med egne hænder, men også korrekt (fra fuglens synspunkt) dekorere det.

Dimensionelle tegninger

Nogle tegninger af nesting kasser er på teksten, et par mere lay out i dette afsnit. Korrigere størrelsen af ​​de planlagte "lejere" bestemt ikke et problem. Bemærk også, at layoutet er givet til et 2 cm tykt bord. Når du øger eller mindsker tykkelsen, er justeringer nødvendige.

Et fuglehus med et trekantet tag: en tegning, dimensioner En trehjørnet bygning med et trekantet tag: tegning, dimensioner

Et fuglehus med et trekantet tag: en tegning, dimensioner

Birdhouse med et trekantet tag: layout på detaljer

Birdhouse med et trekantet tag: layout på detaljer

Birdhouse med et skrånende tag

Et fuglehus med et skrånende tag (forvæggen er højere)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 44