Planlægning af små huse til hytter

Køb en ferie plot - dette er bare begyndelsen. Det skal planlægges, vælg det optimale hus, udvikle et generelt koncept for dets design. I denne artikel vil vi overveje en række forskellige sommerhuse. Fra det mindste til det ene rum, til meget rummelige - til 100 pladser af brugbart område. 

Med veranda og terrasse

Når man vælger et sommerhus layout, forsøger de ofte at finde et projekt med en veranda eller terrasse. Dette overdækkede område er godt ikke kun for hvile eller spisning udendørs. På en regnvejr eller en varm dag under et baldakin kan du slå mange sager, som på grund af den store mængde affald i de lokaler, du ikke vil gøre.

Hvil på hytten er ikke mindre vigtig end arbejde. Og hvad kan være mere behageligt end at slappe af i det fri

Hvil på hytten er ikke mindre vigtig end arbejde. Og hvad kan være mere behageligt end at slappe af i det fri

På et fælles fundament

Projekter af landsteder med veranda er der et lille område: de mindste størrelser er 6 * 4 meter, med en veranda over 2 meter på den lange side, og i virkeligheden huset - 4 * 4 meter eller 16 kvadratmeter (under hensyntagen til tykkelsen af ​​væggene og endnu mindre).

Projektet af et landhus 6 * 4 med en veranda og et badeværelse

Projektet af et landhus 6 * 4 med en veranda og et badeværelse

Ovennævnte projekt giver mulighed for vinterbrug af dacha. For at holde varmen i huset er der en indgang gennem tamburen. Indgang gennem verandaen kan bruges om sommeren. Det er også godt, at der er et badeværelse i det - en lille brusekabine med håndvaske og et toilet. Hvis der ikke er nogen sanitet på dacha, kan du overveje et bio-toilet.

En anden mulighed - et værelse, der har plads til flere køkkenskabe og komfur, er et lille spisebord og der er en kaj. Dette layout er ideelt til at leve en person. To mennesker vil føle sig godt i det. I denne version er der ikke badeværelse, så du skal oprette et separat toilet.

Projektet af et lille landhus med en veranda under et fælles tag

Projektet af et lille landhus med en veranda under et fælles tag

Landskabsbygningen af ​​et lille område (op til 40 meter) er ret simpelt: de er normalt to værelser, hvoraf den første bruges som køkken og spisestue på samme tid. Ofte er det en gateway. Det andet rum er beboet. Mere eller mindre behagelig at placere her kan du have to køjer. Så projekter af landehuse med en mansard 6 * 4 meter er designet til 1-2 personer.

Udformningen af ​​et landhus med et badeværelse og en åben terrasse under et gaveltag

Udformningen af ​​et landhus med et badeværelse og en åben terrasse under et gaveltag

Hvis byggeprojektet er stærkt begrænset, skal du overveje udformningen af ​​landejendomme med et gaveltag. De er ikke vant til vores lejr, men prisen på tagdækning med et lille område er meget mindre. Kun det er nødvendigt at vælge den rigtige vinkel på taghældningen (under hensyntagen til snedækslets størrelse).

Feriehus med en begravet vinter veranda 8 * 8 meter, projekt med et layout

Feriehus med en begravet vinter veranda 8 * 8 meter, projekt med et layout

Landehuset af mellemstørrelse er præsenteret på billedet ovenfor. Projektet er interessant, fordi verandaen her oprindeligt var "vinter", glaseret. De fleste ejere af åbne verandaer kommer til behovet for at glasere det og for et behageligt tidsfordriv på luften for at opbygge en havepavillon. I dette projekt er verandaen en fortsættelse af stuen, men en skillevæg kan installeres her. Generelt er et komfortabelt og komfortabelt hus med traditionelt layout, alle værelser adskilt, der er et badeværelse, en indhegnet korridor. Alle betingelser for året rundt levende.

På et særskilt fundament

Bemærk venligst, at ovennævnte projekter af hytter med en veranda har et fælles fundament. Dette er pålideligt, da selv med jordens kildeflod er der ingen bevægelse. Men omkostningerne ved stiftelsen er betydelige. Derfor er denne tilgang berettiget på komplekse jordarter, der er tilbøjelige til at piske. Den på normale jord kan det være muligt at gøre veranda på en separat, ikke-forbundet og let (normalt - søjleformet eller stabel) fundament. Et sådant projekt er præsenteret nedenfor.

Landskabsplanen 4 * 8 med tilhørende veranda

Landskabsplanen 4 * 8 med tilhørende veranda

Generelt kan verandaen fastgøres til enhver bygning. Det kan lægges på designstadiet, og du kan vedhæfte efter (som det sker meget ofte).

Et lille landsted 6 * 4.5 med en veranda

Et lille landhus 6 * 4,5 med en veranda på et separat fundament

Verandaen kan optage helt en af ​​siderne af huset, den kan dække to eller endda tre sider af den. Men der er muligheder og med et lille åbent område (som i billedet ovenfor). Grundlaget i dette tilfælde kan være adskilt, men der vil ikke være store besparelser. For eksempel i ovennævnte projekt "vandt" kun 1,1 meter "af fundamentet.

Etagers hus 7 * 7,5 med tilhørende terrasse

Etagers hus 7 * 7,5 med tilhørende terrasse

Vi er så vant til trøst at selv i dacha vi ikke ønsker at have "bekvemmelighed i gården". For mange er det vigtigste kriterium ved valg at få adgang til et badeværelse. Selv behovet for individuel spildevandsudstyr skræmmer dem ikke. Ikke alle projekter af landehuse i et lille område kan prale af sådan "overskydende", men i nogle er badeværelset (toilet og bruser) til stede.

Med loftet

Ideen til at øge den plads på bekostning af loftet gulvet kommer ofte. Det menes, at omkostningerne ved at bygge det ikke øger i høj grad, som de fleste af overbygningen - en modificeret tag. Faktisk, hvis loftet vil blive drevet hele året rundt, vil forskellen i pris på de to-etagers hus med en kvist og gulv være lille. Efter alt, må vi konstatere, at loftet gulvareal af lokalerne er meget mindre, og omkostningerne vil være høj, da det kræver en god termisk, akustisk, damp.

For nogen ser drømmehuset sådan ud

For nogen ser drømmehuset sådan ud

Mansard under et gaveltag

Virkelig billigt vil koste landet hus med en sommer loftet. Men det skal tages i betragtning, at der i solrige dage uden et varmelegeme der vil være for varmt, så isoleringen er stadig nødvendig, men ikke nok "sereznae" for vinteren drift.

Feriehus 6 * 6 med veranda og loft

Feriehus 6 * 6 med veranda og loft

Virkelig billigt vil koste landet hus med en sommer loftet. Men det skal tages i betragtning, at der i solrige dage uden et varmelegeme der vil være for varmt, så isoleringen er stadig nødvendig, men ikke så "alvorlig" for vinteren drift.

Et lille landhus 5 * 4 til to stuer med et loft

Et lille landhus 5 * 4 til to stuer med et loft

Projekter af huse, der præsenteres ovenfor, er designet til sæsonbesøg. De leverer kun stuer. I stueetagen kan du organisere et tekøkken.

Nedenfor er udformningen af ​​en lille have eller et hus på 5 til 5 meter med et dedikeret køkken. Vær opmærksom på, at verandaen er fastgjort og på planen er det ikke.

Lejlighedsplan 5 * 5 med loft og køkken

Lejlighedsplan 5 * 5 med loft og køkken

Alle disse huse er designet som rammehuse. Med mindre ændringer er disse projekter velegnede til huse fra ethvert andet materiale. Kun det vil være nødvendigt at tage højde for tykkelsen af ​​væggene, for at vælge fundamentet korrekt.

Dacha med overdækket veranda og loft 6 * 10 meter: grundplan

Dacha med overdækket veranda og loft 6 * 10 meter: grundplan

Om ønsket kan en overdækket veranda åbnes. Selvom det normalt sker omvendt. Efter at have bygget en åben en, er den glaseret eller kastet ud til halvvæggen, sæt enkeltrammer. Hvis du vil have frisk luft, kan du altid åbne vinduerne, og området kan tages under sommerens spisestue eller i køkkenet.

Sådan øges området på loftet

Alle projekter af landejendomme med mansardgulv er lavet under et tagtag. Det er godt i den forstand, at sneen på sådanne stejle skråninger ikke bliver forsinket. Det andet plus er et simpelt rafter system. Minus er det lille område af det "fulde" rum på toppen. For meget ineffektivt rum rundt om kanterne. Der kan du lave skabe, men for bolig er dette område uegnet.

Hvis loftet på loftet er gavl, går mange områder tabt

Hvis loftet på loftet er gavl, går mange områder tabt

Hvis du har brug for at øge boligarealet, kan taget laves en brudt linje. Det er mere kompliceret i enheden og dyrere, men arealet af værelserne på loftet er meget større.

Projektet af huset til en sommerbolig 7 * 7 med en loftsrum under et brudt tag og et karbadvindue

Projektet af huset til en sommerbolig 7 * 7 med en loftsrum under et brudt tag og et karbadvindue

En anden måde at øge området på er at sparke væggene over stueetagen. De siger at bygge en "en og en halv historie." Denne mulighed er god til sommerhuse, som er besøgt og i den kolde årstid. Taget kan laves som du vil, men et stort område af værelserne viser sig også at være brudt.

eksempel

Eksempel på "en og en halv etagers"

Når man vælger et sommerhus design med en loftsrum til periodiske besøg, er det bedre at lave en mansardkold og gøre loftet isoleret. På trappen, der fører til anden sal, skal du sørge for en dør / låg, der vil hænge ud af den øverste del. Ellers vil opvarmningen efterlade meget brændstof og tid. Om vinteren er folk normalt færre, kortvarige besøg. Det er for langt og dyrt at varme begge gulve, så løsningen er ikke dårlig.

Projekter af to-etagers sommerhuse

Opførelsen af ​​et to-etagers hus er ikke sådan en dyr virksomhed. Grundlaget er stadig nødvendigt, men mere kraftigt, men dets omkostninger stiger ikke i to gange, men med 60%. Størrelsen og isoleringen af ​​taget fra etagerne er ikke afhængig af bygningen, så der er ingen grund til at øge investeringen. Udgifterne tilføjes til væggene - deres areal er dobbelt så stort, men generelt er prisen pr. Kvadratmeter kvadrat billigere end ved opbygning af en lignende en-etagers bolig. Fordi mange søger projekter af to-etages dachas.

Projektet af et lille to-etagers hus til et sommerhus med en vedhæftet garage: et boligareal på 100 kvm. m, garage til en bil

Projektet af et lille to-etagers hus til et sommerhus med en vedhæftet garage: et boligareal på 100 kvm. m, i alt 127 kvadratmeter. m, garage til en bil

Ovenstående projekt er designet til luftbeton eller keramiske byggesten. Velegnet til aflange sektioner. Den vedlagte garage er meget praktisk, når den bruges - fra garagen kan stasis komme ind i huset. Et andet plus: Denne indstilling sparer plads på webstedet, og det er altid lille i landet, uanset hvor stor plottet du har.

I denne variant af layoutet er der planlagt en rummelig terrasse fra bagsiden af ​​huset. I det samlede areal af huset er det ikke inkluderet. Interessant design gør huset i modsætning til andre: et stort vindue på et og et halvt etage, en kubikformet garage og en baldakin foran huset - påvirker ikke prislisten væsentligt, men gør huset unikt.

Projektet af et to-etagers sommerhus med garage ved siden af

Projektet af et to-etagers sommerhus med garage ved siden af

Et andet projekt for en to-etagers villa med en garage er knyttet til den er præsenteret ovenfor. Denne mulighed er mere egnet til firkantede eller brede områder. Pladsen af ​​udvikling i planen er 10 * 10 meter, boligareal er 108 kvadratmeter. En usædvanlig form af dette hus er knyttet til de øverste vinduer på anden sal. Dens bidrag gør og udvælgelse af efterbehandling materialer, en kombination af lys beige og brune farver. Generelt et interessant projekt.

Dacha projekt med en balkon omkring omkredsen af ​​anden sal

Dacha projekt med en balkon omkring omkredsen af ​​anden sal

Et ikke-standard type to-etagers hus med balkon, der omgiver hele bygningen. På bagsiden er der en stor udendørs terrasse. Taget er fire-pitch, hvilket komplicerer konstruktionen, men giver bygningen en særlig farve.

Med et bad

For mange er dacha forbundet med et bad. Badehuset, selvfølgelig, kan bygges separat, men det er langt og dyrt. I landets hus af mellemstørrelse er det helt muligt at tage plads til en terma. Det gøres normalt med indgangen fra badeværelset / badeværelset, da vandprocedurer er nødvendige. For ægte damper skal der stadig være en gade udenfor: så du hurtigt kan køle ned i floden eller udendørs pool.

Design af et feriehus med sauna / sauna i skandinavisk stil

Design af et feriehus med sauna / sauna i skandinavisk stil

Damprummets minimale størrelse er 2 * 2 meter, den optimale - 3 * 3 Sådanne værelser kan indskrives selv i husene i et lille område, men mængden af ​​boligareal vil falde. Hvis værelserne stadig skal være nok, kan du overveje muligheden med en mansardgulv. Et af disse eksempler er vist nedenfor.

Projektet af et landhus med bad og et loft

Projektet af et landhus med bad og et loft

Vær opmærksom på layoutet. Den første ting at understrege: komfuret er installeret, så det opvarmes fra det næste rum. I dette tilfælde er det et hvileværelse. Muligheden er ikke for god, da indgangen er langt væk. At bære brænde er det nødvendigt gennem rummet, hvilket er ubelejligt og er normalt fyldt med en masse skrald.

En anden ulempe: i ovennævnte version er der ikke noget køkken. For landet er livet en solid fejl. Køkkenhjørnet kan arrangeres i et stort rum, soverommene er udelukkende placeret øverst. En anden version af layoutet - at lave et køkken i den nuværende "ovn / hvileværelse". Hvil er også mere bekvemt i et stort rum. Efter at have taget et brusebad er det praktisk at gå der.

Lille og billig

Små dachas er normalt designet til de billigste konstruktionsteknologier. I vores land er der rammeteknologi og træhuse. Ca. i samme kategori huse fra porøse byggesten (skumbeton, luftbeton). Men de er stadig ikke så populære.

Lille rammehus til sommerhus

Lille rammehus til sommerhus

Projekter af landhuse til wireframe teknologi

Små sommerhuse er normalt bygget ved hjælp af wireframe-teknologi. Carcass beslutningstagere kan bygges uafhængigt, du kan købe færdige. Disse er to teknologier, som til en minimumspris for penge og tid giver dig mulighed for at få et godt feriehus.

Etagers landhus 5 * 5 meter: projekt med et layout

Etagers landhus 5 * 5 meter: projekt med et layout

For at optimere budgettet til opførelsen af ​​et sommerhus, se efter projekter, hvis fundament på planen er et rektangel eller en firkant. Tilstedeværelsen af ​​fremspring fører til en stigning i prisen på en kvadratmeter. Ikke alene stiger omkostningerne ved fundamentet, væggeområdet øges, og dermed omkostningerne for dem. Taget er også dyrere - raftersystemet er mere kompliceret og mere komplekse knuder.

Landskabets layout 6 * 4 med køkken, toilet, sommer veranda og

Planlægning af landsted 6 * 4 med køkken, toilet, sommer veranda

Et andet punkt for dem, der planlægger at besøge dacha om vinteren. Så når man går frem og tilbage fra huset, løber den varme luft ikke ud, det er tilrådeligt at komme ind i indgangen med tamburen. Hvis området ikke tillader det at blive indbygget, skal du lave en udvidelse. Dette vil kraftigt reducere brændstofforbruget og tid til at varme op i huset.

Bar og bjælke

Et af de mest almindelige byggematerialer i vores lejr: tømmer og log. Plus, at et lille landhus bliver bygget meget hurtigt. Minus - med en lang krympning (fra seks måneder til et år afhængigt af logens og klimatiske forholds oprindelige fugtighed). Før afslutningen af ​​perioden med aktiv krympning bør færdiggørelsen ikke udføres, hvilket forsinker muligheden for at drive bygningen. Dette gælder ikke for stående bjælker (færdige sæt) eller limede bjælker. Men prisen er solid (to gange i to) for sådanne muligheder ovenfor.

Et lille landhus af en bjælke 4 * 4 - et meget simpelt projekt

Et lille landhus af en bjælke 4 * 4 - et meget simpelt projekt

Hvis vi taler om de mindste landhuse, så har de dimensioner på 4 til 4 meter. Mindre gør det bare ikke giver mening. Layoutet i dette tilfælde er ret simpelt: det er kun et værelse. De kan kun afvige fra orienteringen til verdens sider, antallet og placeringen af ​​vinduerne. Flere døre kan være placeret i midten eller på siden. Det er alt sammen. Indstillingerne er overstået.

Lidt mere på området vil være et hus 6 * 4 meter. Her i "ren" form har vi ca. 22 pladser pladsplads 14-15 i den tidligere version. Layoutet er også ikke forskelligt i sorten, men det er allerede muligt at beskytte køkkenområdet.

Landhusets plan 6 * 4

Landhusets plan 6 * 4

Hvis vi taler om de optimale omkostninger, så er ovennævnte projekter af sommerhuse - ikke den bedste mulighed. Faktum er, at tømmer eller tømmerhytter er bedre at gøre 6 * 6 i plan. Faktum er, at standardlængden af ​​tømmer og logs er 6 meter. Hvis husets vægge er mindre, skal du enten kigge efter en ikke-standard af passende længde, eller se overskydende fra de standardiserede. Ja, ikke-standarden koster meget mindre, men det skal søges efter af forskellige savværker. Selv ved det største savværk er det mere end ubelejligt at finde en stråle eller bjælker på 4-5 meter længde i tilstrækkelig mængde til konstruktion. Så du skal "stryge" alle i nærheden. Det er svært at sige, hvad materialets kvalitet vil være. Selvom du "ikke brænder", kan du købe de samme ikke-standard logs i flere år, stable dem i stabler, hvilket bringer den driftsmæssige fugtighed. Generelt er dette en god plan. Det er bare tidspunktet for gennemførelsen kræver meget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1