Barn til høner for vinteren: Vi bygger og isolerer kyllingen på egen hånd

Om vinteren kan kyllinger ikke bli verre enn i den varme sesongen. Hvis de er varme nok (den ideelle modusen er -2 ° C til +20 ° C), vil det være nok lett og godt (ikke overdreven, men balansert i sammensetningen) mat, antall egg kan være like eller litt mindre. I tillegg, å vite at fuglen din er varm, kan du ikke bekymre deg. Derfor bygger vi umiddelbart et vinterhønehus med egne hender med tilstrekkelig oppvarming, eller iverksetter tiltak for å redusere varmetap hvis de ferdige lokaler omdannes. 

Et varmt skur for kyllinger og belysning - det er det som er viktig for deres normale trivsel

Et varmt skur for kyllinger og belysning - det er det som er viktig for deres normale trivsel

Umiddelbart om størrelsen på vinter kylling coops. Normer for plassering av fugler i rommet anbefales: fra 2 til 5 høner per kvadrat. Hvis størrelsen på området er stramt, kan du tett "fylle" huset. Du trenger bare å lage flere reir og rooster. De kan ordnes i rader, den ene over den andre. I de multi-lagrede smårommene lå lagene seg perfekt. Med broilere er det selvsagt verre - de er vanskelig å klatre opp, men de holdes sjelden til vinteren.

Vinterkledder er også nødvendig: opp til -15 ° C, kan legghøner gå utenfor. Kun i vindløst vær. Også med høyde er alt mer eller mindre klart. Kyllingene er nok og meter og en halv høyde, men du må gjøre det slik at det vil være praktisk for deg å betjene rommet.

Av hva du skal bygge

Det er billig å bygge et kyllingskap fra en slaggblokk, skumbetong. Hvis det er et nærliggende sted der det er leire, kan du sparke veggene ved hjelp av adobe-teknologi (mazanka eller tørre murstein).

Hvis du trenger en budget varm kylling coop - du kan gjøre det som en dugout. Veggene kan bringes ut en halv meter over nivået, i sør kan man lage godt isolerte vinduer med dobbelt-tredobbelte ruter. Det er godt å isolere stykket som rager over bakken og taket. For varme kan alle veggene, unntatt den sørlige, være dekket med jord. Hvis toppen er dekket med snø, blir det ganske varmt.

De som seriøst kommer til å avle en fugl, er det verdt å vurdere byggingen av et kyllingskap fra skumbetong: det er lett, varmt

De som seriøst kommer til å avle en fugl, er det verdt å vurdere byggingen av et kyllingskap fra skumbetong: det er lett, varmt

En annen mest, kanskje, populær og økonomisk mulighet - en rammekylling med egne hender. Siden rommene er vanligvis små, trenger stengekassen en liten del og det trenger litt. Du kan trimme rammen med et bord, kryssfiner, OSB og annet lignende materiale. Mellom søylene legger du et varmeapparat og sy på den andre siden. For å hindre musen i å slå seg ned i varmeren bestemte folket seg for å slå isolasjonen på begge sider med et metallnett med en grunne celle. Dette øker kostnaden ved å bygge litt, men det er dyrere å kjempe med mus. Det viser seg et varmt kyllingkoffert og tykkelsen på varmeren avhenger av regionen. Du kan bli guidet av anbefalinger for bygging av rammeboliger.

Uten oppvarming i midtstripen, kan et kyllingskobbe fra en tømmer eller en tykk stang uten. Bare sømmer av caulk skal syes med lameller. Ikke så mye fra utkast som fra kyllinger: For ikke å trekke tau eller mos.

Grunnlaget for et kyllingskap

Det finnes alternativer. Bygg oftere på innlegg - lage et kolonnefundament. Noen ganger - lage en grunne bunke eller belte. Men dette er tilfellet hvis et materiale er valgt for vegger som er tunge, eller som krever en stiv base: murstein (keramikk, silikat, adobe), skum og slaggblokker, skallestav osv. For lette bygninger laget av tre - kadaver, tømmer, logger - det er nok å kaste opp kolonnene eller legge klargjorte fundamentblokker (de kan gjøres på egenhånd).

Disse er stolpene under skjelettskjulet for kyllinger

Disse er stolpene under skjelettskjulet for kyllinger

Når det gjelder kolonne- og bunkefunnet, plasseres støttene i hjørnene og 2-3 meter i gapet mellom dem. Lasten på basen vil være liten, derfor er det veldig vanskelig å iver.

oppvarming

Varme og oppvarming - disse to problemene er svært tett forbundet: i et varmt kyllingskap, selv i hardt vær, kan du uten oppvarming. Det er mange eksempler. Uansett hvor økonomisk det ikke er oppvarming, flytter det som et resultat til en god penny. Fordi det er mye mer kostnadseffektivt å bygge et godt isolert skur umiddelbart enn å betale årlig for oppvarming.

Som varmeapparat kan du bruke alle moderne materialer. De kan fylles fra innsiden eller utsiden. Hovedkriteriet til valg er kostnaden. Den mest optimale er polystyrenskum. Det er billig, har en utmerket varmeisolasjonsevne: en plate med en tykkelse på 5 cm erstatter en 60 cm murvegg. Montert på lim eller lange negler med plastskiver, kan du sette biter av litt plast.

Oppvarmer coop med mineralull

Oppvarmer coop med mineralull

Du kan også bruke mineralull og styrofoam. Men minvate krever tilstedeværelse av to sider av membraner. Utenfor, sett en vindbeskyttelse med ensidig dampgjennomtrengelighet (parene skal fjernes fra varmeren). Fra innsiden (inne i rommet) av dampenikkegjennomtrengelige.

Styrofoam er definitivt bra. Egenskaper er enda bedre enn det for styrofoam, selv mus liker ikke det. Men det er dyrt. Men det kan ikke engang være kledd: platene er glatte, glatte, det er også fargete.

Likevel er det mulig å bruke naturlige varmeovner: å hamre mellom to plan, en sagflis, å dekke med leire blandet med sagflis, etc. Ved å spare varmen, er en slik isolasjon dårligere enn moderne materialer, men nesten ingenting står. Så også slike metoder bruker. For sørlige regioner med milde vintre er "folks" oppvarming mer enn nok, men selv i den sentrale delen, og enda mer i nord, kan de sannsynligvis ikke gjøre det.

Det handlet om veggene. Taket i kyllingskapet må isoleres: varm luft akkumuleres under taket. Hvis det ikke er varmt, vil det alltid være kaldt. Hvis du slår ut i bunnen papp (det er vel holder varmen) eller i noen platematerialer (kryssfiner, OSB, MDF, gips fiber board, etc.), og toppen av loftet distribuere sagflis eller høy pakken, vil det være mye varmere. Og hvis du isolerer under alle reglene - er det greit.

Isolasjonen av gulvet er gjort i henhold til samme ordning som for huset: det grove gulvet, loggene på det, isolasjonen mellom dem, toppen av ferdiggulvet. Gjør det så varmt som mulig: ikke angre på det.

Ikke alle gjør gulvet tre. Likevel er det en adobe leire røre med halm og tillate å tørke ut eller betong. Den kaldeste er betong, men hvis du fyller i nok sagflis, blir det bra. Og hvis, plutselig, fortsatt lage et betonggulv med isolasjon (selv om-flasker til vegg i), vil være generelt utmerket.

Muligheten til å varme gulvet i hønsehuset

Muligheten til å varme gulvet i hønsehuset

Når du planlegger vinterkyllingskop med egne hender, sørg for at det er en tambour. Dette lille annekset gir mye å redusere varmetap, og dermed - for å redusere kostnadene ved oppvarming.

Det interne arrangementet av coop er beskrevet her. 

varme

Det er vanskelig å overvurdere verdien av riktig ordnet oppvarming for en vinterkyllingskop. Dette er kjent for alle eiere av fjærfehus: Ved en positiv temperatur føles legghøne fint, og om vinteren er de godt kjørt.

elektrisitet

Hvis elektrisitet leveres til kyllingskapet, kan varmeelementer eller infrarøde lamper oppvarmes. Varmtvannsberedere billigere å kjøpe programmerbare. Ikke i den forstand at de er billigere, men i det faktum at elektrisitet for vinteren blir mindre. Det finnes to typer automatisering: temperatur og tid. Det er selvsagt bedre å ta den som reagerer på temperaturen for oppvarming av coop. Når det blir kaldere, si til 0 ° C, vil det slå på, da det stiger til + 3 ° C, slår det av. Generelt, innstillingene du velger selv. Metoden er effektiv og ganske populær.

Oftere blir kyllinger oppvarmet IR-emittere. Men de oppvarmer ikke luften, men gjenstandene som faller inn i virkningsområdet av strålene. De er hengt over perches og et par stykker over gulvet. Hvis fuglen er kald, samles de under dem. I et hønehus kan det være og er kaldt, det viktigste som dets innbyggere var varmt. Dette er tilfellet med infrarød oppvarming. En nyanse: IR-lamper brenner ut fra hyppig på / av, så det er ønskelig å kutte dem svært sjelden. I folk brenner de i flere måneder, fordelen av å "trekke" elektrisitet litt.

En annen viktig ting å vite om funksjonene i driften av IR varmelamper (det er for belysning, ikke forvirre). Lampens overflate er oppvarmet, selve lampens utforming er ikke tilpasset slike belastninger. Plastpatroner holder ikke lampen ordentlig, og det er et problem å finne keramiske. For å sikre brannsikkerhet, er det bedre å lage et ledningsbære for lampen. Så kyllingene blir ikke brent, og hvis lampen faller ut, vil den ikke bryte og kullet vil ikke bryte ut.

Olje radiatorer Ineffektiv: forbruket er stort, varmen er lav. Hjemmelagde enheter med åpen spiral er effektive, men veldig brannfarlige, og du må holde dem slått på. Dette er en for høy risiko.

IR-lampe-varmeapparat i et maskehus

IR-lampe-varmeapparat i et maskehus

Kjele og komfyr

Det er et annet alternativ til oppvarming - en kjele og batterier. Men dette er en drøm for flertallet. De drukner fortsatt med en komfyr, en vedovn eller en liten mursteinskamin. Og prøv å rør på kyllinget - slik at det gir maksimal varme. Hvis ovnen er strykejern, kan den bli muret, som et jernrør. Ved oppvarming holder mursteinen varme i lang tid. Ved normal oppvarming er en protopka tilstrekkelig i noen dager.

Oppvarming av coop ved nedbryting av sagflis

Det er en måte å opprettholde en plustemperatur uten oppvarming - på grunn av varmen som slippes ut under dekomponeringen av sagflis. Men det virker bare under betingelse av normal (minst) oppvarming. Fyll gulvet med sagflis. Det første laget faller i søvn i høst, før den første forkjølingen. Laget er i størrelsesorden 10-15 cm. Det ligger en halv og en halv time.

Denne polstring er mye bedre enn hø: kyllinger blir ikke syke, siden sagflis regulerer fuktighet godt. De liker også å rive i kullet, og de er stadig opptatt med dette, slik at legghøner ikke blir fete selv med rikelig fôr og begrenset rekkevidde.

Kyllinger med sagflis føles godt selv i kaldt vær

Kyllinger med sagflis føles godt selv i kaldt vær

Etter 30-50 dager legger du til en ny del av sagspann (du forstår av lukt og utseende). Og denne gangen også ca 10 cm. Så - mer. Ved slutten av vinteren, oppsamler laget ca. 50 cm. Selv i anstendig kald inne i kyllingekoppen faller temperaturen ikke under 0 ° C, noe som er nok for legghøner. Hvis du graver inn i et slikt søppel, vil det være omtrent +20 ° C. At høner i kulde og gjør: grave hull og de setter seg ned. Disse sagflispreiyut: det er en dekomponeringsreaksjon med frigjøring av en stor mengde varme.

På våren blir hele blandingen tatt i kompostbunken, etter en tid vil det bli en utmerket gjødsel. Men likevel øyeblikket: i høst før en dør er det nødvendig å fylle et høydebord: at leggingen ikke fikk nok søvn. Gå ubehagelig, men et utkast fra under døren er eliminert.

Ventilasjon i vinter kylling coop

For å opprettholde et normalt mikroklima i hønehuset, er ventilasjon nødvendig. Dette er vanligvis et plastrør, som ligger under taket, går gjennom taket og stikker ut over det i en høyde på omtrent en meter. Ved en slik dråpe kan naturlig traksjon være tilstrekkelig. Innflømning oppstår vanligvis gjennom sprekker, men hvis du har alle rettet opp på samvittigheten, kan du montere et stykke plastrør i veggen like over gulvnivå. På siden av rommet er røret dekket av et metallnett, og de lager dempere som regulerer intensiteten av luftbevegelsen.

Et annet alternativ uten skorstein på taket: direkte inn i veggen, kutt en liten eksosvifte. Men et slikt system virker kraftig og med elektrisitet. Røret er ikke-flyktig))

Vifte i fumigatoren

Vifte i kyllingskapet

Den optimale fuktigheten i hønehuset er ca 60-70%. Avvik i begge retninger er uønskede. Øk fuktigheten er ikke veldig vanskelig - å legge mer vann, men med en reduksjon kan det være problemer. Meget godt tørking av kondensat-IR-lampen: i noen timer tørker tørker på veggene og taket. Så, i det minste, for å regulere fuktigheten er det nødvendig.

belysning

I ethvert hønehus bør det være vinduer. Og selv om varmen går bort, kan de ikke løses: sollys er nødvendig for å opprettholde fuglens normale tilstand. Og for å varme det, er rammene laget med to eller tre briller. Og de er nødvendigvis sydd med et nett fra innsiden, selv om det ikke er skadet, men ikke for fuglens sikkerhet, men for sikkerheten.

For at kyllingene skal fortsette å feie om vinteren, må de utvide lysdagen: minst skal det være 11-12 timer. Det er derfor de satte dem til å skru på lysene. Det er bedre å umiddelbart sette kontrolleren, som vil slå på og av lyset automatisk. Tilbring mer penger, men du vil ha mindre å gå til hønehuset.

I begynnelsen vil noen kyllinger overnatte på gulvet (de som ikke klatret på roostene og inn i reiret), men hvis gulvet er varmt, med sagflis, er det greit. Gradvis vil de bli vant til tiden for å slå av og sitte på bakken.

Det er et alternativ - å gjøre dem til en tidlig oppgang, og la kvelden være naturlig. Da brenner lyset om morgenen, og om kvelden med skumringen begynner de å ligge for å sove i solen.

Hvordan bygge en sommer kylling coop med en tur lese her. 

Hvordan bygge et hønehus: video

I denne videoen er coop bygd av bymennene som rømte til landsbyen. I videoserien samles bilder av prosessen, slik at alle stadiene er synlige.

En annen video med en klar rekkefølge av å bygge et kyllingskap fra en bar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 12