Hund hus selv: to bilder + video

Når en hund opptrer i huset, oppstår spørsmålet om bolig umiddelbart: et sted må hun sove og gjemme seg fra regnet. Ikke alle vil og kan holde dem i huset, fordi kennelen er obligatorisk. Booth for hunden med egne hender er bygget, selv uten ferdigheter, for en dag. Det er ikke noe komplisert, men det er funksjoner.

Når du bygger en messe, må du fokusere på hundens størrelse

Når du bygger en messe, må du fokusere på hundens størrelse

Bestem størrelsen og utformingen

Den rette booth for en hund er bygget av en grunn: du trenger å vite hvilken størrelse det er nødvendig, hvor og hvor mye å gjøre hytta, som er bedre å gjøre og hvordan å isolere.

Først i begynnelsen bestemmes det med størrelsen på en hunds kennel. Den enkleste måten å fokusere på hundens dimensjoner. Hundenes høyde skal være 5-6 cm over kjæledyret, bredden / dybden er omtrent lik kroppens lengde, pluss 10-20 cm i lengden for å kunne strekke bena. Generelt, i henhold til størrelsen på hundekiosker, har hundenes håndterer anbefalinger. De anbefaler å lage kabinetter avhengig av rasenes størrelse. Dataene er presentert i tabellen (bredde / lengde / høyde på kabinen for hunden er oppgitt i centimeter):

Breed størrelser Bredde, cm Lengde, cm Høyde, cm
For store hunder (booths for alabai, hyrder) 120 100 100
Medium raser (husky, husky, labrador) 100 80 100
Små hunder 80 60 80

Hvis kjæledyret ikke overskrider den gjennomsnittlige størrelsen av rasen, er det ikke verdt å øke standen: det vil være vanskelig å varme det om vinteren. Vi trekker oppmerksomhet på at disse er interne dimensjoner, hvis det er planlagt å skjede, dimensjonene økes av veggtykkelsen.

Bestemme størrelsen på en hunds kennel

Bestemme størrelsen på en hunds kennel

Hva er bredden på lazen

Det er også anbefalinger angående brønnhullets bredde. Det bestemmes av bredden av hundens bryst. Mål, legg til 5 cm, få hullets bredde. Høyden avhenger av høyden på tålerne: Til den målte verdien legger du også til 5 cm. For valpen blir laserne først gjort små - litt mer enn nødvendig, da de blir større.

Laz i hundhuset ligger ikke i sentrum, men nærmere en av veggene. Med denne strukturen vil hunden kunne skjule seg fra nedbør eller vind bak en solid vegg, krøllet opp i en beskyttet del. Det er ofte foreslått å dele kabinen med en partisjon, noe som gjør en slags "tambour" og sovende område. Men gjemmer seg i det vedlagte rommet, kan hunden ikke kontrollere hva som skjer i det betroede territoriet. Mange bona fide watchmen liker ikke å gå dit. Noen, selv i de mest alvorlige frostene, ligger foran inngangen, ikke ønsker å forlate innlegget. Så varianen ble presentert på et bilde med den fordrevne lazom - optimal.

En annen ting: Ved inngangen til hundhuset skal det være 10-15 cm høydestenger. Det beskytter hunden som ligger foran inngangen fra vind og nedbør, forhindrer snø og regn i å blokkere innvendig.

Taket er bedre å lage en folding

Taket er bedre å lage en folding

Tak type

Taket i båsen til hunden kan være enkeltkullet eller gable. Odnokatnaya, foretrukket: det liker å sitte / ligge ikke veldig store dyr. Så de kan styre et stort område.

En ting til: Siden det ikke er oppvarming i båsen, om vinteren blir luften i den oppvarmet fra varmen som frigis av kroppen. Jo større volumet, desto lengre blir kennelen varm. Varmtaket på hundhuset øker dette volumet sterkt, og gir ingen annen fordel. Hvis du vil at hunden din skal være god, ta et tak.

Hvis du ikke liker det i form av estetikk, ta et tak, og på toppen allerede selve taket. Videre er det ønskelig å gjøre det avtakbart eller sammenleggbart - på hengsler. Så det vil være mer hensiktsmessig å utføre periodisk rengjøring og desinfeksjon: organiske rester er tilstoppet i sprukkene, hvor loppene avler. Her fra dem er det også nødvendig fra tid til annen å behandle en kennel.

En messe for en hund må nødvendigvis ha et gulv hevet over bakken. For å gjøre dette, gjør føttene minst noen få centimeter eller slå ned rammen, som allerede er dekket direkte av gulvbrettene.

Generelt, hvis det er en mulighet, foretrekker hun å tilbringe tid på gaten. Derfor ville det være fint å lage en baldakin foran hundhuset eller på siden av den. Og å ha muligheten til å sitte / ligge under den - gjør gulvene.

Jeg ser alt, jeg hører alt))

Jeg ser alt, jeg hører alt))

I denne kabinen er det ikke et taktak, men frontveggen, som også er praktisk for behandling.

Konstruksjonen av et vinterkyllingskap kan leses her.

Hva å bygge og hva skal isolere

Hundens messe er oftest laget av tre eller tre materialer. Tre er å foretrekke - det holder seg kaldt om sommeren og varmt om vinteren. I den vil hunden ganske komfortabelt bære vinteren, hvis platene er tett montert, er det ingen sprekk, selv med en vegg er en treboks varm. For øvrig har hundekabinen vist seg uten sprekker, bruk et kantbrett, noen ganger til og med shpunovannuyu.

Betong- og mursteinskap er ikke det beste valget: De bruker god varme, de er for varme om sommeren, veldig kaldt om vinteren. Derfor foretrekker hun ofte å overnatte i friluft, og ikke i en murstein kennel.

Hvis treet er for dyrt, bruk korkplankene, og alt annet kan gjøres fra OSB, hardboard, kryssfiner. Hvis du bruker trebasert arkmateriale, kan det hende du trenger to lag: Det er fortsatt mye tynnere enn tre og, på grunn av tilstedeværelsen av et bindemiddel, har bedre termisk ledningsevne (det holder varmen verre). Fordi i dette tilfellet kan du tenke på å varme opp kabinen til vinteren.

Hundhus fra kryssfiner: et eksempel på isolasjon

Hundhus fra kryssfiner: et eksempel på isolasjon

Du kan varme ethvert egnet materiale. Du kan bruke resterne av byggingen av et hus, hytte, bad. Dette kan være mineralull (som på bildet), skum eller annet materiale. Varm opp med skum, ikke overdriv det: det slukker ikke luft, og hvis du henger et slør på fanget ditt, vil hunden slutte å sitte i båsen: luften vil ikke være nok for det. Derfor, enten forlate små spor eller sørg for noen luftinntakskanal.

Hvis du isolerer, så er gulvet og taket også. De er også laget doble, legger samme varmeapparat. For mye lag av isolasjon bør ikke gjøres: selve hunden kan varme opp godt, dessuten har den en anstendig kappe. Og for henne er det verre - en hyppig skarp temperaturendring enn en konstant kulde. Hvis du vil at hunden skal være varm, hammer for vinteren en kennel med halm: det er der du trenger å tråkke, overskytende - de vil kaste den bort. Du må bytte dette sengetøyet to ganger om vinteren.

For vinteren blir en tykk klut kuttet over fanget, skåret i ganske tykke strimler. To kutte nudler er festet med et skifte av kuttene. Så det viser seg i kabinen fordi hunden ikke blåser ut vinden, og inngangen / utgangen er ledig. Men for denne innovasjonen, blir noen hunder ikke umiddelbart vant til og noen ganger nekter å gå inn.

Utenfor kan messen bli malt, fra innsiden - nei. Baldakinen og veggen fra vinden (en kjedelig er ønskelig) behandles med antiseptiske midler. Maling dem gir ingen mening. Det viktigste er å lage et tak uten sprekker, slik at innsiden ikke svulmer og blåser.

En baldakin for ved eller skogbruk er lett å lage for hånd. Slik leser du her.

Isolert hundeboks med egne hender

Hvis vi snakker om tegningene, men det er ikke behov for "klokker og fløyter" til dyret og også for store størrelser. For dem er det en burrow, og den er stor, per definisjon, kan ikke være, og det er vanskelig å varme overflødig volum om vinteren. Huset ble laget med to vindtett vegger og en liten baldakin.

Klar messe for hund

Klar messe for hund

Først i størrelse ble to paller laget med støtte for fire firkantede bjelker, så ble de samlet sammen. Det viste seg et podium hvor gulvplankene ble løst. Bena i konstruksjonen er ønskelig - gulvet blir ikke vått.

Klar gulv til en messe

Klar gulv til en messe

I hjørnene faste stenger. Ved krysset ble seks stykker oppnådd: fire på kennelen selv, to foran for de vindtette veggene. Først gjorde de indre fôr, som ble fikset 7 cm penokleksa, da de var kledd på utsiden. For å sikre at vann ikke strømmer inn i veggene mellom brettene, er gapet lukket på toppen med en stang av egnet bredde.

Vegger i båsen ved staturen

Vegger i kabinen med isolasjon

Når den ytre huden på veggen, som ligger ved siden av den vindtette veggen, brukes brettene helt - så designet er stramt.

Laz og isolert flyttbart tak

Laz og isolert flyttbart tak

Den lengste fumbled med taket. Jeg ville ikke gjøre det helt flatt, fordi jeg lagde et oppvarmet skjold, som ble festet til det litt avrundede taket på rattene. Det viste seg i det minste uten en skråning, men på grunn av den skrånende formen strømmer vannet ned uten problemer. Siden det var umulig å stramme det hele, ble filmen plassert under lamellene.

En tønne laget av tømmer til alabaya fra en bar

Umiddelbart si at et hundhus ble bygget av materialene igjen etter badets konstruksjon. Også det vil bli satt side ved side, fordi i utseende bør det ligne badet selv.

Grunnlaget for denne messe for hunden lå en tegning med dimensjonene på booth for Alabai. Men siden hunden ikke er alabai, blir dimensjonene mer beskjedne. Rettelser ble gjort til designet: Et vindu ble laget for visning i sideveggen og en rengjøringsdør bak.

Kennel fra en bar for en stor hund

Kennel fra en bar for en stor hund

Først bygde de og malte en plattform - fra rester av logger, som ble kuttet og bygget. Deretter ble montering av messe for hunden startet. Først riggede de, såket og ferdig bygget og installerte det på plass - nær badet.

Den første kronen ble lagt helt. Det danner pylons og fungerer som en støtte for hele strukturen. Klipp deretter linjen i henhold til ordningen. Med tanke på at arbeidserfaringen allerede var der (badet ble bygget), gikk arbeidet fort.

De to første kronene er brettet

De to første kronene er brettet

Veggene er klare

Veggene er klare

Siden det var ment å gjøre taket til et "hus", som om det var varmt på et dampbad ved siden av hunden, gjorde de et tak. For ham ble et ark av kryssfiner brukt. I strålen ble en dowel laget, hvor et ark med tykk kryssfiner ble kuttet i størrelse. Så monterte de og installerte takpanelene.

Tak i hundhuset

Tak i hundhuset

De ble ikke samlet etter reglene - de gjorde ikke taket. Siden taket er dekorativt, de monterte skjold, dekket dem med reservert av myke fliser (også fra oppbyggingen av badet forble), da de kom sammen og foretok pedimentene.

Taket ble ikke gjort i henhold til reglene

Taket ble ikke gjort i henhold til reglene

Deretter lined de pedimentene med planker. Slottene ble lukket med brett. Hundenheten er klar. Laget av egne hender for en halv dag.

På oss ikke helt alabaj og ikke kavkazets, men også ikke så liten liten hund

På oss ikke helt alabaj og ikke kavkazets, men også ikke så liten liten hund

En slik konstruksjon for en hund av denne størrelsen vil fortsatt være stor. Denne kabinen er designet for større hunder. Situasjonen kan bare lagre den indre partisjonen, noe som reduserer bredden.

En annen messe for hunden med egne hender er laget av OSB, dekket med profilert ark (det er planlagt å isolere og trimme interiøret). Monteringsprosessen er filmet på video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − 36 =