Hvordan lage en lekeplass selv: 70 bilder av ekte bygninger

Til barn i landet eller utenfor huset ikke undersøke sengene eller andre steder der de ikke burde, de trenger for å ha et interessant område. Som regel foreldrene kommer til ideen om å lage en lekeplass eller sport hjørne - avhengig av alder og ønskene til barn. Gjør deg selv en lekeplass er bra fordi på sin konstruksjon kan gi for sin gradvis transformasjon. Tross alt, hva som passer 2-3 år gamle barn, er ikke som en tap-hull 5-6, og enda mer så de eldre barna. Og dessuten, en lekeplass for barn med sine egne hender ofte bygget ikke bare av økonomiske grunner, men på grunn av ønske om å behage barnet: hvem er den beste forelder vet at som barnet ditt ... Noen trenger et piratskip, og noen sin egen, ekte, hus med en veranda, dør og alle nødvendige attributter. 

Dansk lekeplass med egne hender - et sted for å spille favoritt avkom på hytta eller på gårdsplassen

Dansk lekeplass med egne hender - et sted for å spille favoritt avkom på hytta eller på gårdsplassen

Velg et sted

Det vil være en vanskelig oppgave å løse. For det første er det ønskelig at lekeplassen er sett hjemmefra, og fra rommet der noen er mesteparten av tiden. Ideelt hvis nettstedet er sett fra flere rom eller poeng. For det andre bør det være plassert vekk fra hozpostroek med "dufter", hvis noen. For det tredje er det ønskelig å ta hensyn til jordas fruktbarhet: et komplekst spill kan skille ufruktbar jord eller med kompleks geologi: spesielt grave i bakken er det ikke nødvendig, det maksimale - i 30-40 cm begrave polene på swing.

Når du velger et sted, er det ikke dårlig å ordne et lekeområde i nærheten av veggen eller hovedstokken. Disse sonene kan brukes svært skarpt, og i dette tilfellet kan de brukes til spill. For eksempel å lage en mini klatrevegg på veggen, fikse tau stiger, skifer bord og andre enheter som er like interessant for barn. Du kjenner sikkert hva barna liker, og hvis du ikke vet - kan du finne ut: gjerder og vegger mangler, plassere de ulike enhetene i ulike områder og se hvor barnet er forsinket lenger. Så finn ut hvilke spill det trekker mer, du vil vite i hvilken retning å fortsette.

Det er nødvendig å ta hensyn til også belysning. Stedet for barnas spill bør ikke være konstant i skyggen, men solen er heller ikke nødvendig. Omtrent 2/3 av området bør plasseres i skyggen (sandkasse, swing), og en tredjedel - solen - basseng, om noen, aktiv lekeområde. Hvis det ikke er noen skygger på retten, må du oppfinne en baldakin eller sette en stor paraply.

Vær imidlertid oppmerksom på at det i det foreslåtte området var et permanent utkast. Barn må selvfølgelig bli temperert, men ikke på denne måten. Selv når du velger et sted for lekeplassen, må du være oppmerksom på at det ikke finnes elektriske apparater eller noen slags klaffer, automatiske enheter og andre lignende enheter i nærheten. Barn er nysgjerrige og oppfinnsomme, så det er bedre å ikke ta sjanser.

Hvilket område trenger du?

Litt om torget, som bør tas under lekeplassen. Unge barn trenger ikke så mye plass - en sandkasse, noen veldig enkle skall, et lite basseng, hvis du tror det er mulig. Det er fint å ha en plen eller et glatt, glatt stykke med noe passende dekk, hvor du kan ligge ned for din egen glede. Det er alt. Alt dette er nok for et område på 4-5 kvadratmeter. m.

Små barn trenger en liten lekeplass

Små barn trenger en liten lekeplass

For små barn er det ønskelig å gjerde området. Dette vil gi deg muligheten til ikke å være i nærheten, men å engasjere seg i en nærliggende virksomhet: barn er i sikte og trygt. Gjerdet kan være noe - det handler om fantasi, ønske og muligheter. Hovedkravet er at det må være trygt og holdbart eller helt utilgjengelig for barn. For eksempel, som et rutenett-rabitsa, som du ser på bildet ovenfor. Det skjer med et plastbelegg med lyse farger og ser ikke ut som alvorlig som vanlig.

Grid-rabitsa med PVC belegg - et godt alternativ for gjerdet lekeplasser

Grid-rabitsa med PVC belegg - et godt alternativ for gjerdet lekeplasser

Hvis dette alternativet av en eller annen grunn ikke er hyggelig, kan du sette et gjerde, som vil være til barn i høyde et sted på skuldrene, avstanden mellom nabostaten skal være slik at hodet ikke kommer dit. Stacking kan males i forskjellige farger.

Gjerde - den vanlige gjerdet i en uvanlig ytelse

Gjerde - den vanlige gjerdet i en uvanlig ytelse

Bare vær oppmerksom på at toppene var avrundet og ikke hadde skarpe hjørner, de var godt bearbeidet: splinter veldig opprørt barn. Monter stikkontakten du trenger fast. Med forventning om at barna nødvendigvis vil henge på dem og hoppe.

Sjeldne gjerder brukes sjelden, men det ser bra ut, funksjonene fungerer perfekt: sikkert, trygt, estetisk attraktivt.

Tau gjerde for lekeplass for barn - varig, rimelig, pålitelig og trygg

Tau gjerde for lekeplass for barn - varig, rimelig, pålitelig og trygg

For eldre barn er gjerdet et relikvie. For dem er aktivitetsområdet hele nettstedet, og bare noe veldig interessant kan avlede dem. Området her også trenger mer. Om mulig, ta barn opptil 7 år 8-9 m2, fra 7 til 12 år - opp til 12 m2. Det er allerede et sett med skall alvorligere, og krever derfor store områder.

Deksel for lekeplass

Dette er et vanskelig emne med et svært vanskelig valg. Mens barna er små, er plenen perfekt for dem. Ikke seremoniell, men sporty (det er en spesiell sammensetning av urter med høy motstand mot slitasje). Han er ikke så attraktiv i utseende, men er i stand til å utholde små pranksters med nesten ingen skade. Mangel på plener - behovet for regelmessig pleie: vanning, hårklipp, etc.

For små barn er det ideelle belegget på lekeplassen plen gress

For små barn er det ideelle belegget på lekeplassen plen gress

Med lasten fra spill av voksne barn, klipper plenen ikke lenger. Spesielt i sone med aktive spill: i nærheten av lysbildene, svinger. Dette er de mest problematiske områdene. Hvis du lar disse områdene "som den er", deretter i regnet vanndam dannet under dem, et par "raser", snu i en myr. Det er en god løsning: å lage en dreneringspute fra murstein, og over den for å dekke med sand eller legge et gummibelegg som det som brukes i stadioner. Den er slitesterk og holdbar.

For å fjerne fuktighet fra legepladsområdet, fjern jorda til en dybde på 15-20 cm, sovne og ramble rubble, hell på toppen og sand også. Begge lagene er ca 10-15 cm. Når du bygger det, kan du stoppe ved dette: landing på en slik plattform er allerede ganske bra. Men sanden blir gradvis tatt bort, og det må oppdateres regelmessig. Du kan spre gummimatten. Dette er mer alvorlig, bare det vil være nødvendig å lage en liten forspenning slik at vannet fra den glir ned under regnet. Noen setter bare gummi matter, som erstattes ettersom de slites ut.

En annen vei ut er å fylle hele området med liten, siktet sand. Det må periodisk bli nivellert og påfylles, men dette er kanskje den mest praktiske løsningen.

Deksel for en lekeplass av sand - fra kategorien

Dekk for en lekeplass av sand - fra kategorien "raskt og uten mye trøbbel"

Et annet alternativ er å helle knust bark. Et annet spørsmål er at ikke alle kan ta denne barken. Men hvis det er, prøv det. Belegget er mykt og ikke traumatisk. Bare det må slipe godt og fjerne sjetongene som kan være der.

Av de mer teknologiske kan du tilby følgende:

  • Regupol. Fabrikkgummibelegg, lagt på flatt betong eller asfaltbunn. Kostnaden er 25-70 $ per kvadratmeter.
  • Gummi krumme belegg med tilsetning av en astringent. Det helles på det tilberedte, utjevnede området (det er mulig på den komprimerte sanden som ligger over ruinene). Prisen er 25-80 $ per kvadratmeter.
  • Modulære systemer med høy tetthet PVC. Plater, som er koblet i samsvar med prinsippet om gåter. Prisen på et "torg" er 50-70 $.
  • Kunstgressgress. Passer på en forberedt base av kvartssand og gummiflis, krever fjerning av vann. Avhengig av høyden på haugen koster det fra 40 til 80 $.

Det er vanskelig å velge. Det er for mange gjensidig krav og ønsker, men noe må velges. Det vanligste alternativet - en plen, den nest mest populære - sanden. De resterende beleggene påføres bare på steder - i de mest "lastede" delene.

Velge utstyret til en lekeplass

Planlegging av elementene på en lekeplass er best med barn. Tross alt er det for dem du skal bygge en spillsone, og det er at deres ønsker trenger å lytte. Ofte prøver vi å reprodusere det som i vår forståelse for dem skal være interessant, og så er vi overrasket over at barna leker hvor som helst, men ikke på stedet, som de bygde med slik kjærlighet. Alt fordi du inneholdt dine ønsker og forventninger, og ikke barns. Lytt til hva barnet ønsker, gå rundt gjestene som allerede har slike fasiliteter, se hvor barnet bruker mer tid. På dette grunnlag kan du allerede bygge noe.

Planlegge elementene på lekeplassen bedre med deltagelse av barn

Planlegge elementene på lekeplassen bedre med deltagelse av barn

sandkasse

For barn på lekeplassen må det være en sandkasse. Dette utvikler koordinasjonen, gjør at du kan utvikle seg raskere. Den vanlige designen - fire boards - å slå ned er ikke et problem, men jeg vil at den skal være vakker. For gutter vil det være interessant å ha en sandkasse maskin. Den er laget av to farget vanntett laminert kryssfiner.

Maskin laget av kryssfiner og i kombinasjon sandkasse

Maskin laget av kryssfiner og i kombinasjon sandkasse

Under hetten er en leketøy boks. Inne i hytta er det også en inngang til denne boksen.

Se fra en annen vinkel

Se fra en annen vinkel

Generelt er trebiler til gutter morsomme. De er entusiastisk der. et annet alternativ fra det gamle fatet.

Fra baksiden, forresten, kan du også arrangere en sandkasse ...

Fra baksiden, forresten, kan du også arrangere en sandkasse ...

En annen interessant idé - hvordan å lage en skygge over lekeområdet: fest stangen i høyden, kast et telt over det, lage en slags telt. Og det er ikke varmt, og det er en skygge.

Nesten skipet ...

Nesten skipet ...

Barnas hus

Den mest populære delen av barnas hjørne for spill: ditt hus, hvor du kan gjemme seg fra de allsigende øynene til voksne, fastsetter sine egne regler. For barn spiller det ingen rolle hva deres hus er bygget av. De leker perfekt i et telt laget av klut, en hytt av grener. Det er mye bygging av barnas sommerhus, som raskt og enkelt "bygges". Og til denne konstruksjonen kan du tiltrekke seg selv den minste: i et hus bygget av egne hender vil det bli enda mer interessant å spille.

For eksempel, en hytte. Se de lekende barna. Dette er bygningen de bygger mest på. I forskjellige regioner kaller de det annerledes: noen med sitt "hovedkvarter", noen med "hjem", en hytte, halabuda. Vanligvis brukes pinner, sengetepper, annet improvisert materiale. Basert på denne "halabudostroeniya" og laget flere av følgende design av hus til barn.

Noen få poler, brettet i en hytte, om noen uker vil binde en convolvulus

Noen få poler, brettet i en hytte, om noen uker vil binde en convolvulus

Den billigste måten å bygge et sommerbarnshus på: Legg flere poler i en hytte, plant rundt en bindweed og vent et par uker til de vokser opp. Formen på denne levende hytta kan være hvilken som helst: i form av en kjegle, som i et bilde, en tradisjonell hytte, mer som et hus, etc. Du kobler polene med en garn, plastbånd eller noe lignende. Det er bare viktig å sikre et tilstrekkelig stabilt rammeverk, ellers kan barn som er opprørt forstyrre strukturen.

Generelt er det ikke nødvendig å vente til plantene vokser. Du kan sy et stoffdeksel, lage en oppføring, som i en wigwam ... Muligheter for å bruke et fantasibilde.

En rask og helt trygg måte å bygge en barnehytte på er å feste klutene på bøylen. Du henger denne strukturen, for eksempel på et tre. Under det legger du ut mattene, legg kluten til kantene. Få et utmerket sommerhus, hvor barna vil bli kule og koselige.

Hett og stoff hette - rask, billig, trygg

Hett og stoff hette - rask, billig, trygg

Og dette designet passer ikke bare for jenter. Heng et kamuflasjonsnett eller kamuflasjertøy på bøylen. Guttene vil definitivt sette opp sitt hovedkvarter i den.

Hvis barnet ditt drømmer om et hus, som deg, er alternativene enda større. Det er vanligvis bygget med wireframe-teknologi: stolpene er begravet i hjørnene, de nedre og øvre stroppene festes til dem. Den nedre stroppen er grunnlaget for gulvet, den øvre er taket. Hvis huset er planlagt å være høyt, er en sandkasse ofte plassert nederst. Huset på toppen lukker det fra regn og sol.

Høyt hus for barn

Høyt hus for barn

Hvis huset er planlagt på bakkenivå, kan byggingen på en annen måte begynne. Juster blokker som den vil stå til det nivå hvor senge bjelker (80 * 80 * 100 mm eller 100 mm) for å koble den til et rektangel, i hjørnene av metalltetningsringer dekkplatene. Etter at den allerede er festet til den nedre rammen i hjørnene på hyllen, som vil bli støtte til veggene og taket.

En av alternativene for hus til barnas spill i landet eller på gårdsplassen

En av alternativene for hus til barnas spill i landet eller på gårdsplassen

Noen barn liker å ha et hus, akkurat som voksne: med veranda, en ekte dør og et vindu, en sofa ... Dette har også foreldre gjort mer enn en gang. Grunnlaget er det samme: stangen som rammen er bygget av, og den er kledd i henhold til ønsket. Arbeid raskere med arkmateriale, for eksempel vanntett kryssfiner, lengre - med brett eller fôr.

Hills for barn

Like populært blant barna er lysbilder. Rask nedstigning er mye moro. Her for foreldrene og det er vanskeligheter. Fra hva skal du lage en barnehytte? Det tradisjonelle belegget - et ark av rustfritt stål - har nå blitt veldig dyrt, og det er farlig å legge det på gaten uten tilsyn - det vil bli tatt bort. Vanlig stål virker ikke - det ruster veldig raskt, så vi må lete etter en erstatning. Det er flere alternativer: