Облога куће споља: материјали и технологије

Неки грађевински материјали, из којих су постављени зидови, одмах подразумијевају потребу за вањским декорацијом куће: слика је врло неугодна. Други могу изгубити интересовање током времена. А трећи случај је опсежна формација пукотина, која се "третира", али резултати остају видљиви. У свим овим случајевима поставља се питање: "Како украшавати кућу споља". И чешће је потребно да се "шије" - без употребе рјешења или сличних средстава којима је потребно пуно новца и времена. Желим да учиним све брзо и, веома пожељно - јефтино и, ако је могуће, - својим рукама. Чудно је, али избор материјала и технологија је и значајан.

Основна правила

Приликом избора материјала за облагање кућу са улице, будите сигурни да запамтите да је у циљу одржавања нормалне пропустљивост влаге паре од материјала у просторијама треба смањити изнутра - оут. То јест, спољашња завршна обрада би требала боље водити пару него материјал зидова. Затим ће висока влажност која је карактеристична за наше станове бити уклоњена кроз зидове на природан начин (објашњења на слици).

Одлучујући како најбоље спајати кућу споља, не заборавите да узмете у обзир пропусност материјала

Одлучујући како најбоље спајати кућу споља, не заборавите да узмете у обзир пропусност материјала

Ако се овај принцип наруши, влага ће се акумулирати на граници материјала са различитом пропустљивошћу паре. Кондензира се, ствара услове за гњаву, развој гљива и плесни. Зими се замрзава, уништава зидни материјал и / или завршава. Пре или касније, такав систем ће морати да се растави и измени.

Цела невоља је што овај захтев испуњава само дрво. Већина осталих материјала за вањску декорацију куће има ниску пропустљивост. Решава проблем на два начина:

 • Уређена је вентилирана фасада. Између зида или слоја изолације (са високом пропустљивошћу паре) и завршити оставити вентилирану шупљину ширине од 60 мм до 150 мм. На дну коже напустите вентилационе рупе са брзином од 75 цм2 за сваких 20 м2 Зидови, укључујући прозоре и врата. Ваздух ће ући кроз њих. Излазне рупе су постављене на врху. Са таквим уређајем ће се уклонити влага из материјала на зиду или гријачу, а спољна кожа штити од падавина и изводи декоративну функцију.

  Принцип завршетка куће са споља коришћењем вентилиране фасаде

  Принцип завршетка куће користећи вентилирану фасаду

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 1 = 1