Portar från proflisten med egna händer: foto rapport + video

Gates och wicket från wellpapp hör till budgetkategori: inte så mycket tid och material tar sin tillverkning. Det är sant att du väljer en modell av konventionella swingportar utan konstnärliga tillägg. Det finns också alternativ med smideselement, här är arbetets komplexitet större, kostnaderna är mycket högre. Enkla gångjärnspärlor gjorda av wellpapp med egna händer kan göras även av en amatörsvetsare: det finns få sömmar, de är enkla. 

Flapkonstruktioner

Även i en sådan okomplicerad konstruktion, som grindlöv eller grind kan tillverkas på olika sätt, och det finns många alternativ. Först och främst skiljer sig hopparnas position:

  • diagonalt;
  • horisontellt;
  • korsvis.

Varje metod testas och fungerar, vilket ger en tillräcklig grad av styvhet. Välj sedan vad som verkar vara mer korrekt eller tillförlitligt.

Portens design från metallprofilen med jibs

Portens design från metallprofilen med jibs

Det finns en skillnad i själva portarnas utformning - med en stationär ram (toppstång) eller utan. Med ramen är portarna stabilare, men då finns det begränsningar på höjden: höga bilar - lastbilar eller specialfordon kan inte komma in på gården. Med en kompetent förstärkning av pelarna och normalt gjorda klaffar (med förstärkning i hörnen) kommer grindarna utan rammen också att vara tillförlitliga.

Utformningen av porten i övre tvärstången och crosspieces

Utformningen av porten i övre tvärstången och crosspieces

När du installerar porten med ramen, är metallförbrukningen mer - för längden på bygeln, men det är möjligt att inte stärka polerna: belastningen på dem är mindre.

Korsformade broar på kragen av metall

Korsformade broar på kragen av metall

Att det var lättare att fästa stålplåten, på utsidan (ibland, internt, såsom visas ovan) omkretsen av flikarna svetsas tunnväggig metallprofil 1 cm bred. Detta bör beaktas för att fastställa storleken av förformstyckena under klaffen.

För att göra konstruktionen så styv som möjligt, så att den inte "går" och inte gör ljud i vinden, gör hörnen förstärkning. Och igen finns det två sätt. Den första är att svetsa hörnen som skärs från plåten.

Förstärkning av broschyren med metallplattor

Förstärkning av broschyren med metallplattor

Den andra - för att lägga korta vinklar från samma rör som broschyrens broschyr bryggde.

Den andra metoden att förstärka grindarna

Den andra metoden att förstärka grindarna

Det finns en skillnad i monteringstiden: från lederna är rören anslutna i 45 ° vinkel eller helt enkelt av rumpa. Professionell - vid 45 °, lättare - rumpa. Några sätt att montera ger inte möjlighet att ansluta i vinkel (om båda dörrarna är helt integrerade och bara hängs på polar sågar de i två delar).

Olika sätt att ansluta rören

Olika sätt att ansluta rören

En annan subtilitet, som beror på hur mycket snö på vintern. Som ni kan se på bilden, botten bar vingar lyfts till olika höjder från marken - någonstans ett par centimeter, någonstans i 20 cm och uppåt. Beror på snöskyddets höjd på vintern: om snön är uppladdad, och grinden från marken själv, öppnar du inte dem. Till sommaren i detta gap inte klättrat alla levande varelser, efter snön på skruvarna fast bar, under senhösten den tas bort igen.

På svängportarna kan du sätta automatiseringen. Då kan du styra dem från konsolen och gå under snön och behöver inte regna.

material

För poler brukar man ta profilsvetsat rör 80 * 80 mm, med en väggtjocklek på 3 mm. De gräver sig under djupet av frysning av marken, lägger den strikt vertikalt och häller konkret lösning. Arbetet med installationen av porten börjar efter att betongen har uppnått cirka 50% av styrkan. Om temperaturen på gatan inte är lägre än +20 ° C, tar det 5-6 dagar, om det är kallare - upp till två veckor.

För flikarna används ett profilrör med olika tvärsnitt: beroende på vindstyrkan och portens spänning: det finns en variant av 60 * 40 mm, det är 40 * 20 mm. Du väljer utifrån dina egna förhållanden. På hopparna tar antingen samma rör eller något mindre avsnitt, upp till 20 * 20 mm. Alla dessa rör kan tas 2 mm tjock vägg, kan vara 3 mm. Tjockare kostar mer (säljs på kilo) - de är tyngre, men 3 mm metall är lättare att laga, vilket är viktigt för nybörjare vid svetsning.

Förberedd metall

Förberedd metall

På svetsning av tunn metall, läs här.

Materialet för portarna tar samma som för profilens staket, fäst det till samma självuttagande skruvar. Innan arbetet påbörjas måste metallen vara beredd: Ta bort all rost (bulgarsk med metallborste), primerad med rost och färg. Efter torkning kan du börja arbeta.

Foto rapport om tillverkning och installation av grindar

Detta är ett av alternativen för hur du kan göra en grind från wellpapp med egna händer. Tekniken är inte bäst, men inte värst: Allt har funnits utan problem redan i sex år.

Att ställa polerna 80-80 mm svetsade gångjärn, är parning delar svetsas på det erforderliga avståndet på den vertikala delen av röret rack 40 * 40 mm - till höger och vänster. Racks hänger på gångjärnen på polen, placera mellan dem och pelarna i önskad tjocklek av mellanskiktet och fixa klämman.

Vi hänger rack på svetsade på polacklor

Vi hänger rack på svetsade på polacklor

Mäta upp önskad höjd och skär överskottet från toppen till stolparna, inte vid stolparna, tvärstycks svetsar av samma rör 40 * 40 mm. Kvaliteten på svetsning på detta stadium är obetydlig. Vi tar fortfarande detaljerna, inte bryr oss om suturens grundlighet - vi kommer sedan att ta det till normen. Det viktigaste att allt var smidigt och hölls ihop. Därför tar vi poängen på flera ställen.

Tvärstycket är svetsat till stanchionernas inlägg

Tvärstycket är svetsat till stanchionernas inlägg

På samma sätt tar vi röret på botten.

Vi svetsade bottenröret

Vi svetsade bottenröret

Vi hittar mitten av tvärbalkarna. Från mitten i båda riktningarna lägger vi åt sidan på 3 mm. Vi gör tydliga anteckningar. Mäta avståndet mellan den övre och den nedre balken, skär vi två segment av svetsar markeringar (mellan två vertikala rör bör förbli i det fria utrymmet 6 mm).

I mitten med ett gap på 6 mm svetsas vi två vertikala rör

I mitten med ett gap på 6 mm svetsas vi två vertikala rör

Vi mäter avståndet mellan två stolpar i den ena halvan av porten. De borde vara desamma, men det är bättre att mäta dem separat. Klipp rören av önskad längd och ta dem i rätt höjd. Om du behöver fler korsstänger - installera dem.

Svetsade korsstänger för förstärkning

Svetsade korsstänger för förstärkning

Vid Bulgariens markerade centrum ovan och under gör vi genom snitt och delar in porten i två halvor. Så enkelt fick vi en port som öppnar och stänger utan problem.

Portens delade halvor

Portens delade halvor

Portens ram är klar. Vi tar bort den, lägger den på en plan horisontell yta och svetsar väl sömmarna. Här är kvaliteten på svetsning viktigt, vi följer badets fullhet, vi försöker att inte bränna hål. Avslutade stygn rengörs, primeras, målade.

Lägg bladet på en plan horisontell yta, svetsa alla sömmarna

Lägg bladet på en plan horisontell yta, svetsa alla sömmarna

Vi börjar montera stödet för att fästa profilarket. För att minska seglet skars det i två delar, så att arket inte är ett enda stycke, men ett skivark. För att göra detta använder vi ett profilerat rör 20 * 20 mm. Vi skär den i bitar av önskad längd, så att den kan fixeras på inre omkretsen.

Vi skär röret 20 * 20 mm och skruva det runt den inre omkretsen

Vi skär röret 20 * 20 mm och skruva det runt den inre omkretsen

Vi lägger dem i samma plan med ytterdelen - arket skruvas inifrån. Vi fäster på skruvarna, förborrade hål i önskad diameter.

Så här fixar du plankorna för profilarket

Så här fixar du plankorna för profilarket

Så det ser ut som den färdiga ramen på portbladet

Så det ser ut som den färdiga ramen på portbladet

Den färdiga ramen är målade - inuti en ljusgrå färg, utvändig - en rödbrun, i tonen av färgpappersfärgen. Låt torka.

Målad ram

Målad ram

Vi fortsätter att installera det profilerade arket på porten. Det är snittet lite mindre än huvudramen - på omkretsen av 2-3 mm borde den vara inrymmad. Lägg på de färdiga stöden och fixa från insidan längs omkretsen till skruvarna.

Montering av profilplåten på kragen

Montering av profilplåten på grindarna

Du kan ta speciella, med hattar och packningar, men de lägger dem på vanliga.

För att spara, använde vi konventionella skruvar

För att spara, använde vi konventionella självuttagande skruvar för metall

Du kan säga att porten är klar.

Nästan redo

Nästan redo

Det återstår att fastställa förstoppning. Det är naturligtvis möjligt att bryta lås och handtag, men kvaliteten på billig är väldigt låg och att ta dyrt - för tillfället otillåtet lyx. På grund av rester av rör och rördelar svetsade bultar. De arbetar exakt under alla förhållanden.

Hemgjorda bultar

Hemgjorda bultar

En (övre) är inställd på självgängande skruvar med en motpart på broschyren, de två nedre är fästa på stolparna. I marken på rätt ställen boras små hål, i vilka delar av runda rör, vars diameter är större än stångens diameter, är betongad. Porten är gjord med samma metod, bara slottet är inbäddat i det.

Färdiga portar av wellpapp med wicket dörr

Färdiga portar av wellpapp

Med denna teknik garanteras dörrbladet att öppna och stänga. Om det uppstod några snedvridningar vid installation av poler beaktas de. Med en steg-för-steg-presentation ser hela processen inte ut komplicerat, och så är det. Om du lagar alla delar separat ska geometrin vara perfekt, och du måste se till att röret inte svetsar under svetsning. Flera olika tekniker för att göra grindar från wellpapp, se nästa avsnitt, som innehåller video lektioner.

Från det profilerade arket är det möjligt att göra skjutportar och utrusta dem med automatisering. 

Hur man gör en port från wellpapp: video lektioner

Om arbetet är nytt, även efter bildrapporten, kan frågor kvarstå. Vissa av dem kan klargöra video lektioner om ämnet. Till att börja med, upprepa tekniken som beskrivs ovan: vi samlar in ramen direkt på de installerade polerna.

Samma teknik, i sekvensen av bilder.

Den andra videon om hur man korrekt sätter fast ramen när man kopplar rören i en vinkel på 45 °. Tillvägagångssättet är professionellt.

De som inte har stött på svetsdörrar eller dörrar tidigare kan det finnas frågor om hur man svetsar gångjärnen. Inte så enkelt som det verkar. Titta på nästa video handledning.

Mer exakt förklaring av vilka rörelser som ska göras vid svetsning av grindslingorna, var för att styra elektroden och andra nyanser, se följande video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3