Stäng en häck: hur man växer och formar

Titta på vanliga staket, oavsett hur vackert de är, är nöje tveksamt. För att få dem att bli mer attraktiva är de inredda på alla möjliga sätt. En av de mest effektiva - en häck. Med hjälp kan du inte bara stänga från främmande vyer, utan också minska mängden damm på platsen samt minska ljudnivån. Men det är möjligt, om det gröna staketet är tillräckligt högt och tätt. 

Typer av häckar och växter för dem

I höjd kan häcket vara lågt upp till 50 cm, medium från 60 cm till 150 cm och högt - över 160 cm. Genom växternas sammansättning - barrträd, lövande, blommande, efter typ av arrangemang - enrad eller dubbelrad. Alla kan skäras, eller de kan vara fritt växande. Endast en lista över arter talar om ett stort utbud, och fortfarande ett levande staket kan bestå av olika växter. Typ av säkring är vald beroende på dess syfte.

Dubbelradig grön häck kan trängas

Dubbelradig grön häck kan trängas

låg

En låg häck kallas en kant. Den kan nå en höjd på en halv meter. Oftast används den som en levande grön ram för en blomsterbädd eller en blomsterbädd, för att utse zoner på en tomt, helt enkelt för dekorativa dekorationer. Välj i så fall av buskar, några ört- eller blommande växter. För skurna häckar passar en liten höjd: