Kako in kaj storiti zračni beton znotraj in zunaj

Zgradba iz gaziranega betona lahko stoji brez zunanjega okrasja brez kakršne koli poškodbe celovitosti blokov (gre za avtoklavni plinski silikat). Toda s časom se prah naseljuje na površini blokov in predhodno bela zunanja površina postane neobvezno siva s črtami. Torej vse prej, prej ali slej, pa se postavlja vprašanje o obrnitvi ali zaključku gaziranega betona od zunaj. V notranjosti je dodelava betonskega betona izvedena skoraj takoj po konstrukciji: bloki v notranjosti niso zelo privlačni. 

Tako je v nekaj letih brezbarvni videz brez vonja

Tako je v nekaj letih brezbarvni videz brez vonja

Ker ima gazirani beton zelo visoko prepustnost hlapov, obstajajo nekatere odtenki pri zaključnem delu. Dejstvo je, da skoraj vsi materiali vodijo pare slabše od plinskega silikata. To povzroča težave, saj je za zagotovitev normalnega odvzema vodne pare iz prostora treba povečati prepustnost sten - od prostora - do zunanje strani. Takšno zahtevo izpolnjujejo samo posebne mavčne mešanice za pene beton. Ampak, če se upoštevajo nekatera pravila, je lahko konča vse.

Zunanja površina betonskega betona

Najprej o tem, kako se ne morete obrezati. Ne morete segrevati pene ali polistirenske pene, mavca zunaj z navadnim ometom iz peska in betona, barvo s prekrivnimi filmskimi barvami. Kot grelnik, če je potrebno, lahko uporabite mineralno volno, barvo z barvami, ki ne pokrivajo pore za vlago, ki prihaja iz stene. Zdaj o tem, kaj lahko končate fasado pene betona.

Viseče fasade: obloge, stranske plošče, itd.

Pri dekoriranju s katerim koli materialom, ki je nameščen na letvice ali vodila med končnim materialom in steno, je odprtina. Imenuje se prezračevanje, saj je v tem intervalu s pravilno napravo aktivno gibanje zraka od spodaj navzgor. Pravilna naprava je prisotnost lukenj v končnem materialu na dnu in na vrhu. To zagotavlja pretok zraka od dna do vrha. Ta tok nosi z njo vlago, ki se odstrani iz sobe. Ta naprava rešuje problem kondenzata in vzdržuje normalno vlažnost sten. Ker ima z visokim vlažnostjo zračni beton nižje trdnosti, ohranjanje običajne vlažnosti prispeva k daljšemu življenjskemu obdobju. V grafu je prikazana odvisnost moči betonskega betona od odstotka vlage.

Odvisnost moči plinskega silikata na vlagi

Odvisnost moči plinskega silikata na vlagi

Pri zunanji obdelavi gaziranega betona z odzračenim očiščevanjem, večinoma vsebuje vsebnost vlage 10-15%, tj. je v optimalni coni. Za ustvarjanje takšne vrzeli na celotnem območju stene je polnjena letev, ki zagotavlja razdaljo 3-5 cm od stene do zunanjega obreza.

Primer proge za stransko ali oblogo

Primer proge za stransko ali oblogo

Za zaboj uporabite leseno palico (obdelano z antiseptiki), kovinske vodnike - pocinkane profile za mavčne plošče ali posebne za prezračevane fasade. Pogostost zabojnika je 40 cm. Po tem načelu je fasada narejena iz gaziranega betona z oblogo, straniščem, fasadnimi ploščami.

Pri pritrjevanju škatle iz stene se postavlja vprašanje: kaj, ali, natančneje, "kaj", da pritrdite zaboj na plinski silikat. Lahko samo na vijake (črne, so močnejši), ampak, da dobro držite zaboj, boste potrebovali veliko dolžino. To pomeni, da kovina globoko vstopi v telo bloke. Pozimi je odličen hladni most. Ampak to ni najslabše. Z obremenitvijo vetra okvir vibrira, se vibracije seveda prenašajo in pritrdijo. Pod delovanjem vibracij, pene iz pene betona. Zaradi tega lahko pride do vijaka.

In to ni vse. Zaradi temperaturne razlike - sorazmerno toplega betoniranega betona in hitro hlajenega samoprepustnega kovinskega materiala - samo-rezalnik tvori kondenzacijo. Ko temperatura pade, se zamrzne in uniči telo bloka. Na splošno enostavno ne uporabljajte samoreznih vijakov, da pritrdite škatlo na zunanjo zunanjo površino.

Pritrditev cinkanega profila na suspenzije

Pritrditev cinkanega profila na suspenzije

Da bi se iz tega položaja izognili, so v steno vstavljeni plastični čepi, pri čemer se uporabijo zatiči. Običajno so malo uporabne, čeprav bolje kot samo vijaki. Če uporabljate konvencionalno, mora biti dolžina plastičnega vtiča najmanj 30 mm.

Na splošno se pritrdite bolje na posebne, ki se imenujejo "za aerated concrete". Obstajajo v specializiranih trgovinah, ki prodajajo strojno opremo. Na običajnem gradbenem trgu jih ni mogoče najti. Iz navadnih vlivanih velikih dimenzij plastičnega dela, pa tudi bolj razvitih vijačnih plošč.

Vrste moznikov za plinski silikat

Vrste moznikov za plinski silikat

Način namestitve je standarden. Luknja se izvrta pod vtičem za moznik (plastični del). Odvisno od oblike površine vijaka se ga poganja (zgornji moznik je prikazan na fotografiji) ali pa je v njej privijačen (spodnji) plastični vložek. Nato privijte vijak.

Kako namestiti moznik v gaziranem betonu

Kako namestiti moznik v gaziranem betonu

Pri uporabi lesenih palic ali pocinkanih profilov so pritrjeni na takšne moznike. Korak namestitve zabojnika je manj kot ponavadi - to je približno 40 cm. To je za bolj enakomerno porazdelitev udarnih obremenitev, ki se pojavijo v močnih vetrovih. Primer plašča betonskega betona s stranicami je viden v videu. Obstaja veliko uporabnih odtenkov.

Zaključevanje opeke

Če fasado gaziranega betona z opeko prekrijete, bo desetletja brez težav. Obvezen pogoj je, da mora biti med steno končnega materiala in steno betoniranega betona ventzazar. Njegova širina ni manjša od 30 mm. Da bi delal pri polaganju zaključnih opek v spodnjem delu, pustite nekaj majhnih odprtin, v katerega bo vstopil zrak. Da bi preprečili, da bi živali spadale v njih, so prekrite z zračnimi rešetkami.

Načelo

Načelo "delo" sistema s steno okrasne opeke, ki se nanašajo na 3-5 cm

Pri izračunu temeljenja je treba upoštevati le to vrsto zaključka, v nasprotju s prezračenimi fasadami. Prvič, masa opeke, tudi pri polovici opeke, je precejšnja in jo je treba upoštevati pri izračunavanju nosilnosti nosilca. Drugič, pri določanju širine temeljev se upošteva širina cilja: previs opeke ne sme biti več kot 3 cm, potreben pa je še 3-15 cm med steno in oblogo.

Ampak, če ste samo steno opeke na zahtevano razdaljo od stene hiše, je zelo verjetno, da bo preprosto padel. Ker je potrebno povezati stene pene betona in opeke. Če želite to narediti, tudi v fazi polaganja pene, med bloki so nameščene tanke plošče, ki se imenujejo "prožne povezave". Najboljše od vsega - če so iz nerjavečega jekla. Medij v raztopini, v katero se ti trakovi segrejejo, ima alkalno reakcijo in v alkalnem mediju se kovina, tudi cink, hitro zlomi.

Vstavljene plošče v montažne plošče za komuniciranje z opečnimi ploščami iz pene betona, vendar so pocinkane in po nekaj letih lahko opeka zaključi

Vstavljene plošče v montažne plošče za komuniciranje z opečnimi ploščami iz pene betona, vendar so pocinkane in po nekaj letih lahko opeka zaključi

Ploščice na površini stene so nameščene približno 60 cm v vsaki drugi vrsti, največja razdalja med vrstama vrstic je 50 cm. Plošče so razporejene. Na področju vogalov, okenskih in vratnih odprtin morajo biti bolj pogosto nameščeni.

Vgradnja fleksibilnih priključkov za zaključek njihove opeke z izolacijo in brez

Vgradnja fleksibilnih priključkov za zaključek njihove opeke z izolacijo in brez

Včasih ko pozabite polaganje plošč. V tem primeru je v steno privit moznik, na katerega je že pritrjena kovinska perforirana plošča ali poseben nerjaveči zatič. Druga možnost: pri polaganju opeke, ki je ravno nasproti šiva, je v steni izdelana luknja, v katero je zamašena lupina. Žebljiček bi moral segati 10 cm v telo betona in skoraj celotno širino opeke. Ampak lasni pokrov ni fleksibilen in lahko zlomi tako gaziran beton kot opeke (v tleh opeke - natančno). Zato je bolje, da ne trpimo takšnega "varčevanja". Kako je končanje gaziranih betonov z zaključnimi opekami z ventazorjem - v videu.

Kako ometati fasado gaziranega betona

Kot smo že omenili, je mogoče omete za gazirane betone uporabljati le z visoko prepustnostjo hlapov. Ti obliži so dragi, vendar se uporabljajo v tankem sloju. Zaradi tega je potrebnih več pripravljalnih ukrepov, da se doseže enakomerna površina.

Z ometnim delom z vlažnostjo blokov gaziranih betonov ne zažene več kot 27%. Pred začetkom dela površino obdelamo:

 • Odsesajte s čopičem;
 • s plavajočo površino je izravnana;
 • vdolbine in čipi so vgrajeni z lepilom, mešanim z aerosolom iz prahu, ki se je izkazal pri rezanju blokov.

Najmanjša plast - do 10 mm ni mogoče okrepiti. Zaradi glutinastih aditivov v sestavi, se bo trdno držal na površini. Če je sloj 10-15 mm, je potrebno ojačati mrežasto mrežo iz steklenih vlaken, debeline 15-20 mm pa mrežo potrebuje kovinsko barvo. Zunanja prevleka aerodinamičnega betona z ometom z večjo debelino ni praktična.

Omrežje za delo na prostem mora imeti celico reda 3 mm. Odporen mora na alkalna okolja (napisana na embalaži), sicer pa po nekaj mesecih izgubi moč in ustavi držanje ometa. Posledično se bo končna plast upadala.

Končna obdelava gaziranega betona z mavcem zunaj

Končna obdelava gaziranega betona z mavcem zunaj

Okrepitev poteka na uporabljeni plasti mešanice. Uporablja se tudi poseben, ima odlično oprijemljivost na penast beton, ustvari podlago za nanašanje dekorativnega ometa. Sestavek nanese na steno s trakom. Medtem, ko ni zamrznjen, se mu mreža vrne. Z zrezano lopatico ali lopatico mrežo pritisnete v raztopino. Ko je popolnoma potopljena, vzemite navadno široko lopatico in površino poravnajte, po potrebi dodajte raztopino. Podloženo površino pustite, da se posuši. Obdobje je odvisno od uporabljenega materiala in ga določi proizvajalec. Povprečno obdobje je 7 dni.

Na posušeni površini ojačitvene plasti se uporabi premaz. Izvaja več funkcij:

 • izenačuje vpojnost substrata (zmanjšuje);
 • barva siva (bela);
 • zmanjšuje poroznost.

Na suhem prahu (v opisu je že opisano), ki se že uporablja za zaključno obdelavo - dekorativni omet. Tehnika njegove uporabe je odvisna od vrste sestave.

Ogrevanje betonskih sten

Z običajnim izračunom in upoštevanjem tehnologije (polaganje na lepilo z debelino šiva 1-2 mm) plinske silikatne stene pri segrevanju ni potrebno. V osrednjem delu Rusije je debelina bloka 325 mm. Če bi vseeno obstajala potreba, mora biti izolacija prepustna za paro. In to je mineralna volna in penasta stekla. Foamglass ima odlične lastnosti, vendar visoko ceno. Mineralna volna - cenejša. Debelina izolacije je odvisna od tega, kako hladna je v hiši, vendar je običajno minimalna uporaba 50 mm.

Pri dekoriranju s kozarcem je izdelan iz širšega krovu ali profila, pri čemer se upošteva dejstvo, da se debelini izolacije doda debelini ventilatorja. Včasih boste morda potrebovali rešetko. Gre za dodatne letvice, ki so, odvisno od okoliščin, pakirane skupaj ali čez prvi zaboj. Vgrajena toplotna izolacija na steno s posebnimi plastičnimi mozniki s širokim klobukom v obliki glive.

Notranja končna obdelava betonskega betona

Dekoracija notranjega betonskega betona ima svoje značilnosti. Bolj pogosto take stene vse iste omet. Uporabite enake drage mešanice kot pri zunanji dekoraciji, vendar je zelo drago. Obstajajo načini za običajno izdelavo sten z navadnimi cementnimi ali mavčnimi ometami. Toda to zahteva dodatne ukrepe: s pomočjo poceni lepil za ploščice se ustvari predhodno oprostitev. Ima dobro oprijemljivost (adhezija), tudi s sorazmerno ravno površino aeracijskega betona, ustvarja odlično podlago za nanos naslednjih plasti. ometi. Postopek je naslednji:

 • Zmanjšujemo higroskopnost gaziranega betona. Če katerikoli omet nanašate na nepripravljen blok, ne bo imel časa, da bi ga "ujeli", saj bo aerodinamičen zelo hitro absorbiral vso vlago. Plast se le uniči. Zato se najprej stene očistijo iz prahu, nato pa prekrijejo osnovo za globoko penetracijo. Traja dve plasti. Prvi sušimo približno en dan (odvisno od vlažnosti in temperature).

  Stene lahko napolnite z valjčkom ali pa lahko vlijete sestavo v navaden vrt

  Stene se lahko napolnijo z valjčkom ali pa lahko vlijete sestavo v navaden razpršilnik vrta

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  68 + = 76