Pregradne stene: vrste, debelina stekla, montaža

Zasnova naše hiše je ustvarjalni proces, ki vam omogoča, da se popolnoma razlikujete od prostorov istega načrtovanja glede na funkcionalnost, namen in vrsto stanovanja. Raznolikost novih in starih materialov ponuja veliko priložnosti za izvajanje najbolj drznih projektov. Na primer, če želite stanovanje nekonvencionalen videz, spremenite postavitev, ne da bi postavili nove stene, omogočite steklene razdelke v stanovanju ali hiši. Njihova namestitev ne zahteva dovoljenja, ne "naloži" prostor, temveč jo ločuje, tako da zavira posamezne cone. 

Vrste in sorte

Najprej se pogovorimo o strukturnih značilnostih steklenih pregrad. Konvencionalno se lahko razdelimo na naslednje skupine;

 • Vse steklo. Predeli te vrste so sestavljeni iz velikih steklenih plošč brez dodatnih struktur. Poleg stekla so potrebni le pritrdilni elementi za pritrditev na strop / tla / stene. Steklo naj bi imelo veliko nosilnost, zato se pogosto uporablja duplex ali tripleksno steklo, lepljeno s prozornim filmom. Ko je to kozarec uničeno, se ne razkroji in fragmenti ostanejo visi na filmu. Steklo je dobro, vendar drago.

  Zdi se, da vse steklene plošče nimajo meja

  Zdi se, da vse steklene plošče nimajo meja

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  6 + 3 =