Стени и прегради от гипсокартон: ние правим себе си

Основната задача за ремонт в повечето жилища и апартаменти е да се приведат стените в нормално състояние. Всъщност, преди няколко десетилетия, почти никой не беше за идеално гладки стени и не мислеше за това. Приведена на принципа на "поне по някакъв начин". Можете да коригирате ситуацията по всички правила: счупете старата мазилка и изцяло мазилката на фаровете. Това е правилно и надеждно. Но дълга, мръсна, скъпа. По-лесно е да се използват така наречените сухи методи: да се изравни повърхността на стената с гипсокартон (GKL). Втората задача, която често трябва да бъде решена в процеса на ремонт: реконструкция. Премахваме старите дялове, поставяме нови. Новите интериорни и декоративни прегради се изработват и от гипсокартон. Как да изравним и сложим стените на гипсокартон със собствените си ръце и да разкажем в статията.

Как да стенни стени от гипсокартон

Първо, помислете за случая, когато трябва да подредите повърхността на съществуващите стени. Има три варианта за закрепване на гипсокартон към стените:

  1. На скелет от поцинковани профили. Тя позволява да се получи идеална повърхност за всяка кривина. Профилите са прикрепени към специални брави. От тях се монтират рамковите подпори и джъмперите, чиято предна част лежи в същата равнина. Тъй като сухото строителство се намира на прилично разстояние от основната стена, между нея и стената могат да се поставят комуникации и окабеляване. Друг плюс на тази опция - възможността за поставяне на изолация или звукоизолация. Без минус рамката от профила - без нагревател, той много добре води звуци: ако ударите върху покритието на стената, звукът се получава, както на барабан.

   Рамка, изработена от профили за гипсокартон

   Рамка, изработена от профили за гипсокартон

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   41 + = 49