Пластмасов външен ъгъл за плочки

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Външният ъгъл на плочката не е задължителен елемент за монтаж. Въпреки това, за да се получи красиво, гладко и естетически атрактивно покритие без него е задължително. Ъглите могат да бъдат направени от различни материали: алуминий, пластмаса, неръждаем метал, керамика. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Пластмасов външен ъгъл за плочки

В тази статия ще говорим за плюсовете и минусите на използването на външните ъгли на пластмасата.

предимства

Външният ъгъл е L-образен профил, използван за довършителни работи за монтаж на плочки. Използва се за украса на външните ъгли на облицовката. Пластмасовият ъгъл изпълнява едновременно няколко функции.

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Първо, чисто естетически. Облицовката на плочки е доста трудоемка задача, изискваща внимателност и грижа. Въпреки това, често се появяват малки грешки по време на работа. Скрийте ги и дайте на платното красив, гладък и завършен вид, просто помагат на пластмасовите външни ъгли. В допълнение, широк избор от нюанси на пластмаса, ви позволява да изберете правилната опция за проектиране на плочки от почти всеки цвят. Ъгълът може да бъде в тона на основното платно или да има контрастен нюанс.

Пластмасов външен ъгъл за плочки

На второ място, ъглите носят осезаем функционален товар. Използването на ъглите може значително да увеличи живота на самата плочка. Външният ъгъл има значително механично натоварване, което предотвратява появата на стружки и пукнатини в плочките с външни удари. В случай на механично увреждане площ да замени много по-бързо и по-евтино, отколкото изцяло или частично да се премахне керемидите.

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Трето, ъгловото съединение на плочките има достатъчно остра или дори назъбена повърхност, особено ако плочките са нарязани. За да се избегнат възможни наранявания или разфасовки, се използва външният ъгъл. Този момент е особено важен, ако има деца наблизо.

В допълнение, външният ъгъл позволява максимално уплътняване на шевовете в фугите на плочките. Това предотвратява появата и разпространението на гъби и мухъл. Друго предимство на външния ъгъл на пластмаса е достатъчно мекота и съответствие на пластмасовата конструкция.

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Ъглите на вида на скованост могат да бъдат разделени на три групи: твърди, полутвърди и меки. Първите два типа са изработени от метал и PVC. Те могат да бъдат по-здрави и много по-издръжливи, но с тяхна помощ е много трудно да се остъкли повърхността със сложна геометрична форма. С пластмасов ъгъл това е много по-лесно и по-бързо. Те се използват за довършителни работи както с прави, така и с извити повърхности.

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Как да изберем размера?

При избора на десен ъгъл (ако това не е предвидено в колекцията плочка, която се използва за облицовка), най-добре е да се вземе проба от плочката с магазина. Така че ще бъде по-лесно да изберете подходящ профил за цветовата схема.

За да направите завършената плочка възможно най-ефективна и хармонична, ъглите трябва да бъдат избрани не толкова цветни, колкото по размер. Изборът на подходящ размер на ъгъла зависи пряко от дебелината на използваната плочка. Плочки трябва да са в ъгъла достатъчно здраво, и пластмасов профил не трябва да бъде прекалено много, за да се издигне над повърхността на плочката.

Освен това, като изберете ъгъл, трябва да знаете какъв вид плочка ще бъде в края на ъгъла - цял или подрязан. Тази точка е от съществено значение. Разликата в дебелината между средата и ръба на изрязаната плочка може да достигне от 1 до 2 мм, в зависимост от формата му. Следователно най-добре е да се определи тази точка предварително, защото ъгълът в идеалния случай трябва да прикрива всички неравности и грапавост на плочката. За това се използва.

Всеки ъгъл има свои собствени маркировки върху него и можете да се ръководи чрез сравняване на броя на плочки с дебелина, която ще бъде използвана за регистрация.

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Как да инсталирам?

Преди да монтирате ъгъла, трябва да направите всички необходими измервания и ъгълът да бъде отрязан точно на височината на реда. След това трябва да поставите една или две плочки в жлеба на ъгъла, да проверите плътността на връзката им и да извършите необходимата маркировка. Това се прави, за да се гарантира, че цялата серия от плочки е монтирана с ъгъл възможно най-точно и ясно.

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Ъгълът на монтиране е както следва. Първо, залепва се върху ъгъла на стената, ъгълът се поставя внимателно върху марката и силно се притиска към стената. Като друг вариант, ъгълът може да бъде пробит. На плочката се нанася лепило, плочката се вкарва в жлеба на ъгъла и се натиска силно. Същото се случва и с втория и следващите плочки. В процеса на облицовка е необходимо периодично да се проверява нивото на полагане на плоскостта. Излишното лепило веднага се отстранява. Положеният ред плочки се изтрива сух с чист парцал.

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Пластмасов външен ъгъл за плочки

Пластмасов външен ъгъл за плочки

За монтиране е много стегнат и надежден, плочките са допълнително затегнати с боя лента. Отстранете го може да бъде посланик на пълно изсъхване на разтвора, около един ден по-късно.

Ако ъгълът е украсен със стена, то най-добре го сложете от тавана до пода. Част от стената, която попада в зрителното поле, трябва да бъде оформена много добре и красиво. Подрязаната плочка или ъгъл ще бъде много по-малко забележима в долната част на стаята.

Монтирането на ъгъла е прост процес, но изисква грижи и определено умение. Понякога е невъзможно тясното свързване на плочката с ъгъла. Това може да се дължи на геометрията на плочката или профила. В такъв случай е необходимо да се предвиди възможност за малка хлабина между тях, който след това затворен варов разтвор.

Пластмасов външен ъгъл за плочки

На ъгъла изглеждаше чиста и красива керемида, в непосредствена близост до ъгъла, задължително да е цяло. Нарязаната плочка е най-добре поставена в самия ъгъл.

В допълнение, качеството на завършеното покритие влияе върху качеството на самия ъгъл. Тя трябва да бъде гладка, гладка и достатъчно твърда. Тонът му не трябва да се открояват от общия фон на интериора и елегантно го подчертая. При спазване на всички тези правила, можете да бъдете сигурни, че крайният покритието ще се превърне идеално равна, гладка, красива и ще продължи в продължение на много години.

Пластмасов външен ъгъл за плочки

За повече информация относно инсталирането на ъгъл върху плочка вижте следния видеоклип.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3