Pile fundament med grill: Enhet med egne hender

Ikke alltid og ikke i alle situasjoner kan du bruke tradisjonelle fundament - tape og skive. I noen situasjoner blir de for dyrt: opptil 40-50% av kostnaden for hele bygningen kan gå til deres arrangement. Vanligvis skjer dette når det bygges i områder med stor dybdefrysing (under 2 meter) eller på ustabile, dårlige jordar. I slike tilfeller er stiftfundamentet ofte den beste løsningen.

Hva er et grunnlag for fundamentet

Pile fundament trolig forestille alle: det er et antall peler, begravet i jorden til et nivå på bærelaget eller under frysepunktet. I sin rene form brukes denne typen grunnlag sjelden. Dette stammer fra den opprinnelige design, som ikke tillater å omfordele belastningen mellom hauger hjemmefra. Fordi stiftfundamentet hovedsakelig er laget for logger fra tømmer eller tømmer, noen ganger - under rammehus. Disse typer byggematerialer, på grunn av deres egenskaper, distribuerer selv lasten. Med hus fra andre materialer er de dårlig kompatible.

Men deres forbedret visning - Pile Foundation med flåte - fratatt mange svakheter og kan brukes til murstein og blokker under bygging. I dem er alle støtter bundet med et bånd av metall eller armert betong (betong) i en enkelt struktur. Dette båndet kalles grill.

På denne måten blir stiften og grunnlaget tatt ut av jorden

På denne måten blir stiften og grunnlaget tatt ut av jorden

Grilling er en del av stiftelsen, som forener toppene av haugene og tjener som støtte for veggene. Det er grillingen aksepterer, og på grunn av den lukkede utformingen omfordeler lasten, overfører den til hauger. Det kan være metall, tre, betong eller armert betong. Ifølge type utførelse er betong (jernbetong) griller lav og høy.

Distinguish pile fundament med høy og lav grilling

Distinguish pile fundament med høy og lav grilling

En høy grill er over bakkenivå. Ofte er det laget av metallkanaler med stort tverrsnitt eller firkantede metallrør. Gjør fortsatt en slik grill av betong, men enheten er mer komplisert: du må finne ut hvordan du skal fylle båndet på avstand fra bakken.

Hvordan virker grilling og hva gir den

Ethvert hus i forskjellige deler vil gi en annen belastning: dekorasjon, møbler, sanitetsartikler, andre ting plasseres ujevnt. Følgelig vil belastningen fra de forskjellige delene være forskjellige. Grövsterk tar på seg disse ujevne belastningene og omfordeler dem. Den "justerte" belastningen overføres allerede til haugene.

Hva er forskjellen mellom haug og stift og grunnfond

Hva er forskjellen mellom haug og stift-fundament fundament (for å øke størrelsen på bildet, klikk på det med høyre museknapp)

Enn det er bra? Det faktum at med samme last av hauger, er det mindre sjanse for at de vil sitte ujevnt. Og ujevn krymping fører, som du vet, til sprekker i fundamentet og veggene. Derfor er stiftfundamentet mer stabilt. Selv om den største ulempen med bunkefundamentene er igjen: Vi kan ikke vite hvilken type jord som ligger under hver av haugene. Fordi å forutsi at deres oppførsel er urealistisk. Det er derfor de ikke er veldig glad i arkitekter: det er umulig å garantere den langsiktige driften av huset.

Belt fundament på hauger

Mer forutsigbar i denne forbindelse er lav grill. De starter vanligvis under bakkenivå og er støpt av forsterket (eller ikke avhengig av prosjektet) betong. Og forsterkningen av haugene er forbundet med grillenes beslag.

I dette tilfellet er grillen et fint strippet båndfundament og er produsert ved hjelp av samme teknologi. Det adskiller seg ved at den har en stiv forbindelse med haugene, noe som til tider øker stabiliteten og stabiliteten til strukturen. Likevel er slike grunnlag kalt bånd på hauger eller bunkebånd. Denne designen er nesten ideell: kombinerer fordelene ved en haug og et strimlestift, som i stor grad kompenserer for sine mangler.

Arrangement av bunkefunn

Enhetens bunkebunns fundament (for å øke størrelsen på bildet, klikk på det med høyre museknapp)

Hvordan virker det? Lasten fra huset overføres til båndet. På grunn av tilstedeværelsen av langsgående forsterkning omfordeles over hele området. Siden båndet hviler på bakken, overføres noe av lasten til det, resten ligger på haugene. Samtidig er lasten og krympingen jevn: de er "avjordet" av båndet.

På monolitiske tapestiftelser kan leses i denne artikkelen.

Om vinteren, når de begynner på fundamentet arbeidsstyrken duvende, alle plusser haug-stripen fundament. Hvis huset er på puchnistyh jord, dem liggende dybde under fryse nivå, er det meget vanskelig å forestille seg de betingelser under hvilke huset oksid, eller den vil gi en ujevn krymping.

Når stansekreftene blir påført på båndet, gir "hælene" av haugene, og egentlig de selv, ikke grunn til å bevege grunnlaget. Derfor er bunnluggfunnene et utmerket valg på sterk puffy jord. Kostnadene er mye høyere enn når man bygger en konvensjonell bunkefunn, men mye lavere enn når man bygger en bånd under dybden av frysing.

Når den kan brukes

Det anbefales å sette stablingsstiftelsen i følgende tilfeller:

 • Når de ustabile og svakt bærende jordene gir en tilstrekkelig stor dybde. Dette Karst, skoger, torvjord, kvikksand, anlegg og fruktbar jord med stor tykkelse (mer enn 1,4-1,5 meter). I dette tilfellet skal lasten overføres til den underjordiske grunnen med normal bæreevne. Å komme til dem er ikke alltid mulig, og hvis du kan, er grunnlaget for dyrt. Derfor er overføring av last ved hjelp av hauger det beste valget.
 • På steder med store forskjeller i høyde. I dette tilfellet, ofte mye billigere å bruke hauger av annen høyde enn utføre arbeid på bakken planering eller fylle dype tape som kan kompensere for høydeforskjellen.

  En av de typene pile-rostrevkova fundamentet - med hauger TISE

  En av de typene pile-rostrevkova fundamentet - med hauger TISE

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  79 − 75 =