Typer og stadier af konstruktion af kolonnefundamente

Et af de populære grundlag for småhuse og gårdsbebyggelser er kolonner. Det er attraktivt for små omkostninger, enkel gennemførelse og det faktum, at det kan bygges af egne hænder, endda en person, der ikke har særlig erfaring med byggesager. Det kolonneformede fundament er også godt, fordi det kan konstrueres til de fleste bygninger og forhold. 

Enhed og typer

Søjlefonden består af en række støttestøtter, der overfører lasten fra bygningen til jorden. Stillinger kan have en rektangulær eller cirkulær sektion, der kan udføres fra:

 • monolitisk armeret beton;
 • mursten (fyldig keramik, brænde);
 • beton (fra tung beton af mærke ikke lavere end В15) og armeret betonblokke;
 • buta og butobeton.

Den mest pålidelige er monolitisk armeret beton. De kan bruges på jord, der er tilbøjelige til at piske med et højt grundvandsniveau. Alt resten består af elementer fastgjort med betonmorter og er underordnet i styrke til monolit. De anbefales til brug på normale jordbund.

To typer af columnar fundament af forskellige materialer, til bygninger af forskellige vægte

To typer af columnar fundament af forskellige materialer, til bygninger af forskellige vægte

Stillinger i den obligatoriske på sat i hjørner af bygningen, i tilstødende mure og piers. Hvis afstanden mellem understøtninger overstiger 3 m, læg ekstra. . Trin installere et gennemsnit på 1,5-2,5 m De mere alvorlige bliver bygningen, den nederste trin, men mere end 1 m det giver ingen mening at sætte for dyrt fundament arbejde.

Typer af grillning

At laste fra bygningen blev overført til søjlerne jævnt, de er forbundet med en tværbjælke - en grill eller et lavt bånd. Dette nivellerede en af ​​de største ulemper ved kolonneformede baser - den mulige ujævne krympning af understøtningerne.

Eksempel på columnar fundament med grillning

Eksempel på columnar fundament med grillning

Når man bygger træhuse eller karkasnikov som hegn ofte anvendes træbjælke af stort tværsnit, anvendes undertiden metal - formede rør med stort tværsnit eller T-profil / I-bjælker. For at forbinde bjælkerne og strapping under konstruktionen af ​​søjlerne i dem lægge pins, særlige fastgørelseselementer eller frigøre forstærkning. Formen af ​​realkreditlån vælges ud fra den planlagte type grill.

Strapping af søjler med metal

Strapping af søjler med metal

Under træhuse er de ofte stablet

Under træhuse er de ofte stablet

For tunge huse gør en betonbjælke. Det kan være sammensat - fra færdige armerede betonbjælker, og kan være monolitisk. Selv om komponenterne implementeres lettere (køb, sæt, bind), men monolitisk er billigere og endnu mere pålidelig. Derfor anvendes monolitisk grillning oftere. Under mursten og andre tunge materialer er det mere passende.

Eksempel på et kolonneformet fundament med en monolitisk grillning

Eksempel på et kolonneformet fundament med en monolitisk grillning

Ved fremstillingen af ​​en mole fundament monolitiske hegn forstærkende søjler gøre med frigivelsen af ​​mindst 70 cm. Disse emner forbindes derefter med forstærkningsrammen hegn.

Udvidelser og deres fundament

Hvis huset har lettere udvidelser - en veranda, en veranda, en rute - grundlæggelserne adskiller og afbrydes. Det betyder, at de laver deres egen skitse for huset, deres egen til verandaen. Og de burde ikke have nogen fælles grund med hinanden. Da grillen (strålerne, der passerer langs toppen af ​​støtterne) er placeret ved siden af ​​hinanden, placeres et spjældlag mellem dem. For eksempel ruberoid i to lag, mineraluldskort og andre lignende materialer.

Et eksempel på organisationen af ​​en tilstødende veranda

Et eksempel på organisationen af ​​en tilstødende veranda

Dette er nødvendigt, fordi vægten af ​​disse elementer er meget forskellige, henholdsvis størrelsen af ​​belastningen på fundamentet. Hvis du gør det sammenhængende, vil en stor forskel medføre en skævhed og muligvis ødelæggelsen af ​​bygningen.

Sådan lukker du huller mellem polerne

Ved installation af et kolonnerfundament er bygningen hævet over jorden og et udkast løber under gulvet. Det er godt at opretholde normal fugt i skoven, men dårlig for opvarmning: gulvet er for koldt. Endnu en ting: hver levende væsen elsker at leve under huset. Både indenlandske og ikke meget ... Af disse grunde forsøger rummet mellem søjlerne at lukke. Der er to måder at gøre dette på:

 • enheden af ​​hætteglasset - sten eller murværk mellem søjlerne
 • Vedhæftning af stykker af arkmateriale eller efterbehandling materialer.

Det er jo lettere at vedhæfte arkmateriale. Han bliver så afskåret, så han ikke hviler på jorden. Det resterende hul er nyttigt både til ventilation og til kompensation af stansning.

Zabirku gør, hvis de planlægger at skabe et opvarmet område omkring huset. I dette tilfælde er det indstillet, så den ikke er stablet hegn eller waistrail - gør i samme niveau som den ydre kant af søjlerne (de bør være bredere end væggen mindst 10 cm).

Et eksempel på en butan swab-anordning

Et eksempel på en butan swab-anordning

Under Zabirko ønskeligt at fremstille en base: til at grave en grøft dybde på mindst 20-30 cm, fylde og komprimeret lag af sand på det - grus, som også ram. Så sættes en dekorativ væg på denne komprimerede base.

Support-columnar foundation

På normale jordområder kan små lyse bygninger med et areal på højst 30 kvadratmeter - som et skur, lysthus og andre lignende bygninger - laves på et let fundament. Det kaldes columnar-columnar. Normalt er det en eller flere betonblokke lagt på en sandkvalitetspude.

Support-columnar foundation

Support-columnar foundation

Planlægning søjler er det samme: i hjørnerne, i de tilstødende vægge og mellemliggende, om nødvendigt. Med denne type er det vigtigt at padle puden og dermed øge jordens bæreevne. Og endnu en ting: På sådanne løse eller leragtige vandmættede jordarter bør denne type substrat ikke anvendes. Selv under brusebad eller skur. Det vil være helt upåliteligt.

Hvad er forskellen mellem bunke og kolonnefundament

Hvis man ser på kolonnefundamentet med runde søjler og bunke, er der ved første øjekast ingen forskel. Men det er det. Disse er de jordarter, de er placeret på, og dybden, som de er begravet til. Stabel fundamenter er lagt på jord med en svag bærende kapacitet og deres opgave er at passere ustabile jordarter og overføre lasten fra huset til tættere lag. Kolonner er anbragt på jord med normal bæreevne, og deres dybde bestemmes af jordtype, klimazone og grundvandsniveau. Strukturelt er de ens, men opgaverne har forskellige, såvel som forskellige anvendelsesområder.

 Hvad er jordstansning, og hvordan påvirker det fundamentets valg

Det sværeste for byggeri er lerjord. De trækker vand dårligt, og det akkumuleres i små hulrum. Ved frysning øges mængden af ​​jorden markant. Forøgelse i volumen, jorden presser på alt, der er i det, herunder fundamentet. Dette fænomen kaldes puffing (jorden svulmer), og jordbunden, og som de tydeligt udtrykkes - er voldsomt.

Stansekræfterne anvendes som nedenunder, forsøger at skubbe stangen og fra siderne, forsøger at flytte støtten til siden. Det er derfor, at det er bedre at lave søjler i monolithic med forstærkning i ler - loamy - jord.

Hvordan virker stansekræfterne på et kolonnefundament

Hvordan virker stansekræfterne på et kolonnefundament

Også, så søjlerne ikke trykkes op, bliver den nederste del forstørret. Dette område hedder en hæl og i størrelse er det normalt dobbelt så stor som kolonnen selv, og dens højde er lig med 1/3 af kolonneafsnittet. For eksempel under søjlen 40 cm gør en hæl 80 * 80 cm, en højde på 13 cm eller deromkring.

Sømmene mellem blokke / mursten / sten i præfabrikerede kolonner er ikke altid i stand til at modstå de tværgående kræfter, fordi at mindske hævelsen kræfter indvirkning på holdene er på molen fundament med skrå vægge. Dette øger deres pålidelighed i jordbunden. På normale jordarter er søjlerne stablet med lige vægge.

Præfabrikeret søjlefundament er lavet med afskårne vægge

Præfabrikeret søjlefundament er lavet med afskårne vægge

Anvendelsesområde

Som allerede nævnt kaldes også kolonnefunden søjle eller søjler) normalt på jord med normal bærende kapacitet. På løse sand, tørvemøller og andre ustabile grunde anvendes de ikke. Dens hovedtræk - det er umuligt at organisere en kælder og et blæst mellemrum mellem grundniveauet og det hårde gulv. De skal også være opmærksom på, når de vælger.

De er egnede til følgende tilfælde:

 • under husene af lette materialer - træ, ramme, skjold;
 • under tunge vægge, hvis det er nødvendigt at grave et fundament dybere end 1,8-2 meter og bæltet bliver meget dyrt;
 • på stærkt puchinistyh jord - på polakker spiller mindre kræfter, end på et bånd.

  Et af de kolonnefundamente er et bundbillede

  Et af de kolonnefundamente er et bundbillede

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  56 − 47 =