Odvodni mehanizem za WC školjko

Odvodni mehanizem za WC školjko

Okvarjen drenažni mehanizem ne dopušča postopka odvajanja. Za njegovo delo je odgovoren poseben mehanizem. Za razumevanje odtenkov njegovega dela, popravila, je treba podrobno seznaniti z napravo, njenimi tipi in drugimi parametri. O tem govorimo danes z vami in se bomo pogovarjali v našem materialu.

Vrste

Danes obstajata dve vrsti drenažnih mehanizmov:

 • Single-mode;
 • Dvojni način.

V prvem primeru se izpust izvede z uporabo celotne količine tekočine, ki je prisotna v rezervoarju.

V drugem sta dva gumba odgovorna za odvajanje določene količine vode - večje in manjše. Uporaba takšnih sistemov je upravičena, saj prihranijo vodo brez uporabe celotnega volumna, kadar ni potrebe po njej.

Kljub razlikam v vrsti odtočnega mehanizma, načelo njegovega delovanja ostaja enako. Na različne načine se le-tem prenaša samo ventil, ki zaklene odtočno luknjo.

Zasnova tega ventila določa načelo njenega delovanja. V nekaterih primerih je ta ventil nameščen na koncu cevastih palic, ki delujejo kot preliv. V drugih modelih je ventil zaprt in odprt z uporabo verig iz plastike ali kovine. To načelo ni mogoče imenovati dobro, saj sistem pogosto ne uspe.

Enosmerni toaletni sistem

Dvosmerni toaletni sistem

Gumbi so razdeljeni v dve vrsti. Nekateri so nameščeni neodvisno drug od drugega, drugi pa odpirajo ventil zaradi plastičnih vzvodov.

Odtenki sprožilca izpustne posode omogočajo razlikovanje med njimi. Kot rezultat, danes obstajata dve vrsti:

 1. Stranski. Ta mehanizem je pomemben za rezervoarje z vodo (rezervoarji), ki se nahajajo visoko nad skledo. Za začetek potrebujete posebno vrv. Če je rezervoar nizek, je gumb na strani.
 2. Zgoraj. Primeren je za cisterne, nameščene pod ali nameščene v steno. Sistem upravljajo gumbi ali glava. Torej se aktivirajo ročno ali samodejno.

Zagon mehanizmov za WC školjko

Osnovni elementi

Preden začnemo izvajati popravila ali vzdrževanje, bomo razumeli napravo.

Vsak model stranišča je opremljen z dvema glavnima elementoma - skledo in vsebnikom, to je pomivalnim rezervoarjem.

Ko odstranite pokrov iz rezervoarja, pod njim boste videli drenažni sistem. Vključuje plovec, ročice in pečati. Pogojno je celoten sistem razdeljen na dva podsistema - komplet in odtok.

Z izpustom gumba se odtočna luknja zapre, prične se pretok v rezervoar tekočine. S pomočjo plavajočega nivoja je reguliran nivo vode in po potrebi - pipe so zaprta.

Različni proizvajalci proizvajajo različne modele, vendar to ne bo spremenilo pomena delovanja slive.

Glavni elementi mehanizma za odvajanje stranišča

Načelo delovanja

Kot smo že omenili, je delovanje drenažnega sistema odvisno od funkcionalnosti dva podsistema - nastavite in odcedite.

Za razumevanje zapletenosti dela celotne skupščine je lahko le ločen pregled vsake enote.

Komplet vode

Ventili za nastavitev oskrbe z vodo so različni:

 1. S stransko krmo. V takih primerih je vgradnja nameščena na vrhu. Takšne sisteme praviloma najdemo med domačimi proizvajalci straniščnih školjk. To pojasnjuje poceni mehanizem. Vendar ga zaznamuje večji hrup med delovanjem. Modeli srednje in drage cenovne kategorije predvidevajo namestitev cevi. Preko nje se voda dovaja na dno, s čimer se zmanjša raven hrupa.
 2. S spodnjim krmilom. Ta sistem je v straniščih tuje in naše proizvodnje. Hrup je minimalen, kar pojasnjuje priljubljenost in pomembnost sistema.

Bočna oskrba s straniščno posodo

Spuščanje vode v WC školjko

Praznjenje

Če želite aktivirati odtok, povlecite steblo ali pritisnite gumb. Najbolj priljubljena in moderna različica je opremljena s tipko in vzvodom. Če je rezervoar skrit, to je vgrajen v steno, je gumb nameščen na steno. Zaradi tega imajo viseče straniščne školjke prednosti in slabosti. Značilna negativna lastnost je kompleksnost popravila, saj je mogoče doseči ojačitev samo skozi majhno luknjo.

Sistem gumbov ima 1 ali 2 načina, kot smo že opozorili. Pri velikih družinah je priporočljivo, da kupite različico z dvema načinoma, ki vam omogočajo izčrpanje manjše in večje količine tekočine, odvisno od pritisnjenega gumba.

Nekateri modeli z dvema načinoma delovanja so narejeni z enim gumbom. Tukaj je odtok manjše ali večje količine odvisen od tega, koliko je pritisnjen gumb.

Sistem za odtok gumba potisnite na stranišče

Sistem odvajanja vode iz sodobne straniščne školjke

Gumb za odvajanje vode na stranišče

Načini namestitve

Danes uporabljamo več načinov namestitve odtočnega rezervoarja. Vsak od njih ima svoje lastne odtenke, prednosti in slabosti.

 1. Pritrditev nad skledo WC školjke. V smislu estetike ni najboljša možnost. Opozarja na odločitve sovjetskih časov. Ampak popravilo se sama po sebi laže, ne zahteva posebnih veščin. Plus je dejstvo, da se voda premika navzdol pod privlačnostjo, iz te posode se bolj učinkovito spere.
 2. Montaža na stranišču ali posebnem stojalu. Obstaja podobna možnost pogosteje kot druge. Za pritrditev in izogibanje puščanju med posodo in rezervoarjem so nameščene gumijaste tesnilke - manšeta. Estetski, kompaktni, racionalni.
 3. Montaža na steno. Metoda je pomembna le, če načrtujete večji remont vaše sanitarne enote. Za to metodo je potrebno v steno namestiti vsebnik in iztakniti odtočni gumb. Zanimivo je, da je vidna le skleda. To prihrani prostor, zagotavlja privlačnejši izgled prostora. Toda popravilo je zapleteno, saj lahko pridete do armature samo skozi luknjo pod odtočnim gumbom na steni.

WC školjka, ki se nahaja nad skledo

Toaletna posoda, ki se nahaja na samem WC-ju

WC posodo vgrajena v steno

Deli

Nakup rezervnih delov za popravilo stranišča je naravna stvar. Veliko težav je mogoče rešiti z zamenjavo komponent, elementov za ojačitev ali celotnih sklopov.

V rezervne dele sistema za odvod lahko vključite ventile, sistem za prelivanje, hruške, gumbe, vse vrste napeljave, ki zagotavljajo gibljive cevi in ​​celo poln rezervoar. Konec koncev je to keramični izdelek, zato ga ni težko poškodovati z mehanskimi vplivi.

Seveda, nekatere sestavine so popravljive z uporabo epoksi lepila, tesnila in tako naprej. Toda strokovnjaki ne priporočajo tega, ker večina teh mini-popravil daje zgolj začasni učinek. Še vedno moram spremeniti del. Zakaj torej ne kupite novega rezervnega dela? To vam bo prihranilo čas, energijo in tudi zagotovilo, da boste še naprej varno upravljali stranišče, brez strahu, da se bodo začasni ukrepi v najbolj neprimernem trenutku spremenili v celoten problem.

Rezervni deli sistema za izpiranje WC-ja

Značilnosti izbire

Odkup rezervnih delov ni tako preprost postopek, kot se morda zdi. Naši nasveti bodo pripomogli k poenostavitvi rešitve problema.

 1. Če imate zgornji odtok, so vozlišča lahko izdelana iz različnih materialov. Najbolje je, da vzamete bron ali medenino. So zanesljive, trajne kovine, ki se ne bojijo korozijskih in kemičnih snovi.
 2. V standardnih rezervoarjih so mehanizmi pretežno ločeni. To pomeni, da so ventili za izpiranje in polnjenje ločeno izvedeni. To zelo olajša popravilo, ne zahteva dodatnih stroškov za nakup vozlišča, ki je ostala nedotaknjena.
 3. Preverite kakovost izdelkov. Posebna pozornost na ventile. Pod njihovo težo bi moralo biti njihovo delovanje jasno, vozlišča se morajo premikati gladko brez ovir. Če opazite, da obstaja napad, potem tak element ni vreden nakupa.
 4. Pri nakupu novih tesnila bodite pozorni na izdelke iz silikona. Razlikujejo se po moči, zanesljivosti, v tej komponenti precej presegajo gumijaste analoge. Upognite jih, jih poravnajte in jih stisnite. Dobri detajli se ne začnejo razpokati, na njih se ne oblikujejo deformacijske oznake.
 5. Upoštevajte pravilo "dražje, nato bolje." Dobri rezervni deli ne morejo poceni, kljub visoki konkurenci med proizvajalci, ki jih prisili, da znižajo cene.
 6. Če je element ojačen z gumo, je to odlično. To kaže na visoko stopnjo odgovornosti proizvajalca za svoje blago.
 7. Če izberete slabe dele za odvajanje, posledice ne bodo najbolj prijetno. Praviloma se pojavljajo kot uhajanje.
 8. Preučite kakovost kovinskih izdelkov. Lahko se zlomijo, razpokani, opraskani, zlomljeni geometriji, odkriti sledi varjenja. Vse to so znaki slabih podrobnosti.
 9. Če se je težko odločiti sami, ravnajte čim bolj preprosto in kompetentno. Odstranite poškodovan element iz straniščne školjke in ga odnesite v trgovino. Specialist vam bo pomagal najti vreden analog visoke kakovosti. Toda v tem primeru morate biti prepričani v trgovino, kamor greste.
Rezervni deli za sistem odtočitve na stranišču

Možni problemi

Tudi najbolj kakovostni in zanesljivi odtočni sistemi lahko sčasoma ne uspejo. Kot kaže praksa, so najbolj priljubljene težave konstanten pretok tekočine v posodo ali uhajanje iz posode.

Za to je več razlogov:

 • Plavat je skočil. Ta problem je v rešitvi najbolj preprost, saj je popravilo v takem primeru potrebno. Odprite pokrov, premaknite plavajočo ploščo, tako da se dvigne na pravilno mesto. Čeprav včasih kontrolni ventil ne more sedeti na sedlu. To lahko popravite ročno, tako da odprete ventil v luknji.
 • Mehanizem plovca ne deluje pravilno. Polnjenje vode z zahtevanimi omejitvami v teoriji, po katerem se kljub temu ne dopolni. Preverite delovanje sistema, tako da dvignite plovec, kolikor je le mogoče. Če voda ne preneha teči, novica ni zelo dobra - spremeniti moraš float.
 • Ventil zaklepanja deluje ohlapno na sedežu, ali je tesnilo starano. Težava je obraba tesnila skozi čas. Star je in nič z njim ni mogoče storiti. Če pritisnete ventil z roko in se voda ustavi, je krivec ravno tesnilna masa. To ni težko nadomestiti. Vendar pa obstajajo tudi drugi razlogi, povezani z majhno težo mehanizma za blokiranje. Ničesar se ni spremeniti. Samo dodajte nekaj uteži, ki bodo težo elementa.
Težave z mehanizmom za izpiranje WC-ja

Težave z mehanizmom za izpiranje WC-ja

Kot lahko vidite, sistem odtočnih delov deluje drugače zaradi oblikovalskih značilnosti, vendar se bistvo načela delovanja ne spreminja hkrati.

Najboljša rešitev za izogibanje okvaram in neprijetnim puščanjem je nakup visokokakovostne vodovodne instalacije in redno izvajanje preventivnih ukrepov. Najpomembneje pa je, da se naučite kako skrbno voditi vodovod. Brez ostrih potiskanja s prekomerno silo na vrvi, brez močnega pritiska na gumb, preprečite udarce na rezervoar. Priporočljivo je, da filter postavimo na cev, skozi katero vodo pride iz akvadukta v rezervoar. Omogočila bo zadrževanje velikih delcev, s čimer se boste izognili blokadi, pretirani obrabi elementov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 92 =