WC posoda z vogalom

WC posoda z vogalom

Veliko lastnikov majhnih stranišč ali kombinirana kopalnica s kadjo razume, da je za udobje in ustvarjanje prostora potrebno izbrati kompaktne predmete. WC školjka z vogalno skledo bo pripomogla k povečanju prostega prostora in tudi notranji prostor prinesel izvirni prostor.

straniščna školjka z vogalom in njenim sistemom

Pros

  • Glavna prednost vogališča je kompaktnost tega predmeta. Ima le en kotiček prostora in tako zagotavlja prostor za namestitev umivalnika, bide ali pralnega stroja.
  • Prvotna zasnova tega stranišča je odličen dodatek sodobni notranjosti.
  • Visoke sklede v kotičku so v veliki meri zahvaljujoč ekonomičnemu uživanju vode in ohranjanju neprijetnega vonja.
  • Posoda preprečuje razlivanje vode med odvajanjem.

WC školjka z vogalom v kopalnici

Zasnova kopalnice s kotičkom in cisterno

Cons

WC školjka z vogalno posodo praktično ni nobenih pomanjkljivosti. Edina pomanjkljivost je skodelica za skledo, ker zaradi oblike vode ostane na polici in sčasoma se oblikuje plošča. Ta problem je mogoče enostavno rešiti, če po vsaki uporabi WC-ja očistite polico s čopičem.

bela WC školjka z vogalom

Dimenzije

Toaletne sklede te vrste so namenjene talni montaži, zato se upoštevajo trije kazalniki: višina, širina in globina. Povprečna višina kotnega WC je od 75 do 85 cm. Standardna globina ima podobne dimenzije višina je v območju od 70 do 75 cm. Širina WC školjke je bistveno manjša od višine in širine in sega od 40 do 45 cm.

kopalnica v hladnih barvah

WC školjka z vogalno kaseto

Zelo pomemben indikator pri izbiri stranišča je njena teža. Iz neznanega razloga mnogi verjamejo, da je kotiček zaradi svoje majhnosti tehtan. Toda to mnenje je napačno. Seveda trikotna oblika pomaga prihraniti prostor, vendar to ne velja za maso izdelka. Modeli te vrste straniščne školjke imajo standardno težo, ki se giblje od 35 do 50 kg. Včasih je tudi WC školjka s kotnim rezervoarjem, ki tehta 60 kg.

kopalnica s straniščno školjko z vogalom

Vrste

Posoda z vogalno posodo nima veliko sprememb, saj je njegova oblika preprečuje, vendar kupci lahko izberejo ta sanitarni izdelek, ki ga vodi več parametrov.

Vsi modeli toaletne školjke so razdeljeni v dve skupini: z in brez sedežev. Prva skupina je zato dražja. Pri izbiri straniščnega sedeža s sedežem je najboljša rešitev (zaradi higiene in moči) viseč sedež z mikroliftom.

kotni WC s pokrovom

WC školjka z vogalom v notranjosti kopalnice

Toaletne posode z vogalno posodo imajo lahko različne povezave za komunikacijo. Modele lahko kupite s klasično spodnjo povezavo ali iščete izdelke s stransko povezavo. WC školjka te vrste je nameščena le v kotu, tako da bo nižji cevovod bolj priročen.

prihranek prostora s straniščno posodo s kotnim rezervoarjem

Nasveti za izbiro

Pri izbiri straniščne školjke s kotnim rezervoarjem morate upoštevati naslednje parametre:

  • visoka kakovost izdelka;
  • razpoložljivost raznovrstne povezave naprave z vodo in kanalizacijo;
  • cenovno ugoden proizvod;
  • ugled proizvajalca.
možnosti WC školjke

kopalnica s straniščno školjko z vogalom

Glavna prednost kota WC je kompakten, tako pred svojo izbiro se prepričajte, da izmerite prostor stranišča, vnaprej razmišljati o najboljšem primeru komunikacijske povezave, kot tudi namestitev izdelka. Straniščna školjka mora biti izbran glede na postavitev komunikacij v kopalnici: v sanitarne naprave za oskrbo z vodo, se lahko odlagajo pod vhodom, v desno ali levo.

Hatria WC sedež v notranjosti

Kupci vedno izberejo stranišča znanih proizvajalcev, ki so zaslužno popularne. Treba je spomniti, da je stranišče kupljeno za dolgoročno uporabo, zato ga ne shranite.

WC školjka s kotnim rezervoarjem v oranžni kopalnici

kotni WC z odprtim pokrovom

kompaktna straniščna školjka z vogalom

Najboljši proizvajalci, cene in modeli

Danes mnogi proizvajalci nudijo kakovostne, elegantne in praktične stranišča z vogalom na ruskem trgu.

Med evropskih proizvajalcev sanitarne keramike je, da Jacob Delafon (Francija) Geberit (Švica), Hatria (Italija), Grohe in Duravit (Nemčija). Specializirani so za izdelavo kratkih in dolgih modelov. Med predstavljenim asortimanom so modeli z elektronskim odtokom in mikrologi zelo zahtevni, čeprav so dražji.

Nemška straniščna školjka z vogalom

praktični WC z vogalom

Najdražja toaletna blagovna znamka je ameriška družba Ideal Standard in švicarski proizvajalec Laufen. Proizvajajo sanitarne izdelke v klasičnem in avantgardnem slogu.

WC školjka z vogalnim kotličkom Ideal Standard

Izvirnost je postala znana po straniščnih školjkah japonskih podjetij, kot so TOTO in Sumato. Osredotočajo se na elektroniko, opremijo stranišče z ogrevanjem vode, glasbo itd. Skladno s tem so njihovi izdelki dražji, zato jih kupijo veliko manj pogosto.

WC školjka z vogalno posodo Toto

Zahvaljujoč različnim barvnim raztopinam in obliko straniščnih školjk s kotnim rezervoarjem lahko vsak kupec ustvari edinstven notranji dizajn.

Proizvajalci na splošno uporabljajo bele faience pri proizvodnji straniščnih školjk. Seveda, je bela sanitarni harmoniji s svetlimi barvami, če pa je v notranjosti prevladujejo temne barve, bele lahko ustvarite disharmonije, čeprav usposobljenih oblikovalcev, bo ta tehnika pomaga ustvariti igro kontrastov.

WC školjka z vogalno kaseto iz bele lončene posode

beli WC v kopalnici s temnimi stenami

Oblikovalci svetujemo, da začnejo popravljati z izbiro straniščne školjke, nato pa odkloniti barvo pri izbiri kopalnice ali sklede. Številni proizvajalci ponujajo elegantne obarvane straniščne sklede, kar bo notranjosti dalo edinstven prostor. Na primer, italijanska blagovna znamka Style Lux, ruska družba "Kirov keramika" in "Oskolskaya keramika" in nekateri kitajski proizvajalci specializirano za izdelavo barvnih stranišča, vendar med izbor toaletnih modelov s kotno rezervoarjem je zelo majhna. Če želite ustvariti notranjost v slogu hi-tech ali techno, bodo to storile polirane jeklene posode, ki jih ponuja znamenita švedska blagovna znamka Ifo.

kotiček za WC školjko

WC školjka z vogalnim kotličkom Style Lux

skledo s skledo

Cene za ulične stranišča so zelo različne. Odvisno od blagovne znamke, materiala, barve in oblike. Na splošno je mogoče kupiti školjko s kotnim rezervoarjem od 6 tisoč do 30 tisoč rubljev. Na primer, kotni toalet francoske blagovne znamke Jacob Delafon bo stala 22.000 rublejev, ker družba uporablja samo visokokakovostne materiale. Nemški proizvajalec Ideal Standart ponuja kupiti podoben model za 30 tisoč rubljev. Proračunska možnost je WC školjka z rezervoarjem Vitre. V samo 10 tisoč rublov lahko kupite kos kakovosti faience in s čudovitim dizajnom.

proračunska različica WC školjke z rezervoarjem

jeklena WC školjka z vogalom

Montaža in montaža

Običajno so vsa komunikacija v kopalnicah in kopalnicah postavljena v središče stene, zato je namestitev kotiček stran nekoliko težavna.

namestitev kotiček WC školjke

Treba je prikriti vse cevi, da ustvarite privlačno notranjost. Najprej morate narediti okrasne škatle, ki se lahko skrijejo pod ploščicami v steni in pod tlemi.

kotiček WC s skritimi cevi

kotiček visoke tehnologije WC školjke

Če želite priključiti kanalizacijo, boste morali uporabiti dodatna obroča in stransko vrstico. Brez posebnih znanj tega ni mogoče storiti. Za to delo je bolje povabiti izkušenega vodovodarja. Specialist bo pomagal izbrati najboljši kotiček WC za vašo kopalnico, ob upoštevanju vseh odtenkov naprave.

kotiček visoke tehnologije WC školjke

kotiček WC v notranjosti kopalnice

Mnenja

Stranišča z vogalno posodo so že cenili številni uporabniki, ki so našli pozitivne in negativne točke. Glavna prednost vogalnega modela je prihranek prostora in čisti videz. Mnogi so podobni dodatnim značilnostim dragih modelov (vgrajeni bideji, dvigala mikrologi itd.).

kotiček WC in kotiček umivalnik v majhni kopalnici

kotni straniščni sedež s sedežem mikroliftov

Nekateri uporabniki se pritožujejo nad monotonijo barvnih rešitev. Potrudite se, da poiščete originalno barvo vogalnega stranišča. Ne obešajte omarice čez WC zaradi neprijetnosti odpiranja in težkega dostopa do umivalnika. Najboljša možnost je tečaj trikotne police. Ni priporočljivo, da namestite kotiček za WC kotiček, zato je bolje, da pokličete specialista.

trikotna polica nad kotičkom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − 15 =