WC z higienskim prho

WC z higienskim prho

V sodobnem svetu skrbi za čistost telesa v življenju posameznika zelo pomembno mesto. Danes je odkup različnih higienskih izdelkov v družinskem proračunu ločen članek, še posebej pa je primerna izbira opreme za kopalnico. Oprema kopalnic postaja vedno bolj raznolika: sedaj so v znane straniščne školjke in kopalne kadi dodane večfunkcijske tuš kabine, bideji in druge sanitarne naprave.

Udobje te tuš opreme dokazuje dolgoročne izkušnje z njeno uporabo v drugih državah. Na primer, v mnogih vzhodnih in azijskih državah je bide skoraj nepogrešljiv atribut kopalnice v vsakem domu. Uporaba te naprave je nesporna in zagotovo mnogi od nas ne bi hoteli zavrniti namestitve čudežnega zbora doma. Vendar kvadratura naših apartmajev narekuje lastne razmere in lastnike majhnih kopalnic, ki v večnadstropnih hišah, večinoma, ponavadi nimajo možnosti, da v kopalnici postavijo še eno vodovodno napravo.

Velika alternativa bide je WC z higieničnim prho. To je priročna rešitev, ki vam omogoča združevanje funkcij dveh naprav v enem. Prednosti in slabosti te vrste sanitarne opreme, pa tudi njene obstoječe spremembe, se bomo pogovorili spodaj.

Bide za stranišče

Bide za stranišče

Pros

 • Kot smo že omenili, je stranišče s higienskim prho edina možnost, da lastniki majhnih velikih kopalnic "Hruščov" postanejo lastniki opreme, ki opravlja bide.
 • WC s higienskim prho ne samo, da lahko prihranite prostor v kopalnici, ampak tudi znatno zmanjša stroške vodovodne opreme za vaš apartma. Konec koncev, bide je precej draga oprema, in nakup večnamenske WC školjke vas bo stalo veliko cenejši.
 • Mistressi so že prišli do številnih izvirnih načinov uporabe WC školjke s higieničnim prho, ki ni namenjen namenu, temveč v korist domačega in vsakdanjega življenja. Na primer, z njeno pomočjo je primerna za vnašanje vode za pranje podov, pranje otroških posod ali pladenj za mačke ali čiščenje samega toaleta.
 • WC školjka s higienskim prho je zelo primerna za starejše in majhne otroke, saj jim omogoča, da vse svoje dejavnosti opravljajo na enem mestu, ne da bi se premikali iz ene vodovodne napeljave v drugo. Posebej bo cenil lastnik ločenih kopalnic.

Prednosti straniščne školjke s higieničnim prho

Prednosti straniščne školjke s higienskim prho

Cons

 • Nekateri modeli higieničnega prhlja imajo neprijetne lastnosti: po izklopu vode iz glave tuša kratek čas voda še naprej izliva, pade na tla in stene.
 • Higienski tuš za otroke je neizčrpen vir zabave. Posledica razburljivih otroških iger z vodo običajno postane splošno čiščenje celotne kopalnice.
 • Obstajajo modeli higieničnega tuša, za katere je mogoče priključiti izključno vodovodne cevi. To ni vedno mogoče brez globalne sanacije prostorov.
 • Običajno je potrebno več poskusov, kako se naučiti uporabljati higienski tuš. Toda nekateri lastniki te naprave in skozi leta uporabe se še vedno pritožujejo nad brizganjem vode, ki pokriva tla in stene kopalnice.
 • Uporaba higienskega prhlja je lahko resnična težava za odrasle ljudi, če popolnoma pokrijejo straniščne luknje. Tradicionalni bide ima večje velikosti, zato je primeren za ljudi različnih gradenj.

Slabosti WC školjk s higienskim prho

Kaj lahko služi kot bide?

Obstaja več vrst WC školjk, ki lahko izvajajo bide funkcije. Razmislite o najbolj priljubljenih med njimi.

Pokrivni bide

Ta naprava bo privlačna za tiste, ki ne želijo spremeniti svojega starega, udobnega stranišča, ampak ga preprosto želite dopolniti s funkcijo higieničnega prhe. V tem primeru je pokrov ločeno kupljen, opremljen z elektronsko krmilno enoto (nekateri modeli bide-ovih pokrovov poganja elektrika, kar povzroča psihološko neugodje pri uporabnikih, vendar so takšni modeli popolnoma varni).

Pokrovi za bide so lahko opremljeni z različnimi funkcijami, npr. Vzdržujte udobno temperaturo vode, posušite ali gladko spustite sedež z mikroliftom. Slabost te možnosti je precej visoka cena.

WC školjka s higienskim prho - pokrivnim bidejem

Bide za stranišče

To je vodovodna naprava, ki predstavlja WC školjko z bide funkcijo. Potrebna oprema za izvajanje higienskih postopkov je vgrajena v telo WC-ja v fazi proizvodnje. Zato je odtočna cisterna na teh straniščnih sedežih nekoliko večja od običajnih - v resnici je vgrajena kontrolna enota za bide. Stranišča-bidei oskrbujejo vodo z udobno temperaturo in, kot so specializirani pokrovi, pogosto opremljene z dodatnimi možnostmi. Toaletne sklede z vgrajenim bideom so lahko talne ali obešene. Stojni podobni pripomočki so nekoliko dražji od običajnih straniščnih školjk, vendar so cenejši kot WC školjka + bide.

WC školjka s higienskim prho - WC školjka

Toaletna posoda s stenskim higienskim prho

Higienski tuš je majhna tuš glava na dolgi, gibki cevi, nameščeni ob stranišču. Ta možnost je proračunska, vendar zahteva nekaj gradbenih del. Zato, če začnete ureditev kopalnice iz nič, potem WC školjka z Vnaprej je treba zagotoviti higienski tuš. Na lokacijo stranišča je treba cevi pripeljati z vročo in hladno vodo, na katero bo nameščena higienska prha.

Toaletna posoda s stenskim higienskim prho

Higienski tuš je povezan z umivalnikom

Še en poceni način, da dobite stranišče z bide funkcijo. Vendar v tem primeru, v bližini stranišča, boste morali namestiti umivalnik. Če je kopalnica ločena, potem v stranišču lahko postavite majhen kotiček - to bo dovolj. Da bi povezali higienski tuš, potrebno bo namestiti poseben mešalnik s tremi izhodi na umivalniku.

Higienski tuš je povezan z umivalnikom

Značilnosti izbire

 • Pred nakupom se odločite za želeno sorto in način namestitve higienskega prhe. S tem se boste izognili težavam pri namestitvi. Na primer, nekateri modeli so lahko priključeni samo na cevi tople vode.
 • Če ste izbrali tradicionalni higienski tuš, ki je napajalna posoda s cevjo, vnaprej zagotovite mesto pritrditve in dobite lepo posodo za zbiranje tekoče vode.
 • Bodite podrobnejši pogled na higienske modele za prhanje, ki vam omogočajo, da zaščitite tuš cev izven dosega majhnih otrok. V nasprotnem primeru se čiščenje kopalnice spremeni v neprekinjen proces za vas.
 • Bodite pozorni na materiale izdelave in dekorativno oblogo mešalnikov za higiensko prho. Zahteve za njih so enake kot pri običajnih mešalcih - trajnost, enostavnost vzdrževanja in lep videz.

Nasveti za izbiro WC-sanitarne sanitarne higiene

Priporočila za izbiro stranišča s higienskim prho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 86