Kako oprati izpad iz stropa?

Kako oprati izpad iz stropa?

Vsako popravilo se začne z dejstvom, da se vsa stara odrezka najprej odstrani. Vključuje tudi belo pranje na stropu. Če nameravate namestiti napetost ali zgornji del stropa, potem operejo belo perilo ni potrebno. Ampak, če nameravate prebarvati strop ali celo pritrditi ozadje na njej, potem morate odstraniti belino. Sam proces je zapleten le zaradi dejstva, da se lahko roke utrudijo, ker jih je treba nenehno vzgajati. In drugače si umijte belo pranje ni tako težavno. O tem, kako sperite perilo iz stropa, preberite v našem članku.

Odstranjevanje bele barve s stropa

Sredstva

Za odstranitev beline iz stropa lahko uporabite več metod. Vsi so precej enostavni pri izvedbi, vendar se razlikujejo po uporabljenih rešitvah.

 • Čiščenje bele vode. Bottom line je, da morate vodo strop z veliko vode. Izberite določeno območje, ki se navlaži z vodo s pomočjo razpršilca. Voda mora dobro absorbirati, razumeli jo boste z oteklino krede. Potem je priporočljivo, da počakate nekaj časa in nato ponovno sperete površino z vodo. Po tem se gladko odstranimo z lopatico. Če pa se začne dejansko spuščati, potem je preveč vode. Počakati moramo, da se v kredo popolnoma absorbira. Če pa, nasprotno, iz bele vode je veliko prahu, potem voda ni bila dovolj. Po odstranitvi beline z lopatico se strop še dodatno opere.
 • Specializirano pranje. V gradbeni trgovini najdete umivalnik za belo pranje. V svoji sestavi ima lepilo, zaradi katerega se bo utrjevalo. Pranje se razprši na strop, po strjevanju pa se enostavno očisti z vsakim orodjem, ki je priročno. Metoda je dovolj preprosta, čeprav bo še vedno veliko umazanije.
 • Mila rešitev. Dve žlici kaljenega mila se raztopi v desetih litrih vode in v njih se doda pet žlic sode. Takšna rešitev je dovolj učinkovita, da opere izpad. To je posledica reakcije sode s kredo. Whitewash začne piling in milo se mehča, tako da je kasneje bilo primerno odstraniti z lopatico.

Voda strop z vodo

Posebno pranje

Soapy vode za odstranitev belega peciva

Priprava površine

Pripravljalna faza najprej zahteva zbiranje vseh potrebnih orodij. Glavno orodje, ki se uporablja za odstranjevanje beline, je običajno lopatico. Priporočljivo je, da imate dve lopatici: s širokim in ozkim rezilom. Uporabno razpršilec, ki bo udobno navlažil strop, lahko pa tudi barvni valj. V neposredni bližini morajo biti pripravljene žlice vode.

Vlaženje stropa z vodo

Prepričajte se, da se preklopite v ustrezna oblačila in zaprite oči z zaščitnimi očali, da ne pride do umazanije s stropa. Prav tako je bolje, da glavo zapremo s pokrovčkom, da ne bi madeži lase.

Delavnice za delo

Poskusiti moramo osvoboditi prostora iz notranjosti. Če ne morete vzeti celotnega pohištva, ga zaprite s filmom in popravite rezultat s samolepilnim trakom. Prav tako je zaželeno, da se tla pokrivajo s filmom ali časopisom, sicer jih bo treba dolgo časa oprati in prašiti iz prahu in belega pijanca. Pustite vlažno krpo pred sobo, da obrišete noge, ko zapustite sobo. In potem boste morali umiti svoje sledi.

V idealnih razmerah je treba dihalne organe zaščititi z respiratorjem. Predstavljajte si, kako se bo prah zrušil. Če vdihnete vse to, je malo verjetno, da se bo končalo z nečim dobrim.

Ozadje zagotovo ni varno. Zato, če jih ne nameravate ponovno prilepiti in vas zanima samo strop, boste nekako morali zaščititi stene pred umazanijo. Vsi lestenci in plafoni so razstavljeni. Okna so zaščitena tudi s filmom, ki ga je bolje pritrditi na lepilni trak.

Zaščita zidov pred umazanijo in prahom

Vse delo je najbolje narediti v gumijastih rokavicah, ker se kreda zelo suši kožo.

Previdno, madeži!

Ko se soba ne popravlja dlje časa, se lahko s časom pojavijo pike na stropu. Če ste vsaj enkrat poplavljeni s sosedami, so mogoče zarjavele pege. Še posebej pogosto se pojavijo ob cevovodu. Ampak ne glede na njihovo poreklo, dobro še vedno ni dovolj. Še enkrat ni smiselno, da se poprimi strop brez pomislekov, saj se madeži ne maskirajo in se še naprej pojavljajo skozi sveže plasti belega pijanca.

V tem primeru je treba čiščenje beline popolnoma odstraniti.

Če opazite sledi kalupa, nato pa se znebite tega, morate strop očistiti skoraj do tal in ga nato ročati s specializiranimi sredstvi.

Madeži na belini

Že že rečeno, da ni potrebno odstraniti belega pecica, da bi namestili napetost ali zgibne stropove. Za plesen to načelo ne deluje. Če bo ostalo, boste čas opazili že na stenah.

Kako se znebiti plesni v kopalnici, preberite v drugem našem članku.

Rumene lise blizu cevi

Načini

Strop bele pene lahko očistite na več načinov:

 • Uporaba posebnega pranja, da odstranite belino s stropa
 • Izpiranje bele vode z navadno vodo, ki se uporablja v velikih količinah
 • Vezava časopisov do stropa. Kljub čudnemu imenu je ta metoda zelo učinkovita in enostavnejša od splakovanja. Njeno bistvo je, da se belo pranje ne odtrga, ampak se odstrani. Časopis razširite z običajnim lepilom in ga pritrdite na strop in pustite, da rob ostane neprekinjen. Čez čas se lahko časopis poruši. Seveda bo skupaj z njim izginilo belo pranje. Metoda je bolj primerna, ker strop ostane čist in soba bo imela manj prahu. Kaj ostane od lepila in belega prahu, se spere s preprosto mop.
 • Uporaba paste. Na tekočo pasto, ki jo kuhamo iz vode z moko. Hladi in se razprostira z valjem na površini. Po zamrznitvi se lahko belo penje preprosto zaostaja za stropom in s koščki. Metoda je učinkovita, ker ni prahu. Pasta je vrsta analognega specializiranega pranja, samo jo lahko pripravite doma.

Uporaba posebnih sredstev za pranje

Odstranjevanje starega časopisnega časopisa

Odstranjevanje bele barve s posebnim sesalcem

Tehnologija

Razmislite o stopnjah tradicionalnega pranja bele barve s stropa.

 • Imate vodo in razpršilec. Sedaj morate navlažiti strop. Poskusite ga enakomerno izdelati. Če nalijete veliko vode na istem mestu, se sčasoma začne odcepiti od stropa. Preluknjava mora absorbirati vlago. Le v tem primeru se bo kreda razvila. Zato vzemite majhno površino nekaj kvadratnih metrov in jih enakomerno navlažite. Če opazite, da se voda absorbira, počakajte približno 10 minut in nato ponovno navlažite isto področje.
 • Sedaj lahko odstranite staro belo pranje. Na tej stopnji je koristna lopatica, ki jo bo treba očistiti. Če ste pravilno navlažili strop, se kreda zaostaja za tem v tankih slojih. Če se preliv skozi to lopato, potem ste uporabili preveč vode.
 • Če želite delati neprekinjeno, dokler en del stropa ne vpije vode pred drugim pristopom, navlažite preostala območja. Medtem ko čistite kredo z enega mesta, bo drugi že nasičen z vodo.
 • Na koncu dela je treba strop sprati. To bo pomagalo toplo vodo in gobo iz penaste gume. Preverjanje kakovosti dela je preprosto: ko se strop izsuši iz vode, ga potegnite s prstom. Če na prstu ni belih oznak, potem ste storili vse v redu. Če na površini ostane malo krede, spet ne spi. Dovolj je, da na podlago namestimo podlogo za beljene površine.

Rešitev z lastnimi rokami

Da bi se izognili nakupu specializiranih orodij za odstranjevanje beline, jih poskusite kuhati doma.

 1. V bučo nalijte pet litrov vode, dodajte žličko kisa in dve majhni pokrovčki navadne pene za kopel.
 2. Ta raztopina se nanaša na strop, po kateri je treba počakati, dokler ne zmehča belega sloja. Odstrani se s strgalom ali lopatico.
 3. Za kredo je bilo lažje odstraniti s stropa, prej v vedro vroče vode, dodati 1 kg običajne soli in nato ohladiti vodo v toplo, a ne hladno stanje.
Uporaba pasterizatorja

Odstranjevanje beline z gobico

Apno belilo je trajnejše od krede, zato ga je veliko težje izpirati:

 1. Uporabite recept za milno raztopino, kjer se v žlici vode raztopi nekaj žlic natrganega mila in pet žlic sode.
 2. Ta sestava ni razpršena na stropu. Vlažijo gobo ali valj, ki jih obrišejo pripravljeno površino.

Če želite narediti pasto, jo raztopite v moki ali škrobi z mrzlo vodo:

 1. Razmere so 2 žlici na 200 ml vode.
 2. Voda ločeno odvajamo v drugem vsebniku (v razmerju: kozarec pripravljene raztopine na 2 litra vode).
 3. Po vreli vodi dodamo raztopino moke ali škroba in kuhamo, dokler se ne zgosti. Hlajena pasta je pripravljena za uporabo.
Kleistar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 82