Stretch strop v kopalnici – strokovni nasveti

Stretch strop v kopalnici - strokovni nasveti

Uporaba strešnega stropa v kopalnici je zelo dobra rešitev. Barvna lestvica in širok spekter filmske strukture omogočajo ustvarjanje resničnega umetniškega dela v kopalnici.

Značilnosti izbire

Glede na vaše finančne sposobnosti na gradbenem trgu obstajajo različni proizvajalci raztegljivih stropov. Med njimi so podjetja iz Kitajske, Nemčije, Francije, Belgije in celo Rusije. Najkvalitetnejši so nemški in francoski stropni strop. Nadalje, kakovost belgijskih filmov. Najcenejši pa sta zgornja meja kitajske proizvodnje.

Raztegnite strop v kopalnici

Pred izbiro proizvajalca stropnih stropov je treba upoštevati, da Film francoske in nemške produkcije ima širino, ki ne presega dveh metrov. Zato, če je vaša kopalnica velika, je treba film previti. Raztezni stropi drugih proizvajalcev imajo širino filma do 4 metrov. Prepričani smo, da je to zelo pomemben dejavnik pri izbiri stropa.

Varjeni šiv na stropu

Naslednji kriterij je barvna paleta filmov. Zelo pomembno je, da je ton stropa v harmoniji s celotno sobo, ki dopolnjuje zasnovo kopalnice.

Glavna merila za izbiro barv:

 • Izbira sence v tonu keramične ploščice. Veliko kupcev se drži tega merila. Ta rešitev je standardna in izgleda lepa, vendar soba postane navadna. In želite kopalnico videti originalen.
 • Izbira barve pod tonom friza. Če ima friza enak senco kot ploščica, in tudi strop je izbran v isti barvni shemi, potem se bo vse združilo v eno maso. Uspešna rešitev bo kombinacija stropa s frizom in ploščice iz ploščice, nato pa mora biti prikazana v drugačni barvi.
 • Izbira barv za barvo sanitarne opreme in pohištva. Upoštevati je treba, da je vodovodna oprema v bistvu bele barve, zato ni priporočljivo uporabljati belega filma. V skladu s tem pravilom lahko izberete stropni film, če so keramične ploščice in vodovodni ali pohištveni izdelki predstavljeni v različnih barvnih odtenkih.
 • Izbira barv, odvisno od tona dekorativnih elementov. Če ste v kopalniškem dekorju uporabili vodoravni ali navpični trak kontrastne barve, se ta strop lahko izbere v tonu s tem trakom. Ta soba bo videti sodobno in izvirno.
 • Izbira barve glede na barvo tla. Za vizualno širitev kopalnice je treba strop in tla prikazati v nasprotnih barvah. To tehniko pogosto uporabljajo profesionalni oblikovalci, povečati majhno ali majhno kopalnico.

Strop v tonu keramičnih ploščic

Raztegnjen strop v tonu friza

Strop v barvi pohištva v kopalnici

Strop v barvi dekorja

Strop v barvi talnih oblog

Zahteve in koristi kakovosti

Uporaba strešnega stropa v kopalnici postaja vse bolj priljubljena, saj je popolnoma primerna za to sobo in nima nobenih pomanjkljivosti. Ali lahko to zapišete le v enem minusu, ki ga lahko poškodujejo ostri in rezalni predmeti?

Stretch strop ima veliko prednosti, ki vam omogočajo, da jo uporabljate v kopalnici.

Te vključujejo:

 • se ne boji vode in visoke vlažnosti. Ta plus je glavna stvar pri izbiri te vrste stropa. Film stretch stropa ne samo, da ne spreminja lastnosti pri povišani vlažnosti, ampak tudi lahko shranite premise od poplav z gornje strani. Stretch strop je sposoben prenesti zelo veliko količino vode, ki temelji na dejstvu, da lahko en kvadratni meter zadrži do sto litrov vode. Če bo nenadoma prišlo do poplavljanja kopalnice od zgoraj, potem bo vsa voda zadržala film in se spremenila v mehurček. Potem ga morate samo preboditi, da bi izsušili vodo, film pa bo na svojem mestu;
 • dolgo življenjsko dobo. Če je namestitev strešnega stropa pravilna, lahko celo kitajski strop traja 15 let. V preteklih letih bo vaš strop izgledal kot popoln, pozabili boste na možnost prelivanja ometa ali pa bo barva razpokala;
 • velike možnosti z estetskega vidika. Različni filmi vam omogočajo, da okrasite vse oblike kopalnice. Uporabite lahko sijajni ali mat strop, enobarvni ali uporabite več barv. Zelo priljubljena je tudi strop z vzorcem, ki se uporablja s tiskanjem fotografij. Ta vzorec bo vrhunec kopalnice in se popolnoma prilega vsakemu slogu. Če je prostor kopalnice dovolj velik, lahko uporabite stropni strop na več ravneh;
 • ne potrebuje posebne oskrbe. Pri stropnih stropih je značilna prisotnost antistatičnih lastnosti, zato ne puščajo prahu ali umazanije. In za čiščenje je dovolj navadna vlažna gobica ali mehka krpa;
 • Namestitev raztegljivega stropa je precej preprosta. Če imate vsa potrebna orodja za njegovo namestitev, jo lahko sami namestite brez vključevanja strokovnjakov;
 • Pred namestitvijo raztezne stropa vam ni treba poravnati površine. Vse, kar je potrebno pred namestitvijo filma, je gradnja okvirja.

Stretch strop v roza barvi

Večbarvni strop v kopalnici

Skrb za strop stropa

Večstopenjski okvir pod visečim stropom

Materiali izdelave

Za izdelavo stropnih stropov se uporablja zelo močna PVC folija, ki se raztegne nad pritrdilnim okvirjem. PVC folija ima prednosti in slabosti pri uporabi.

Glavne prednosti PVC materiala:

 • Sposobnost prenosa težkih bremen, medtem ko ne spreminja svojih lastnosti. Puščanje vode s sosedov z vrha ne bo pokvarilo vašega popravila. Vodo lahko črpate sami, po katerem se bo strop vrnil v prvotni videz. Lahko se obrnete na ekipo, ki je postavila vaš strop in delavci bodo hitro odpravili vse posledice poplav.
 • PVC ima veliko barvno paleto tekstur in barv. Torej stropni strop odlično poudarja in razkošuje vsak notranji dizajn kopalnice. Vse je odvisno od vašega okusa in izbire. Zgornja meja je lahko mat ali sijajni, perforirana, ogledalo, reliefna, svila, usnje, marmor, les ali omet posnemati, in mnogih drugih materialov.
Voda od zgoraj v stretch stropu

Odvzem stropa

Minusi iz PVC materiala:

 • Strop PVC ni nameščen v neogrevanih prostorih, ker pri temperaturi manj kot pet stopinj izgubi svoje lastnosti in razpoke.
 • Majhna širina platna prispeva k temu, da je material za velike kopalnice lepljen skupaj, zaradi česar so lahko vidni šivi. Skoraj nevidne so. Če uporabljate saten, potem šivi na splošno niso vidni.
Saten stretch strop v kopalnici

Ogromna priljubljenost brezšivnih stropnih stropov. Izdelani so iz poliestra, ki je dodatno impregniran s poliuretanom. Material se potegne tudi na okvir. Brezšivni stretch strop je zelo podoben barvi.

Brezšivni stropni strop

Prednosti brezšivnih stropov:

 • Brezstopenjski odtočni strop se uporablja v ogrevanih prostorih, saj lahko prenese temperature do minus štirideset stopinj. Strop je zelo priljubljen na ložah in balkonih ali v poletnih počitniških hišicah, kjer nihče ne živi pozimi, zato se soba ne ogreva.
 • Širina platna je do tri metre, in ta dolžina je skoraj vedno dovolj za strop kopalnice, tako da lahko pozabiš na šive.
 • Pri nameščanju brezšivne stropa se ne uporablja toplotna pištola. Montiran je na hladen način v vnaprej nameščeni stropni bagueti.
Vgradnja brezšivne stropa

Slabosti brezšivnih stropov:

 • Majhen izbor barvne palete in tekstur. V bistvu so ti stropi lahko v beli, bež, črni, svetlo zeleni ali sivi barvi.
 • Po poplavah je brezšivna strop potrebna popolna zamenjava. Če je puščanje majhno in čas je odstranjen, obstaja možnost, da to ne bo vplivalo na lastnosti filma. Vendar ne bo preživelo veliko poplav na ogromnem območju.

 • Samo suho čiščenje je sprejemljivo. Pozabiti moramo na mokre krpe.

Montaža - zaporedje montaže

Zelo težko je graditi napetost strop sami, je skoraj nemogoče, samo zaradi uporabe posebne opreme med namestitvijo. Tehnika urejanja je precej preprosta, vendar je treba nameniti posebno pozornost orodjem za izvedbo teh del. Nihče se ne more pohvaliti z razpoložljivostjo orodij, kot je plinska pištola ali puncher. Še vedno potrebujete izvijač, bolgarsko, vaja in posebne lopatice. Zato je bolje, da namestite napetostne strope profesionalcem.

Zaporedje vgradnje napetostnega stropa ima več stopenj:

Najprej morate namestiti profil. Njena namestitev je narejena le na ravni obzorja. Treba je upoštevati nekaj pomembnih točk:

 • Pritrditev profila na steno je treba izvesti vsakih 10-15 cm;
 • v kotih se profil lahko razreže in upogne, popolno rezanje ni potrebno izvesti;
 • Za pritrjevanje spojev profilov se uporablja poseben metaliziran trak;
 • Vsi sklepi profila, ki so bili odrezani, je treba dobro očistiti in odstraniti bore.
Montaža profila

Če želite ustvariti razsvetljavo na stropu v kopalnici, morate zaznamovati potrebne dele in predhodno voditi električne napeljave.

 • Za vgradnjo reflektorjev se uporablja poseben plastični obroč, ki ga plošče pritrdijo na strop. Naprave morajo biti v stropnem prostoru.
 • Zdaj lahko raztegnete strop. Za začetek, je od vogalov odložena, nato pa sledi plinski pištoli, da segreva zrak v prostoru.
 • Po mehčanju filma ga je treba pritrditi po obodu profila. Za zapolnitev vseh vogalov in sredi vseh strani uporabite lopatico. Če je neusmerjen film, ga je treba razdeliti na polovico in ponovno napolniti v profilu. Tako se stropni profil stisne v profil.
Električna napeljava pod napetostnim stropom

Ogrevanje stropa s pištolo

Vgradnja stropa vzdolž oboda

Zadnja stopnja vgradnje stropnega stropa je namestitev baguet po obodu profila. Vse se zgodi preprosto in hitro. Pritiskanje na bagueto v profilu prekriva stropni film z vsemi stenami.

Kako preprečiti napake med namestitvijo?

Obstaja več točk, ki bi jih bilo treba posvetiti pozornosti, da bi se izognili napakam pri nameščanju stropnih stropov. Najprej bi morali biti še posebej previdni pri ožičenju, ker ima kopalnica veliko električnih aparatov. Ožičenje je vedno za keramičnimi ploščicami. Zato pri namestitvi profila pazite, da se ne dotikajte ožičenja.

Posebno pozornost je treba nameniti razsvetljavi. Svetilke je treba postaviti enakomerno, nato pa na stropu ne bo sivih pik.

Svetilke v oblikovanju stretch stropa

Skrbi

Stretch strop ne potrebuje posebne oskrbe. Njegov film ne zbira prahu, na njej ni kondenzacije. Če je neko umazano mesto, ga je enostavno odstraniti z običajno mehko krpo. Lahko je suha ali rahlo navlažena z vodo.

Pri čiščenju stropa ne smete uporabljati čistil za bruse, uporaba železnih volnenih ali rezalnih predmetov pa je prepovedana. Vsi lahko poškodujejo pokrivajo stropne stropne površine in ustvarijo praske.

Dizajnerski nasvet - barvne rešitve, modni trendi

Uporaba strešnega stropa v kopalnici vam bo omogočila, da vključite kakršno koli domišljijo. Zelo izvirna rešitev je uporaba večplastne napetostne strukture, na vsaki ravni pa je mogoče namestiti številne napeljave. Takšen strop bo pomagal ustvariti svetle razsvetljave v kopalnici.

Večslojni stretch strop

Obstaja veliko oblikovalskih rešitev za dekoriranje stropa v kopalnici. Na primer, lahko ustvarite zvezdano nebo, za katere se uporablja posebna kombinacija napeljave.

Strop

Za oblikovanje stropnih stropov lahko uporabite tudi tiskanje fotografij. Vsaka risba bo postala vrhunec kopalnice.

Tiskanje fotografij na stropnih stropih v kopalnici

Če želite ustrezno izbrati barvo stropne stropne površine, morate upoštevati dejstvo, da Za majhne kopalnice ni priporočljivo uporabljati toplih tonov, kot so rdeča, rumena ali oranžna. Te barve vizualno zmanjšajo višino prostora. Vendar hladni odtenki, kot so modri, vijolični ali modri, bodo pripomogli k razširitvi prostora, zgornja meja pa bo videti višja, kot je v resnici.

Če želite ustvariti harmonijo v kopalnici, morate ponoviti svetle barve stropa na različnih elementih sobe. Na primer, lahko uporabite en ton za strop in tla ali poudarite senco stropne stropa z izbiro zaves v tonu.

Najnovejši modni trend je namestitev odsevnih stropnih stropov. Ta možnost je odlična za majhne prostore, saj sijajna površina optično povečuje prostor, zaradi česar je lažja.

Za klasičen slog je bolje uporabiti mat strop. Za to vrsto, veliko svetilk so popolne, tako da se lahko popolnoma zanese na vaš okus.

Matt stretch strop

Zrcalni stropi za kopalnico

Vijolična stropna strop v kopalnici

Možnosti osvetlitve

Če so luknje v visečem stropu pravilno nameščene, namestitev naprav ne bo vzela veliko časa in truda. Da bi preprečili odstopanje rezila pri rezanju lukenj za razsvetljavo, je treba pod vložkom lepiti plastični obroč. Nato se izreži sredina obroča in v luknjo se namesti reflektor.

Montaža pritrdilnih elementov v spuščenem stropu

Za kopalnico v smislu kakovosti in estetike bo najboljša možnost za zaključek stropa uporaba stropne stropne zasnove. To vam bo služilo dolgo in bo ustvarilo prijetno vzdušje kopalnice.

Osvetlitev v kopalnici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 85 =