Stropna bela pečica v kopalnici

Stropna bela pečica v kopalnici

Beli pranje je najbolj tradicionalen način vzdrževanja čistoče in beline stropa. Že več stoletij pred nami v Rusiji je pobeljena koča posebna mešanica na osnovi apnenca. Lime - okolju prijazen in popolnoma neškodljiv za človeške materiale. Ima razkuževalne lastnosti, kar je še posebej pomembno za kopalnico, saj je visoka vlažnost najbolj ugoden pogoj za pojav glivic in razmnoževanje bakterij. Poleg tega je ta vrsta premaza dobra za zrak in absorbira vlago.

Pihajte strop

Popolno strop je zelo enostaven, v kopalnici je mogoče narediti v nekaj minutah. Kot rezultat, z minimalnim naporom in denarjem boste dobili sveže, lepo stropno kritino, ki jo lahko, če je potrebno, hitro posodobite.

Seveda ima ta metoda svoje pomanjkljivosti. Prvič, občasno osveženo stropno oblogo je potrebno osvežiti, ker apno hitro pokrije s prahom, saj izgubi svojo prvotno belino. Drugič, prevleka apna je precej krhka, zato je mehansko poškodovana ali zaradi slabo pripravljene delovne površine lahko odlepite.

Strop v kopalnici

Priprava

Preden začnete z delom, so vse površine in pohištvo ponavadi prekrite s plastično folijo, tako da ne dobijo sestavka za belo pranje. Ko beljenje stropa kopalnice, za to ni posebne potrebe, saj je apno zlahka oprano iz ploščice. Če pa je vaše kopalnico pohištvo in vodovodne instalacije, ki je narejeno iz dragih naravnih materialov, je bolje biti varen in pokriti s polietilenom, in če je mogoče, vzemite iz prostora.

Kako pobiti strop

Nato morate očistiti zgornji del iz prejšnje beline. Če je površina precej ravna in lahka, potem morate le osvežiti prevleko. Če želite to narediti, zadostuje, da zbrani prah zbirate s čopičem ali sesalnikom.

Če strop ni bil dolgotrajen, je prejšnja prevleka zatemnila in začela piling, potem pa boste morali vse, kar je treba, strgati do ometa. Narediti ta način: z uporabo razpršilnik ali gobo navlažijo starega beleža, nato zbere razmočen apno lopatico, in kar je ostalo - speremo isto gobico. Ne uporabljajte preveč sile, sicer bo na ometu prišlo do prask in udrtin, ki jih je treba zapreti.

Odstranjevanje stara bela

Priprava površine za belo pranje

Primer za belo pranje

Ko se strop posuši, obdelajte ga s temeljnim premazom. Sestavino za polnjenje je izbrana glede na material, ki ga bomo uporabili za belo pranje.

Izbira materiala

Običajno za beljenje stropa uporabite apno, kredo ali barvo na vodni osnovi. O prednostih apna smo že govorili. Značilnosti krede so skoraj enake. Prednosti beline z barvo na vodni osnovi so, da se hitro suši, je enostavno čiščenje in dobro pade tudi na nepripravljene površine.

Barva za strop v kopalnici je bila podrobneje obravnavana v drugem članku.

Barva na vodni osnovi za strop

Vendar pa strokovnjaki priporočajo uporabo akrilne barve za beljenje stropa v kopalnici. Ta barva je odlična za uporabo v prostorih, za katere so značilne visoke temperature vlažnosti in temperature. Nekateri proizvajalci dodajajo sestavi akrilnih barv, ki preprečujejo nastanek plesni in gliv. Res je, da bo stropni premaz z akrilno barvo stalo precej več kot tradicionalno belo pečenje s kredo ali apno.

Barvanje stropa z vodo na osnovi barve

Tako obstaja več možnosti za belo pranje stropa, od katerih ima vsaka svoje prednosti in slabosti. Kateri izbrati je odvisno od vas.

Navodila za barvanje stropa

Priprava sestave

Če ste se odločili, da bo strop premazan z vodno ali akrilno barvo, potem ni potrebna predhodna priprava materiala. Ampak s pripravo sestavka za belo pranje apna ali krede bo treba tinker.

Priprava apnenčastega belega piva. Za pripravo rešitve boste potrebovali:

 • 10 litrov tople vode, bolje filtriran ali stagnira;
 • približno 3 kg gašenega apna;
 • 3-4 žlice jedilna sol grobega mletja;
 • 0,5 kg razredčenega barvila;
 • 0,2 kg aluminijastega aluminija, se prodajajo v lekarni.

V globoko posodo nalijemo malo vode in nato prelijemo vse sestavine. Dodajte preostalo vodo in temeljito premešajte.

Popolno belo pranje

Priprava krede. Potrebovali boste naslednje komponente:

 • 5 litrov tople vode, tudi filtriran ali stagnira;
 • 3 kg premešanega prahu krede;
 • 1 žlica. lepilo za mizarstvo.

V posodo s toplo vodo raztopite tkanino lepilo, nato pa prelijete prah krede v nastalo raztopino. Dobro premešajte.

Kreda bela voda

Da bi bila kreda pobarvana videti še svetlejša, se pred nanosom na strop dodaja malo modre barve. Rezultat je belo-bela barva s komaj opaznim modrikastim odtenkom.

Potrebna orodja in naprave

Poleg visoko zmogljivostjo in sredstva za gnetenje raztopine, da zamaže jih bo potrebno: lestev, blatu ali stalno če so stropi nizki, nekaj ščetke različnih velikosti, valj za barvo ali sesalnik s pršilno šobo.

Orodja za belo pranje

Delo je potrebno v zaščitnih očalih, ker sestava za beljenje lahko močno poškoduje oči. Gumijaste rokavice položite na svoje roke in skrite lase pod glavo. Zaščitite respiratorni trak z respiratorjem ali običajno medicinsko masko.

Delo v dihalih

Uporaba

Torej, belo pranje na stropu lahko uporabimo na tri različne načine:

 • Uporaba čopiča s čopičem. Za osnovno delo potrebujete krtačo širine 20-25 cm, težko dosegljiva mesta in vogale pa se lahko zamazate s čopičem. Če ročaj na ščetki ni dovolj dolg, ga pritrdite na katerokoli svetlobno palico (na primer iz plastičnega otiralnika). Delo s čopičem naprej in nazaj, premikanje v eno smer. Po prvem nanosu posušite, uporabite naslednje. Drugi sloj je treba nanesti pravokotno na prvo.
 • Uporaba valja. Z barvnim valjčkom je veliko bolj priročno, ker barvo na površini razdeli s tanjšo in enakomerno plastjo. Če želite delati z valjčkom, boste potrebovali pladenj za barve. Vanj vlijemo malo raztopine, potopimo valj in začnemo nanašati na strop s širokimi premiki. Lahko delate v različnih smereh, kar je najpomembnejše, poskrbite, da je premaz enakomeren.
 • Uporaba sesalnika. Potrebovali boste brizgalno šobo, ki se imenuje tudi "brizgalna pištola". Če želite to narediti, morate izbrati način delovanja, v katerem bo dolžino curek približno meter. Nastavite tlak na 3 ali 4 atmosfere. Bela poteza na stropu je treba uporabiti v krožnih gibih, pri čemer se izogibajte žarkom. Po potrebi se lahko uporabi drugi premaz.
Čiščenje s čopičem

Whitewash

Whitewash s puderjem

Prvi sloj beline

Drugi sloj beline

Končni strop v kopalnici

Za dosego popolnoma gladkega premaza lahko kombinirate prvi in ​​tretji način. Prvi sloj bele barve se nanaša s čopičem za barvo, drugi pa s sesalnikom z razpršilcem.

Nasveti

 • Da bi zagotovili, da je premaz čim bolj enakomeren, se ne omejite na en sloj belega pijanca. Optimalno število slojev - od 2 do 4. V tem primeru je treba vsako naslednjo plast nanesti na popolnoma suhi površini.
 • Med beljenjem bodite pozorni na lokacijo svetilk. Prve in predzadnje plasti premaza je treba nanesti pravokotno na vir svetlobe, slednje pa vzporedno. V tem primeru oznake iz valja ali krtače ne bodo opazne.
 • Prevleka je trajna in ne bo izgubila svojega prvotnega videza, če jo pustite, da se posuši brez uporabe grelnikov, ventilatorjev, sušilnikov za lase itd. Prav tako je treba zaščititi sveže pretepeni strop od udarjanja sončnih žarkov, resnica v kopalnici ni problem.
 • Če ste nazadnje belili strop z apnom, potem naslednjič, ko ne morete uporabiti drugačne vrste premaza, in obratno. Na apno se lahko nanese le apno in le kreda nad kredo. V nasprotnem primeru bo strop pokrit z grdimi madeži in razvezi.
 • Če snežno bela strop ni po vaših željah, lahko dodate barvne pigmente na belino, ki doseže različne odtenke. Torej, če želite nanosati zelen odtenek, lahko uporabite kromov oksid. Da bi dobili mlečno ali bež barvo, se običajno uporablja opečena sienna ali umber - naravni naravni pigmenti. Ocher pomaga doseči barvo slonovine, roan-roza in rdečkasto odtenek.
Beli belo strop v kopalnici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 46