Kako napraviti rastezljiv strop

Ako želite imati savršeno ravnu strop brzo i bez prašine - jedini izlaz je napraviti strop. Snimanje filma vjerojatno nije za vas, ali to možete učiniti sami. To može postati relevantno nešto što je daleko od grada, gdje instalatori ne idu ili će njihov dolazak biti preskup. U tom slučaju, instalacija stropne napetosti vlastitim rukama je izlaz iz situacije. 

Jedna od mogućnosti za dizajn stropnih stropova

Jedna od mogućnosti za dizajn stropnih stropova

Vrste, njihove usporedne osobine

Stropni stropovi su od dvije vrste: od PVC filma i tkanine. Oni se razlikuju po svojim svojstvima i izgledu. Film ne propušta vodu, koja u stanu može poslužiti kao osiguranje od poplava odozgo. Ali ne postoji jamstvo da će preživjeti težinu. Osim toga, film ima rupe za čvora. Ova činjenica je samo s "nuspojavom" koja daje materijal, kao i činjenicu da ne propušta paru i zrak.

Prednost stropova tkanine je upravo njihova sposobnost prolaska zraka i vodene pare. To je važno, primjerice, za drvenu kuću, gdje je ta kvaliteta tražena. Mogu biti izrađene od drva ili se prijavite kuću napraviti i PVC folijom stropovi, ali zbog razlika u temperaturi ili tlaku mogu pojaviti na savijete i bore. Postoji rješenje - pažljivo zatvoriti prazninu koja u takvim zgradama je uvijek tu, i stavio ventilacijsku rešetku (ili više), koji će okupiti prostor iznad i ispod, eliminira neugodan fenomen.

Primjer asortimana boja filmova

Primjer asortimana boja filmova

Drugi plus stropova tkanine je njihova velika širina. Pere mogu biti do 4-5 metara. Možete pronaći 6 metara, ali po posebnom redoslijedu i odgovarajućoj - posebnoj cijeni. Ipak, za većinu soba i ta širina je dovoljna za oči. Budući da se takav tip često naziva i besprijekoran: nema potrebe za šivanjem tkanina.

Minus tkanina rastezni stropovi - njihovi veći troškovi, kao i više ograničen izbor boja. No, fakture su znatno veće: postoji pod kožu, baršunom, oponašanjem mutnog stakla i drugima. Također na takav način izgleda sjajno ispisati bilo koju vrstu. Ali ako želite sjajni sjaj, to može biti samo u PVC filmu. Pletena površina ima matu ili blago sjajnu površinu.

Stegnuti strop teksturiranog tkanine (zidovi se također završavaju korištenjem iste tehnologije)

Stegnuti strop teksturiranog tkanine (zidovi se također završavaju korištenjem iste tehnologije)

Usput, sjajni sjaj mora biti oprezan. On, naravno, vizualno povećava prostor. Odražavajući svjetlost i objekte. Ali to je odraz i može sa sobom igrati šalu. Sve se odražava u stropu. A što se nalazi i na ormarićima. I krhotine i prašine. Doslovno sve. Tako se to također uzima u obzir.

Drugi parametar usporedbe je temperaturni režim rada. Stropni strop PVC-a može se raditi samo na višim temperaturama. Na 0 ° C postaje krhka, nakon -40 ° C propada. Ako instalirate takav strop u neprikladenu sobu, možda će preživjeti zimu ili drugu (ako se vrata ne otvore u grijanoj kući). Ali onda će se neizbježno slomiti. Stropovi za rastezanje tkanina na temperaturama su nezahtjevni, pa se mogu zamrznuti.

Priprema za ugradnju

Strop za rastezanje možete postaviti za nekoliko sati. Ali priprema, kao i povezivanje rasvjete, ponekad zahtijevaju još više vremena. Tako počinjemo.

Prvo, sa stropa, čistimo sve što može pasti. Ovo je vrlo važno za estetiku. Sve što je nakon napetosti stropa osvijetljeno.

Pripremljeno za instalacijski strop: svi očišćeni, ugrađeni za osvjetljenje

Pripremljeno za instalacijski strop: svi očišćeni, ugrađeni za osvjetljenje

Ako je film bijeli ili svijetli, kroz nju se mogu vidjeti tamne mrlje, ako ih ima. Isti problem postoji u log house: tamna strop će biti vidljiv. U tom slučaju moguće je prethodno premazati nekim materijalom (šperploča, gips ploča itd.) Koji je prekriven bijelom bojom. Kao opcija - pucati neki bijeli materijal (barem barijera pare).

U kojoj fazi popravka trebam staviti

Instalacija stropnih stropova provodi se nakon što su prošla glavna "prljava" faza popravka, dok su zidovi poravnati. Možeš prije tapetiranja, a možete - poslije. Oba opcija nisu idealna. I evo zašto:

 • Ako su zidovi već prekriveni tapetama, prilikom instaliranja baguette prljave. Kako biste izbjegli zagađenje, morate zatvoriti zidove, a to je nepotrebno vrijeme.
 • Ako zalijepite pozadinu nakon instalacije, morate vrlo pažljivo raditi: film (ako ga izvadite) vrlo lako suzu. I s takvim radovima vrlo je lako razbiti.

Što je manje zlo za vas - izaberite. U drugom razdoblju to je nemoguće.

Montirajte stropove nakon svih praškastih radova, čak i na zidovima

Montirajte stropove nakon svih praškastih radova, čak i na zidovima

Gdje i na kojoj je visini pričvršćena

Postoje dvije vrste profila - na stropu i na zidu. Strop se koristi u slučajevima kada nije moguće zavariti nosivu strukturu na zidove iz nekog razloga (ožičenje koje se događa na traženom mjestu, vrlo nestabilan materijal). U drugim slučajevima postavite baguette na zidove.

Na kojoj visini je baguette pričvršćen? Ako nema izobličenja, na razini 4-5 cm ispod spoja sa stropom. Zašto ne na vrhu? Zato što se snaga zida spušta i može se raspasti. Povećanje pri korištenju PVC filmova stvara se pristojno, pa je nosivost važna. Osim toga, na ovom mjestu često leži ožičenje i može se oštetiti. Zato pažljivo vodite računa o zoni gdje je. Druga takva visina marža omogućuje korištenje šireg raspona čvora. Kao što vidite, postoji dovoljno razloga.

Postavite baguette na zidove na razini, povlačenjem 4-5 cm od glavnog stropova

Postavite baguette na zidove na razini, povlačenjem 4-5 cm od glavnog stropova

Ako zidovi u sobi nisu razina, i želite instalirati rastezljiv strop, Poravnajte područje u kojem će se vrećica pričvrstiti. Ako to nije učinjeno, savit će se, da će odozdo biti savršeno vidljivo.

Na zidovima pjenastog betona na zidu postavljaju bar, a na nju - baguette. Tako stvorena napetost prenosi se uglavnom na šipku, a zid ima manje opterećenja.

Za normalnu napetost stropa mora se izvesti strogo vodoravna ravnina. Budući da pronađu najnižu točku stropova, otpuštaju se jednako 4-5 cm, a potom pređu vodoravni preko svih zidova. Dakle, u odnosu na postojeći strop, razlika u nadmorskoj visini može biti različita.

Razlika od glavnog stropa može biti neujednačena.

Pad s glavnog stropova može biti neravnomjeran ....

Najprikladnija je primjena linije s nizom boja (tanka opruga "obojana" u labavoj boji plave boje).

Ako se odlučuje napraviti dvostupanjski strop, pričvršćen je na strukturu gipsane ploče. Ako je montiranje na jednoj od vodoravnih vodilica - sve je u redu i nema problema. Ako je niži ili više, morate dodati dobitak. To može biti profil fiksiran na pravom mjestu ili traka od šperploča debljine 5-6 mm. Obje metode se ispituju i rade dobro.

Kada je postavljen u sobu s popločanim zidovima, pričvrstite baguette 2 cm ispod ruba pločice. Važno je da ispod njega nema praznina.

Ožičenje i spojnice ispod čvora

Budući da suspendirane svjetiljke koriste više svjetiljki niske snage (ne više od 40 W za žarulje s dnom i 35 W za halogene svjetiljke), potrebno je više svjetiljki. Uz glavni luster, centar je također opremljen perifernom rasvjetom. Upotrebljavaju se uglavnom ugrađene svjetiljke.

Ispada da je strop puno žica. Moraju biti pravilno i ispravno fiksirani. Ako je strop izrađen u drvenoj kući, sve električne žice su položene u cijevima od vatre, posebnim valovitim crijevom ili instalacijskim kutijama. U drugim slučajevima, dovoljno ih je pričvrstiti na strop pomoću ugradnih traka ili isječaka.

Pouzdani način učvršćenja ožičenja

Pouzdani način učvršćenja ožičenja

Pod instalacijom rasvjetnih tijela u zategnutom stropu napravite hipoteke. Njihov dizajn ovisi o vrsti svjetiljke i odabire se svaki put odvojeno. Poželjno je samo da su stropna svjetla usmjerena prema dolje ili se ne nalaze niže od 40 cm od stropa. U suprotnom će se nakon nekog vremena pojaviti žućkaste mrlje od pregrijavanja.

Najbolje, možda, izlaz na izbor opreme za naponsku stropu bit će svjetleća dioda. Daju snažan tok svjetlosti, služe dugo vremena, "privlače" malo struje i praktički se ne grije. Manje je velika cijena. Ali se brzo opravdava - štedi energiju.

Postupak montaže

U ovom ćemo odjeljku govoriti samo o instalacijskim aktivnostima, bez ikakvih drugih točaka, koje su mnoge (o njima niže). Ugrađeni stropni nivo bilo koje vrste u posebnom profilu, koji je pričvršćen oko perimetra prostorije. Način pričvršćivanja odabire se od onih zidova:

 • za cigle i betonske folije;
 • za drvene - samorezni vijci;
 • za krhke materijale (ljuska stijena, gazirani beton) - najprije popravite drveni blok, a zatim je pričvršćen baguette.

Baguette osigurati učvršćenje postavka svakih 15-20 cm. Napetost Film je bolje uzeti korak 15 cm, može biti utkana i 20smyu Profili za tkanine i filmovi su različiti, ali suština ostaje ista. Ali dalje u instalaciji postoje razlike.

Baguette je pričvršćen svakih 15-20 cm

Baguette je pričvršćen svakih 15-20 cm

Za PVC film

Posebno treba istaknuti da rukovanje materijalom mora biti obavljeno s pažnjom, jer se oštrim predmetima lako ošteti. Tehnologija koristi grijanje na visokim temperaturama, tako da se iz sobe izvuče sve što bi moglo biti oštećeno.

Kako instalirati

Nakon montaže profila postoje samo četiri koraka:

 • Film se izravnava, lebdi (bez napetosti) na tehničkim stezaljkama u uglovima. Prvo popravite prva dva kuta dijagonale, zatim - drugi.
 • Koristeći snažan toplinski pištolj, film (i zrak u sobi) zagrijava se na 50-60 ° C.
 • Elastični film je rastegnut, harpun je uložen u baguette. Učinite to s lopaticom (lopatice) s zaobljenim krajevima (film se lako rezati, a to je jedan od njegovih nedostataka).
 • Dok je temperatura još uvijek visoka, ako se osigurava tehnologija, tehnološki je praznik prekriven dekorativnom zakrpom.

  Redoslijed ugradnje napetost strop

  Redoslijed ugradnje napetost strop

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 4 = 4