Πώς να επιλέξετε μια βρύση μπάνιου

Πώς να επιλέξετε μια βρύση μπάνιου

Τα μοντέρνα μπάνια έχουν γίνει μια άλλη θέση στο διαμέρισμα, όπου μπορείτε να φτιάξετε τη φαντασία του σχεδιασμού. Νέα υδραυλικά και η διαθεσιμότητα διαφόρων υλικών ανοίγουν νέους ορίζοντες στο σχεδιασμό αυτού του δωματίου. Σημαντικό είναι ο αρχικός μίκτης. Πώς να επιλέξετε μια βρύση μπάνιου και τι να ψάξετε;

Ποικιλίες υλικών

Μια σημαντική πτυχή στην επιλογή ενός μίκτη είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Τα προϊόντα ποιότητας κατασκευάζονται κυρίως από ορείχαλκο και χαλκό, φθηνότερα - από σιμινίνη. Οι κεραμικοί μίκτες σπάνια βρίσκονται. Για να γίνει το μίξερ μέταλλο αισθητική εμφάνιση και προστασία από τη διάβρωση εφαρμόζεται στο ανώτερο στρώμα του νικελίου και στη συνέχεια μια διακοσμητική επίστρωση: χρώμιο, σμάλτο, επίχρυσο, ορείχαλκο, πλατίνα και άλλα.

Για τα μέρη του μίξερ χρησιμοποιούνται συχνά πλαστικά με επικάλυψη χρωμίου. Οι χειρολαβές και οι βαλβίδες μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από μάρμαρο, όνυχα, κρύσταλλο, μαλαχίτη και άλλα φυσικά υλικά.

Βρύσες μπάνιου

Ένα πραγματικό αριστούργημα είναι μίξερ γυαλιού. Μπορούν να είναι διαφανή, έγχρωμα, διάσπαρτα και ακόμη και οπίσθια.

Γυάλινη βρύση μπάνιου

Ταξινόμηση

Σήμερα, τόσο οι ξένοι όσο και οι εγχώριοι κατασκευαστές έχουν γεμίσει την αγορά με μίξερ όλων των ειδών μοντέλων. Διαφέρουν στη διαμόρφωση, τις λειτουργίες που εκτελούνται, τον τύπο της προσάρτησης, την αρχή λειτουργίας, κ.λπ.

Δύο βαλβίδα

Οι παραδοσιακοί μίξερ των τελευταίων ετών εξακολουθούν να είναι σε ζήτηση. Ειδικά για μπάνια κατασκευασμένα σε κλασικό στυλ ή χώρα. Δύο ρεύματα νερού, κρύο και ζεστό, ρυθμίζονται ξεχωριστά με βαλβίδες. Αυτή η αρχή της παροχής νερού σας επιτρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα τη θερμοκρασία και το κεφάλι της στρέφοντας τις βαλβίδες.

Το μειονέκτημα των αναμικτήρων δύο βαλβίδων είναι ένα ταχέως φορτισμένο ελαστικό παρέμβυσμα, το οποίο απαιτεί περιοδική αντικατάσταση. Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε αυτό. Ορισμένοι κατασκευαστές κατασκευάζουν γερανούς βαλβίδων με κεραμικές πλάκες που θα διαρκέσουν περισσότερο από το καουτσούκ.

Δύο ζυμωμένες βρύσες μπάνιου

Μονός μοχλός

Στην εποχή μας, ο πιο κοινός τύπος βρύσης είναι ένας μοχλός. Επιτρέπει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και της πίεσης του νερού με το ένα χέρι, διατηρώντας παράλληλα τις ρυθμισμένες παραμέτρους μέχρι την επόμενη χρήση.

Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου γερανού οφείλεται στον μηχανισμό παροχής νερού. Προηγουμένως χρησιμοποιούμενες σφαιρικές βαλβίδες, σήμερα πιο δημοφιλείς είναι βρύσες μίξερ με ένα μηχανισμό κασέτα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να γυρίσετε τη λαβή γερανού πάνω ή κάτω, δεξιά-αριστερά.

Παρά τη συμπαγή και κομψότητα της, δεν στερούνται ελλείψεων. Οι στερεές ακαθαρσίες στη ροή του νερού επηρεάζουν δυσμενώς τα εξαρτήματα του μίκτη, πράγμα που οδηγεί στην ανάγκη αντικατάστασης της μονάδας σφαιρών.

Μονάδα μίξερ λεκάνης

Διαδοχικά

Αυτά τα μίξερ έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα - φαίνονται καταπληκτικά. Η πρωτοτυπία του σχεδιασμού, των μορφών και των στροφών είναι εντυπωσιακή. Συχνά μπορείτε να δείτε μίξερ cascade με φωτισμό. Εάν ενεργοποιήσετε το νερό, η βρύση γίνεται ένας καταρράκτης, μετατρέποντας τη ροή του νερού σε μια μεγάλη ροή. Στις άλλες παραμέτρους, ουσιαστικά δεν διαφέρει από άλλα είδη, διότι συμβαίνει επίσης ανάμιξη κρύου και ζεστού νερού, εκτός από το γεγονός ότι η χωρητικότητα των αναδευτήρων είναι ελαφρώς υψηλότερη.

Cascade μίξερ στην μπανιέρα

Θερμοστατικό

Για όσους δεν επιθυμούν να πέσουν κάτω από το ξαφνικό ντους αντίθεσης, η ιδανική επιλογή είναι ένας θερμοστατικός μίκτης. Χαρακτηριστικό του είναι ότι παρέχει μια παροχή νερού με δεδομένη θερμοκρασία και κεφαλή. Αυτό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς προστατεύει από εγκαύματα με ζεστό νερό.

Ο θερμοστατικός αναμικτήρας διαθέτει δύο πόμολα που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία και την πίεση του νερού. Τα δεδομένα εμφανίζονται και αποθηκεύονται. Η εγκατάσταση τέτοιων περιορισμών εξουδετερώνει τα άλματα στους κύριους αγωγούς και παρέχει άνεση κατά τις διαδικασίες ύδρευσης.

Θερμοστατικές βρύσες μπάνιου

Μη επαφή

Τέτοιοι μίκτες χρησιμοποιούνται συχνά σε εστιατόρια και κλαμπ. Είναι πολύ βολικό για χρήση, επειδή δεν απαιτούν χειροκίνητο έλεγχο. Λειτουργούν από αισθητήρες υπερύθρων, οι οποίοι δίνουν ένα σήμα για να ενεργοποιήσουν το νερό κατά την παράδοσή τους. Μετά από λίγο, απενεργοποιείται αυτόματα.

Το τεράστιο πλεονέκτημα των βαλβίδων μη επαφής είναι η πρόληψη πιθανών πλημμυρών λόγω της ξεβιδωτής βρύσης και της εξοικονόμησης νερού.

Μπαταρία μπάνιου χωρίς επαφή

Ηλεκτρονικά

Οι ηλεκτρονικοί μίκτες είναι πιο προηγμένες εκδοχές των ανέπαφων και επιτρέπουν ρυθμίστε τη θερμοκρασία και το κεφάλι για διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, όπως στους θερμοστατικούς αναμίκτες. Λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της αντίδρασης του υπέρυθρου αισθητήρα. Ωστόσο, για το σκληρό νερό, τα προϊόντα αυτά δεν ταιριάζουν.

Ηλεκτρονική βρύση μπάνιου

Συνδυασμένη

Πρόκειται για έναν οικείο τύπο βρύσης που παρέχει παροχή νερού τόσο στο νιπτήρα όσο και στο λουτρό. Χαρακτηριστικό του προϊόντος - ένας μακρύς gander, γυρίζοντας στην απαραίτητη κατεύθυνση.

Δεν φαίνεται πολύ μοντέρνο και συνήθως έχει μικρή διάρκεια ζωής, γι 'αυτό συνιστούμε να αγοράσετε ξεχωριστούς αναμίκτες στην μπανιέρα και στο νεροχύτη. Αν και η "πρώτη φορά" μια τέτοια οικονομική επιλογή θα είναι πολύ βολικό.

Βρύσες συνδυασμένου μπάνιου

Ανάλογα με τη μέθοδο προσάρτησης

Τοίχου τοποθετημένο

Μίξερ αυτού του τύπου συνδέονται απευθείας στον τοίχο με τους σωλήνες νερού. Αυτή είναι η πιο γνωστή μορφή για όλους. Οι τοίχοι μίξερ μπορούν να έχουν σχεδόν οποιαδήποτε διαμόρφωση. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για μείκτες μονού μοχλού ή βρύσης.

Βιδωτές βρύσες

Εξωτερική

Μια αρκετά νέα και ασυνήθιστη μορφή μίξερ. Χαρακτηριστικά της εγκατάστασής του συνίστανται στο γεγονός ότι οι σωλήνες είναι καλυμμένοι σε ένα σωλήνα που συνδέεται με το πάτωμα. Στη σχάρα είναι απευθείας ο ίδιος ο αναμικτήρας, ο οποίος μπορεί να είναι και μονού μοχλού και βαλβίδα με μηχανισμό μισού στροφής. Οι μίξερ δαπέδου φαίνονται πολύ πρωτότυπες και εντυπωσιακές, ειδικά σε μεγάλα δωμάτια, όταν το μπάνιο βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου.

Βρύσες μπάνιου

Μορφή

Μίξερ αυτού του τύπου καθιστούν δυνατή τη συγκάλυψη των σωλήνων και του εύκαμπτου σωλήνα ντους. Ο αναδευτήρας είναι τοποθετημένος στην πλευρά του μπάνιου ή του νιπτήρα και όλες οι επικοινωνίες είναι κρυμμένες. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο ένα ντους, το δοχείο ποτίσματος εξάγεται από τη θέση του και ο σωλήνας τραβιέται μετά από αυτό. Αυτό είναι πολύ βολικό όσον αφορά την κάλυψη του σωλήνα του ντους, αλλά η σταθερή τράβηγμα πίσω εκεί οδηγεί στην άσκοπη χρήση του σωλήνα και την ανάγκη αντικατάστασής του. Ο μίξερ στο πλάι της μπανιέρας φαίνεται πολύ κομψό και διακοσμεί το δωμάτιο.

Ενσωματωμένες βρύσες μπάνιου

Επίτοιχο

Επιτοίχιος αναμικτήρας, Επιτρέπει την απόκρυψη όλων των οπτικών μειονεκτημάτων της στερέωσης και παρέχει μια αισθητική εμφάνιση της δομής. Όλοι οι σωλήνες, οι οδοντοτροχοί, τα περικόχλια κλπ. Κρύβονται πίσω από τον πίνακα και μόνο τα απαραίτητα μέρη του μίξερ αφήνονται από το εξωτερικό.

Το μειονέκτημα αυτού του τύπου μίκτη είναι ότι είναι μάλλον δύσκολο να εγκατασταθεί. Είναι απαραίτητο να συνεχίσετε τον τοίχο και να αποκρύψετε όλες τις επικοινωνίες μέσα σε αυτόν. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον πίσω πίνακα και τον ίδιο τον αναμικτήρα. Σε περίπτωση σπασίματος σωλήνων, θα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η θέση της διαρροής και να εξαλειφθεί το ίδιο το πρόβλημα, καθώς θα πρέπει να ξανασυναρμολογήσει τον τοίχο.

Επιτοίχιος αναμικτήρας

Ανάλογα με το σκοπό

Για μπάνιο

Όταν επιλέγετε μίξερ μπάνιου, πρέπει να καθορίσετε αν η βρύση θα τοποθετηθεί ξεχωριστά πάνω από τον νιπτήρα. Αν όχι, τότε Η καλύτερη επιλογή είναι μια συνδυασμένη βρύση με ένα τοίχο τοποθετημένο κάτοχος ντους. Διαφορετικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε την ενσωματωμένη επιλογή ή το δάπεδο, το οποίο από μόνο του φαίνεται πρωτότυπο και πολύ τακτοποιημένο.

Συχνά επιλέξτε ένα μίξερ. Είναι τοποθετημένο στην άκρη του ακρυλικού λουτρού, ή στην πλευρά, με επένδυση από κεραμικά πλακίδια. Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε βρύσες με αυτόματη εναλλαγή από τη μια κατάσταση στην άλλη.

Μίξερ για το μπάνιο

Για το νεροχύτη

Κατά την εγκατάσταση μίξερ λεκάνης, δεν υπάρχουν απολύτως περιορισμοί. Όλοι οι παραπάνω τύποι είναι κατάλληλοι, οπότε όταν επιλέγετε ένα μίξερ νιπτήρων, εστιάζετε καλύτερα στο να τονίσετε το προσιτό εύρος τιμών και τις επιθυμητές λειτουργίες που πρέπει να εκτελέσει η βρύση.

Μίξερ νεροχύτη

Για μπιντέδες

Ο αναμικτήρας bidet μπορεί να εγκατασταθεί στο πλάι του, δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές από παρόμοιους μίκτες για μπάνιο ή νιπτήρα. Η μόνη στιγμή - Είναι εξοπλισμένο με αεριστήρα με σφαιρική άρθρωση για την ευκολία των διαδικασιών υγιεινής.

Αναμικτήρας bidet

Εάν το μπάνιο είναι μικρού μεγέθους, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό ποτιστήρι που μπορεί να χτιστεί στο νεροχύτη κοντά στην τουαλέτα που θα χρησιμοποιηθεί ως ντους υγιεινής.

Συμβουλές για την επιλογή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να καθοριστεί ο αριθμός των μίξερ που απαιτούνται για την εγκατάσταση στο μπάνιο. Για τα μικρά δωμάτια, το ένα συνδυάζεται αρκετά, αλλά αν υπάρχει ξεχωριστό μπάνιο, νιπτήρας, ντους και μπιντέ στο δωμάτιο, θα απαιτηθούν πολλά στοιχεία. Ταυτόχρονα, πρέπει να επιλέγονται με τον ίδιο τρόπο, κατά προτίμηση έναν κατασκευαστή και μια συλλογή. Τα εξαρτήματα και τα εξαρτήματα πρέπει επίσης να επιλέγονται με το ίδιο στυλ με την ίδια αρχή.

Το δεύτερο ερώτημα που πρέπει να εξεταστεί είναι η μέθοδος τοποθέτησης του μίκτη. Όλοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις εκδόσεις δαπέδου του προϊόντος, όχι μόνο λόγω του υψηλότερου κόστους τους, αλλά και λόγω της θέσης των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις και ανάγκες, επιλέξτε τον τύπο του μίκτη που ταιριάζει καλύτερα στις λειτουργικές παραμέτρους, τον τύπο του ανοίγματος και την εμφάνιση.

Μίξερ μπάνιου

Μετά από αυτό, θα πρέπει να αποφασίσετε για το υλικό, το σχήμα, το χρώμα και το στυλ. Δηλαδή, σε αυτό το στάδιο μεγάλη προσοχή δίνεται άμεσα στην οπτική πλευρά του μίκτη. Είναι καλύτερα να εστιάσετε στις συλλογές διάσημων ευρωπαίων κατασκευαστών. Και παρόλο που η τιμή ενός τέτοιου μίκτη θα είναι ελαφρώς υψηλότερη από τα προϊόντα της εγχώριας παραγωγής, αλλά η ποιότητα των προϊόντων παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ένας καλός μίξερ θα διαρκέσει περισσότερο χρόνο, που θα σώσει όχι μόνο τα χρήματα, μακροπρόθεσμα, αλλά και τα νεύρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αδίστακτοι πωλητές μπορούν να δώσουν μια φθηνή πλαστογραφία για υψηλής ποιότητας ακριβά αγαθά, διαλύοντας την τιμή αρκετές φορές. Ως εκ τούτου, η επιλογή μιας βρύσης μπάνιο δεν είναι εύκολο έργο.

Μίξερ μπάνιου

Η επιλογή του μίκτη δεν περιορίζεται στην αγορά του. Επίσης, πρέπει να προσέξετε την ποιότητα της εγκατάστασης. Για το σκοπό αυτό είναι καλύτερο να προσκαλέσετε έναν εξειδικευμένο τεχνίτη ο οποίος γνωρίζει όλες τις αποχρώσεις της εργασίας με αυτόν ή αυτού του τύπου μίξερ.

Πριν επιλέξετε ένα μίξερ, σας συμβουλεύουμε να εξοικειωθείτε με πιθανές καταστροφές και επισκευή μίξερ.

Επισκόπηση των κύριων παραγωγών

Οι πάγκοι καταστημάτων υγιεινής είναι γεμάτοι με προϊόντα κατασκευαστών από διαφορετικές χώρες. Και οι μίκτες δεν αποτελούν εξαίρεση. Η ποιότητα των προϊόντων σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται όχι μόνο για ξένες εταιρείες, αλλά και για εγχώριους παραγωγούς.

Από την άποψη της αξιοπιστίας και της τεχνολογικής αριστείας, φυσικά, οι ευρωπαίοι κατασκευαστές οδηγούν: Γερμανικά Mixer Grohe, της Ελβετίας Geberit, γαλλικά Jacob Delafon, ισπανικά Teka και Supergrif και της Σουηδίας Gustavsberg, και Mamoli και Carlo Frattini Vincentin made in Italy. Εξαιρετικοί δοκιμαστικοί μίκτες Η φινλανδική εταιρεία Oras, καθώς και η αμερικανική Kraus και η Ideal Standart.

Μίξερ μπάνιου

Φροντίδα

Δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τη φροντίδα των μίξερ στο μπάνιο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους καθαρίζονται εύκολα.

Στην περίπτωση αυτή, είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιηθούν λειαντικοί παράγοντες και μεταλλικές βούρτσες για να μην καταστραφεί το ανώτερο στρώμα. Για καθαρισμό, ένα μαλακό ύφασμα, σφουγγάρι και πηκτωματικά ή υγρά απορρυπαντικά είναι τέλεια.

Από την πλάκα και τη σκουριά, εκτός από τα ειδικά εργαλεία, το ξύδι, το κιτρικό οξύ ή ο χυμός λεμονιού θα σας βοηθήσουν. Αρκεί να σκουπίσετε ένα από αυτά με μια βρύση, αφήστε τα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Για να δώσετε λάμψη και να ξεπλύνετε τους λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό για το τρίψιμο των υαλοπινάκων. Κατά τον τακτικό καθαρισμό, αρκεί να σκουπίσετε το ντους και το μίξερ με ένα στεγνό πανί από μικροΐνες.

Καθαρίστε το μίξερ

Σήμερα η σειρά είναι απλά τεράστια. Ως εκ τούτου, για να επιλέξετε μια βρύση για το μπάνιο δεν είναι δύσκολο.
Επιλέγοντας ένα προϊόν στο σπίτι σας, καθοδηγείται από τις επιθυμίες του νοικοκυριού, εξετάστε το σχεδιασμό του μπάνιου και τον προϋπολογισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 6 = 15