Alles over bidets: rassen en bestemmingen

Alles over bidets: rassen en bestemmingen

Bidet is een sanitaire voorziening, met als voornaamste doel hygiënische procedures na een bezoek aan het toilet. Ook gebruikt als een badkamer voor peuters, zoals een lage gootsteen voor de kleinsten.

Een bidet gebruiken

Opgemerkt moet worden dat het bidet geen toilet is, maar een soort hygiënisch sanitair. Maar het kan zowel apart als op het toilet worden geïnstalleerd (cover-bidet).

Het gebruik van een bidet als een kleine gootsteen is erg handig voor zwangere vrouwen en vrouwen tijdens de menstruatie. Na elke inname van het toilet, kunt u gemakkelijk een douche nemen voor het onderlichaam zonder in de gebruikelijke badkamer te gaan douchen. En dit bespaart immers tijd, water en elektrische bronnen en uiteindelijk materiaal.

Het bidet zal ook een handig hulpmiddel zijn voor ouderen en mensen met een handicap!

Bidet-applicatie

Je kunt in verschillende poses op het bidet zitten - als het maar handig voor je zou zijn. Het maakt eigenlijk niet uit: als u op de mixer gaat zitten of niet, werkt de bidet in dezelfde modus en zonder storingen. Naast een intieme hygiëne kan het bidet ook worden gebruikt om handen of voeten te wassen. In het geval van een dekselbidet op het toilet is dit een mogelijkheid om te wassen, wat een hygiënischer nettoresultaat heeft dan het gebruik van toiletpapier.

Bidet in het interieur van de badkamer

Zeep en een handdoek (tissue, papier) is beter om in de buurt van zichzelf te plaatsen. Na elke "douche" -ontvangst moet het bidet grondig worden gespoeld om het hygiënisch schoon te houden. Mee eens, dit is niet de hele badkamer om te wassen en schoon te maken.

Bidet neemt niet veel ruimte in, het is een multifunctioneel apparaat, heel eenvoudig en handig in gebruik.

types

Bidets zijn anders. Klassieke modellen zijn vloer- en zwevende schalen.

Innovatie in deze sanitaire en hygiënische sanitaire uitrusting is de hygiënische Bidetta-douche - een meer compacte en handige optie. Het is een soort mixer, die aan de ziel of gootsteen is bevestigd, maar wordt gebruikt voor het geval het onmogelijk is om een ​​apart, vrijstaand bidet te installeren.

Hygiënische douche

Een speciaal ontwerp is het deksel van het bidet voor het toilet: het ziet eruit als een gewone toiletzitting voor het deksel, maar is tegelijkertijd uitgerust met een mixer en heeft dezelfde functies als een apart bidet. Kan elektrisch worden aangestuurd, met een verwarmingselement, waardoor de situatie wordt bespaard door het ontbreken van warm water.

Dek af voor bidet

De basisclassificatie van het bidet ziet er als volgt uit:

 • eenvoudig;
 • met een stroom water naar boven gericht;
 • dekken bidet.

Bidet met een fontein

Moderne ontwerpontwikkelingen maken het gebruik van bidets nog gemakkelijker. Het is een automatische mixer, sensorbewegingssensoren en droogfunctie - een nieuw woord in sanitaire en hygiënische sanitaire techniek.

Waarom heb ik een bidet nodig?

Om deze vraag te beantwoorden, herinneren we aan de vorige paragrafen en systematiseren we de reeds beschikbare kennis. Dus, het bidet is nodig voor:

 1. Was het onderlichaam (uitwendige geslachtsdelen en anus) in plaats van toiletpapier te gebruiken.
 2. Wassen van handen, voeten, verschillende delen van het lichaam.
 3. Badende kleine kinderen.

Wassen, bijvoorbeeld, met koud water, reinigt niet alleen de huid, maar heeft ook een preventief doel: preventie van aambeien. Bidets zijn een nuttig hulpmiddel in klinieken, waar sommige patiënten om de een of andere reden geen normale douche kunnen nemen als dat niet het geval is.

Ook bidet is een veel gebruikt apparaat in kinder zomerkampen, waardoor ouders meer vertrouwen hebben dat hun kind onder alle omstandigheden voor zijn eigen hygiëne kan zorgen.

Voorbeeld van een bidet

Naleving van hygiëne

Handen wassen in bidet

Handen of voeten wassen in een bidet is handiger dan naar een gootsteen te gaan of water in een bak, bad of douche te trekken. En voor gezinnen met kleine kinderen wordt het bidet over het algemeen een universele badkuip! Niet langer hoeven babybadjes op het balkon te worden bewaard, die vaak in het appartement worden geplaatst, nergens.

Na elke procedure van het toilet, is het noodzakelijk om alle bekende hygiënische operaties uit te voeren. En eerder, en nu kan het met papier worden gedaan, maar een handiger en hygiënischer manier is om het te wassen.

Volgorde van acties:

 • als het deksel van het bidet ingebouwd is in het toilet of als u te maken hebt met een elektronische toiletpot - blijf erop staan, neem de comfortabelste houding voor u - gezicht of rug tegen de muur;
 • Als het bidet handmatig is ingesteld, zet u de mixer aan en selecteert u de optimale watertemperatuur voor uzelf. De automatische mixer stelt alles vanzelf in;
 • na de nodige temperatuur te hebben ontvangen, desgewenst met zeep (gel) wassen, niet alleen het gebied van geslachtsorganen en anus, maar ook andere delen van het lichaam schoonmaken;
 • als uw bidet de droogfunctie ondersteunt - gebruik het, zo niet - gebruik een handdoek of servetten;
 • wanneer u de hygiënische procedures boven uw eigen lichaam al hebt voltooid, moet u de spoelbak zelf spoelen.

Als u praat over meer specifieke instructies voor gebruik, kunt u ze rechtstreeks vinden bij de werknemers die het bidet installeren en bij de brochures die bij het gekochte bidet zijn geleverd.

menger

Mixer voor bidet verschilt bijna niet van mixers voor badkuipen en wastafels. Het enige verschil is de draaibeluchter, die de richting van de waterstraal regelt.

Mixers kunnen van de volgende typen zijn:

 • met behulp van een enkele klep;
 • twee kleppen;
 • joystick;
 • Double Wishbone;
 • Enkele hendel;
 • thermostaat;
 • e.

Mixer met dzhostik

Eenhendelmenger

Elektronische mixer

De watertemperatuurregelaars voor bidets zijn gemaakt van dergelijke materialen:

 1. Brass.
 2. Roestvrij staal.
 3. Metal.

Voor degenen die een bidet in hun eigen badkamer willen bevestigen, zijn er de volgende varianten van een handbediende bidetinstallatie, rekening houdend met het type bidet.

Een van de kenmerken waar u op moet letten bij het kopen van een bidet, de afmetingen van de onderdelen, de mate van rotatie van de klep, de afmetingen van de cartridge, de capaciteit van de cartridge, enz., Zijn van bijzonder belang.

Soorten bidets

De handmatige installatie van een bidet van een eenvoudig type vindt plaats volgens het volgende schema:

 • Installeer de mixer. Het proces is vergelijkbaar met de installatie van kranen voor een wastafel of bad.
 • We monteren een afvoersifon. Het mondstuk wordt geïnstalleerd met behulp van een schroef en een rubberen pakking (bij voorkeur gemaakt van plastic). Met behulp van de wartelmoeren bevestigen we er een sifon aan.
 • We tekenen markeringen op die oppervlakken waar het bidet moet worden geïnstalleerd.
 • De mixer is aangesloten op een waterleiding met behulp van flexibele slangen en de sifon - met behulp van een gegolfde slang. Dit alles gebeurt voordat het bidet op de vloer wordt bevestigd.
 • Na het testen en aansluiten, wordt het bidet op de vloer bevestigd met behulp van lange schroeven, waarop plastic pluggen zouden moeten zitten.
Sifoninstallatie

Het bidet installeren

Installatie van een hangend bidet

 • We maken een nis in de muur om de installatie te installeren.
 • Samengevoegd volgens het algoritme dat is ingesteld in de instructies, zijn de besturingskast en de waterregelaar samen met het frame bevestigd aan de wand- en vloeroppervlakken. Gipskarton naaien.
 • De kom van het bidet is bevestigd met lange spike staven en wordt geplaatst zonder de vloer te raken.
Opgeschort bidet

Installatie van een bidet met een waterstroom naar boven gericht (met een "fontein")

 1. De waterregelaar installeren.
 2. Verbinding met watervoorziening en riolering.
 3. Vloer installatie.

Installatie van de bidetafdekking

 1. Bij het monteren en monteren van de toiletpot met het bidet, is het noodzakelijk om de mixer aan het gat te monteren en te bevestigen.
 2. Twee schroeven bevestigen het deksel van het bidet op het toilet.
schema voor het installeren van de bidetafdekking

Een bidet met de eigen hand installeren is niet moeilijk. Door de instructies op te volgen en de plaats van het bidet in de badkamer vooraf te berekenen, kunt u alle comfort creëren voor comfortabele hygiëneprocedures.

Dek-bidet op het toilet

Het grote voordeel van de bidetafdekking voor het standaardbidet is de ruimtebesparing in de badkamer. Dus, als u een bidet op het toilet plaatst, krijgt u niet alleen een universeel sanitairapparaat, maar neemt u ook geen extra halve meter van de badkamer, die soms zeer noodzakelijk zijn.

Cover bidet

Moderne bidetafdekkingen zijn uitgerust met sensorsensoren en een automatisch bedieningsapparaat. U kunt de verwarming van water regelen, de richting van de jet, de druk. Ook is er een droogfunctie - een nog hygiënischer afwasproces, waardoor de kans op huidirritaties kleiner wordt. De laatste omstandigheid is belangrijk voor mensen die last hebben van aambeien.

Voorbeeld van een bidet

Belangrijk! Door het deksel van het bidet op het toilet te installeren, is het belangrijkste om geen fouten te maken met de afmetingen. Voordat u een deksel koopt, moet u eerst de afmetingen van uw toiletpot verwijderen en daarna de koffer voor een kleine - de adviseurs van de winkel zullen u helpen bij het kiezen van de beste optie voor een bidetdeksel.

Een persoon die ooit een bidet gebruikte, blijft voor altijd een "fan" van dit apparaat - gecontroleerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 58