Een toilet kiezen – tips en trucs

Een toilet kiezen - tips en trucs

Het toilet is een plek zonder welke geen huis kan, hoewel we er veel minder tijd aan besteden in vergelijking met andere kamers. Ondanks het feit dat de meeste consumenten er niet om geven hoe het toilet in hun huis eruit ziet, moet de keuze voor dit hygiënische en hygiënische apparaat verstandig worden benaderd. Je gebruikt het immers al een aantal jaren regelmatig. Daarom moet dit ontwerp comfortabel, sterk en esthetisch tegen de achtergrond van ander sanitair zijn.

In dit artikel zullen we praten over wat voor soort toiletpotten er zijn, wat u moet weten voordat u het koopt en probeer de problemen op te lossen die zich voordoen tijdens de werking van dit apparaat.

Stijlvolle hangende toiletpot en gootsteen

kenmerken

Ondanks de schijnbare eenvoud en monotonie van de toiletpot, kan een meer gedetailleerd onderzoek tussen verschillende modellen aanzienlijke verschillen aan het licht brengen. Daarom is het bij het kiezen van een toilet noodzakelijk om aandacht te schenken aan de volgende nuances:

 • De grootte. Kies een toiletpot van deze grootte zodat u hem later gemakkelijk kunt gebruiken, maar hij neemt niet te veel ruimte in beslag in de badkamer. Houd er rekening mee dat u na het installeren van het toilet niet alleen een plaats moet hebben om vrij door de kamer te kunnen bewegen, maar ook om comfortabel te zitten, zonder uw knieën tegen de muur voor of aan de deur te buigen. Daarom moet de afstand tot de tegenoverliggende muur minimaal 60 cm blijven.
 • Besteed aandacht aan het geluidsniveau. Als het toilet in uw huis zich in de buurt van de slaapkamer bevindt of in combinatie met de badkamer, kan het geluid van stromend water dat de afvoer vult, u ongemakkelijk maken. Daarom raden we u aan om aandacht te besteden aan de modellen van tanks waarin water niet van boven komt, zoals in de meeste oude modellen, maar van onderaf. Misschien betaal je een beetje voor zo'n tank, maar je bespaarde zenuwen en gemoedsrust zijn het waard.
 • Watervoorziening voor spoelen kan worden uitgevoerd door vanaf de bovenkant op een speciale knop te drukken, met behulp van de hendel aan de zijkant of de hefstang. De meeste moderne toiletten zijn uitgerust met een drukknopmechanisme. En de handigste en meest economische zijn modellen met twee knoppen die voor verschillende volumes watertoevoer zorgen.

Opgeschort kleine toiletpot

Hoek toiletpot

Toilet met een kleine cisterne

WC-spoelknop

Over de fijne kneepjes van het kiezen van een wc-pot, bekijk de video.

Materialen van vervaardiging

De meest voorkomende materialen voor het toilet zijn faience en porselein. Sommige fabrikanten proberen ons ervan te overtuigen dat porseleinproducten hygiënischer en betrouwbaarder zijn, maar dat is het niet. Beide materialen zijn in de regel bedekt met een laag van een speciale glazuurlaag, die zorgt voor vochtbestendigheid. Er is dus geen fundamenteel verschil tussen hen.

Porseleinen toiletpot

Aardewerk toilet

Stalen toiletpot antivandaal

In sommige oude huizen kun je nog steeds metalen toiletten tegenkomen. Nu worden ze bijna niet geproduceerd, omdat dergelijke structuren erg zwaar zijn en de emaillaag vaak scheurt en splijt. Die modellen die nog steeds in winkels te vinden zijn, zijn onredelijk duur. Het is niet de moeite waard om een ​​toiletpot te kiezen. Faience- en porseleinmodellen kunnen hun directe taken aan.

In de uitverkoop vindt u producten van natuurlijke en kunstmatige steen, kunststof of zelfs van hout. Dergelijke modellen worden in de regel op bestelling gemaakt en dienen uitsluitend voor esthetische doeleinden. De keuze voor dergelijke modellen gebeurt uitsluitend om de creativiteit van de ontwerper te behagen. Dit heeft geen invloed op de prestaties.

Marmeren toilet

Toiletpot gemaakt van kunststeen

Gecoat toilet

Kom vorm

Bepaal de vorm van de kom van uw toekomstige toiletpot. Afhankelijk van hoe de kom er van binnen uitziet en hoe het spoelproces plaatsvindt, worden de volgende typen toiletpotten onderscheiden.

trechter

Dit is het eenvoudigste en meest begrijpelijke model in termen van ontwerpkenmerken. Dit is een gewone trechter, met in het midden een opening voor het lozen van afval in de riolering. Hoewel dergelijke modellen aan de ene kant hygiënischer zijn, omdat alle afvalstoffen onmiddellijk worden verwijderd, kunt u aan de andere kant geconfronteerd worden met het probleem van het krijgen van onaangenaam rioolwater dat door een dergelijke rechte opening ruikt.

Dit is waarschijnlijk het meest voorkomende model op dit moment, maar niet de handigste. Dit ontwerp is er een ander nadeel - het is de mogelijkheid om water te spetteren bij het aftappen.

Vormen van een kom van een toiletkom

Schijflade

Dit zijn toiletten met een plank, die een kleine plank binnen hebben. De inhoud van de wc-pot komt er eerst op en dan wordt het weggespoeld naar de riolering van de plank. Europeanen beschouwen dit model als onhygiënisch.

Het heeft echter bepaalde voordelen:

 • u zult niet het risico lopen om onaangename sensaties te ervaren als gevolg van spatten, die vaak worden gevormd bij het gebruik van trechtervormige toiletpotten.
 • als je per ongeluk iets in het toilet laat vallen, heb je een kans om dit voorwerp te bewaren voordat het volledig in het riool verdwijnt.
Kom toiletpot

vizier

We kunnen zeggen dat ze het summum zijn van technisch denken, dus combineer de voordelen van de twee hierboven beschreven modellen. Dit zijn de meest recent door de meeste consumenten geliefde modellen.

Variant van de schaal

Er zijn ook ongebruikelijke vormen van toiletpotten, die het design-hoogtepunt van de badkamer zullen worden.

Ongebruikelijke appelvormige toiletpot

Variëteiten op type installatie

Het eerste ding dat de kopers treft bij het kiezen van een toilet is het type van de bijlage. Toiletpotten kunnen op de grond of aan de muur worden bevestigd.

Overweeg de classificatie van toiletpotten volgens het type installatie.

vloer

Er zijn overal. Dit is de meest voorkomende en vertrouwde aan elk ontwerp, dat bestaat uit een kom met een plank of zonder het en een tank met een afvoer mechanisme. Bij sommige modellen zijn de kom en de afvoertank verbonden met een enkele eenheid. Dit zijn zogenaamde monoblocks. Ze zijn veel sterker dan hun voorgangers, maar tot nu toe zijn ze zelden beschikbaar. Vloertoiletten maken het gemakkelijkst vast. U hebt slechts een kleine hoeveelheid cementmortel en schroeven nodig.

Vloer Toilet

Buiten rode toiletpot

Vloer geschilderde toiletpot

Over de tanks moet afzonderlijk worden besproken. Ze kunnen tenslotte ook anders zijn. Naast monoblokken en de compacte tanks die ons bekend zijn, zijn er ook hoekige tanks die zich in de hoek van het toilet bevinden en aparte of bovenste tanks. Ondanks het feit dat ze in particuliere appartementen zelden worden gebruikt, zijn ze erg populair in verschillende openbare toiletten. Het ding is dat hoe hoger de kom is gelegen van de kom van de wc-pot, hoe groter de snelheid van de waterbeweging, dus hoe beter het de inhoud van de kom zal wassen. Dergelijke spoelbakken nemen echter aanzienlijk meer ruimte in en zien er niet esthetisch uit.

monoblock

Toilet zonder tank

Toiletpot met een hoge overheadtank

vals

Dit is meer een gril dan een noodzaak. Ze hebben hun voordelen - ze zien er interessant uit en bezetten niet het vloeroppervlak, waardoor het gemakkelijk is om het oppervlak onder het toilet te onderhouden.

De installatie is echter nogal gecompliceerd.

Om zo'n toilet te installeren, moet je een extra installatie aan de muur monteren, die niet alleen bestand is tegen het gewicht van het toilet zelf, maar ook tegen je gewicht tijdens de werking.

Ironisch genoeg neemt deze wc-bril meer ruimte in je toilet in dan in vloermodellen, aangezien deze minstens 15 cm van de achterwand verwijderd moet zijn. Daarom, in kleine badkamers, kan een dergelijk toilet niet worden gebruikt.

Velen die niet afgeschrikt worden door de complexiteit van het installeren van een dergelijk toilet, verbergen alle communicatie achter een speciale valse muur.

Opgeschorte toiletkom

Bijgevoegde verdieping

Deze toiletpotten zijn stevig aan de muur bevestigd. In dit geval wordt de volledige afwateringsstructuur direct verborgen in de muur erachter, in een speciale nis. Zulke toiletpotten zien er laconiek en netjes uit en de afwezigheid van een afvoertank helpt aanzienlijk om ruimte in het toilet te sparen.

De toilet-wc-pot

Typen vloermodellen per type release

Het eerste waar u op moet letten bij het kopen van een toiletpot, is het vrijgaveformulier, niet het uiterlijk, de vorm of de kleur. Kenmerkend voor hoe het gootsteensysteem in het toilet wordt geïmplementeerd, is het bepalende aspect van zijn keuze. Feit is dat in verschillende huizen de rioleringsafvoer op verschillende manieren met het toilet is verbonden. Als u het rioolsysteem niet wilt verbouwen of extra elementen zoals golfplaten wilt gebruiken na het kopen van een toilet, let dan op het type release waarvoor uw riolering is ontworpen.

Vorm van productie van toiletpotten

 • Scythe kwestie zorgt voor een afvoer van de inhoud van de wc-pot in het riool onder een hoek van 45 graden. Een dergelijk voorraadsysteem is het meest gebruikelijk in ons land, omdat het op grote schaal werd gebruikt in alle gebouwen van het Sovjettijdperk en tot nu toe universeel wordt gebruikt. Het grote voordeel van deze vorm van release is dat u de mogelijkheid krijgt om het toilet het dichtst bij de muur te plaatsen en dat dit tot gevolg heeft dat dit ontwerp aanzienlijk minder ruimte inneemt.
 • Toiletpotten met horizontale afvoer gebruikelijker in het Westen. In ons land worden ze echter steeds populairder omdat ze ook gemakkelijk kunnen worden aangepast aan het rioleringssysteem met een verticale uitlaat.
 • Verticale release - het meest zeldzame type afvalwater. Dit type rioolwater wordt in de regel zowel in particuliere huizen als in appartementen van de bouw van Stalin gebruikt. Het is onmogelijk om het aan te passen aan een riolering die is ontworpen voor elk ander type spoeling.
De schuine uitloop op het toilet

Horizontale afgifte in nitase

Toiletpot met verticale afvoer

Accessoires en technische uitrusting

Het hoofdaccessoire dat vaak wordt geleverd met een toiletpot of apart wordt gekocht, is een wc-bril of deksel.

De twee belangrijkste criteria die moeten worden overwogen bij het kopen van een deksel van een toiletpot, zijn de vorm en het materiaal van de vervaardiging.

 • Afhankelijk van de vorm van de stoel kan hebben: ovaal, D-vormig, puntig, hoekig of elke andere vorm. Hier moet je beginnen met alleen de vorm van de kom van je gekozen toilet.
 • Materialen voor toiletzittingen per graad van stijfheid kan als volgt worden gerangschikt: kunststof, duroplastovye, hout, multiplex en tafelzeil, verwijst naar de buitenste laag. De meest voorkomende zijn de eerste twee typen. Ze hebben een lange levensduur, ze zijn gemakkelijker te wassen en zijn het meest hygiënisch.
Deksel voor toilet

Houten deksel voor toilet

Plastic deksel voor toilet - oranje

Duroplast-toiletafdekking

Op de stoelen worden plastic of rubberen schokdempers gebruikt, die de impact verzachten wanneer het deksel naar beneden wordt gebracht.

Als het geklapgeluid van de gootsteen vervelend is, kun je een wc-bril kopen met een microlift.

Toiletzitting met microlift

Voor kinderen worden speciale kinderzitjes verkocht, evenals voetsteunen, waardoor het kind gemakkelijker op het toilet kan klimmen. Voor mensen met een handicap maken ze speciale zachte stoelen met opvouwbare armleuningen.

Babydeksels voor toilet

Baby- en volwassenhoezen in één module

Bedek met armleuningen

In de afgelopen jaren hebben fabrikanten nieuwe en technisch geavanceerde extra functies voor het toilet bedacht.

Te koop is het mogelijk om zitplaatsen te ontmoeten met functies: verwarming, automatische desinfectie, aromatisering van lucht en andere opties. Misschien wel de meest nuttige innovatie die tegenwoordig op de markt te vinden is, zijn de toiletpotten met ingebouwde bidetfunctie.

Dek af met bidetfunctie

Japans toilet met afstandsbediening

Elektronische toiletafdekking

Problemen en oplossingen

Er kunnen verschillende problemen optreden bij het gebruik van de toiletpot. De meeste kunnen volledig zelfstandig worden opgelost. Als je echter het toilet hebt gesplitst, moet je naar de winkel voor een nieuwe - om het te lijmen of anders zal het niet mogelijk zijn om het te repareren.

 • Het meest voorkomende probleem bij het gebruik van het toilet is verstopping. Dit is meer een probleem niet van het toilet zelf, maar van de rioolbuizen. Om te strijden tegen de blokkades wordt u geholpen door speciale chemische producten die worden verkocht op elke afdeling huishoudelijke chemicaliën, banal soda of een loodgieters kabel met sterke vervuiling.
 • Als het toilet niet wegspoelt, is het probleem hoogstwaarschijnlijk de vlotter die zich in de afvoertank bevindt. Controleer of alle componenten van het afvoersysteem in orde zijn en zich op hun plaats bevinden. Als een van de componenten faalt, moet deze worden vervangen.
 • Het probleem van een onaangename geur van het rioleringssysteem hangt samen met een tekort aan lucht in het rioleringssysteem. Probeer een speciale luchtklep voor het riool te installeren - dit zou moeten helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 36 =