Padló a fürdőszobában: a készülék jellemzői és befejezői

Padló a fürdőszobában: a készülék jellemzői és befejezői

Úgy döntöttél, hogy felújítod a fürdőszobát? Van építési készségeid, és a forrás nagy részét a becsült minőségi vízvezeték-javításra és befejeződésre szeretné költeni? Ezután érdemes elvégezni a javítási munkát. Nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, de sok előnye van. Biztosan biztosak vagyunk benne, hogy a munkát minőségi szempontból végezzük, az anyagok teljes mértékben megfelelnek a követelményeknek, és minden technológia teljesen teljesül. Ebben a cikkben megmondjuk, hogyan kell megfelelően felkészíteni a padlót a fürdőszobában, részletezd a technológiát, figyelmeztesselek a lehetséges hibákra, és adjak néhány hasznos tippet.

Kész padló a fürdőszobában

technológia

A fürdőszobában alkalmazott padlóburkolat technikája a kezdeti alaptól függ. A lakások, általában a talaj alapja konkrét. Ebben az esetben a padló elrendezésének technológiai lánca a következő lesz:

 • a régi vízvezetékek lebontása, befejeződése és esztrich;
 • durva padló és alapozó készítése;
 • víz- és hőszigetelés;
 • padlóburkolat;
 • az esztrich tömítése és egy további vízszigetelő réteg;
 • befejező dekoratív kivitelben.

Fürdőszobai padlókötés a fürdőszobában

A magánházakban és a fa mennyezetű házak fürdőszobáiban a technológia kicsit más lesz. Az ilyen lakások padlóburkoló technológiájával kapcsolatos részletek a fürdőszobában lévő fapadlóról szóló cikkünkben találhatók.

Fürdőszoba egy faházban

Előkészítő fokozat durva padló

Szükséges alaposan felkészíteni a beton alapot az esztrich kitöltésére. Ha nem javít új épületet, akkor először távolítsa el a vízvezetéket, a dekoratív bevonatot, a vízszigetelő réteget és a régi esztricheket. A legegyszerűbb módja a bontó munka végrehajtása perforátorral, mindig viseljen védőszemüveget és légzőkészüléket. Ezután távolítsa el az építőanyagok törmelékét, porát és törmelékeit. Vastag cementcementet készítsünk, vagy ragasztót használjunk a burkolólapok számára, és fedjük fel őket a felszínen található minden sérüléssel, résszel vagy lyukkal. Ügyeljen erre a fázisra, mert a jövőben veszélybe sodorhatja az eszköz teljes folyamatának minőségét. A rosszul beágyazott repedéseknél vagy kúpoknál a vízszigetelő réteg és az esztrich könnyen használhatatlanná válhat.

A régi padlóburkolat lebontása

Készítsük elő az alapozót és alkalmazzuk a beton alapra. Ehhez használjon görgőt. Az első réteg szárítása után szükség esetén egy második réteget kell alkalmazni. Ha a beton alap nagyon egyenetlen, nagy cseppekkel, majd az esztrich feltöltése előtt jobb, ha 10 cm vastag homokot vagy claydite réteget fed le az alapon. Ez megkönnyíti az építkezést, csökkentve az átfedés nyomását.

Alkalmazzon egy alapozót a mosdó durva padlójára

Vízszigetelés: lehetséges opciók

A vízszigetelés fontos szerepet játszik a fürdőszoba kialakításában. Több lehetőség van a padló magas minőségű vízszigetelésére a fürdőszobában. Először is, a vízszigetelő technológia kiválasztása attól függ, hogy melyik helyet kell a fürdőszobában elszigetelni. Ha saját kezű zuhanyfülkét szeretne készíteni, és a padló mellett vízzárónak kell lennie, akkor a legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás a vízszigetelés kiválasztása.

A fürdőszobában lévő vízszigetelést egy másik cikkben tekintjük.

Hengerelt anyagok vízszigeteléshez

Hengerelt anyag változata

Modern tekercs anyag a vízszigeteléshez

Okleechnaya

A hengerelt olvadóanyagok a legnépszerűbbek. Tartósak, nem rothadnak, ne szivárogják meg a nedvességet és hosszú élettartamuk van. Poliészter vagy üvegszál alapúak, vagy üvegszálak.

A vízszigetelő anyag lapjait le kell állítani a falon és egymás ellen. A pótléknak 15-20 cm-nek kell lennie.

A fűtési technológia nem alkalmas zárt helyiségekre, így a vízszigetelő anyagok speciális ragasztóval ellátott fogazott simítóval vannak ragasztva. Ez a módszer megbízható és tartós, de munkaigényes és ilyen munkához tapasztalat és készségek szükségesek. Ennek egyik hátránya - a kezelendő felületnek síknak kell lennie. Az egyenlőtlenség nem haladja meg a 2 mm-t.

Kész padló vízszigetelő padló a fürdőszobában

Obmazochnaya

Ehhez a módszerhez masztixokat vagy speciális keverékeket használnak.

A bevonat technológia nem bonyolult:

 • A kiválasztott anyagot a padló és a falak közötti szögekkel kémeljük a helyiség teljes peremén. Miután az összes ízületet feldolgoztuk, az első réteget az egész padlóra alkalmazzuk. Az alkalmazott bevonatnak teljesen megszáradnia kell.
 • Szárítás után ragassza a padló és a falak közötti ízületeket egy speciális vízszigetelő gumiszalaggal.
 • Vegyen fel még egy réteget vastag kefével vagy hengerrel. Az egész felületet gondosan bevonni kell. Sőt, ne felejtsd el, hogy a falakat megmérgezzük, kb. Egy centiméterrel huszonnégy éven át, ami vízzáró képességgel bír. A második réteg körülbelül 6 órán át száradjon. Ezután a harmadik utolsó réteget alkalmazzák, amely körülbelül egy napig szárad.

Kenési módszer

Kenőanyag vízszigetelés keverékkel

Kész áztatott vízszigetelés a fürdőszobában

festék

Ez a legegyszerűbb, de rövid élettartamú vízszigetelési módszer. Általában legfeljebb három évig szolgál. A technológia teljesen megismétli a kenési módszert. Mivel a fogyóanyag, az akril vízbázisú festék kerül felhasználásra, így a vízszigetelés rétegeinek szárításának ideje sokkal kevesebb.

Festési módszer

Vízszigetelő szalag elhelyezése

Kész vízszigetelés festési módszerrel

Hőszigetelés és meleg padlók

A vízszigetelő réteg mögött hőszigetelő réteget kell követni. Egy körülbelül 0,5 cm vastagságú habanyagból áll, tetejére egy hővisszaverő ruhát helyeznek, amely az elemekből és a melegítőkből származó hőt eredményez. Ezenkívül meg kell erősíteni a szerkezetet. A 10 x 10 cm-es mérőcellákkal rendelkező dróthálót megerősítik. Ha a fürdőszobában meleg padlót terveznek, akkor a hővisszaverő bevonatot és a fűtőelemeket a hálón kell elhelyezni.

A preferenciáktól függően meleg padlót választhat:

 • elektromos fűtés;
 • vízmelegítés;
 • Infravörös.
A padló padló hőszigetelése a fürdőszobában polisztirolhabgal

A meleg padlók jellemzőiről és technológiáiról a "Meleg padló a fürdőszobában" c.

Elektromos fűtött padló a fürdőszobában

Infravörös padló a fürdőszobában

Vizes rendszer egy meleg padló a fürdőszobában

szűrő

Az esztrichek besorolása a fürdőszobában a következő:

 • az anyag állapotától függően: nedves, félszáraz, - száraz;
 • a tervezéstől függően: szilárd, csapat;
 • az alap és a megoldás tapadásának módjától függően: lebegő, kötött, elválasztó.
Fürdőszobai nyakkendő a fürdőszobában

Először vegye figyelembe az esztrichek típusát az anyag állapotának megfelelően.

A nedves esztrich cementcementen alapul. A kész folyékony oldatot egyszerűen át kell önteni az előkészített alaprétegre, és egy szabály, spatula vagy úszókkal egyenesen kell kiönteni. Mielőtt az elegy teljesen megszárad, sok idő kell, és ez a fő hátránya ennek a módszernek. Ha egy cementkötésű esztrichek kerülnek a fürdőszobába, akkor előtte vízszigetelő anyagot kell a padlóra rakni. Ha linóleumot vagy vízálló rétegelt anyagot használnak padlóburkolatként, akkor egy másik szintező réteget kell alkalmazni a fő esztrich felett.

Alapul véve félszáraz esztrich cement vagy betonhabarcsot használnak. Az elegy kevesebb vizet, de több olyan anyagot tartalmaz, amely fokozza a plaszticitást, így gyorsabb és kevésbé súlyú. A betonhabarcsnak könnyű töltőanyagai vannak, például az expandált agyag, ami nagyon kényelmes a padló magasságának emelésére.

Száraz esztrich A nemet két szakaszban állítják elő. Az első réteget kiterjesztett agyaggal vagy törmelékkel helyezzük, amit egy gipszrost követ. Ez a módszer a legegyszerűbb a végrehajtásban és ezenkívül a legkevésbé szennyezett. Azonban ez a design nem mindig ellenáll sok súlynak, ezért a fürdőszobában óvatosan kell használni, mielőtt korábban mindent kiszámítottak.

A padló az esztrich öntése előtt

Az esztrich a fürdőszobában

A padló esztrich kitöltése a fürdőszobában

Most beszéljünk a padlóburkolat típusairól függően design.

Folyamatos esztrich cement vagy gipsz alapon készül. A keverék tartalmazhat polimert is. A keveréket egy lépésben önthetjük, vagy váltakozva több réteget is alkalmazhatunk. A gipsz alapú keverékek gyorsabban száradnak, de a nedvességet jól áteresztik, ezért nem használják a padlóburkolatok fedezésére.

Előregyártott esztrich több összetevőből áll. Jellemzően ez: vízszigetelő komponens, száraz keverék, szubsztrát, gipszrost lemezek és élszalag.

Ragasztott esztrich közvetlenül az alapra öntötték. Ez a módszer az esztrich jó "emelési kapacitását" nyújtja, de ennek következtében az esztrich megrepedhet.

Elválasztó esztrich Általában fürdőszobákban készülnek, mert feltételezi a vízszigetelő réteg jelenlétét.

Lebegő esztrich semmi sem csatlakozik az alaphoz. Ez egy független struktúra olyan anyagok felületén, amelyek hő és nedvességet izolálnak. Az esztrich legkisebb magassága 5 cm, így minden esetben nem használható.

Esztrich a párnázott agyag a fürdőszobában

Töltési technológia

 1. Annak érdekében, hogy az esztrich a lehető legegyszerűbb legyen, beaconokat kell beállítani, hogy jelezze a kívánt szintet a feltöltés előtt. A jelzőfények általában a gipszkartonhoz vagy a hosszú ágyéki szintekhez tartozó belső profilok.
 2. Először meg kell vázolni a jövő esztrich magasságát. Ehhez egy épület lézer szintjén egy jelet helyeznek a falra kb. Fél méter magasságban.
 3. Ebből a magasságból mérik le a padló magasságának megfelelő pontot. Ezt a pontot az összes többi falra vetítik.
 4. A falakon lévő pontokat egyenes vonalhoz kell kötni. Ez a sor a jövő esztrichek határa.
 5. Ha a javítás befejezése után a jelzőfényeket a helyükön hagyja, helyezze elő őket egy védőoldattal, amelyet az anyagtól függően kell kiválasztani. A fém jelzőt védeni kell a korróziótól, és a fakerendákat védeni kell a rothadástól.
 6. A világítótornyokat kis cölöpökön szerelik fel, vastag cementszuszpenzióból. A cölöpök néhány centiméterrel egymásba rakódnak. A sorok közötti távolságnak meg kell egyeznie a szabály hosszával, ami általában 0,3-0,4 m. Azt is meg kell próbálnia, hogy egy kis távolságot tartson a falról - kb. 0,2 m.
 7. A cementkikötők fölött a világítótornyokat lenyomják és enyhén nyomják.
 8. A cement megszilárdulása után az esztrich kitöltésével folytatható.
Beaconok beállítása

Keverjük össze

Egy konkrét megoldás elkészítéséhez több összetevőre van szükség: víz, homok, cement és zúzott kő. Egy kilogramm cement három kilogramm maradék száraz összetevőt és egy kilogramm háromkomponensű száraz keveréket - fél liter víz. Ennek eredményeképpen egy homogén szürke keveréket kell kapnia, bármilyen más szín nélkül. Az oldat konzisztenciája hasonlít a tejfölre: jó önteni, de ne legyen túl folyékony. Szükség esetén hozzáadhat vizet a kívánt sűrűség eléréséhez. A beton készítéséhez manuálisan használjon speciális szerszámokat, de bármilyen rögtönzött eszközzel, például egy kis lapáttal megteheti. Ha túl lusta vagy, hogy összejöjjön vele, bérelhet egy betonkeverőt, bár csak a magánházak tulajdonosai engedhetik meg maguknak.

Esztrich keverék készítése

Öntse az esztrichet

 1. Betonoldatot öntünk a beaconok közé, mindegyik csíkba egymás után.
 2. A jelzőfények tetején meg kell teremteni egy olyan szabályt, amellyel a kiegyenlítés egyenlő lesz. Ugyanakkor biztosítani kell, hogy az esztrich magassága pontosan megegyezzen a falak jelöléseivel. Egy nap után, ha szükséges, a jelzőfények eltávolíthatók.
 3. Az utánuk maradt üregek betonhabarcsokkal vannak feltöltve.
 4. Az esztrich felületének tökéletesen egyenletesnek kell lennie, mindenfajta ütésektől mentesnek kell lennie. Ez általában éles lapos eszközzel történik.
 5. Miután a betonburkolatot megtisztítottuk, fedjük le műanyag fóliával, és ne érjünk hozzá, amíg az oldat teljesen megszárad. A film lelassítja a szárítási folyamatot, ami a szerkezet megnövekedett erejét eredményezi.

Az esztrich kikészítése

Miután az esztrich végül megszáradt (ez körülbelül egy hónapig tart, pontosabban - 7 nap minden 1 cm-es esztrich esetén), a felületet le kell őrölni. Megszabadulhat a szabálytalanságoktól egy darálóval. A köszörülésnek annál alaposabbnak kell lennie, a vékonyabb lesz a végső bevonat. Például, ha a padlót linóleum borítja, akkor az egész felületet meg kell őrölni.

Top réteg alapozó

Dekoratív bevonat: a tökéletes változatot keresjük

A munka utolsó szakasza a díszítő bevonat lefektetése. A befejező anyagok kiválasztása óriási, így mindenki megtalálja a legjobb választást, összhangban a szoba stílusával és a költségvetéssel.

A fürdőszobában a padló díszítésének leggyakoribb anyaga kerámia csempe. Próbálja meg kiválasztani a minőséget, ellenálló a kopás és a nem porózus csempe.

linóleum - a legtöbb költségvetési lehetőség, de a fürdőszobában állandóan nedvességnek és gőznek lesz kitéve, így az ízületek gyorsan eloszlanak. Sokan panaszkodnak a linóleum alakjának gyors törlésére.

Nedvességálló laminátum. Jó választás a fürdőszoba padlójának befejezéséhez, de óvatosan válassza ki az anyag gyártóját. A padló tartóssága függ a felső réteg kiváló nedvességállóságától és kopásállóságától.

Parafa padló a fürdőszobában

Nedvességálló laminált fürdőszoba

A természetes kőből készült padlók

A padló befejezése természetes kővel - ez egy luxus és kifogástalan minőség. Természetes kőből való takarás gyakorlatilag örökkévalóan előnyökkel rendelkezik. A hátrányok közé tartozik: a magas költségek és a súlyos súly.

Parafa padló - az egyik legfrissebb divattervezés a padlóburkolásban. A corkemezeket gyakran használják öko-terrierek készítéséhez. Lágy tapintásúak és a természeti közelség érzetét keltik.

Figyelembe vettük a leggyakrabban használt padlóburkolási lehetőségeket, de mindig tetszésünk szerint választhatunk, vagy különböző anyagokat kombinálhatunk a padlón.

Kerámia burkolólapok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − 77 =